24.12.10
10:17
Добър ден съфорумци,
Имаме следния проблем - приятлката ми има проблеми с дясното ходило - подува се и я боли когато сложи по-високи обувки или такива с по-ниска подметка - ходихме на лекар, не казаха нищо само й изписаха литон гел. Проблемът е че тя работи като сервитьор и ежедневието й е свързано с много търчане напред назад. Понякога след работа куцука и ми е доста неприятно да я гледам да се мъчи така. Купи си по-удобни обувки за работа, но проблемът си остава. И в духа на идващите празници заглеждам един такъв вариант за част от подаръка - вана за крака - http://www.technomarket.bg/products/09061895/palson-berlin-30312 има и вариант с инфрачервена лампа, чието дествие било противовъзпалително. Въпрсоът ми някой ползвал ли е - чувал ли е отзиви и мислите ли че ще помогне при този проблем. Мерси предварително и леко с храната по празниците.
27.12.10
00:33
Майка ми имаше такъв проблем, понеже работата й е свързана с прав стоеж цял ден. Тя не видя ефект от тия вани. Застоят на лимфата обуславя отоците. Пробвайте следното :
Да облее вечер след работа краката с (забележи) топла-хладка вода (с температурата на кожата ~25 градуса) и после да стои 10-15 мин с подпрени на стената пети. Тези неща не са необичайни. С възрастта по-лошо става.
01.06.12
19:43
Относно ваните - на мен лично не ми помагат. Но пък като лягам слагам нещо високо(примерно втора възглавница) под краката си. Облекчава болката, ако не друго...
А на сутринта съм готова за още търчане, какво да се прави.