08.04.04
23:16
Доскоро бях привърженик на нискоинтензивните продължителни тренировки. В един момент обаче те започнаха да се проточват прекалено дълго и реших да увелича интензивността. Ефектът от това ме учуди - в една тренировка от по-малко от 50 минути получих по-добро помпане, отколкото при предишните 2-2.5 часови тренировки.
Така че нека всеки да си даде мнението как предпочита да тренира и как му се отразява това 8)
Разбира се съм за високоинтензивна тренировка в рамките на 45 мин. до 1 час. Субмаксимални тежести и сериозно темпо със сравнително кратки почивки между сериите 1- 1,5мин.
Разбира се високоинтензивна тренировка.Няколко пьти по различни поводи писах за многото серии които правя особено за големите групи,така че е ясно коя е най-добрата :lol:
09.04.04
11:48
I az sam privarjenik na visoko intenzivnite trenirovki po 45-50 min . Osobeno ako pravq race :)
Master B mnoo ti e 6irok avatara.Vij ako moje6 da go napravi6 malko po-maluk!
11.04.04
16:06
Razbira se visokointenzivni trenirovki, osobeno ako se pravqt ryce ..zabelqzah che pri pochivka ot 1min30sec m/u seriite kogato pravq biceps prav, se zabelqva mn po-golqmo napompvane.Dulgite trenirovki sa mnogo umorqvashti i ne sa po silite na mnogo hora :)
11.04.04
16:39
az treniram ot 1 chas i 30 minuti do 2 chasa. novak sum oshte i ne moga da precenqvam nisko intenzivni li trenirovki da pravq ili visoko intenzivni.
li4no az pri visokointezivnite trenirovki(okolo 1 4as) imam po dobro napompvane,a kato po4nah bqh na dulgite trenirovki koito me smazvaha i pretrenirah
12.04.04
16:30
Mom4eta vie mai ne ste mn na qsno kakvo ozna4ava intenzivnost na trenirovkata. Intenzivnostta nqma nikakva vryzka s prodyljitelnostta .
Za da go razberetetova trqbva parvo da znete kakvo e intenzivnost
Intenzivnostta se izmerva v procent ot vashiq MAX za 1 povtorenie , da re4em ako vdigate 100kg edin pat , kogato vdigate 80 kg tova shte re4e intenzivnost 80%. Ne byrkai te intenzivnostta s tova kolko sa golemi po4ivkite vi .
PO-zdravi
12.04.04
17:32
Напълно съм съгласен с Eclipse. И аз до миналата седмица правих продължителни тренировки по над 2 часа, а в четвъртък миналата седмица направих една 1 час с по-малко почивки и по-голяма интензивност и ефекта беше поразяващ. Изпомпването е доста по-добро отколкото при продължителните тренировки, които изморяват не само физиката, а и психиката, което не е много хубаво.
Марине, тук малко ще поспоря. Факторът, определящ интензивността на тренировката, не е един. Съгласен съм, че пороцента от МАХ тежестта е един от факторите, но имо и още няколко, между които е и времето за почивка между сериите. Като цяло, доколкото ми е известно, интензивността е натоварването, приложено върху мускула за единица време.
12.04.04
20:56
Абсолютно съм съгласен с Еклипс!Това съм го чел сумати и пъти а и съм го чувал от билдери.
Колкото повече натоварване се прави за по кратко време толкова по голяма е интензивността!Не случаино техниките отвъд отказ се казват техники за повишаване на интензивността!
До тук само “marin_g_m” е наясно с материала. Да сте чували че тези които знаят и правят Интензивни тренировки имат кофи за повръщане навсякаде из залата. Зора е огромен. Изгаря нервната система.Ефект има ако с този спорт си изкарваш парите и си на стероиди. ИНТЕЗИВНОСТ=Супер нечовешки ИНАТ при изпълняване на Серия.
Една е достатъчна. Ако са 3 или повече рискувате да имате поече от 4 дена М.Треска, и пълен застои.