01.12.10
14:54
Здравейте! Карам направо по темата. Днес осъзнах, че съм адски скован в раменете и им липсва почти всякаква гъвкавост. Разбира се, поразрових се, за да намеря решение на проблема. Направих някакъв универсален тест за определяне на гъвкавостта, при който целта е да си докоснеш пръстите на ръцете зад гърба, като едната ръка минава отгоре, а другата отдоло. Сигурен съм, че се сещате за какво става въпрос. Е, имам чувството, че никога няма да мога да ги докосна. Адски са ми обездвижени раменете. Разгледах и клипчета в youtube с упражнения за разтягане, но тия хора така си въртят ръцете все едно нямат стави. Все пак искам да се допитам и до вас. Ако има вече хора сблъскали се с това нещо и ако някой знае как точно да подходя, да споделят, ако може. Да предупредя, че преди години съм си чупил ключицата на лявата ръка и сега като започнах тренировки от време на време ме наболява. Явно се претоварва при определени упражнения или движения. Отделно щом са ми толкова сковани раменете със сигурност това ме дърпа назад при качественото изпълнение на определени упражнения. Ми това е. Благодаря за отделеното време. Всякакви мнения и съвети са добре дошли!
01.12.10
17:53
И мен ме интересува същото.