02.12.10
01:21
Може ли някой да ме посъветва от къде да си купя качествен кленов сироп. Дали ще има в големите супермаркети в София и коя марка да избера?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.03.13 23:08.
Предполагам кленовият сироп във веригите ще е с качествата на меда, продаван там, т.е. ще е глюкозен сироп с аромати и оцветители. А може би ще е още по-зле, защото все пак пчели се гледат все пак в България и човек може да си намери домашен мед, докато кленов сироп се произвежда почти само в страната с кленово листо на знамето.
02.12.10
07:24
бях вземал един път и жена ми каза, че не е по-различен от този, който е опитвала в САЩ. Беше 15 лева една малка бутилчица. Струва си само да се опита. Не мисля, че има много марки - само една е май в БГ.
В Канада имаше два вида сироп: истински кленов и друг - по-евтин, който е “менте”, т.е. вътре има разни други подсладители. На вкус са едни и същи, но явно качествата са различни. Щом е малка и скъпа бутилчицата, навява ме на мисълта, че може и да е истински, но пък кой може да ти каже...Ако има съдържание и там не пише неща като фруктозо-глюкозен сироп или консерванти разни...
А и всъщност не мога да разбера каква е тази мания по този кленов сироп, аз не видях нищо особено в него. Сигурна съм, че съм пробвала истински, защото ходихме в специална ферма да гледаме как го правят и от там купих шишенцата.
03.12.10
06:00
за мен не беше мания, а просто исках да опитам. Като цяло е доста рядък и не ми допадна много.
Иначе кленовите сладки ми харесаха доста.
08.01.11
18:32
Бях чувал нещо,че излиза много скъпо тоя кленов сироп и нестава за нищо.Само пари на вятъра.
11.01.11
18:25
Да, две мои познати го ползват и успяха да свалят 4-5кг.
Попадна ми и брошурката, според която има 432890428042 полезни вещества вътре и са достатъчно хранителни, но аз също не съм съгласна да подлагаш организма си на подобно нещо - малко количество от сиропа се сипва в много вода, добавя се червен (май) пипер и пиеш през деня. Само това..
Каквито и минерали да има вътре за мен е крайно нехранително да се приема като заместител на едно разнообразно и добре балансирано меню.
Иначе 50лв е една кутия сироп... И може да ти стигне за седмица, две или месец, зависи колко от него пиеш
искам да го обясня на майка ми , но тази твърда глава не ме слуша , а и не е дебела ходи на фитнес редовно добро тяло има за възраста си и като я попитам защо го пие ,отговорът е : За прочистване.
Да спре цигарите не може , но да дава пари за тази глупост може :@ :@ :@
Помага...за какво?? Кленовият сироп е подсладител, помага на други храни да станат по-сладки.
ПП: Темата ти е в много грешен раздел.
Мнението беше редактирано от Margi на 24.03.13 16:10.
24.03.13
16:11
Не е грешен раздел,влез,разрови се да видиш какво пише :))
24.03.13
16:21
Да не би да си чела подобни статии http://dieti.rozali.com/populiarni-dieti/p13294.html и да си се вманиачила?
Да не би да си чела подобни статии http://dieti.rozali.com/populiarni-dieti/p13294.html и да си се вманиачила?
Тези, които са писали абсурдната статия, не са доразбрали - не става въпрос за кленов сироп, а за “Мадал бал”.
Тези, които вярват, че Бионсе “поддържа фигура” с него... (wave) (headbang)
24.03.13
16:28
Тези, които са писали абсурдната статия, не са доразбрали - не става въпрос за кленов сироп, а за “Мадал бал”.
Тези, които вярват, че Бионсе “поддържа фигура” с него... (wave) (headbang)
Лошото е, че много хора се заблуждават от подобни статии...
А фигурага на Бионсе в последно време не е от хубавите.
24.03.13
22:10
Стела, просто зарежи кленовия сироп.
Случайно да сте чували нещо за прословутата диета с кленов сироп,която за мен е ПЪЛНА ГЛУПОСТ !
24.03.13
16:03
Четох много за кленовия сироп.Има ли някой ,който го е пиел и го ползвал за диета и дали наистина помага?
04.01.14
19:02
Не съм напълно съгласна за Мадал Бал.Ако се поинтересува човек,има доста инфо.Първо- сиропа е за интоксикация на организма и на второ място за отслабване.Ама трябва повечко четене.
05.01.14
00:32
Не съм напълно съгласна за Мадал Бал.Ако се поинтересува човек,има доста инфо.Първо- сиропа е за интоксикация на организма и на второ място за отслабване.Ама трябва повечко четене.
Още четене трябва :) Интоксикация-та е патологично състояние на отравяне на организма. Детоксификацията, от друга страна е пречистване. Но пречистване чрез ядене само на високовъглехидратен сироп няма как да стане по една много проста причина - липсата на белтъчини.
Детоксификацията изсква белтъчини, в противен слуай се получава наистина интоксификация. Неутрализирането на токсините не е нещо, което човек да свърши един-два пъти в годината за по седмица -две. Всяка клетка в тялото постоянно детоксифицира, макар че по-голямата част от въпросното пречистване става в черният дроб. А черният дроб използва две основни пътеки в детоксификацията: фаза 1 и фаза 2. Във фаза 1, черният дроб превръща мастно-разтворими токсини във водно разтворими. Във фаза 2 тези токсини се екскретират (изхвърлят) от организма чрез пот, урина и тн.
Проблемът е в това, че във фаза ‘1’, токсините се конвертират във високо-реактивни метаболити, понякога още по-токсични от оригиналните токсини. И ако организмът не ги изхвърли, те могат да направят доста увреждания на клетъчно ниво. И при двете фази трябват различни хранителни съставки за да се случат ефективно. Фаза 1, освен всичко друго, изисква много витамини от Б групата, калции, биофлавоноиди и аминокиселината цистеин. Фаза 2, от друга страна, почти изцяло зависи от аминокислеини като таурин, глутамин, метионин и лизин. Има 7 различни механизма във фаза 2, свързани с различни видове токсини и всички те изискват аминокиселини. Ако подкрепим фаза 1, без да осигурим необходимото за фаза 2, логично е че няма как да се освободим от токсините.
Освен това, кленовият сироп веднъж попаднал в организма се разпада до глюкоза и фруктоза. Когато фруктозата стигне до черният дроб, той спира всичко друго и се заема с нея. Ако е повече, тя претоварва черния дроб и често се превръща в хепатотоксин. Оттам - високи триглицериди, хипергликимия, инсулинова резистентност и т.н. Намалява се лептина и се увеличава грелина. Освен всичко това, нуждите на черният дроб стимулират катаболни процеси в мускулите - тялото започва да ги ползва за белтъчини. Оттам се получава и загубата на тегло.
така че резултатът е - 0 детоксификация и загуба на мускули.
05.01.14
19:58
Извинявам се за грешката!Но, ако Solomon бяхте прочели малко повече за сиропа Мадал Бал,щяхте да знаете,че в състава на този продукт кленовия сироп е само добавка :)
Освен това на българския пазар този продукт се лансира като продукт за отслабване,а не като продукт за детоксикация.
А и кой е казал,че трябва някой да гладува.Аз лично го пия като добавка;)
Друг е въпроса,че не е на всеки по джоба.Някой беше писал,че цената му е 50 лева за литър,като всъщност реалната му цена е 100 лева.
В крайна сметка всеки е свободен да яде и пие каквото сметне за правилно.Но когато изказваме мнения,трябва да уважаваме и отсрещната страна.При положение ,че прочетох само негативни мнения за сиропа,смятам за редно да изкажа мнението си,при положение ,че аз съм доволна от продукта.Пак повтарям да изкажа мнение не да налагам.:)
...
Друг е въпроса,че не е на всеки по джоба.Някой беше писал,че цената му е 50 лева за литър,като всъщност реалната му цена е 100 лева...
Сега какво? Хвалиш ли се или се оплакваш?
05.01.14
21:05
Извинявам се за грешката!Но, ако Solomon бяхте прочели малко повече за сиропа Мадал Бал,щяхте да знаете,че в състава на този продукт кленовия сироп е само добавка :)
T.e., че е
натурален продукт, съставен от 6 вида чисти сиропи — 5 палмови сиропа (от кокосова, индийска, китулова, нипахова и аренгова палма) с добавка на клен
? Говорим за принципни положения, не за марки или отделни продукти. Дори и добавка, общият резултат е - сукроза с минерали и фитохимикали. Има си качества, даже бих казал, че сред подсладителите е една от по-сигурните алтернативи. Но приписваните му качества за отслабване и пречистване не стъпват върху никакви клинични тестове, т.е. правят се доста сериозни твърдения, без никакви значими доказателства.
Няма как мнението на отделни потребители да се приема като доказателство - били те и известни като Бионсе. Ако утре излезе Марта Вачкова, Гала или някоя друга и каже че е отслабнала само на боза, пак ще има последователи.
05.01.14
21:07
...
Друг е въпроса,че не е на всеки по джоба.Някой беше писал,че цената му е 50 лева за литър,като всъщност реалната му цена е 100 лева...Сега какво? Хвалиш ли се или се оплакваш?
Щях да се оплаквам предполагам ,ако плащах в български лева ,за това не се хваля;)
05.01.14
21:13
T.e., че е
натурален продукт, съставен от 6 вида чисти сиропи — 5 палмови сиропа (от кокосова, индийска, китулова, нипахова и аренгова палма) с добавка на клен
? Говорим за принципни положения, не за марки или отделни продукти. Дори и добавка, общият резултат е - сукроза с минерали и фитохимикали. Има си качества, даже бих казал, че сред подсладителите е една от по-сигурните алтернативи. Но приписваните му качества за отслабване и пречистване не стъпват върху никакви клинични тестове, т.е. правят се доста сериозни твърдения, без никакви значими доказателства.
Няма как мнението на отделни потребители да се приема като доказателство - били те и известни като Бионсе. Ако утре излезе Марта Вачкова, Гала или някоя друга и каже че е отслабнала само на боза, пак ще има последователи.
Ама вие пак с това отслабване. А и забравихте лимона и пипера ,но аз спирам до тук.Явно сме на две различни мнения:)
...
Друг е въпроса,че не е на всеки по джоба.Някой беше писал,че цената му е 50 лева за литър,като всъщност реалната му цена е 100 лева...Сега какво? Хвалиш ли се или се оплакваш?
Щях да се оплаквам предполагам ,ако плащах в български лева ,за това не се хваля;)
Звучи ми като дзен коан. Ще помедитирам малко върху това :D
Още четене трябва :) Интоксикация-та е патологично състояние на отравяне на организма. Детоксификацията, от друга страна е пречистване. Но пречистване чрез ядене само на високовъглехидратен сироп няма как да стане по една много проста причина - липсата на белтъчини.
Детоксификацията изсква белтъчини, в противен слуай се получава наистина интоксификация. Неутрализирането на токсините не е нещо, което човек да свърши един-два пъти в годината за по седмица -две. Всяка клетка в тялото постоянно детоксифицира, макар че по-голямата част от въпросното пречистване става в черният дроб. А черният дроб използва две основни пътеки в детоксификацията: фаза 1 и фаза 2. Във фаза 1, черният дроб превръща мастно-разтворими токсини във водно разтворими. Във фаза 2 тези токсини се екскретират (изхвърлят) от организма чрез пот, урина и тн.
Проблемът е в това, че във фаза ‘1’, токсините се конвертират във високо-реактивни метаболити, понякога още по-токсични от оригиналните токсини. И ако организмът не ги изхвърли, те могат да направят доста увреждания на клетъчно ниво. И при двете фази трябват различни хранителни съставки за да се случат ефективно. Фаза 1, освен всичко друго, изисква много витамини от Б групата, калции, биофлавоноиди и аминокиселината цистеин. Фаза 2, от друга страна, почти изцяло зависи от аминокислеини като таурин, глутамин, метионин и лизин. Има 7 различни механизма във фаза 2, свързани с различни видове токсини и всички те изискват аминокиселини. Ако подкрепим фаза 1, без да осигурим необходимото за фаза 2, логично е че няма как да се освободим от токсините.
Освен това, кленовият сироп веднъж попаднал в организма се разпада до глюкоза и фруктоза. Когато фруктозата стигне до черният дроб, той спира всичко друго и се заема с нея. Ако е повече, тя претоварва черния дроб и често се превръща в хепатотоксин. Оттам - високи триглицериди, хипергликимия, инсулинова резистентност и т.н. Намалява се лептина и се увеличава грелина. Освен всичко това, нуждите на черният дроб стимулират катаболни процеси в мускулите - тялото започва да ги ползва за белтъчини. Оттам се получава и загубата на тегло.
така че резултатът е - 0 детоксификация и загуба на мускули.
!!!!!!!!!!!!!