Относно броя на яденетата

02.12.10
15:51

Отскоро започнах да ям по 2 пъти на ден. Едното ядене е към 15ч, а другото в 21ч. Всяко ядене съдържа около 50-70гр протеин. В двете яденета събирам 2500-3000кал, което означава, че трябва да поддържам.Та, забелязах, че възтановяването е добро, липсва отпадналост, глад и т.н. Накратко- не откривам разлика в това дали ям 2 или 5 пъти. Единствената разлика е, че когато ям по-начесто съм по-мързелив и ленив, докато на 2 яденета съм енергичен и в пъти по-жизнен.

Някой от вас да споделя подобно нещо?

02.12.10
15:53

Забравих - Допълвам протеина до 150гр с мляко.

Една от главни цели на честото ядене през 3 часа е, че тялото не може да съхранява протеин-а, който си поел, за повече от 3 часа. След това прибягва до мускулите, за да си набави нужните аминокиселини. Когато се зареждаш с малки дози протеин на всеки 3 часа, избягваш това нещо и поддържаш положителен азотен баланс. Също така на 1 път надали ще можеш да усвоиш всичките 50-70 гр. протеин и бастисваш голяма част. При 2 огромни ястия от по 1000-1500 калории също така ти се лепят много мазнини, понеже дори и организма на трениращ човек не може да усвои повече от 600 калории на един път. Остатъка до 1000-1500 отива на склад под кожата. А между сутринта и обяда в 15:00?!? След цялата вечер липса на вещества ти даваш необходимите на организма чак в 15:00. Това са 16 часа без храна. През това време нали се сещаш, че организма ти човърка мускулите, за да си набавя част от материала. Това е накратко :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.12.10 17:40.

02.12.10
17:48

Прокс, това ми е ясно. Просто експериментирам. Интересува ме дали има някой с подобен режим, и ако е да нека сподели.

Ок. Явно аз съм разбрал грешно въпроса. Sorry :)

02.12.10
19:08

По този вьпрос има куп иследванета и всички са за 5 но ти яж 2 пьти.

02.12.10
19:56

иЗследвания

02.12.10
22:45

казано от vatman на 02.12.10, 19:08:

По този вьпрос има куп иследванета и всички са за 5 но ти яж 2 пьти.

Това не знам откъде си го черпил като информация, но не генерализирай. В диетологията нищо не е непременно вярно.

03.12.10
06:10

Radistin,
Опитвал съм я тази схема и “о, чудо” -работи.
Единственото, което можеш да добавиш и така ще приключат и всички нападки (относно складиране на протеин и т.н.) срещу този режим е малко BCAA през 3 часа примерно.
Има един блог посветен изцяло на такъв тип режим и там също има “изследвания” пък, които показват точно резултатите,за които ти говориш - стабилно ниво на енергия и кръвна захар и т.н. Аз като съм го правил този режим и забелязвам, че доста по-лесно се въздържам от прехвърляне на дневния лимит от калории. Защото като ядеш 5 пъти и искаш примерно да отслабваш или да качваш чисто е много трудно да ядеш по 300 калории на хранене (толкова са в моя случай). Докато да ядеш 3 по 500 или 2 x 750 си е доста по-лесно.
Също така това пасва на много хора, които не закусват и не се налага да си променят този навик. А колкото по-малко промени се правят наведнъж - толкова по-лесно...

Там като цяло говорят за 8 часов прозорец през който се храниш...
Успех!
http://www.leangains.com/

03.12.10
09:51

Яж по 1 път на ден, по 300гр протеин.
Пичага тялото ти не може да усвои повече от ~34 грама протеин на веднъж, прави си изводите. Също изследванията казват, че няма никакъв ефект върху ММ ако ядеш по повече от това от което можеш да усвоиш.

Мнението беше редактирано от asdator на 03.12.10 09:52.

06.12.10
00:08

От къде ги сметна тия 34 грама протени? :D
Относно воинската диета или тъпкането веднъж на ден - ами, ако сте древни воини, тя работи ;) Както и 8-10 кратното хранене работи, ако сте билдер.
Но и двете са крайности, от които няма голям смисъл.

06.12.10
00:22

Почти привърших втората кника на Brad Pilon… та интересни неща пише там, подплатени с одста нАучна информация. В общи линии тялото е изключително адаптивно, тъй че се нагажда към тия 70грама протеин и ги усвоява, макар и по-бавно.
Искам да видя изследванията относно това, че след 3 часа мускулите ми почват да се разграждат, както и такова доказващо, че постренировъчният протеин предпазва от разпад умскулите.
Петко е прав за крайностите, но пък е интересно да пробваш всички варианти или поне колкото се може повече, за да усетиш персонално кое как работи за самият теб и най-вече кое ти се вписва най-добре в начина на живот и целите.

СКОТА, книгата, която четеш да не е eat stop eat. Ако я имаш в електронен вариант ще се радвам да я споделиш с мен :)

06.12.10
12:59

Нея я прочетох вече, сега чета втората му която е за протеина. В основни линии аз съм back to square 1…  относно протеина... и въобще генерално си направих разни изводи за мен и от наблюденията ми върху мен самият и хората, които знам как се тренират и хранят... отплеснах се- напиши някакъв скайп или поща, за да ги пратя и 2те понеже не работи системата за съобщения все още.

proxxx@abv.bg Благодаря предварително. Като довърша The black book of training secrets се залавям :)

06.12.10
13:56

Пратих и 2те : )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1