Плодовете при Н.в.д

11.03.05
17:33

Значи интересува ме когато сам на Н.в.д с около 100 гр. вагл. на ден,мога ли да ям ябалки,мандарини и портокали по малко и дали това ще ми вдига инсулина.

11.03.05
20:51

Да, може и трябва част от въглехидратите да ти идват от плодове.
Повечето плодове съдържат сравнително голямо количество фруктоза която се метаболизира по различен начин от глюкозата /примерно служи за възстановяване на гликогена в черния дроб, но не и на гликогена в мускулите/.
Естествено, не бива и да се прекалява, но ограничението е сравнително високо, според Лайл МакДоналд /световен експерт в low-carb диетите и баща на кетодиетата/ количеството фруктоза за деня не трябва да надхвърля 50-75 гр. в противен случай фруктозата се складира в мастните депа.
В заключение - 2-4 плода на ден няма да ти навредят на постигането на целите, а ще ти осигурят множество ценни микронутриенти, което ще бъде със силно здравословен ефект.
Все пак трябва да се спомене, че има билдъри които имат фобия от всички прости захари и в период на чистене премахват от менюто си плодовете и млякото, това важи и за състезателите в последните седмици преди състезанието. За мен специално плосювете от това да запазиш плодовете в дневното си меню са много повече от минусите.

13.03.05
23:15

Не би трябвало да има проблем! Парс по темата да питам: какво място имат зеленчуците в НВД? В смисъл около 100-150 гр (това цялото са всичките въглехидрати, заедно с плодовете)

14.03.05
20:01

зеленчуците също са си ок при НВД, дори повече и от плодовете, те са абсолютно безспорни. Без фибрите, които ти осигуряват зеленчуците, направо ще се задръстиш. BTW, никак няма да сгрешиш ако изключаваш фибрите от зеленчуците от дневните въглехидрати
Не разбрах дали 100-150 гр. са ти теглото на зеленчуците или въглехидратите от тях /което вече си е доста/.
Освен плодове и зеленчуци не е лошо на закуска и/или предтренировъчно да заредиш и с комплекни въглехдирати, естествено номер едно са овесените ядки.
Надявам се да съм ти помогнал :D и успех в чистенето!

15.03.05
08:14

[quote author=”^Rokera^”]Значи интересува ме когато сам на Н.в.д с около 100 гр. вагл. на ден,мога ли да ям ябалки,мандарини и портокали по малко и дали това ще ми вдига инсулина.

Да! 100те грама са идеални за НВД според мен, и те трябва дасе  приемат до около обяд, или малко след тренировка също, все пак е НВД! Ако въглехидратите са ти около 30те грма падаш до ексремно ниска въглехидратна диета, която е резач, аз съм на такава от вече 12 дена, но трябва да си стоиш някде на затворено, защото пък е свързана с консу8мация на протеин пре 2 часа, и белтъка трябва да е поне 300 грама дневно, мазнини, може и 70сетина грама постоянен

15.03.05
11:30

При истинското НВД плодовете са напълно или почти изключени.
по-здрави

15.03.05
17:27

ами Парс, вярно че не се изказах както трябва - 150 грама зеленчуци, не въглехидрати - иначе вече не е НВД, нали?!

15.03.05
23:00

Консумацията на плодове както и другите неща от диетата са строго индивидуални. По принцип не би трябвало да се ядат при такава диета, но много хора го правят. Например има хора които не обичат плодове и дори през основият период не консумират, а започват само за състезание, защото така трябва. Ако много ти се изка да ядеш плод то от гореспоменатите бих ти препорачал само ябълките и то зелени (останалите плодове в никакъв случай:-). Аз лично вземам декстроза, защото предпочитам да си повиша нивото на инсулина (от фруктоза (почти) не може). А въглехидратите от зеленчуците по добре не ги смятай, те са фирби (зеле, моркови и т.н.) и не се усвояват от организма и са задължителни при една такава диета (дори и в основен период).

27.03.05
18:23

Бихте ли ми обяснили как да изчисля колко грама са въглехидратите в даден зеленчук или в някаква храна по принцип, защото не ми е ясно.

27.03.05
18:42

На сайта има таблица с хранителните продукти и какво колко съдържа!

30.03.05
10:10

Доколкото аз знам много подходящи за НВД от плодовете са киселите ,грейпфрут,лимон....боровинки,къпини,малини,киви..

05.04.05
22:08

Гледах един път предаването на Недик(fitnesweekend)и в това предаване каза че плодовете са природните бонбони.Но питах култориста Митко Славов и той ми каза че може да се ядат плодове обаче до 15:00 от там нататъка вече фруктозата си заема мястото и става лошо.Но трябва да се яде най много 2-3 плода.Мито Славов ми направи една много хубава диета и в нея дневната ми дажба плодове бяха 2 банана.Диетата е страхотна а афекта беше много голям.

06.04.05
00:37

както казвате пладовете зареждат черния дроб.
да ама целта на Н.В.Д. е да се изчерпят запасите от цялото тяло,а там излизат последни.
тъй че плодовете са против логиката на кетонните диети.
в някои други диети може и да действат.
когато някой е пробвал и направил едното е добре да направи и другото за да разбере кое как му действа.

06.04.05
09:15

не знам защо ама всички момичета си мислят че като изяждат по 10 ябълки на ден без нищо друго ще отслабнат,защото ябълките съдържат само вода и пречистват опрганизма,но нали съдържат и захар-фруктоза.с диетите не съм добре запознат,възможно ли е това нещо,лично смятам че ще се изтормози организма

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1