Дневникът на Михаел Иванов - Волейбол

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.11.10
20:51

Здравейте !
От известно време следя стриктно форума и най-накрая се реших да си направя и аз един дневник. Надявам се да науча нови неща както за тренировките, така и за храненето ми.
Казвам се Михаел Иванов на 15г. от гр.София, 67кг. , 180см. Стажът ми е около 2 месеца и половина - почти 3.
Запалих се много случайно по фитнеса - от един близък приятел :). В началото тренирах по кръгови програми - докато свикна, но след около месец и половина вече реших да започна с нещо по-сериозно. До тогава не се бях интересувал от диети, ядох каквото ми сервират общо взето :). Харесах си една програмка - 5 3 1 и реших да я пробвам, но си поставих и цел да стегна яденето. Прочетох доста из форума, получих доста информация за храните и как да ги приемам и си съставих горе долу някаква диета. Благодаря отново на колегата ProXxX, че ми разясни някои важни неща, относно храната. В началото си карах успешно с програма и сравнително добре с хапването. Вече към 3-тата седмица на програмата обърках отвсякаде повторенията и работните тежести и ефекта се изгуби. Предстои ми 4-тата седмица и за това реших да си направя дневник - нова програма, по-сериозна диета и този път - повече резултати :). Снимки ще кача по-нататък, ако нещо относно мен ви интересува - питайте !

29 Ноември - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100-125гр. Овесени ядки в 250мл. Прясно мляко.
10.05 - Сандвич с кашкавал, сирене и майонеза (Oт вкъщи си правя винаги, за мен храните около училище са вредни и ги избягвам.)
13.00 - Средно голяма порция пиле с ориз и две бучки сирене. (Не мога да преценя колко грама е ориза, съжелявам :D)
———————Тук една голяма пауза межу храненията, но просто не ми се ядеше.—————————-
7.00 - 2 сварени яйца (цели), кашкавал, сирене, салата “снежанка”, 1 парче баница (домашна, с истинска извара), шепа ядки.

Това е за днес, под всякаква критика, но нещо апетита ми се губи.. Приемам всякакви критики/съвети относно яденето, защото куца. Забравих да спомена, че изминалия месец, поради глупостта си обърнах повече внимание на приема на въглехидрати, отколкото на белтъци. Мисля, че не докарвах достатачно на ден.
Не знам дали ще имам възможност да тренирам тази седмица. Зает съм доста, но ако не успея, то от другата започвам сериозно. Също така, бих ви помолил за съвет за избора на нова програма. Разгледах доста, но искам да е базирана на четирите основни движения - Клек с щанга, Лежанка, Военна преса и Мъртва тяга ( която със сигурност ще заменя с някакво друго упражнение, смятам че ми е рано още за тяга.) и естествено допълнителни упражнения. Целта ми е покачване на ММ, като след това, напролет - сваляне на излишното и орелефяване. Благодаря предварително !

Темата беше редактирана от Михаел Иванов на 11.11.11 21:30.

29.11.10
21:53

Хммм.. ще следя :) Да видим волята колко е силна. Интересно как си се зарибил, така случайно !? Би ли разказал на нас, съфорумниците, как стана всичко !?
ПП - Успех и само напред :)

казано от Калоян Цонев на 29.11.10, 21:53:

Хммм.. ще следя :) Да видим волята колко е силна. Интересно как си се зарибил, така случайно !? Би ли разказал на нас, съфорумниците, как стана всичко !?
ПП - Успех и само напред :)

Именно ето този човек над моя пост ме зариби по всичко това. За съжаление това стана малко по-късно отколкото трябваше. Аз се върнах в София и нямаше как да тренираме с него :)
П.П Радвам се, че поне 1-2 тренировки направхиме, колкото и ” начинаещи ” за мен да бяха те :D

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 29.11.10 21:59.

30 НОЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 1 банан.
9.30 - 1 twix.
10.05 - Сандвич със салата ” Снежанка ” и кашкавал.
12.40 - Хот Дог.
15.00 - Порция пюре със сирене, кашкавал, луканка, туршия, 2 филии хляб (бял).
19.00 - Порция пилешко с пюре, сирене, лютеница, 2 филии хляб (бял), малко сладко.

Нещо съм настинал и нямах никакъв апетит днес, а сутринта дори не усещах вкуса на храната. Засега наблягам на лекарства. Извара ще започна да хапвам скоро, както и поне 5 яйца дневно.

Нормално е при настинка да позагубиш апетит. Опитай, обаче, въпреки това да се храниш качествено. Дай на тялото си добра храна и то ще ти се отблагодари с по-кратко боледуване, защото ще му дадеш сили да преодолее настинката. Днес до 15:00 просто не си се хранил, а си отбивал номера с някакви боклуци. Когато си болен организмът има не по-малка нужда от качествена храна. Всъщност днес имаш едно по-прилично хранене - последното (в 19:00).

Защо е такъв аватарът ти? ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.11.10 19:43.

казано от Кольо Пияндето на 30.11.10, 19:42:

Нормално е при настинка да позагубиш апетит. Опитай, обаче, въпреки това да се храниш качествено. Дай на тялото си добра храна и то ще ти се отблагодари с по-кратко боледуване, защото ще му дадеш сили да преодолее настинката. Днес до 15:00 просто не си се хранил, а си отбивал номера с някакви боклуци. Когато си болен организмът има не по-малка нужда от качествена храна. Всъщност днес имаш едно по-прилично хранене - последното (в 19:00).

Защо е такъв аватарът ти? ;)

Ами... волейбола ми е в кръвта от направо детска възраст :). Буквално съм влюбен в спорта и го практикувам от около 4 години. За съжаление нямам възможност да тренирам някъде сериозно (дълга история), ако те интересува, ще разкажа, но фитнесът ми задоволява спортната нужда :). Имам роднини, които се занимават с волейбол професионално, може да се каже,  и това още повече ме привързва. Чел съм из форума твой публикации и много се радвам, че има и други, които ” обичат ” този спорт.
П.П Относно аватара - почитател съм на Dante. Именно това ме подтикна да си го сложа на профилна снимка.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 30.11.10 20:13.

30.11.10
20:24

Като отмине настинката описвай упражненията и работните серии и кг. :)
ПП - Ако искаш пробвай един метод за преодоляване на настинка: бухаш конски дози вит. Ц и чакаш :)
И смени белия хляб с пълнозърнест :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 30.11.10 20:26.

казано от Михаел Иванов на 30.11.10, 20:11:

Буквално съм влюбен в спорта...

Е, хайде разкажи тогава... само ме караш да любопитствам! :)

Не съм уверен, че просто обичам волейбола след като толкова време прекарвам с него.
Моето е много повече от обич към спорта... вече наистина МНОГО години.

Добре...
Преди 4 години в един хладен ноемврийски ден реших, че вече достатачно съм гледал и съм се любувал на ” големите ” батковци как играят и отидох да се запиша в близката зала (Левски Сиконко). Бях изключително развълнуван, понеже това ми беше първата крачка към нещо по-отговорно. До онзи момент се бях занимавал само и едниствено с компютъра :). Отидох, говорих с треньорката и тя, с малко недоверие ме прие. Бях на седмото небе - най-накрая щях и аз да пробвам какво е да играеш ! Бях изключително срамежливо дете и затова първата ми тренировка беше много ” страшна ” :). Лека полека започнах да се сприятелявам със съотборниците, както и да влизам в ритъм с тренировъчния процес. Това стана част от живота ми и всички бяха много щастливи за мен. Забравих да отбележа, че бях леко закръглен по онова време и с помощта на тренировките за около 2-3 години успях да отслабна до такава степен, че направо си бях друг човек - всичко това дължа на волейбола ! И така дните минахава, тренировките също.. открих много нови приятели и нова среда за общуване. Успешно мина първата ми година в Левски ! Втората, обаче, започнаха проблемите. Треньорите искаха да сформират отбор и понеже бяхме твърде много деца, трябваше да ” премахнат ” излишните в ” стадото “. Започнаха да следят стриктно всяко едно дете, как се държи на тренировка, сериозен ли е, амбициозен ли е, задобрява ли. Имаше доста разочаровани, но аз някак си със все сили успях да си запазя място, макар и в отбора на по-малките. Да, преместиха ме да тренирам при 1 година по-малки, понеже още не се бях развил достатъчно и бях нисичък. Въпреки тогаващния недостатък, аз тренирах много усърдно, имах огромно желание, много хъс и воля. Всичките ми по-близки съотборници го забелязваха и ме поздравяваха за което, но явно височината беше основният критерий за добър играч. Без да обиждам никого, много гламави момчета взеха вместо мен, само заради това, че бяха с 6-7-8см. по-високи. Примирих се с този факт и продължих все така сериозно да тренирам при по-малките. Веднага се издигнах сред тях и ми се ” възхищаваха “. Намерих нови приятели и отново се почувствах щастлив, макар и ощетен. Разбира се, проблемите отново не свършиха. Към средата на втората година, ми заявиха, че съм голям, за да участвам в отбора на малките и или трябва да се върна при моята възраст, или да спра да тренирам ! Без да се колебая, отново се обърнах към треньорката ми. Никога няма да забравя думите ‘и: ” Съжелявам, но в изминалата година другите се развиха и порастнаха повече от теб, бройката е ограничена и няма как да останеш, ще трябва да ти намерим друг спорт ! ” Разтроен, аз си тръгнах от залата, но по пътя си повтарях само едно нещо ” Друг спорт ли ? - Да бе ! ” Бях твърдо решен, че колкото и да е трудно - няма да спра волейбола ! От тогава тренирам с училищните отбори, в които съм бил. Разбира се, нивото не е същото, но поне поддържам форма, а и се развивам. Лятото наблягам изключително много на волейбола, тъй като го прекарвам в Добрич и там тренирам в клуб и отделно играя с приятели ( имаме имровизация на волейболно игрище ) :). ВК ” Добротица ” Добрич наскоро влезе във Висшата лига и може да се каже, че съм пряко свързан с отбора. Вуйчо ми е изпълнителен директор на клуба и несъмнено са ми фаворити ! Именно за този клуб тренирам през лятото, за съжаление няма как да играя там и през годината, понеже живея в София, но когато имам възможност - не изпускам шанса. Това е от мен, доста дълга история стана, но поне се изчерпах !

П.П Кольо, извинявай, ти случайно да не играеш в отборът на ЛТУ Университет, София ? Ако не се лъжа аватара ти е точно тяхната емблема, или не ?

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 30.11.10 21:35.

30.11.10
23:04

казано от Михаел Иванов на 30.11.10, 21:03:

Лятото наблягам изключително много на волейбола, тъй като го прекарвам в Добрич и там тренирам в клуб и отделно играя с приятели ( имаме имровизация на волейболно игрище ) :)

Недей да лъжеш хората !!! В Добрич имаш професионално игрище с проф. мрежа и на всичкото отгоре е към 2.50 вече :D

Михаел Иванов, много мога да напиша на тази тема. Не се сърди на Весето (позволявам си да я споменавам с малкото й име, защото я познавам лично), не всички решения зависят пряко от нея като треньор. Ръстът е фактор, в това съмнение няма, но не единствен и абсолютно решаващ. Мислил ли си за друг клуб? Радвам се, че не си сложил кръст на този спорт, защото той може да ти даде много повече, от колкото допускаш, че е възможно. Между другото - залата в Добрич съвсем не е импровизирана! :)

Да, състезател съм точно на този отбор (съвсем точно си разпознал емблемата) - Hyster Volley ЛТУ. Аз съм един от неговите създатели.

Калоян Цонев, думата ‘професионално’ е малко разтеглива и не много точна в случая. Всяко игрище с точните размери и мрежа на подходяща височина (243 см) може да бъде наречено така. Залата в Добрич е добра, категорично.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.10 09:44.

казано от Кольо Пияндето на 01.12.10, 09:41:

Михаел Иванов, много мога да напиша на тази тема. Не се сърди на Весето (позволявам си да я споменавам с малкото й име, защото я познавам лично), не всички решения зависят пряко от нея като треньор. Ръстът е фактор, в това съмнение няма, но не единствен и абсолютно решаващ. Мислил ли си за друг клуб? Радвам се, че не си сложил кръст на този спорт, защото той може да ти даде много повече, от колкото допускаш, че е възможно. Между другото - залата в Добрич съвсем не е импровизирана! :)

Да, състезател съм точно на този отбор (съвсем точно си разпознал емблемата) - Hyster Volley ЛТУ. Аз съм един от неговите създатели.

Калоян Цонев, думата ‘професионално’ е малко разтеглива и не много точна в случая. Всяко игрище с точните размери и мрежа на подходяща височина (243 см) може да бъде наречено така. Залата в Добрич е добра, категорично.

Както той, така и аз нямахме предвид залата на ” Добротица “. Имаме си игрище, ,направено за волейбол зад блока, където разцъкваме почти през целия ден лятото. Пробвал съм във ВК ” Славия “, но там ме отклониха с основанието, че вече имат направен отбор и нямат нужда от нови състезатели. Наскоро смятах отново да се обърна към Левски, тъй като нещата се промениха, но ще помисля още.
П.П Поздравления за представянето ви в лигата ! :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 01.12.10 14:33.

казано от Михаел Иванов на 01.12.10, 14:31:

Абе... благодаря за поздравленията, ама мисля, че показваме около половината от възможностите си. Надявам се, че най-доброто предстои. В събота имаме много важен мач в нашата зала, надявам се да бъда заместен подобаващо, ако не съм в състояние да играя.

В ЦСКА как стоят нещата?

казано от Кольо Пияндето на 01.12.10, 14:38:

казано от Михаел Иванов на 01.12.10, 14:31:

Абе... благодаря за поздравленията, ама мисля, че показваме около половината от възможностите си. Надявам се, че най-доброто предстои. В събота имаме много важен мач в нашата зала, надявам се да бъда заместен подобаващо, ако не съм в състояние да играя.

В ЦСКА как стоят нещата?

ЦСКА ми е твърде далеч и твърде неудобна за ежедневието ми. Трябва да пътувам минимум час и половина в едната посока и още толкова в другата ( като не броим тренировката ) :)
П.П Още един въпрос - като какъв го играеш в отбора ? Ако не е тайна разбира се :). Не за друго, но е възможно да съм те срещал на някой мач.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 01.12.10 15:04.

01 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 -  90гр. Овесени ядки, 20гр. обикновенни бисквити, лъжичка домашно сладко, всичките разтворени в 200мл. прясно мляко. oO, 1 яйце.(цяло)
10.05 -  Домашно направен сандвич (както винаги) с масло, кашкавал, сирене, лютеница и шарена сол.
14.00 -  Порция пилешко (около 100гр.), лозеви сарми, 2 бучки сирене, 150гр. кисело мляко, кисела краставичка, 2 филии хляб.
17.00 -  2 яйца, 200гр. кисело мляко, 100мл. прясно мляко с 50гр. обикновенни бисквити.
21.00 -  1 купичка с леща с 2 филии хляб, половин кисела краставичка и 1 чашка биричка (wasntme)

Добрата новина е, че от утре започвам отново тренировките ! Храната има нужда още малко от ” стягане ” - може би още малко белтъчини ?

казано от Михаел Иванов на 01.12.10, 14:46:

Още един въпрос - като какъв го играеш в отбора ? Ако не е тайна разбира се :). Не за друго, но е възможно да съм те срещал на някой мач.

Не е тайна, разбира се - играя посрещач (с други думи - на 4). Играя с екип с номер 3 през последните няколко години.

01.12.10
21:28

Определено има нужда от повечко протеин в храненията.Добави извара преди лягане и ако е възможно яж повече пилешко, кисело и прясно мляко или сгъвай  по още няколко яйца(ако ти е проблем, махай жълтъците).И аз имам един въпрос към теб.На 14, тоест миналата година като височина колко си бил горе-долу?Нищо лично, при всеки е различно, просто ми е любопитно :).Успех и бъди постоянен, нещата с времето ще станат.

казано от martinski на 01.12.10, 21:28:

Определено има нужда от повечко протеин в храненията.Добави извара преди лягане и ако е възможно яж повече пилешко, кисело и прясно мляко или сгъвай  по още няколко яйца(ако ти е проблем, махай жълтъците).И аз имам един въпрос към теб.На 14, тоест миналата година като височина колко си бил горе-долу?Нищо лично, при всеки е различно, просто ми е любопитно :).Успех и бъди постоянен, нещата с времето ще станат.

Миналата година бях около... може би 1.74-5. Лятото дръпнах повечко, че тренирах волейбол. :)

02 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН

ХРАНЕНЕ :
7.00 -  100гр. овесени ядки в 200мл. прясно мляко.
8.25 -  2 Яйца, 4 соленки, сок от ябълка
12.00 - Сандвич с кашакавал, сирене и шунка.
14.30 -  (следтренировъчно хранене) 1 купа с леща, 2 яйца, 200гр. Кисело мляко, малко сладко
16.20 - Някакво залъгване на глада преди втората тренировка (волейбол) - няколко курабиики, чаша прясно мляко 200мл. , малко сладко.
20.00 - Голяма порция ” Гювеч ” с 5 бучки сирене и пълнозърнест хляб.

ТРЕНИРОВКИ :
12.30 - фитнес - Гърди и бицепс
1. Изпробах един нов метод на лежанката. Оказа се доста въздействащ !Представляваше нещо като стълбичка :
Първа серия : 40kg x 10 (нещо като загрявка)
Втора серия : 50kg x 10
Трета серия: 60kg. x 5

От тук започва същото, но наобратно :
Първа серия : 60kg x 5
Втора серия :  50kg x 10
Трета серия:  40kg x 10
Четвърта серия (пускаш лоста, махаш две петици, за да стане 30kg и правиш до отказ, без почивка)

Звучи малко малоумно, но имаше страхотен ефект - напомпване и си изцедих силите. Починах около 5 мин., че да се възстановя и продължих. Почивки между останалите серии - 2 минути.

2. Повдигане на дъмбели от полулег.
Още не бях отпочинал добре след тежките серии на лежанката и затова реших да смъкна килограмите, да не претренирам.
Първа серия : 14kg x 10
Втора серия  : 18kg x 8 - тук вече наистина усетих умората и смъкнах отново на 14. Не можех и да си помисля за повече, на този момент.
Трета серия  : 14kg x 10

Реших, че ще понамаля малко тежестите докато приключа с гърдите.

3. Флайс, Гладиатор
Първа серия (флайс) : 13kg x 10
Втора серия  (гладиатор) : 25kg x 10
Трета серия  (гладиатор) : 30kg x 10

4. Кросоувър
Първа серия : 15kg x 10
Втора серия  : 20kg x 10
Трета серия  : 20kg x 10

БИЦЕПС :

1. Бицепсово сгъване, крив лост.
Първа серия: 30kg x 10
Втора серия : 30kg x 10
Трета серия : 30kg x 8

2. Бицепсово сгъване на долен скрипец.
Първа серия: 25kg x 10
Втора серия : 30 kg x 10
Трета серия  : 30kg x 10

3.  Двойно Бицепсово сгъване на портален скрипец.
Първа серия : 15 kg x 10
Втора серия  : 15 kg x 10
Трета серия  : 10kg x 10 (да отпочина)

Това беше за днес, не бях тренирал от две седмици и реших да го карам по-полека първата тренировка. Стаблино напомпах гърдите и бицепса. Наблегнах стабилно на следтренировъчното хранене. Тренировката по волейбол беше чудесна, макар и малко изнервяща.
Накрая на тренировката правих малко корем.. ей така да има :).

04 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
10.00 - 500гр. макарони с една чаша прясно мляко.
13.00 - Порция Гювеч с 2 филии пълнозърнест хляб и 2 бучки сирене.
17.00 - 400гр. макарони, разбъркани с майонеза и горчица, чаша прясно мляко.
20.00 - 150гр. пилешко месо с 300гр. ориз и зелева салата.

05 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
11.00 - 2 филии, намазани с овкусена извара и сирене отгоре.
14.00 - 1 купичка с Пилешка супа, 100-тина грама ориз със зелева салата.
16.20 - 1 купичка Пилешка супа, изядох останалия ориз с малко сирене и половин банан.
20.00 - Хапнах малка порция с Фрикасе, но не ми хареса и си стоплих Свинското с картофи от вчера. Много Приятно се получи.
22.30 - 100 - 120гр. извара

Събота и Неделя си дадох една стабилна почивка, за да се възстановя достатачно за предстоящата седмица. Започвам да тренирам по 5 пъти седмично. Утре е тренировка за гърди, бицепс и предно рамо (едно упражнение).

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 05.12.10 20:26.

Интересен дневник.Аз също съм на 15 и се занимавам от няколко месеца с фитнес.Може и аз да си направя дневник,но твоя със сигърност ще го следя. :)
Гледам храната ти е г/д като мойта,само че аз ям извара вечер преди лягане.
Като тренировка-пак е сходна само че работя с малко по-големи килограми,но аз съм 1.85 и 82-3килограма.

Мнението беше редактирано от Асен Георгиев на 05.12.10 20:05.

казано от Асен Георгиев на 05.12.10, 19:49:

Интересен дневник.Аз също съм на 15 и се занимавам от няколко месеца с фитнес.Може и аз да си направя дневник,но твоя със сигърност ще го следя. :)
Гледам храната ти е г/д като мойта,само че аз ям извара вечер преди лягане.
Като тренировка-пак е сходна само че работя с малко по-големи килограми,но аз съм 1.85 и 82-3килограма.

Здравей ! Изварата я добавих в менюто си. Незаменима е ! :) Ще се радвам да разгледам и твоя дневник.

Интерсно ми е по определена програма ли работиш или простов различните дни тренираш различни групи?И взимаш ли някакви добавки?

05.12.10
20:33

Кви сте вие такива мутанти по 1.85 в 9-ти клас бе :D

казано от Асен Георгиев на 05.12.10, 20:29:

Интерсно ми е по определена програма ли работиш или простов различните дни тренираш различни групи?И взимаш ли някакви добавки?

Ами възможно е да започна след време някаква по-специална програма, но за момента просто съм си разделил разумно мускулните групи в интервал от 5 тренировъчни дни. Добавки не взимам - разчитам на доброто хранене !
П.П Мартински, имам един приятел, който е 1.97м и е 9 клас.. това е нищо :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 05.12.10 20:35.

05.12.10
20:38

То и аз познавам такъв 1.95 9-ти клас, но това вече е прекалено.1.85 си е супер за възрастен човек, камоли за деветокласник...

Точно обратното-вече е нормално.Почти всички,които познавам и спортуавт са високи горе долу колкото мен-аз съм се занимавал доста и с баскетбол.Другите които са под 170см са или некви дебелаци или недорасли,още със супер детско изражение.

Малко излизаме от темата на дневника, но е така - всяко следващо поколение мутира все повече и повече.
Асен, от голямо значение е какво спортуваш, а и какъв е гена ти. Спортовете за “високи” са волейбол и баскетбол, може би са и единствените, които стимулират растежа - останалото зависи от ген.

Ок.Край по тази тема.
Само внимавай със жълтъците.Аз като ядох по 5 цели яйца на закуска за две седмици лицето от много чисто ми стана цялото в гадни пъпки.Сега ям овесени ядки 3 белтъка и само 1 жълтък и се изчистих.
Не че е свързано с мускулите,но все пак всички тук целим да изглеждаме добре,а това доста загрознява.;)

06.12.10
22:29

Аз пък съм на мнение, че клека и тягата стимулират много тялото да расте на височина :D А ся на бас, че поне 3ма ще започнат да ми опровергават мнението :D

Съгласен съм.

07 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 -  100гр. овесени ядки в 200-250гр. кисело мляко.
9.15 -  2 сандвича с нискокалоричен пшеничен - ръжен хляб оО - майонеза и маруля.
12.00 -  110гр. пилешка пържола, 1 сандвич (като горните два) и бучка сирене.
13.00 - тренировка - гръб, предмишница, корем.
14.20 - 110гр. пилешка пържола, 200гр. варени картофи, 1 яйце, бучка сирене.
19.30 - 300гр. ориз с пилешко (смесени в едно ядене), доматен сос и сирене.
22.30 - 110гр. извара.

ТРЕНИРОВКА
ГРЪБ :
Гребане с щанга 2x10 и гребане с дъмбели 1x10 (някаква измислена простотия ).
Придъпрване на скрипец - 2x10 (пред гърди) и 2x10 (зад врат).
Мечка - 3x10

ПРЕДМИШНИЦА :
Сгъване с щанга : 3x10

КОРЕМ :
20x3 коремни преси
20x3 повдигане на краката от вис.

Днеска е най-фейлнатия ден от седмицата. Тренировката отвратителна ! Имам малко затруднения да си до-направя програмата и тренировките са тъпи.

08 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100гр. овесени ядки в 200гр. кисело мляко
9.15 - 120гр. ориз с месо, смесени в едно ядене.
10.20 - 120гр. ориз с месо, смесени в едно ядене.
13.30 - тренировка - рамо, трапец, крака.
14.20 - 2 купички с Боб, 1 филия, намазана с катък*
16.00 - 1 филия, намазана с катък, 1 ябълка.
20.00 - 150гр. картофи на микровълнова, 2 филии с катък ( зарибил съм се :D)
22.30 - 110гр. извара

Катъкът е млечен продукт със солено-кисел вкус.Традиционно катъкът е кисело мляко, получено от заквасване на овче мляко, за закваска се използва сирене.

ТРЕНИРОВКА :
РАМО :
Раменна преса с щанга - 3x10 (30kg, 35kg, 35kg)
Вертолет - 3x10 (30kg, 32kg, 32kg.)
Раменно разтваряне с дъмбели встрани - 3x8 (12kg, 10kg, 10kg)

ТРАПЕЦ :
Повдигане на щанга за трапец - 3x10 (45kg, 50kg, 52kg.)

КРАКА:
Сгъване на скрипец за задно бедро - 3x10
Лег преса - 3x10
Клек - ??? (Изведнъж фитнеса се пренапълни с хора. Сигурно трима чакаха за стойката за постяване на щанга, а друг правеше тяга там и се отказах)

Днес е що годе добре. Искаше ми се да направя клековете ама.. Лег пресата я правих с по-малко килограми, тъй като не я бях правил досега, постепенно ще качвам работната тежест. Утре почивка от фитнеса и тренировка по волейбол.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 08.12.10 21:10.

08.12.10
23:12

Можеше и по-добре днес.. гледай това с клека да не се повтаря друг път. Натръшкваш ги ония и си клякаш кат’ пиШ :D

10 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - ?!
9.30 - 1 сандвич
И тука к’во.. :D (без злокобни коментари Коко ! )
12.40 - тренировка за ръце
14.00 - 1 голяма порция с грах, картофи, свинско месо, 2 бучки сирене, 1 яйце, чаша Кола.
17.00 - Изникна ми спешна работа и неможах да хапна.
19.30 - 1 голяма порция с картофи, свински пържоли, пържен лук, лютеница и един пудинг.

ТРЕНИРОВКАТА :
Получиха се нещо като супер серии.

Сгъване с щанга за бицепс - 3x10 (30kg)
Скотово - чуково сгъване - 3x10,8,8 (10kg, 13kg, 13kg)
Двойно бицепсово сгъване на портален скрипец - 3x10

“Френско” разгъване -  3x10 (25kg)
Повдигане от лег с тесен захват -  3x10 (45kg)
Разгъване за трицепс на скрипец - 3x10

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 12.12.10 14:32.

11 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
10.30 - Сандвич с пълнозърнест хляб, шунка, кашкавал, маргарин и салата ” Снежанка “, Две чаши сок.
14.00 - Пих малко сок и един сандвич, поне да има нещо. Не ми се ядеше.
14.30 - Тренировка за гърди
15.50 - 2 купички със супа ” Топчета ” и 1 чаша сок.
17.00 - 2 сварени картофа, леко запечени с кашкавал, сирене и кисело мляко (200гр.)
20.00 - Микс от картофи, свинско филе, сирене, шарена сол, копър и  маслини. Страхотно се получи !
00.00 - 110гр. извара

ТРЕНИРОВКА :
Повдигане от лег - 4x10
Повдигане на дъмбели от полулег - 3x10
Флайс - 3x10
Кросоувър - 3x8

Поради лошата ми храна, тренировката не беше толкова пълноценна. След сериите на лежанката останах почти без сила. Добре, че си бях взел един сникърс. Благодарение на него си довърших тренировката. Няма да позволя да се повтори.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 11.12.10 21:10.

Браво Мишо, много интересен дневник си спретнал. Виждам че най-накрая си започнал да буташ изварата! :)

12 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
10.40 - 2 сандвича с пълнозърнест хляб - майонеза, свинско филе, кашкавал и маслини ; 90гр. овесени ядки в 150гр. кисело мляко.
13.20 - 1 купичка със супа ” Топчета “; 2 филии пълнозърнест хляб ; 50гр. свински хапки (Бяха твърде солени, иначе щях да изям доста повече.)
16.00 - 60гр. свински хапки, 100гр. кисело мляко, 1 филия пълнозърнест хляб
19.30 - Кюфтета на скара, 200гр. картофена салата, пълнозърнест хляб
00.00 - 110гр. извара

Днес доволна храна. Липсват още малко белтъци, но ще ги оправя и тях. Доволен съм.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 12.12.10 22:38.

13 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
9.30 - 100гр. овесени ядки в 150гр. кисело мляко, 2 яйца, 1 сандвич с пълнозърнест хляб, сирене и кашкавал.
12.40 - ТРЕНИРОВКА - Гърди, Бицепс
13.50 - 1 ябълка
14.00 - Порция с 2 кюфтета на скара, малко картофена салата, 1 яйце, сирене, лютеница.
19.00 - Средна порция бъркани яйца със сирене, картофи и кашкавал ; 1 купичка с боб ; бял хляб.
23.00 - 100гр. извара

ТРЕНИРОВКА :
Гърди :
Повдигане от лег - 4x10 (първата серия беше загряваща)
Повдигане на дъмбели от полулег - 3x10
Флайс - 3x10

Трябваше да вкарам някое упражнение за долна част на гърдите ама...

Бицепс :
Сгъване от стоеж с щанга - 3x10
Скотово - 3x10
Двойно бицепсово сгъване на портален скрипец - 3x10

Не съм доволен. Може и още ! Утре ще правя гръб. Ще пробвам метода на колегата Стоянчо с темата ” Смазваща тренировка за гръб “.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 13.12.10 21:59.

14 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
8.10 - 90гр. овесени ядки в 100гр. кисело мляко ; 2 яйца ; кафе.
11.00 - 100гр. ядки  ; 1 айрян.
13.30 - ТРЕНИРОВКА
14.40 - 120гр. пилешко ; 100гр. картофи ; лютеница ; кисели краставички ; сирене.
19.30 - 300гр. ориз, смесен с пилешко ; 1 бучка сирене ; 250мл. вода
22.30 - 100гр. извара

ТРЕНИРОВКА :
Изпробвах ” Смазваща тренировка за гръб ” - страхотно ! Гърба ми все още е напомпан !

Трапец :
Повдигане за трапец - 3x10 (45, 45, 40) - хвата ми изпускаше нещо - другия път ще се подсигуря с фитили.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 14.12.10 20:43.

15 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
6.50 - 2 яйца ; 250гр. кисело мляко
10.05 - 1 бургер със телешко месо, карторфи, зеленчуци. ( не можах да си направя от вкъщи и ядох тая гадост )
11.30 - 100-тина грама ядки
13.20 - тренировка
14.40 - 1 купичка с пилешка супа, 60гр. ориз с месо (беше останало малко) ; 2 филии с катък
17.00 - 2 филии с катък и 30гр. пушен свински врат.
19.30 - 120гр. свинско месо със кисело зеле и картофи.
23.00 - 100гр. извара

ТРЕНИРОВКА - Трицепс, Предмишница
Трицепс :
” Френско ” разгъване - 3x10 (35kg)
Повдигане от лег с тесен захват - 3x10 (45kg)
Разгъване на скрипец  - 5x10(15kg, 20kg, 15kg, 15kg, 10kg - до отказ)

Предмишница :
Повидгане на щанга за предмишница : 4x10

Утре тренировка по волейбол. В петък смятам да разбия краката и раменете :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 15.12.10 20:32.

16.12.10
15:50

Я сметни колко ти стават белтъците на ден ???

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1