01.12.10
00:25
Здравейте приятели! Тренирам от Около година и половина, но не толкова сериозно. Ходя по 3 пъти в седмицата на фитнес но не избирам програми, там решавам какво ще правя и обикновенно правя по няколко групи мускули(което знам че не е много добре)
Мисля тази зима да махна мазнините и да открия старите плочки... също така и съм направил някакво поясче, абе не ми се говори!
Като цяло съм с добро телосложение само това ми е проблема - висок съм 172 и тежа 65кг.
Гърди, ръце и гръб са ми оформени... в смисъл не съм някой билдър но си има(особено цицки съм направил).
Сега се замислям да си взема някой фетбърнър, като се има в предвид че досега никога не съм пил никакви добавки!
Когато ходя на тренировка най-много да си взема някаква тонизираща напитка...
Препоръчайте ми някакъв бърнър с който да махна тия мазнини че направо нзм кво ще прая като дойде пролетта и лятото.
Само да добавя - правил съм по 100 коремни всяка вечер в продължение на месец и нещо - ефект нулев!
А като стегна “плочките” ги напипвам има ги очертани но просто има жилетка пред тях!
Та... дайте мнения, утре ще ви кажа какво мисля да взема гледах до някъде към 6-7лв беше малко бурканче червено но не му помня името... на прах мисля че беше.
Дайте идея за някакъв но да не е от скъпите защото просто нямам възможност да харча много пари за тези неща. :)
Темата беше редактирана от Иван Гешев на 01.12.10 00:30.
Само да добавя - правил съм по 100 коремни всяка вечер в продължение на месец и нещо - ефект нулев!
Нормално е да е нулев, ти какъв ефект очакваше? ;)
Виж какво пише в горния пост.
С коремни преси няма да излезнат плочките - мускулът расте, но отгоре има мазнина. За да се виждат плочките, трябва да имаш нисък процент мазнина.
А това се постига с бягане, колело или друга подобна дейност, плюс фитнес - така ще ускориш процеса. Храненето е не по-малко важно, ако се храниш лошо колкото и да тичаш, спортуваш, тренираш - плочките трудно ще изскочат, освен ако не си с уникален метаболизъм.
Добавки за сваляне се включват евентуално и то за борбата с последните килограми. Хубавите добавки струват сравнително скъпо.
01.12.10
11:01
Ами за храненето какво да ви кажа.. сутрин закусвам по някаква филиийка намазана с маргарин и някво сладко или само маргарин(1бр филия не по 4-5!!) На обяд я ям я не, ако ям си взимам някакъв сандвич защото съм на училище. Вечерята ми е какво са сготвили наште... пък и не обичам да ям много вечер. Нали ви казах... горе долу спазвам някво нормално хранене. Пък и като ходя в залата от нас до нея са 3км и тичам и на отиване и на връщане това значи 18км на седмица... и то на отиване тичам на гладно...
За това вече почнах да мисля за някви добавки...
01.12.10
11:12
С нормалното хранене изглеждаш нормално. То сега е студено де, но лятото на плажа нормалните хора с плочки ли са, или като теб?
Ако искаш да си като малкото хора, които са с плочки и т.н. трябва да ти разкрия голямата тайна: те приемат на ден белтъчини поне 1.5 х теглото си. Ти сутрин имаш 2-3гр, на обяд 10-15 и вечер пак толкова. Отделно си тийн и тялото ти има нужда от хубава храна, за да се равива и расте. Мазнините около корема не са му проблем, даже са му нужни при гладуване, а ти всъщност това правиш. Всъщност след време ще си купиш кола и бързо ще разбереш, че ако сипваш буклуци в резервоара тя няма да върви...
Та аз бих добавил храна към почтинищонеяденето ти, а не добавки.
Ами за храненето какво да ви кажа.. сутрин закусвам по някаква филиийка намазана с маргарин и някво сладко или само маргарин(1бр филия не по 4-5!!) На обяд я ям я не, ако ям си взимам някакъв сандвич защото съм на училище. Вечерята ми е какво са сготвили наште... пък и не обичам да ям много вечер. Нали ви казах... горе долу спазвам някво нормално хранене. Пък и като ходя в залата от нас до нея са 3км и тичам и на отиване и на връщане това значи 18км на седмица... и то на отиване тичам на гладно...
За това вече почнах да мисля за някви добавки...
Това нормално хранене ли е?! Много си далеч даже.
Нормално е да ядеш истинска храна, а не боклуци. Нормално е да се храниш поне 3-4 пъти на ден. Нормално е да се храниш в достатъчни количества и да си набавяш всички необходими хранителни вещества.
Кое от всички тези неща ти ги спазваш?!
Добавките са ти последния проблем на теб, с това хранене и един тон добавки да изпиеш, все тая.
01.12.10
11:47
Ами... тва зза белтъците май го спазвам горе долу защото почти всеки ден ям яйца... Добре де тва нормално хранене 3-4 пъти на ден... аз като ям по толкова пъти на ден почвам да качвам кг.... а си ходя на фитнес и т.н... дайте няква “диета” или некви препоръчителни здравословни нещица дет трябва да хапвам... щото плодове си ям - особено ябълки.... течности на ден пия сигурно по над 4л супи и др такива ям всеки ден... само сутрин и обяд не се храня както трябва... дайте някви идей да пробвам, да видя резултат някъв ще има ли.....
Ааа да и да кажа че се сетих сега какъв е бърнъра който мислех да взема - Lipozan Advanced Fat Burner - 90pcs - 16,90лв
Мнението беше редактирано от Иван Гешев на 01.12.10 11:49.
01.12.10
11:52
виждал съм приятели който ползват някакъв колан ли кво ли беше слагат го около корема кръста и пояса и така тренират. Момчето беше започнало да се отпуска и за месец пак му се показаха плочките... тая зима почвам яко на колело по 20-40мин всеки ден... у нас си правя лицеви и коремни всяка вече(150-100 коремни и 100 лицеви) Ще видя да си направя някакъв режим на храната как и какво и по колко и ще следя с интерес развитието...
Иване, ако този бицепс на аватара е твой, ще ми е много интересно какво ще остане от теб след като се “изчистиш”. Сега е най-неподходящия момент за чистене, по-добрия вариант според мен е да се хванеш здраво за железата в зимния период + подходящ хранителен режим, та напролет като “изчистиш” да остане нещо от теб :) . Подобни бройки коремни преси не водят до нищо добро, но за сметка на това предразполагаат към травми и претрениране. Много добро кардио, което натоварва коремната мускулатура (както и много други мускулни групи) е изкачването на стълби, за мен лично работи много добре (В това отношение съм облагодетелствуван, защото живея в 19 ет блок),
01.12.10
14:44
Не знам от къде тръгна това, че коремът се гори или се изкарва пресата с безумно количество коремни преси, точно обратното, състезателите тренират косите мускули само месец преди състезание, защото иначе растат прекомерно и изглежда грозно. А въобще коремът повече от 2 пъти седмично не трябва да се тренира.. да не би да тренирате ръце всеки ден?
01.12.10
21:20
Отделям един ден за ръце и рамо друг за гърди и друг за гръб.. по 3 дни в седмицата тренирам. Ами почвам с режим на хранене и яко тренировки.. само тоя режим трябва да го измисля... я кажете добро ли е тва като ориентир:
сутрин - ябълка/ банан/ портокал/ мандарини... + филийки/ка черен хляб примерно с масло
обяд - 2 филийки тост примерно + месо някакво + салата(всичко това като сандвич някакъв)
вечер - месо + салата+ хляб черен или бял(има ли значение) + ориз/картофи/ или таквото е сготвено(всичко в умерени количества)
Горе долу тва хапвам почти всеки ден... в смисъл не едно и също всеки ден а горе долу от всичко има в менюто ми за всеки ден. Кажете добре ли е така и какво да променя че да вляза във форма. Valdis, бицепса си е мой... ако искаш мога да ти пратя снимката че тук е разтегната... обиколката ми е 44см :) Според мен е добре... Но не искам да говорим сега за тва а за др което ме интересува повече...
Само да добавя, до преди 2 години нямах така да го нарека “корем”...
Общо взето е това което мисля да продължавам да спазвам... но с повече кардио, защото сега не правя почти никакво освен тичането до залата(15мин отиване и 15 връщане) :)
Valdis, бицепса си е мой... ако искаш мога да ти пратя снимката че тук е разтегната... обиколката ми е 44см :) Според мен е добре...
А според мен си се объркал малко с меренето ;) Ако това е 44 ръка, значи моята е 64 :D
На всяко хранене ти трябва задължително протеин (месо, яйца, млечни продукти) и източник на енергия (въглехидрати, мазнини).
И е желателно да се храниш повече от 3 пъти на ден.
Valdis, бицепса си е мой... ако искаш мога да ти пратя снимката че тук е разтегната... обиколката ми е 44см :) Според мен е добре...
А според мен си се объркал малко с меренето ;) Ако това е 44 ръка, значи моята е 64 :D
На всяко хранене ти трябва задължително протеин (месо, яйца, млечни продукти) и източник на енергия (въглехидрати, мазнини).
И е желателно да се храниш повече от 3 пъти на ден.
Може просто да е ползвал различен метод за мерене, като например да преметне два пъти метъра :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 02.12.10 08:50.
02.12.10
17:57
Петко.. значи, до тук съм разбрал че е добре да ям поне по 3 пъти на ден, да имам месо яйца картофи и други неща в храната задължително, така ли? В смисъл ако го следвам това, ефект какъв ще има? Качване на маса или сваляне, или просто за добро и здравословно хранене?
И да кажа за бицепса.... малко със срам ама... 34см в действителност е :) не знам дали без да искам съм го написал 4 вместо 3 или без да мисля мн по въпроса но сега ме накарахте да измеря и ето го... ако искате да знаете ак го меря ето: взимам някаква връв, стягам бицепса, правя ЕДНА обиколка и после меря на връвта докъдето съм отбелязал... сега излезе 34-35 :)
На скотовото(машина не с щанга) правя с всичките тежести(мисля че бяха 85-90 написано там) :)
Но за други работи може да полафим в друга тема че да не я досъсипваме тая.. тук искам да разбера правилно ли съм разбрал, написал съм в първите изречения какво съм разбрал. :)
Мнението беше редактирано от Иван Гешев на 02.12.10 17:59.
Не си за добавки още, тренирай всеотдайно, оправи си хранителния режим и тогава добавките и то след време.
В момента мултивитамини са максимума, който ти е нужен.
А за да разбереш кой е правилният хранитлен режим, трябва да прочетеш съвсем малко, не е нужно да ставаш професор.
Знаеш ли какво са БМВ? Белтъчини, мазнини, въглехидрати - можеш да почнеш от тях.
Можеш да отслабваш, можеш и да качваш, ако ядеш месо.
Можеш да отслабваш, можеш и да качваш, ако ядеш шоколад.
Не е толкова просто, но както вече ти казах не е и суперзадълбочено на любителско ниво и за основните цели.
Явно рекламите за добавки са твърде добри, всеки си мисли, че без тях не може...