Корем

09.12.10
11:06

Привет!
Както обърнах внимание доста форумци, подобно на мен, имат проблем с така наречените “коремни плочки”, ето го и моя проблем:
Започнах да тренирам активно корема по миналия ноември (2009г.) и то предимно с коремни преси..И така времето минаваше, повторенията и сериите се увеличаваха, докато дойде пролетта.Тогава програмата се промени:ставане към 8:30-9 правене на 300-400 коремни преси + “8 минутните упражнения за коремни плочки” ( http://vbox7.com/play:a0e0923c ) в добавка с 5-6 километра бягане (всичко това на гладно).Това продължи около месец и половина, след което бягането беше през ден, а всичко останоло си беше както преди.Лятото спрях бягането по обясними причини (работех, а и жегите от по 35-40 градуса не ми се понравиха).През това време един колега ми обясни, че коремните преси се явяват само за горната част (и преди, а и сега нямам претенции да се смятам за голям “разбирач”) и ми препоръча да си вдигам краката от вис или от лег.Така стигаме до сегашния ми “период”(започнал от преди 5 месеца):тренирам корема 2 пъти седмично като тренировката ми включва между 3-5 серии х 25 повторение, за горна част: лягам и вдигам краката на 90 градуса и правя нещо като 1/2 коремна преса (не съм наясно как се нарича точно упражнението) и за долна:вдигане на краката от лег + така нареченото упражнение “дъска” (правя го от 1 месец).Относно диетата:от поне година съм преустановил яденето на всякакви пържени “неща”, сол, захар, както и шоколадови изделия.Преди и след тренировка хапвам по 1 плод + 1 лъжица мед.Ям преди и след тренировка - месо, ориз, яйца, картофи, ако има възможност разбира се, ако не ям каквото има.На въпроса “ти сигурен ли си, че изобщо имаш “плочките”? - Да, сигурен съм, че ги имам, въпроса е как да премахна мазнините за да може и да “се виждат и с просто око”.Висок съм 182-3см., тежа 85кг.Ето и снимка: [URL=http://img52.imageshack.us/i/09122010964.jpg/][IMG]http://img52.imageshack.us/img52/5356/09122010964.jpg[/IMG][/URL]

09.12.10
11:29

ХаХа и по 1000 коремни преси да правиш няма да излезне пресата.Трябва хран.режим за намаляване на мазнините ,но като гледам по снимката за килограмите си не си много мазен ; )

Не ми се спори дали наистина имаш плочки. Според мен трябва да понаправиш, но това е мое мнение.
Като цяло човешката анатомия е такава, че над мускулите на корема имаме мазнини и кожа. За кожата ясно, остават мазнините. Тези мазнини като се махнат и си личат плочките отдолу. Ако са по-обемни, ще си личат повече. По-обемни стават по същия начин, както се правят по-обемни гърди или бицепси.
Така, останаха мазнините. Тялото на реалистите изгаря мазнините, когато има нужда да прибегне до запасите от тях с цел обезпечаване на енергия. Тялото на мечтателите - когато се правят коремни преси или ядат само ябълки и т.н. Приемаме, че си разумен човек и физиката ти не е извънземна.
Т.е. за да изгориш мазнините ти трябва лееееко отрицателен калориен режим: изгаряш на ден с няколкостотин калории повече, отколкото приемаш. Дотук нищо сложно. Ядеш 3000ккал, значи изгаряш 3300ккал и сваляш от мазнините.
Тук идват лошите новини: тялото сваля мазнини от всякъде и няма как да го накараш само от определено място да стане. С упражнения само за специфичната област ще изгориш почти толкова в тази област, колкото и с упражнения, които не засягат определената област. Т.е. аз с клекове ще направя по-видими плочки отколкото ти с коремни преси. Просто защото аз ще изгарям повече калории. Това означава, че аз ще клекна няколко серии по 10 пъти с разумна мъжка тежест, или 100 пъти без тежест, или ще направя по 50 бърпита, и ще изгоря няколко пъти повече калории отколкото ти с 500 коремни преси. А, както видяхме, повече изгорени калории - повече изгорени мазнини ;)
Та изводът от всичкото горе:
Премахването на мазнините идва от подходящо хранене и повишен разход на калории, което става много по-ефективно и безопасно за кръста с други упражнения от правенето на хиляди коремни преси.
Между другото, за няколко месеца всеки, който не е ‘болестно’ дебел, може да изкара плочки. И всеки може да прави по хиляди коремни преси дневно, да не яде пържено и захар и пак да няма видими плочки с години. Премини от редиците на вторите в редиците на първите ;)

09.12.10
13:03

казано от Oranje на 09.12.10, 11:36:

Не ми се спори дали наистина имаш плочки. Според мен трябва да понаправиш, но това е мое мнение.
Като цяло човешката анатомия е такава, че над мускулите на корема имаме мазнини и кожа. За кожата ясно, остават мазнините. Тези мазнини като се махнат и си личат плочките отдолу. Ако са по-обемни, ще си личат повече. По-обемни стават по същия начин, както се правят по-обемни гърди или бицепси.
Така, останаха мазнините. Тялото на реалистите изгаря мазнините, когато има нужда да прибегне до запасите от тях с цел обезпечаване на енергия. Тялото на мечтателите - когато се правят коремни преси или ядат само ябълки и т.н. Приемаме, че си разумен човек и физиката ти не е извънземна.
Т.е. за да изгориш мазнините ти трябва лееееко отрицателен калориен режим: изгаряш на ден с няколкостотин калории повече, отколкото приемаш. Дотук нищо сложно. Ядеш 3000ккал, значи изгаряш 3300ккал и сваляш от мазнините.
Тук идват лошите новини: тялото сваля мазнини от всякъде и няма как да го накараш само от определено място да стане. С упражнения само за специфичната област ще изгориш почти толкова в тази област, колкото и с упражнения, които не засягат определената област. Т.е. аз с клекове ще направя по-видими плочки отколкото ти с коремни преси. Просто защото аз ще изгарям повече калории. Това означава, че аз ще клекна няколко серии по 10 пъти с разумна мъжка тежест, или 100 пъти без тежест, или ще направя по 50 бърпита, и ще изгоря няколко пъти повече калории отколкото ти с 500 коремни преси. А, както видяхме, повече изгорени калории - повече изгорени мазнини ;)
Та изводът от всичкото горе:
Премахването на мазнините идва от подходящо хранене и повишен разход на калории, което става много по-ефективно и безопасно за кръста с други упражнения от правенето на хиляди коремни преси.
Между другото, за няколко месеца всеки, който не е ‘болестно’ дебел, може да изкара плочки. И всеки може да прави по хиляди коремни преси дневно, да не яде пържено и захар и пак да няма видими плочки с години. Премини от редиците на вторите в редиците на първите ;)

x2

09.12.10
13:18

Още след втория месец ми стана ясно, че и 1000 преси няма да променят нещата. Не оставайте с грешното впечатление, че в продължение на една година аз съм правил по 300 или 400 преси всеки ден. Относно това дали под мазнините имам или съответно нямам плочки, мисля че щом като си стегна корема и успявам да ги “напипам” значи все пак има нещо.Както и да е, нека не изглежда като някакъв вид заяждане.
Oranje, приемам че имаш право.От тук идва и логичният въпрос:Какво предлагаш-да спра с пресите и вдигането на краката за сметка на клековете?Ако отговорът е да, то какво разбираш под “мъжка тежест”?Би ми било интересно да тествам възможността за “изкарване” на “плочките” за няколко месеца, нещо което не успях да направя за година.Между другото не съм много наясно с “терминологията”, какво представлява “бърпита”?

09.12.10
13:24

Тренираи корема с тежести както и другите мускули не е кои знае колко по различен.

Ето какво бих направил аз:
Щях да те сложа леко и постепенно да променим хранителните ни навици към едно РБД без лишения, но с качествена храна.
Щях да те пусна 2-3 месеца на силова тренировка, като постепенно ще заучаваме от по-прости към по-сложни двиния, наблягайки на основните.
Щях да ти сложа по 2 упражнения за обем в ‘пресата’, защото според мен не е достатъчен.
След встъпителния период щях да видя има ли смисъл от няколко седмици блок за редуциране на телесните мазнини, или апетитът ще е дошъл с яденето, ще си видял плочки и над тях малко гърди, а не дъска, и ще искаш да качиш още някое килце мускул.
Ето някои добри упражнения, които можеш и вкъщи да правиш: бърпи, суинг с пудовка, лицеви с пляскане, Jumping Jacks, mountain climbers… Пробвай търсачката за повече инфо ;)

09.12.10
16:45

Доста интересен набор от непознати за мен упражнения, които ако не ми беше препоръчал не бих пробвал.Не ми стана ясно обаче какъв е смисълът от лицевите опори с пляскане за корема?Лицеви опори = гърди и гръб(зависи от разположението на ръцете)?Явно ще намаля коремните преси и вдиганията..Предполагам тези упражнения не натоварват много кръста или греша?И последно:тези упражнения ли се явяват за “обем на пресата”, защото гугъл не можа да отговори на този въпрос? Благодаря.

09.12.10
17:03

човек, и никога да не си тренирал корем, т.е никога да не си правил упражнения за корем с стабилна диета и много нисък % подкожни мазнини ще имаш в пъти по-големи и масивни, релефни плочки, отколкото с 213891723002348971 коремни преси на ден.
Оранже ти го каза много хубаво. И още нещо, когато той говореше за клека нямаше в предвид само клека а и вксякакви други упражнения, на пример лежанка, тяга, гребане, раменна преса ;)

казано от abc qwe на 09.12.10, 16:45:

Доста интересен набор от непознати за мен упражнения, които ако не ми беше препоръчал не бих пробвал.Не ми стана ясно обаче какъв е смисълът от лицевите опори с пляскане за корема?Лицеви опори = гърди и гръб(зависи от разположението на ръцете)?Явно ще намаля коремните преси и вдиганията..Предполагам тези упражнения не натоварват много кръста или греша?И последно:тези упражнения ли се явяват за “обем на пресата”, защото гугъл не можа да отговори на този въпрос? Благодаря.

Това са упражнения, които може да сложиш в комплекси и изпълняваш дори вкъщи. Правейки ги увеличаваш енергоразхода. Повече изгорени калории = вече говорихме по темата.
Обем на пресата се прави като обем на гърди, бицепс и т.н., просто вземаш упражнение за нея и го правиш в билдерски серии и повторения. Това е само ако смяташ, че гълтайки магическо хапче, което да ти стопи всички сланини, отдолу няма да има плочки. Ако ги има, както ти твърдиш, и без сланини върху тях ще изглеждаш като от списание, то не ти трябва да работиш за обем в тази област. Просто ти казах моето мнение в случая.
За да орелефиш корема трябва да махнеш мазнините, което става с отрицателен калориен режим.
Което става с повече изразходени от приети.
Изразходването става с упражнения, като 2000 концентрични сгъвания, 200 коремни преси и 20 бърпита горе-долу еднакво влияят. Просто на тялото ти не му пука кой мускул на колко лъскава машина в колко лъскава зала тренира, то гледа да му достави енергия при нужда. Повече и по-големи участващи мускули = повече нужда от енергия. Бърпи - почти всички мускули. Коремни - преса, врат, малко бедра (зависи от вида на коремните преси...).
Между другото - колкото повече мускули имаш, толкова повече калории на ден изразходваш дори и докато спиш.

09.12.10
20:43

В общи линии разбрах какво трябва да променя. Ще го направя и остава само да чакам “ефекта”.Благодаря за добрите съвети и препоръки.

17.12.10
16:22

Започнах тази седмица с препоръчаните ми упражнения, доста ме поизпотяват което и трябва да е целта.Правейки ги обаче в главата ми изникнаха няколко въпроса, които са “виновни” за сегашния ми пост:
1.Правя упражненията след всяка тренировка, което ще рече четири пъти седмично.В двата дена, когато вдигам краката и правя “полу коремни преси” броят им е между 100-150 за всяко (с изключение на “бърпито” - 10-20 повторения) докато в другите дни бройката се увеличава до 200-250 (30-40 по възможност за “бърпито”). Вече беше споменато, че не е възможно да се “сваля” от само една произволна област, та при това положение трябва ли да продължавам с меда преди и след тренировка и с “възстановителното хапване” след тренировката, защото не искам ръката ми (например) да се “стопи”, а дори да не е сигурно дали “плочките” ще са се “показали”.Прегледах РБД-то, но не ми се изясни въпроса какво е препоръчително да се хапва преди и след тренировка, за да не се трупа веднага “маса” след тренировката за корем, но в същото време другите мускули да не “спадат”?
2.Възможно ли е след два месеца (примерно) организма ми да привикне с тези упражнения и те вече да нямат същия ефект?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1