27.11.10
11:13
Извинете ме, ако темата не е за тук...
Та, искам да попитам как мога да се справя с мускулната треска след тренировки, защото на другия ден не мога да мръдна... И това определено ще ми пречи за тренировките(Вчера ми беше първата фитнес тренировка, не бях ходил 2-3 месеца) и днеска не мога да мръдна...???
Казаха ми, че аспирин преди тренировка помага, но никак не помага... :)
Дали ще ме боли винаги на другия ден или когато съм редовен(3 пъти на седмица) няма да има проблеми???
27.11.10
11:15
1. тоя аспирин е отбий номер
2. мускулната треска трябва да я има но не трябва да е парализираща ( да неможе да мърдаш чак ) ако е така значи не възстановяваш добре
3. ако искаш да си як по-добре свиквай с нея ;)
27.11.10
11:20
Ако не си тренирал от много време е нормално да имаш мускулна треска.
Е чак да не мога да мърдам, просто го казах е така... Ама все пак гърди корем гръб в момента като седя не болят, ама като легна и после не мога да се изправя бързо бързо :D:D
27.11.10
11:45
Споко, приятел. Аз като започнах първите 2 седмици бяха парализиращи. Сега е много по-лека треската, така че потърпи първите тренировки. Явно като мен си прекалил първите тренировки с килограмите вместо да го даваш по-леко. Виж ако треската продължава повече от 2-3 дена тогава е кофти, защото означава, както казаха по-горе, че не се възстановяваш добре. Стискай зъби и се разтягай докато си във вас и почиваш. Това ще облекчи леко нещата и ще помогне за възстановяването.
27.11.10
12:47
Аз сега само се надявам и се радвам като имам треска! Даже ми е приятна на гърдите треската ;) !
Чесно казано и на мене понякога ми става приятно, ама иначе, ако я сравня с болката, която ми причинява като мърдам доста, определено се отказвам да ми е приятно :D:D
27.11.10
14:48
След тренировка нямам ли мускулна треска ,значи никаква тренировка не съм правил ! Така го разбирам аз ;]
казано от silver_surfer на 27.11.10, 14:48:
След тренировка нямам ли мускулна треска ,значи никаква тренировка не съм правил ! Така го разбирам аз ;]
27.11.10
15:41
А при претренирането как стоят нещата:адската силна мускулна треска или изобщо липса на такава?
Абе при мен много странно преди като тренирах 1 път в седмицата всяка мускулна група и имах адската мускулна треска по 3 дена след тренировката , особено на гърдите , пък сега като правя 10 по 10 се пада на 5 дена по 1 мускулна група т.е по 2 пъти в седмицата и сега мускулната ми треска е много по-лека и минава по-бързо , да не би интервала от 1 седмица за дадената мускулна група да е твърде голям и все едно тренирам всеки път след дълга почивка ?
28.11.10
15:50
Не разтягай, ще стане по-зле. Масажирай!
28.11.10
16:03
казано от Владимир Недков на 28.11.10, 15:50:
Не разтягай, ще стане по-зле. Масажирай!
Е как ще стане по зле ?
28.11.10
16:09
Първо, г-н wtf х 3 отслабва с кръгова програма, което логично включва много по-дълги серии и активен синтез на млечна киселина в неговият случай. Второ стажът му не е достатъчно голям, че да знае как да разтяга качествено.
Трето, няма смисъл да разтяга при вече студена мускулатура. Това е така, защото тонизираната (стегнатата, т.е. скъсената) от дългите серии, повредена мускулатура не откликва добре на разтягания и това ще я повреди допълнително, а от там ще се удължи и агонията.
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 28.11.10 16:11.
28.11.10
16:19
Радвам се, че винаги, когато Владо пише, научавам нова и полезна информация :)
28.11.10
16:48
И аз :)
Най-вероятно проблема ти е във възстановяването. С времето дори ще се научиш да предсказваш каква ще ти е мускулната треска на другия ден след тренировката, според храненето и представянето ти в залата.
Здравейте,
пиша отново, защото ме хвана адски страх за това - http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=42&t=17281
Петък бях на фитнес - днеска все още ме болят леко гърдите,гърба, краката, но болката в корема е впъти повече от другите места...
Случая в този линк дето съм дал е същия и при мене. Корема ми се поду и адски ме боли като мърдам(лягам,сядам,ставам)...
Странното е, че Събота(вчера) корема не ме болеше, а само гърди,гръб, крака и т.н. Днес обаче корема ме боли, както и другите места, но по-малко...
Има ли някакви проблеми, че съм в адски страх???
Във фитнеса правих коремни преси, които доста ме затрудниха, защото уреда за това упражнение беше... Просто си помислих, че ако продалжавам да правя такива коремни преси ще ми се чупи кръста... Доста ме затрудниха, ЗАЩОТО НЕ правех коремните преси, както трябва на този уред... И сега ме е страх, защото в онази тема, която дадах резултата е(последния коментар) - разкъсвания на мускулната тъкан...
Дали ще ми мине от само себе си или и аз трябва да ходя на лекар???
Мнението беше редактирано от nbstw на 28.11.10 20:39.
28.11.10
20:39
Какво точно прави за корем? И опита ли се да станеш рязко след края на сериите?
Как какво??? Ето това ми е програмта - http://www.bb-team.org/workout/1359/#axzz16bz55VUk
В същия ден ми нямаше нищо на корема, другия ден се усещаше лека болка, мислех си, че е нормално, защото на всякъде ме болеше от мускулната треска, но днеска най-вече в корема се усеща болката...И другите места болят, но там не е чак колкото на корема... Утре ще изпусна тренировката, мисля че мога да дигам тежести, но има упражнения, в които се ляга/сяда и тогава боли, затова утре мисля да пропусна тренировката...
В ДРУГА ТЕМА ПРОЧЕТОХ, ЧЕ МУСКУЛНАТА ТРЕСКА НА КОРЕМА ТРАЕ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ???
Мнението беше редактирано от nbstw на 28.11.10 20:48.
28.11.10
21:14
Явно коремът ти е много слаб, щом имаш мускулна треска от толкова серии. Не ми отговори дали си станал рязко, което да доведе до разтежение/скъсване на влакна. При скъсване има подуване и зачервяване.
Чесно казано, не помня, дали съм ставал рязко, но просто как да кажа... Не правех упражнението правилно, уреда беше такъв от долу на горе и аз лягах до долу и се изправях, а то не трябвало да се ляга до най-долу, за това си мсилех, че ще си чупя кръста... Да, корема ми е леко подут, както казах, но зачервяване и т.н. няма...
Болката е все1 ти се пикае ужасно много и си стискаш корема, удряш го леко и т.н. :)
Също така и ребрата ме болят много, като ги барна дори леко... То като стисна малко ме боли на всякаде, но както и да е. :)
Мнението беше редактирано от nbstw на 28.11.10 21:28.
Странното е, че когато у нас си правех по 20-30 коремни преси, нямаше никакви проблеми на другия ден, за това ме е страх, че нещо са е разкъсало и т.н.
28.11.10
22:07
Ще ти мине до два-три дни.
Да, точно след 2 дена бях изцяло оправен...Тази сряда,петък си ходих на тренировки(п-делник не ходих, защото имах нетърпима мускулна треска в корема), НО не правех коремни преси и 2то дни, защото просто вече не мога да се надигам... ОБЩО ВЗЕТО НЕ МОГА ДА ПРАВЯ КОРЕМНИ ПРЕСИ, С МАКСИМАЛНО ТРУД ПРАВЯ НАЙ-МНОГО 1 ПЪТ...
Днеска отново пробвах у нас да направя коремни преси, но не става? Само 1 мога... Не става...
Дали е, защото тренирам и коремните ми мускули са ми доста преуморени или от какво??? Дори когато си разтягам корема усещам някаква болка в корема (много лека) все1 някой ме удря в корема...Повтарям болката е много лека и не е нещо важно, но просто си го казвам...
Какъв ми е проблема,че направо не знам, какво да правя :( ???
Мнението беше редактирано от nbstw на 04.12.10 17:32.