Един-два съвета от които имам нужда за хранене

17.12.10
20:35

Първо да дам малко информация -  от 4 месеца съм редовен във фитнеса.За тези 4 месеца имам видим напредък в покачването на мускулна маса , правех добри , изтощителни тренировки , никога не бях взимал добавки , но понеже бях много изтощен последно време (за първи път си давам толкова зор в фитнес ) си  взех анимал пак и после започнах да правя още по добри и интензивни тренировки -  ръката ми скочи от 36-7 см на 40-41см и останах доволен .На 22 год съм 1,73 см 74 кг  но проблема ми е че никога не съм се интересувал какво ям или по точно ,с 2 думи ям  МНОГО боклуци - чипсове  и разни такива боклуци  с една проста сметка установих че примерно днес съм изял 168%  от допустимия дневен прием на  наситени мазнини  на едно ядене  :(

опитвам да се пооправя малко по малко , да ям храни които ще ми помагат за тренировките , четох във форума тук там и сега всеки ден от 2 седмици закусвам

~100 gr. мюсли (такива с овесени ядки вътре) и разни плодове
300 мл. прясно мляко или като няма прясно 400 гр. кисело мляко
и съм си направил 1 буркан с домашен пчелен мед омешан с орехи и си кусам по 2 лъжици има няма 20-30 грама да са това
и когато имам пари за плодове  ям и по 1 банан (нямам големи финансови възможности)

и това ми е закуската  чувствам се добре от нея, и дотам ..

Нямам представя какво друго мога да ям през останалата част на деня  , тук е момента да спомена ,че не ям свинско - никога не съм ял - родителите ми са ми разказвали, като съм бил малък,  като са ме “тъпчели” с някое месо съм го повръщал (???)  , и до сега не ям свинско никакво.., но свикнах полека с 2 вида месо -  телешко което ям  рядко - сушено  или нещо от телешка кайма, и  пилешкото разбира се -  филета гърди и поради цената му обаче го ям по-рядко и него.

Ако може някой да сподели какво яде за обяд и вечеря  и какво ядете  в късните часове след 7-8

И все пак  искам да  Ви попитам за най-обикновена храна , не спазвам хр. режим нито ще ставам професионалист просто искам съвет какво мога да  ям което да помага за тренировките , да кача мускулна маса а не мазнини, и да се ограничавам с вредните неща.Благодаря предварително и се извинявам ако това не е мястото за темата.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 15:57.

BE

17.12.10
22:17

Общо взето трябва да ядеш:яйца,извара,млечни продукти,всякакво месо,ориз,картофи,риба,хляб(по-добре пълнозърнест),много хора ядат овес.И гледай да се ограничаваш от сладкото,газираното и от мазните храни.

Мила

18.12.10
09:37

Първо махни мюслите - имат захари,замести ги с и с овесени или ръжени ядки - здравословно и пестиш пари от мюслите. Няма да ти казвам дали да ги приемаш с кисело мляко,прясно или вода - виж сам с ое ще ти хареса.
През останалото време - в горния пост също имаш добра информация.
Може още малкода се поразровиш и да видиш кога какво е хубаво да се яде(не че има някаквъ принцип, просто основните неща)
Най важното е във всяко хранене да има прием на белтъчини.
Моят съвет е да съчетаваш белтъчини с мазнини или белтъчини с въглехидрати.

18.12.10
11:48

Изобщо не пречат захарите в гнуслите, ако са ти по-вкусни си ги яж. Яйца, извара, риба са по-бюджетните източници на протеин.

18.12.10
12:07

Мерси много за съветите.

ще наблегна на варени яйца и извара в такъв случай , и през деня каквото има сготвено в нас - ориз,  картофи , предполагам ще наблягам на комбинацията белтичини и въглехидрати както ме посъветва колегата по горе

искам да попитам за жълтъка на яйцата - ако искам да изям 5 белтъка , колко жълтъка мога да изям - 2 ? знам че в тях има холестерол който е вреден , преди пък съм чел че холестерола  участва в образуването на тестостерон в тялото.

18.12.10
12:38

Холестеролът от храната не пречи. Хапвай си жълтъците - белтъчини, полезни мазнини + витамини.

Мила

18.12.10
13:21

казано от korpusito на 18.12.10, 11:48:

Изобщо не пречат захарите в гнуслите, ако са ти по-вкусни си ги яж. Яйца, извара, риба са по-бюджетните източници на протеин.

А ако му е по-вкусно да яде бял хляб?Чипс пред печени картофи? Нещо ви е станало в този форум...подобни изказвания са доста необмислени.Вече в няколко теми виждам отговори от сорта на ‘’сладкото не пречи стига да е до обяд консумирано,не пречели захарите от вафлите,от мюслито’’ За вас тук, всичко е сведено до мускули,ако дадена личност е в период на качване, то нямало проблеми да се тъпчеш с глупости,щот виждаш ли тва не пречило.За изграждането на един балансиран и здравословен режим се изисква много повече,малките камъчета винаги ни спъват,защото са незабележими...щом ти е по сладко си ги яж мюслите :)

Мнението беше редактирано от Mila Ch на 18.12.10 15:23.

18.12.10
15:12

Аз в това отношение за захарите и сладките неща нямам проблем защото не обичам сладко - шоколад , сладки , вафли и т.н. имам проблем с солените неща и полуфабрикатите , сега видях че в 100 грама мюсли има 18гр. захари предполагам това е много така че ще мина на овесени ядки благодаря за съвета

Мнението беше редактирано от Kse на 18.12.10 16:52.

18.12.10
17:15

Какво разбирате под захарИ в мюслито? В мюслито има сушени плодове и/или стафиди и от там идва “захарта”. А не че някой е добавял бяла захар. Останалите неща в мюслито са овесени, ръжени и други видове “ядки” (всъщност са зърна), някакви видове наистина ядки (може да има орехи, бадеми), кокосови стърготини. Най-вредното според мен в мюслито са онези жълтите люспи (наричат се корнфлейкс) и там наистина може да има малко захар, но пък те са пренебрежимо количество и може да ги пренебрегнем. Дори да има повече бързи въглехидрати в мюслито, отколкото в чистия овес, сутрин е дори още по-добре да има бърз въглехидрат.

Мила

18.12.10
18:48

казано от Anelia на 18.12.10, 17:15:

Какво разбирате под захарИ в мюслито? В мюслито има сушени плодове и/или стафиди и от там идва “захарта”. А не че някой е добавял бяла захар. Останалите неща в мюслито са овесени, ръжени и други видове “ядки” (всъщност са зърна), някакви видове наистина ядки (може да има орехи, бадеми), кокосови стърготини. Най-вредното според мен в мюслито са онези жълтите люспи (наричат се корнфлейкс) и там наистина може да има малко захар, но пък те са пренебрежимо количество и може да ги пренебрегнем. Дори да има повече бързи въглехидрати в мюслито, отколкото в чистия овес, сутрин е дори още по-добре да има бърз въглехидрат.

Всеки сам може да прецени дали е добре или не...за мен не е и за това давам подобен съвет, просто до сега не съм сполучила с мюсли, в които на дъното на опаковката да няма бяла захар. Когато ми се яде нещо подобно си ги приготвям сама - смесвам овесени, ръжени ядки, сурови ядки, сушени плодове(не винаги, щот ако не са домашно приготвени почти не купувам) За мен е по добре да закуся със овесени ядки и яйца отколкото с мюсли и прясно/кисело мляко.
П.П Нз колко е полезно сутрин да има бърз въглехидрат, попринцип съм отрицателно настроена към въглехидратите от плодове и зеленчуци, и ако не са домашни(освен банана,няма как да си го отглеждам ;) )въобще не ям.Знам, че сега ще се започнат едни дебати за това, че в зеленчуците въглените са фибри и незнам си кво, все тая, за мен са пари на вятъра.
П.П 2 - захарта никога не е за пренебрегване, дори и в малки количества.

Мнението беше редактирано от Mila Ch на 18.12.10 18:50.

18.12.10
18:54

Мила Мила, леко неподготвено се изказа. @ Anelia е изразила чудесно това, което и аз мисля по темата. Поздрави ;)

Мила

18.12.10
19:33

казано от korpusito на 18.12.10, 18:54:

Мила Мила, леко неподготвено се изказа. @ Anelia е изразила чудесно това, което и аз мисля по темата. Поздрави ;)

Ако е неподготвено, то тогава трябва да кажеш защо, това, че мненията са ни различни е друг въпрос, драги ми приятелю.
Поздрави :)

18.12.10
20:05

Само 2-3 неща ще вметна :P

1. Автора на темата е мъж, а ние не броим всеки грам захар като вас ;)
2. Повечето видове мюсли са със сушени плодове, стафиди и т.н, а не директно със захар.
3. В период на покачване на маса, особено сутрин бързите въглехидрати са добре дощли за организЪма.

:)

Мила

18.12.10
23:29

Няма какво повече да кажа по-темата. Следващия път, когато кажеш, че някой се изказва неподготвен, е добре да знеш защо го казваш, и да помислиш дали това не е основано само на различията в мненията.
П.П Заради подобни коментари много компетентни хора спряха да пишат във форума, различните им мнения бяха посрещнати с подобни ‘’Мила Мила, леко неподготвено се изказваш’’
За това форума е пълен с дечковци, на които единственото им желание е да станат ‘’корави’‘, а не да се научат да приемат здравословна храна. :):):)

19.12.10
22:15

Няма нужда от спорове прочетох повече за захарите  но искам да кажа че в моите мюсли няма такива малки оранжеви неща  които се вофят царевичен флейкс или нещо такова а са просто микс от зърна , ядки , овес и предполагам захарите наистина са от стафидите и другите сушени плодове

а днес за първи път ми се случи нещо гадно след тренировка - болки в сърдечната област ,  стягане , моя грешка че отидох на фитнес докато приемам антибиотици и съм болен , ако не спре до утре предполагам ще потърся лекар , много гадно....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1