Мускулен обем при тренировка със собствено тегло.

07.12.10
19:29

Привет!
Тренирам със собствено тегло - набирания, лицеви, клякания и тн. ЧУдя се как да си структорирам тренировката (серии х повторения), така че да получа повече мускулен обем?

Благодаря!

Темата беше редактирана от zul zul на 07.12.10 19:34.

АЧ

07.12.10
19:34

Структорирай го, така че в 1 ден да тренираш и кофи, и набирания, и лицеви, и клякания.... Тренирай по-колкото можеш серии и повторения.

07.12.10
19:37

Да, тренирам всичко в един ден. До колкото разбирам трябва  до откат: Правя колкото мога набирания първата серия, после пак до колкото мога и така, докато не мога да продължа?

Или целта е да имам максимално голям ОБЩ брой повторения?

AZ

07.12.10
19:47

Има много начини за структуриране,но аз лично бих те посъветвал да включиш гимнастически упражнения,а не да се ограничаваш само до набирания,кофи и пр.Виж този сайт:
http://www.beastskills.com/tutorials

DE

07.12.10
20:09

Лично за мен след едно определено време няма да можеш да градиш маса върху себе си само със собствено тегло.Трябва тежко за маса :) Както и стабилно хранене.Ако имаш възможност почвай фитнес ;)

АЧ

07.12.10
20:57

Аз вече имам сила за някои по-трудни упражнения и съм започнал да ги уча. Тренирай, както ти е кеф. Прави първо това упражнение, което ти е трудно, а след това друго. Прави примерно набиранията, докато вече неможеш да направиш 3-4. Така и с кофите. Гледай след време да вдигаш на всяко повторението. А относно мускулен обем на лостовете това е малко трудно, но не е и невъзможно. Мускулите растат от храната. Храната е определяща за растеж на мускулите, почивката... За това най-добре тренирай през ден или 4-5 пъти в седмицата.

Тренировките на лостовете се структурират като тези в залата. И се храниш като за обем, защото от храненето идва цялата разлика. Просто е. Проблемът е, че в залата може да прогресираш като слагаш дискове на щангата (например вдигнал си 6х70кг на лежанката и следващия път слагаш 72,5кг), докато на лостовете това става с промяна на ъгъла на тялото и т.н.
Най-тъпото обаче е това, че повечето знаят само лицеви, кофички и набиранки и с това им се изчерпва арсеналът с упражнения на лостовете. То е като в залата да правиш само лежанка и сгъване за бицепс...

АЧ

08.12.10
10:22

Оранже, на лостовете можеш да слагаш и тежести, не само да променяш ъгъла. Като човек има силата слага тежести и започва с др. упражнения като силово, планч и мн. др.

казано от achkos на 08.12.10, 10:22:

Оранже, на лостовете можеш да слагаш и тежести, не само да променяш ъгъла. Като човек има силата слага тежести и започва с др. упражнения като силово, планч и мн. др.

Може, разбира се.

08.12.10
11:21

Митът, че на лостове не може да се гради маса, идва оттам, че повечето лостаджии нямат познания за правилното хранене и правилното трениране... и често не си дават зор много-много. Познавам момчета, които стоят по 2-3 часа, говорейки си си приятели и правейки кофички с гигантски почивки между сериите, а храненето им през деня не покрива нуждите и на нетрениращ... е така няма как да изглеждаш добре.

Но най-хубавото тяло, което съм виждал някога наживо, е на човек, който тренира само на лостове. Зверски релеф, масивни ръце и гърди, направо преразвит гръб, пресата му прилича на стоманен корсет. И крака като на врабче, но честно казано не му се разваляше визията от тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1