Дневникът на Михаел Иванов - Волейбол

Темата е заключена.
Прескочи до:

Хм, добра идея с доматите, ще използвам ! Прав си Кольо, лоша идея е с майонезата, но просто става вкусно :)

Доматът ми е първата идея, когато трябва да се справям със суха храна, най-вече извара - опитай, става като снежанка, но червеникава. :)

Добре, вече започвам да се притеснявам ! Втори ден и все още усещам напрежение в долната и горна част на гърба. Дори когато докосна мускула с ръка ме заболява. Тягата е много хубаво движение ама нещо съм сбъркал, или не ?

24.12.10
14:43

Никой не може да ти каже дали си сгрешил и къде....направи клипче следващия път и не се изсилвай с кг.
А мускулна на еректорите си е нормално да имаш, не се притеснявай излишно.

24.12.10
15:04

Успокой се, брат.. изчакай още ден-два. Хапвай като хората (покрай празниците ще можеш), за да се възстановиш по-бързо :)

24.12.10
17:41

Зарязвай тягата ;)

казано от korpusito на 24.12.10, 17:41:

Зарязвай тягата ;)

Защо ?!

25.12.10
15:55

казано от korpusito на 24.12.10, 17:41:

Зарязвай тягата ;)

лол !?

Ям до отказ и си мисля утре да ходя да потренирам малко :D

Утре започва втората седмица от 5х5. Ще описвам храната и тренировките си вече ! Весели празници !

27 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
10.30 - Омлет с 3 яйца и 100гр. сирене ; парче домашна баница.
12.50 - ТРЕНИРОВКА
14.00 - Голяма порция зелеви сарми; салата ; боб.
15.00 - 17.00 - спах
17.00 - Половин кофичка кисело мляко и 2 парчета сладкиш.
20.00 - 250-300гр. свинско със сметана, кисели краставички и гъби.

ТРЕНИРОВКА 5х5 :
Клек 5x5 - 50кг. ; 70кг. ; 70кг. ; 65кг. ; 65кг
Лег 5x5 - покачване на тежестта от миналата седмица - 55кг.
Гребане 5x5 - 55кг.
Асистиращи (нисък обем трицепс и преса)

Храната днес е зле, не ми пука особенно. По празниците хапвам стабилно и тренирам - малко почивка от диетите. Е, все пак спазвам някакви норми :)
Извара НЕ МОГА да ям вече ! Пробвах с домат, вкусно е, но до един момент. Предния път щях да повърна - ужас ! Пробвах какво ли не, но гадното си остава гадно, колкото и да го ” замаскираш “.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 27.12.10 22:35.

28 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
12.20 - 100гр. овесени ядки в 200мл. прясно мляко. ; 40гр. ядки
14.20 - 120гр. свинско месо със 150гр. картофи със сметана и кисели краставички.
16.15 - Сандвич и домашен десерт с кисело мляко, бисквити и плодове.
19.30 - Омлет със 100гр. извара ; 100гр. сирене ; 3 яйца ; 50гр. картофи и малко шунка
23.30 - 100гр. извара

Мисля да пропусна изварата преди лягане. Омлета се получи страхотно ! Утре ми предстои тежка тренировка за гръб :) Ще прегледам рецептите и ще си направя нещо леко за по-късно.
Уцелих рецептата за извара ! Получава се нещо страхотно върху препечена филия с малко сол, сирене и черен пипер !

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 29.12.10 15:35.

29 ДЕКЕМВРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
11.20 - 2 препечени филии с шунка и кашкавал ; 80гр. овесени ядки в 250мл. мляко.
12.40 - тренировка
14.00 - 1 купичка със супа с говеждо месо ; 200гр. картофи ; 100гр. сирене ; 3 филии пълнозърнест хляб
16.00 - 1 ” Монстър ” и едно Корни
...
...

ТРЕНИРОВКА :
Клек 5x5 - 70кг.
Милитъри преса от стоеж 5x5 - 35кг.
Тяга 5x5 - 60кг.
Набиране 5x5
Асистиращи - бицепс и корем

Невероятно тежка тренировка ! Много се изпотих и изморих, но си струваше ! Имах по-кратки почивки, понеже залата се напълни и трябваше да споделя стойката за клек с друг. Следващия път слагам колан и вдигам килограмите !

Хм.. напоследак нещо нямам мускулна треска след поредната тренировка. След вчерашното натоварване днес единствено усещам малко напрежение в горната част на гърба и малко в квадрицепса. На какво ли се дължи ? Едва ли имам чак такова свръх въстановяване...

РЕВИЗИЯ НА 2010г.

Така, от къде да започна...
Като цяло, годината ми беше изпълнена с много красиви моменти, с много спомени и промени. Промених коренно характера си, интересите си и начина си на живот. За радост - в добра насока :) Започнаха от пролетта и стигнаха пиковия си момент през лятото. Имаше и разочарования, разбира се, но в момента се чувствам добре и вървящ нагоре !
Това, че започнах да се занимавам с фитнес промени изцяло начина ми на живот. Станах много по-дисциплиниран, амбициозен и уверен. Научих много неща за здравето и здравословния начин на живот и определено това ще бъде водещо правило в живота ми за напред. Разбира се, волейбола си остава моята скрита, несбъдната мечта, но за момента фитнеса ми задоволява спортните нужди, а и ме подготвя допълнително за по-добро представяне когато дойде време за игра :) Не смятам да спирам да спортувам, понеже това е нещото, което ме крепи в трудните за преодоляване моменти и ме държи в отлично здраве !
За 2011 си пожелавам повече радости, повече спортни и лични постижения, любов и най-вече здраве. Определил съм си цели, които смятам да изпълня за следващата година. На вас, съфорумници , пожелавам все така упорито да спортувате и както мен, да постигнете набелязаните си цели.

30 ДЕКЕМВРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
11.20 - 2 препечени филии с масло и луканка ; 300гр. кисело мляко
14.00 - Малко говеждо месо, 100гр. сирене ; 30гр. кашкавал ; салата ” Снежанка ” ; ориз около 100гр. ; 400гр. кисело мляко с бисквити ( десерт)
19.00 - Едно пилешко бутче, ориз около 150гр. ; малко пюре.
20.40 - 70гр. бяло месо ; малко картофки и сирене
...

30.12.10
21:24

Ревизията ми хареса :) Доближава се до това, което и аз бих написал в моя дневник (ако беше Е- вариант) :)
Айде успехи през новата година, много здраве, силови постижения, много истинска любов и да постигнеш желаното тяло :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 30.12.10 21:25.

Колегата @Цонев ми откри една доста сериозна грешка, която смятам да променя. Приемам твърде много въглехидрати вечерта, поради което съм склонен към омазняване. Ще го променя. Благодаря ! :)

Завръщане след ваканцията

03 ЯНУАРИ 2011г. - ТРЕНИРОВЪЧЕН
11.00 - 100гр. овесени ядки в 250мл. прясно мляко ; сандвич с шунка и сирене.
13.00 - тренировка
14.30 - 2 мандарини
14.40 - Една купичка с леща  (около 100-150гр. леща, без водата.) ; 100гр. свинска пържола ; сандвич със сирене.
20.00 - Манджа с около 100гр. свинско месо в доматен сос ; 2 филии пълнозърнест хляб (малки)
22.30 - Изварата свърши, ако я заменя с кисело мляко дали ще е фатално ?
Тук една гооляма пауза. Интересното е, че няма нищо протеиново вкъщи :D

ТРЕНИРОВКА :
Клек 5x5 - 50кг. ; 60кг.
Лег 5x5 - 50кг.
Гребане 5x5 - 60кг х 3 ; 50кг. х2
Трицепс 3х10
Корем

Както и очаквах - нямах никаква сила днес. Дали се дължи на храната, или пък на стреса от започващата седмица, не знам. Обаче това ми се отрази в залата. Ще ми трябва малко време да вляза отново в ритъм. Писна ми от този глупав кантар вкъщи. Скоро ще ходя до личния ми лекар, за да се претегля като хората. От 5 месеца насам ми показва едно и също тегло. Надявам се да лъже, наистина :). Поне след празничното освинване трябваше да има малко ефект, резултат - същото тегло . Ще проверя тази работа !
Чувствам се малко стресиран от започващото ми еднакво ежедневие, но ще свикна.
П.П На каква цена върви горе-долу рибата на пазара ? По-евтина ли е от месото и струва ли си взимам поне 2 пъти седмично. Да отбележа, че риба попринцип не ям, но май ще започна.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 03.01.11 21:42.

05 ЯНУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100гр. овес в 250мл. мляко ; едно яйце.
11.00 - 400-500гр. макарони с малко майонеза.
13.50 - тренировка
15.00 - 2 кюфтета ; 350гр. картофи ; 2 яйца.
18.00 - 2 сандвича с майонеза и шунка ; едно яйце. (Дояде ми се много точно такъв сандвич и се поддадох на изкушението. :) )
20.00 - Очаква се да е пилешка супа.
22.30 - 100гр. извара

ТРЕНИРОВКА :
Тяга 5х5 - 65кг.
Набирания 5х5
Клек 5х5 - 70кг. ; 70кг. 75кг. ; 70кг. ; 70кг.
Раменна преса 5х5 - 35кг.
Бицепс 3х10
Корем

Бавно, но славно си покачвам работните килограми. За никъде не бързам, а и усещам сила за още и още :). Тъй като успях да направя 5-чка на 75кг. клек, ще продължа да покачвам. Имам проблеми с техниката, които ще изчистя и ще се насоча към вдигане на работната тежест. Бавно навлизам отново в ритъм и се старая да подобрявам храната. Мисля си да увелича още малко яйцата.

Браво,много си добре с тренировката.Аз използвам същата тежест,а съм с 20кг по-тежък. :D
Само че правя по 8 повторения.
А не ти ли е малко изварата?Ако ядеш само извара по-добре яж по 200-250гр.

Чак толкова ? По един пакет на вечер ? Има ли нужда ?

Тренирам, но като цяло дневния ми режим е ужасен. Имам малко лични проблеми и след време ще вляза отново в ритъм. Не смятам да записвам дните си. :) Надявам се всичко да се оправи по-бързо и да се завърна към нормалния си начин на живот. Ще запиша само днешната тренировка и храна

07 ЯНУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100гр. овес в 150гр. кисело мляко.
10.00 - около 70гр. пилешко месо ; 50гр. сирене ; 1 филиика пълнозърнест хляб ; руска салата ; един щрудел под формата на кроасан.
12.30 - 50гр. фъстъци
13.00 - тренировка
14.20 - 2 яйца на очи ; 100гр. сирене ; малко кашкавал, луканка, картофи ; 250мл. ” МОНСТЪР “.
...
...

ТРЕНИРОВКА
5х5 Лег - 55кг. 60кг. 60кг. 60кг. 60кг.
5х5 Клек - 70кг. 70кг. 70кг. 70кг. 50кг.
5х5 Гребане - 50кг.
3х10 трицепс
Повдигане на пръсти от калф машина - 3х10 - добавям си я, че прасците много съм ги зарязал.

Усещам, че доста напрежение от клека отива в задните ми части. Това ще рече, че нещо бъркам с техниката, или го правя твърде дълбоко. Доволен съм от 5-чката на 60кг. лег и то 4 поредни серии. Все още няма да се изхвърлям с големи килограми. Всичко ще става плавно и добре преценено.

Добре са ти тренировките.Напредваш.А какво ти е станало ,че се възстановяваш(извинявай ако съм го пропуснал някъде).
За изварата 200гр за мен е оптималниат вариянт и не е много.:)

100гр ти стигат. Еквивалентно на една доза казеин. Клека ако го правиш по-дълбок е нормално да го усещаш в глутеусите. Няма да те боли дупарата от техниката.
Едит: Ако искаш си пусни 1 цикъл по програмката за прасец в домашни условия, която ти предложих. Аз не я спазвах много стриктно, но аднах по 1см. на всеки прасец. :)

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 08.01.11 10:32.

Не се възстановявам, а си имам разни грижи, които ми пречат на тренировъчния процес. От Понеделник всичко ще е на шест, предполагам.

BACK IN THE GAME

10 ЯНУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
10.20 - 60гр. фъстъци
12.45 - тренировка
13.50 - 1 ябълка
14.10 - 120гр. свинско месо ; 100-тина грама ориз със спанак ; няколко картофа ; 100гр. кисело мляко
17.40 - 2 яйца ; 70гр. овес в 200гр. кисело мляко ; 2 парчета домашен сладкиш.
20.00 - 100-120гр. сварен боб. - нямах друг избор. :(
22.30 - 100гр. извара

ТРЕНИРОВКА
5х5 Клек - 70кг.
5х5 Гребане - 50кг.
5х5 Лег - 55кг. 57.5кг.
Повдигане на щанга с тесен хват за трицепс - 3х10 - 40кг.
Повдигане на краката от вис 1х20
Коремни преси 2х20
10мин. на степъра.

ЗАБЕЛЕЖКИ :
Сутринта се оспах. :) Не можах да закуся, а в даскало не ми се хапваше това което си бях направил. Реших да хапна малко фъстъци поне да имам енергия за тренировката. Като цяло леко ” връщане ” се получи след трудния ми период. Тренировката ми беше лесна и свърших за около 40мин. Храната е добре днес, ще се постарая до края на деня да е на шест.
Килограмите на клека са ми малко лекички вече, но се страхувам да ви вдигна. Според мен навлизам в ” тежката ” зона след като мина 75кг. и да не взема да си навредя нещо. Растежът не се спира от клек, но при тежък клек има опасност, нали ?
Поздрави !

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 11.01.11 18:04.

Do you have the courage to move ahead ?

11 ЯНУАРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 5 малки парчета домашен сладкиш с ябълки, 500гр. кисело мляко.
13.30 - 130гр. боб ; малко домашен сладкиш. ; 1 филия бял хляб ;
17.00 -  2 малки сандвича със 120гр. извара.
20.00 - Очаква се да са сарми с кайма.

ЗАБЕЛЕЖКИ :
Ще се опитвам всеки ден да слагам по някакво заглавие. На мен лично ми харесва. Днес, естествено, си забравих храната вкъщи. :^). Парите също си бях забравил вкъщи и гладувах. Утре стабилна тренировка се очертава, поради което ще гледам храната да е добре.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 11.01.11 18:03.

С тези сладкиши забрави протеини да ядеш.

Кой е казал, че си мисля че в сладкиша има протеин ? :) Каквото има вкъщи, това съм ял !

Човече, зае*и тея работи, с които се мъчиш наскоро.. влизай във форма! Ще изгубиш всичко.. утре храната да е 6 ;)

DREAM BIGGER !

12 ЯНУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100гр. овес в 200мл. прясно мляко ; 2 яйца.
10.15 - 120гр. пилешко месо ; една сармичка с кайма ; 50гр. сирене ; 50гр. орехи
13.20 - тренировка
15.00 - 1 ябълка
15.20 - 120гр. пилешко месо ; зеле ; 50гр. сирене ; 2 сарми с кайма.
20.00 - 100гр. пилешко ; две сарми ; 50гр. сирене.
22.30 - 100гр. извара.

НАПИТКИ : 1 чаша Кола след тренировка , вода.

ТРЕНИРОВКА :
5х5 Тяга - 60кг.
5х5 Раменна преса - 30кг. ; 40кг. ; 40кг. ; 40кг. ; 30кг.
5х5 Клек - 70кг.
5х5 Набирания
3х10 Бицепсово сгъване - 30кг.

ЗАБЕЛЕЖКИ :
Храната ми днес е близко до отлична. Пропуснах едно хранене следобед между 15.00 и 20.00, но имах много задачи да върша и цял ден тичам насам натам. Въглехидратите вечерта не са добра идея, но просто яденето е невероятно вкусно и не се сдържах :). 70кг. клек ми е лекичко вече. Тягата също. Раменната преса още оправям техниката, но и там имам сила. На бицепса спокойно можех да си сложа още някой друг килограм, но бях твърде изморен поради интензивността на тренировката - бързах отново.

now that’s what I’m talkin bout.. (rock) think BIG !!!

Приключих първия месец от 5х5.
Не съм пробвал някакви крайности и максове, но вчера успях да вдигна 70кг. от лег.(това ще рече +10кг.) и 80кг. 5 пъти клек (+10кг.). Тягата забравих да я пробвам. Доволен съм за сега. Ще видим колко още време ще я правя.
По-здрави !

18 ЯНУАРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100гр. овес в 250мл. кисело мляко ; 2 яйца.
22.30 - 80-90гр. пилешко ; един сандвич ; 40-50гр. сирене.
14.00 - 50гр. пилешко ; 200гр. Мусака (с кайма 60% свинско и 40% телешко месо.) ; малко сирене.
17.00 - 300гр. кисело мляко ; шепа ядки ; сандвич.
20.00 - омлет с 2 яйца, 50гр. сирене и 100гр. извара.

ЗАБЕЛЕЖКИ : Вчера нямах възможност да опиша деня си, премина добре. Гадно е чувството като хапна нещо мазно или повечко въглехидрат и се чувствам едно такова мазно в областта на паласките. Ще ги чистим напролет :)
Днес по-слабичко, все пак е нетренировъчен ден :)

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 18.01.11 20:14.

Естествено, че и аз се повлиях от тези слухове за растежа. Смятате ли, че 5х5 може по някакъв начин да ми повлияе на растежа на височина, понеже включва главно базови упражнения - клек, тяга... Слушам, че ако го правя с разумни килограми и не тренирам с максове нямало опасност. Е, аз тренирам разумно, но въпреки това винаги след тренировка се чувствам някак си ” забит “. След сериите с клека наистина се чувствам ” смален “. Твърде вероятно това е илюзия и филм в който аз се вкарвам, но ако не е ?
Обаче след тренировка по волейбол, например, се чувствам ” издължен ” и ми е хубаво... странен човек съм аз ...
П.П А така, мисля че се разболявам ! :(

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 19.01.11 20:18.

Спри да си ги втълпяваш тия.. няма смисъл. Казвам ти и тук, че няма нищо да ти стане, щом не правиш максове всеки ден.. питай MadBoy slim shady :D

19.01.11
22:27

Хахахахаха MadBoy slim shady :D.Клякай си, дърпай си, расти си ;).

21 ЯНУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
7.00 - 100гр. овес в 250мл. кисело мляко
10.00 - някви боклуци -причината по-надолу.
12.00 - тренировка
13.00 - бърз въглехидрат
13.15 - Омлет с 3 яйца, 100гр. сирене и малко картофи за вкус.
16.00 - 100гр. извара на 2 филиики. с домати.
20.40 - 2 яйца ; малко сирене; салатка от домати ; картофи. - Малко постно тук. Реших без месце тази вечер :)
00.00 - 100гр. извара

ТРЕНИРОВКА :
5х5 Клек - 50кг. ; 60кг. ; 70кг. ; 75кг. ; 70кг.
5х5 Гребане - 50кг.
5х5 Лег - 40кг. ; 50кг. ; 55кг. 60кг. 60кг.
3х10 трицепс
2х20 - повдигане на краката от стенд
1х20 - коремни преси

ЗАБЕЛЕЖКИ : Имам напрегнати дни напоследък и сутринта нямах време да си направя за хапване, нито пък да си сваря яйцата за закуска. Тренировките се получават доста ” бързи”. Имам предвид, че минавам 3-те упражнения 5х5 почти без почивка - сякаш не изпитвам нужда. Да увелича килограмите ли, к’во ?

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 21.01.11 20:56.

GOIN’ TO HEAVEN
Заминавам за родния град Добрич за около 7 дни. Няма да имам възможност да водя дневника през това време, но ще тренирам усилено и ще се храня на шест :). При някакви по-впечатляващи постижения или случки, информацията ще споделя Калоян Цонев, вместо мен. Това е за сега, приятна ваканция !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1