Вегетарианство

Прескочи до:

Абре, снимката на Рикоо и твоето изказване ясно показват къде е агресията- не е в хората, които не искат да се убиват животни и да се замърсява планетата, за да се угоди на вкуса...

Ето интересни материали:
http://www.zemianazaem.com/archives/65
http://www.zemianazaem.com/archives/117

и за киселиността: http://daoin.com/feeding.php
За еко насочеността не искам да почвам.
А на тези които не са пробвали от различните режими на хранене, мога само да кажа, че не са прави да съдят другите. Това е като до говориш колко е хубаво в Сибир, понеже някой някога си го чул да го казва :)

09.11.11
00:33

казано от vanillka на 09.11.11, 00:06:

И още нещо към предишните коментатори- самата ви насмешка, ирония и неискано от никого осъждане не ви издига особено, въпреки  високопарните( каква приятна дума) ви приказки за превъзходство...

Няколко пъти проверих, но никъде не открих някой да ти е поискал мнението което ни натрапваш, нима след това очакваш посрещане с отворени обятия и всички да се съгласим с глупостите казани от теб?!?

Темата, драги мой, темата е такава.
Имам правото да казвам какво мисля и го правя.
Не си ти човекът, който да казва къде да го правя.
Не си ти човекът, който съди дали казвам глупости.
А и, защо още четеш, не мога да разбера...

09.11.11
01:36

Това което дразни е просветителския уклон на вегетарианците.
Аз например не обичам готвено зеле и шкембе-чорба, но не се опитвам да изфабрикувам доказателства колко гадна и опасна храна е това.
Всичките железни вегетариански теории - и за дъвкателния апарат и за храносмилателната система и т.н. могат да се оборят лесно, стига опонентът да не е догматизиран.

казано от vanillka на 09.11.11, 00:27:

... къде е агресията- не е в хората, които не искат да се убиват животни и да се замърсява планетата, за да се угоди на вкуса...

Агресията също не е добър аргумент в полза на вегетарианците - Хитлер, Пол Пот, Чингиз Хан, Чарлз Менсън са все вегетарианци.

Мнението беше редактирано от Wicca на 09.11.11 01:42.

казано от vanillka на 08.11.11, 22:42:

А идеята, че яйцето е със съвършен аминокисленин профил е смешна...ТО има ПРОТЕИНИ, които след термична обработка се денатурират, т.е. си променят структурата и оттам организмът ти много бавно ги усвоява (след като си му вдигнал яко киселиността).

Много пъти сме коментирали суровите яйца и скоростта на тяхното усвояване. Това твое твърдение е погрешно.
Моля те, покажи ми някакви научни данни, подкрепящи твоята теза.
Заедно с това може да се поинтересуваш за авидина.

09.11.11
08:22

казано от vanillka на 09.11.11, 00:27:

Ето интересни материали:
http://www.zemianazaem.com/archives/65
http://www.zemianazaem.com/archives/117

Интересни, но с каква стойност като аргументи? ;)

Колкото до убиването на животни и замърсяването - Земята ще изкара и след нас, пък животните просто изпълняват дълга си към своя господар човека ;) Така че наистина, специално еко насочеността не я започвай :D

Колкото до предишния ти пост - каквото и да купуваш мога да ги гарантирам на поне 90% сигурност, че като качество не стъпва на малкия пръст, на това което аз ям ;) Пък нека е месо, пак е доста по-чисто от повечето неща, които ядеш, щом все към магазините ти ходи мисълта ;)

И в обобщение - това, което не го разбрахте е че никой не му пречи да сте вегетарианци. Пречат следните неща обаче:
- да се говорят празни приказки и да се подкрепят с написани на най-популярен език статии с нулева аргументационна стойност (за сметка на това с помпозни заглавия от типа на “истината за..”). Нека си стоят тези четива по веганските сайтове и да се възхваляват от хора със закърнял от липса на б12 мозък.
- да се втълпява съпричастност към животните, които са просто храна
- горните две неща да се подхващат наново и наново през 2-3 месеца от поредния, който сякаш иска себе си да убеди, че е добре да пасе трева и да не коли прасета...
Е тия неща вече дразнят. Иначе който каквото иска да яде, в крайна сметка - така или иначе няма за всички :)

Мнението беше редактирано от G33K на 09.11.11 08:39.

09.11.11
08:40

От кога месото е виновно за затлъстяването?
По същата логика трябва да съжалявам всички културисти,дето преди състезания се тъпчат и тъпчат само с месо :(

Предлагам темата да се направи “важна” и да се заключи. Всеки път, когато започне да се говори по нея започва война във форума... И без това нещата сега са изнервени...

казано от vanillka на 08.11.11, 22:42:

Защо без яйца..това, което продават в магазина не са яйца...това са жалки подобия на нещо в мека черупка. Кокошките носашки измират за 4-5 месеца, понеже ги тъпчат с хормони, че да носят повече.Това са нашите яйца.
Ок, има и био яйца. Цялата работа с животинските белтъци е киселиността- изключително висока е!!! При редовен прием на животински продукти, има опасност за бъбреците, черния дроб, ставите и костите и сърцето. Хич не на шега. Отдавана се е писало за “модерния и луксозен” начин на хранене- сирена, месо ( и яйца)- не случйно подаграта е болестта на богатите.

А идеята, че яйцето е със съвършен аминокисленин профил е смешна...ТО има ПРОТЕИНИ, които след термична обработка се денатурират, т.е. си променят структурата и оттам организмът ти много бавно ги усвоява( след като си му вдигнал яко киселиността). Истинските аминокиселини, които директно ти отиват за изграждане на клетките и т.н. се съдържат в суровите храни- най, ама най много ги има в кълновете.
Нещо, което съм забелязала при мен- когато ядях и яйца( понякога и по 6 7 на ден) и много млечни продукти, потта ми миришеше неприятно и се уморявах бързо. Сега не е така, няма и помен от тея неща...

Някои вегетарианци си имат основателни причини да са такива, но твоите са далеч от разумни и мисля, че сляпо следваш думите на друг, без дори да си ги проверила.

Ще отбележа няколко неща:
- киселинността в стомаха се вдига при всяко нещо, което попадне там. Дали ще е месо или краставица, стомашните киселини са тези, благодарение на които храната се обработва в начален стадий.
- денатурацията на протеините, от която толкова те е страх, се случва и в стомаха ти, независимо дали протеинът ще е от животински продукт или растителен. Проучи по-подробно какво означава денатурацията и ще видиш, че не е толкова страшна.
- подаграта е следствие на небалансиран организъм, чиято пречиствателна станция (бъбреците) не мога да изкарат пикочната киселина от тялото. Подаграта може да е наследствена, а проблем с бъбреците можеш да си докараш и от непиене на достатъчно вода. Не е редно да обвиняваш месото и яйцата. Това, че навремето богатите са поглъщали промишлени количества протеин и не са знаели какво е хранителен режим, не трябва да те притеснява ако се храниш балансирано.
- “истинските аминокиселини, които отиват директно за изграждане на клетките” ги няма в свободна форма в природата. Всички аминокиселини са под формата на протеини. След денатурацията и високата киселинност в стомаха се стига до “истинските аминокиселини”.
- ако става на въпрос, чистите вегетарианци имат дефицит на B12, витамин А и още няколко микроелемента, тъй като те се съдържат само в животински продукти. Дано си се запасила с хранителни добавки.
- потта ти може да е миришела неприятно ако си карала само на месо и яйца, ако си била в кетоза и си горила много протеин за енергия.
- а за магазина...че там стоката не е стока е ясно. Дано имаш собствена ферма, защото ако си мислиш, че когато на пластмасовото вакуумирано пликче пише “био”, то е паднало от небето....

Поздрави! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.11.11 09:33.

09.11.11
09:37

Ей ви малко и от мен :

Бил съм вегетарианец повече от година. Без излишните драматизации, които са типични за вегетарианците - вибрации, грижа за животните, чисти енергии, халюцинации, еманации...Беше си просто експеримент как ще ми се отрази този начин на хранене. Не ядях никакво месо, ядях млечни и яйца(всичко домашно - няма хормони по селата, няма антибиотици, няма смески).
Започнах на 102-102 кг, яко мазен, но сравнително силен без да правя почти никакви силови тренировки. Станах 88-90, останах си мазен въпреки тренировките и от силата не остана и помен макар да правех някакви силови тренировки. Станах по-гъвкав, но това може да се дължи както на липсата не месо в храната, така и на наблягането на  разтягането ;)
Аа, и нещо важно - либидото нещо взе да куца... :@ Що ли...;)

Айде яжте си каквото ви е вкусно, но не натрапвайте глупостите си на другите :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.11.11 10:06.

09.11.11
09:51

Vanillka, за 9 страници тема не успя ли да си направиш изводите, че започваш отначало...при това не особено убедително, дори за мен :D

Маргаритке, не съм искала да наблягам на кой зна какви факти и да убеждавам мазни и агресивни хора да станат с една идея по-добри... Убеждавам се само, че ако на човек не му дойде отвътре и не чете достатъчно, ще страда докрай от заблуди относно витамин В 123435, витамини А-Z и т.н.
Всъщност, мислех, че в темата ще има и хора с моя начин на мислене, към тях съм се обърнала.
Мнения от сорта “Хитлер е бил веге” и “животните са наша храна” ми дават ясна представа за съвсем погрешното (според мен!!!) мислене.
Намасте, вече можете да си пишете на спокойствие, няма да чета повече :)

казано от vanillka на 09.11.11, 10:24:

...да убеждавам мазни и агресивни хора да станат с една идея по-добри...

Мазните и агресивни хора могат да кажат същото и за теб... (giggle)
Хайде, нека не се определяме като добри и лоши, защото това не води в правилната посока, знаете...

09.11.11
10:48

vanillka, ето тая агресия имах предвид - защитаваш животните, но скачаш срещу всеки човек, който мисли различно за начина ти на хранене ;)
В тия линкове няма нищо полезно като информация, освен типичната вегетарианска пропаганда.
И защо реши, че тук сме неграмотни и заблудени, или не сме чели достатъчно за вегетарианството? Или, че не сме пробвали? ;)

09.11.11
11:16

Ванилка,
ако не искаш никой да ти противоречи, пиши си в Земя на заем, но тука??? Плюс това да беше прочела малко в темата и да видиш, че има доста умни хора, стигни им нивото, пък тогава спори с тях...

Тhe epic battle is upon us ... once more!

ПП. Съжалявам за английския, но просто ми звучи като трейлър на филм :D A ако съм сериозен - май тези теми само забавляват без да носят нищо за никого, макар, че е полезно човек да прочете как се променят мненията и какво мислят по-новите във форума, които не са се “били” предишния път ... но дотам ... досега никой не си е обърнал позицията :) Аз лично си пълня кошничката с анти-вегетариански доводи, за да съм защитен при поредната масирана атака на работното място :D Всъщност това е единственото, което ме дразни - нека всеки яде каквото си иска, но да не ми го тика в лицето (както вече каза Wicca).

09.11.11
11:42

Ето го поредния месия, дето ще ни убеждава нас мазните...

09.11.11
11:50

Vanillka, като чета какво пишеш... ми напомняш на една група хора, които до преди известно време са били в общата масовка - тип “заблудени”. Като са попрочели малко, разни “истини” относно еди какво си, изведнъж са се почувствали на друго по-високо ниво. Осъзнали са неща, за които все още останалите от масовката не са дорастнали да осъзнаят и се чувстват много над тях ;)
Лошото обаче е, че тези хора не си дават сметка, че има и други, които са минали по техния път на “разбиране на истината” и пак са се върнали на изходна точка във вярванията си. Но на едно много по осъзнато ниво! Може би си мислиш, че като си попрочела тези “истини” и вече си стъпила на Марс, трябва да възприемаш всички които са на Земята като неосъзнати и непрогледнали и трябва и да те попрочетат нещо (и да спрат да ядат месо) че да се качат на Марс. Само не забравяй че има и хора които са се върнали от Марс и пак са на Земята ;)

09.11.11
14:45

казано от vanillka на 09.11.11, 10:24:

....
Мнения от сорта “Хитлер е бил веге” и “животните са наша храна” ми дават ясна представа за съвсем погрешното (според мен!!!) мислене.

Много е смешно как вегетарианците отчаяно се опитват да оборят фактите - има десетки книги и статии в които доведени до истерия вегетарианци привеждат камари от доказателства че Хитлер не е бил вегетарианец. Просто не искат да е един от тях. За другите споменати е вероятно да не са и чували. Но фактът си е факт - обичал е животните и именно нацистите въвеждат едни от първите в Европа закони за защита на животните (1936 г.).

donsir

09.11.11
15:18

Както много често става ясно..истината е някъде по средата -> РБД

09.11.11
15:19

Отдавна си го мисля!

Ако хората са родени да бъдат вегетарианци, намаше да имат кучешки зъби!!!

09.11.11
15:24

Аз съм на принципа, че всеки сам избира пътя си и опита определя това как ще живее, храни, общува, еволюира и т.н.
Не искам, не мога и не деля хората според това как се хранят на лоши/добри, просветени/непросветени и др.
За това сме свободни за да избираме.
Когато обаче прочетох провокативните постове на Vanillka, се запитах нещо.
Какво представлява вегетарианеца и само храната ли го определя като такъв?
Вегетарианците носят ли дрехи, обувки, чанти и др произведени от животинска кожа. Употребяват ли добавки, козметика и др извлечени, тествани над животни?
Питам от любопитство, не нападам никого. Не съм чела много по темата и ми е интересно.

09.11.11
15:28

казано от NeDD на 09.11.11, 11:50:

Vanillka, като чета какво пишеш... ми напомняш на една група хора, които до преди известно време са били в общата масовка - тип “заблудени”. Като са попрочели малко, разни “истини” относно еди какво си, изведнъж са се почувствали на друго по-високо ниво. Осъзнали са неща, за които все още останалите от масовката не са дорастнали да осъзнаят и се чувстват много над тях ;)
Лошото обаче е, че тези хора не си дават сметка, че има и други, които са минали по техния път на “разбиране на истината” и пак са се върнали на изходна точка във вярванията си. Но на едно много по осъзнато ниво! Може би си мислиш, че като си попрочела тези “истини” и вече си стъпила на Марс, трябва да възприемаш всички които са на Земята като неосъзнати и непрогледнали и трябва и да те попрочетат нещо (и да спрат да ядат месо) че да се качат на Марс. Само не забравяй че има и хора които са се върнали от Марс и пак са на Земята ;)

За пореден път МНОГО ме радваш...!!!!

donsir

09.11.11
15:31

казано от NeDD на 09.11.11, 11:50:

Vanillka, като чета какво пишеш... ми напомняш на една група хора, които до преди известно време са били в общата масовка - тип “заблудени”. Като са попрочели малко, разни “истини” относно еди какво си, изведнъж са се почувствали на друго по-високо ниво. Осъзнали са неща, за които все още останалите от масовката не са дорастнали да осъзнаят и се чувстват много над тях ;)
Лошото обаче е, че тези хора не си дават сметка, че има и други, които са минали по техния път на “разбиране на истината” и пак са се върнали на изходна точка във вярванията си. Но на едно много по осъзнато ниво! Може би си мислиш, че като си попрочела тези “истини” и вече си стъпила на Марс, трябва да възприемаш всички които са на Земята като неосъзнати и непрогледнали и трябва и да те попрочетат нещо (и да спрат да ядат месо) че да се качат на Марс. Само не забравяй че има и хора които са се върнали от Марс и пак са на Земята ;)

Това е много интересно общоприложимо съждение,до чиито извод съм стигнал и аз  и съм се убеждавал не веднъж.Вегетарианци,атеисти както и радикални религиозници или течения - йоги мйоги,сектанти (ако си спомняте онази пропагандна тема за слънчевото хранене,там лъснаха няколко “мислителя”) и т.н. ,обратното на вегетарианци - тези,които отричат въглехидратите и други подобни. Тук из форума ги има всякакви и кой от кой по категоричен и от последна инстанция.
Въобще познанието е интересно нещо не само в същността на съдържанието,а и като принцип,структура и механизъм.

Мнението беше редактирано от donsir на 09.11.11 15:46.

10.11.11
09:56

И в крайна сметка може да Ви убеждава да станете веге. ,а в същият момент да яде зад монитора прясно хубаво крехко месце :D

Мнението беше редактирано от Teen Power на 10.11.11 09:56.

16.11.11
23:15

Тъй като ми стои задачка да попълня дневника си, след опитите за китайско столче днес, рекох да споделя с вас образователното видео за сряда вечер :-)  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8-uMsEgEkBQ

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 16.11.11 23:16.

17.11.11
00:57

Образователното видео беше потресаващо. Не мога да разбера, как можете да гледате и слушате подобни хора, наистина.

17.11.11
01:22

Рядко си позволявам открито да заяви вижданията си, но ще подкрепя Stalker/6th…. Добре е човек да обича животните, да се грижи за тях, но това...

Признавам, че не изгледах цялото видео - започнах от начало, но стигнах до частта с жестоките кадри (как убиват животните) и прехвърлих към края.
Държа да отбележа, че обичам животните (колкото и двулично да звучи от човек, в чието меню ежедневно присъстват животински продукти). Не бих наранила животно, нито бих позволила измъчването му пред очите ми.
Да, кадрите са покъртителни, гледала съм преди време за делфини и тюлени, лабилна ми е психиката в това отношение и откровено - предпочитам да “прецъкам” напред. И нашият живот не е вечен, нервите и ядовете не са ни от полза.

Не обичам мъчението, убиването и кастрирането без упойка. Против съм това жестоко отношение и се чудя какъв човек трябва да си, за да колиш без да ти мигне окото, да работиш в месокомбинати и тн. Сега може да си кажете “Яде по кило месо на ден, ама се чуди на тия дето и го поднасят”. Факт. Може би ако не съществуваха тези места, щях да ям само яйца. Просто не мога да убия друго същество (освен муха и несъзнателно някое насекомо)...

Веган няма да стана - убежденията са ми твърде далеч от това, че е здравословно за човека да хрупа треволяци и ядки. Всеки с усещанията си, вярванията си и тн - и не бива да налага мнението си на другите.

НО ДА МИ КАЗВА ТОЗИ, ЧЕ ЯЙЦАТА СА МЕНСТРУАЦИЯТА НА КОКОШКАТА??????!!!!!!!!!

Не само, че не го прецъках по-натам, но директно натиснах “Х”.
Нищо лично, такова образователно видео ще пропусна.

17.11.11
07:24

Марти, защо го пусна това клипче - сега дневникът ти да спре да прилича на такъв... Пък и нали писа преди, че ти е натоварващо да четеш и участваш в подобни дискусии - беше предпочела да не се включваш заради отрицателните заряди на някои коментари?

Доколкото ми е известно, светът, в който живеем (с всичките му месокомбинати) е продукт на човешката дейност (с извънземни цивилизации не съм запозната на този етап) - т.е. отражение точно на това, което е вътре в човека: агресия, егоизъм, жестокост, страх - факт!
Който го отрича, той е лицемер: нека си яде smart bacon-а (wtf?!), направен от соя (45:33 на клипчето).

Преди си мислех, че е нередно да обичам козленцата, да си играя с тях, а после да ги ям. Сега - честно казано - не ме притеснява. Такъв е моя съзнателен избор. И се чувствам в абсолютна хармония със заобикалящата среда, защото нейните естествени правила са такива. Може да е грозно, може понякога да не е честно, може да е грубо - както казах, просто отражение на човешката същност.

Хубаво, че природата ни е дуалистична, та имаме и приятни черти от характера де :D Например стремеж към красивото - баба ми сервираше пилешко бутче с малко букетче от розмарин. Изобщо не ме вълнува колко стотици кокошки е заколила, това по никакъв начин не и пречи да ме обича безмерно, както и аз нея.

Peace.

17.11.11
07:27

Що бе Силве, нещо нередно ли има, че споделям вечерното филмче с вас? Мая например го прави всеки ден. И там има кланета, ама тези са реални. Дуализма в човешката природа не се изразява в това, че имаме и добри и лоши чувства ;-) И не, на човешката природа не е присъща да е жестока, отмъстителна, злобна и прочее. Това е заучено. Примера: Оставете 2-годишно дете в една стая със зайче и ябълка и ако изяде зайчето и започне да си исграе с ябълката - ще се съглася :-) Ако трябваше да участваш и виждаш кланетата, които ти доставят дневната порция месо,.. ще те питам де ще ти иде хармонията :-))

“Просто не мога да убия друго същество” - напротив, миличка, участваш дейно в убийствата с всяка хапка :-) То тези кланета ги има всеки ден, независимо дали предпочиташ да си затвориш очите и да прецъкаш :-)

Сега, това с менструацията на кокошката и повръщаното от пчелите беше наистина смешно :-))) НО.... ;-)

Както и да е. Да живеят животните! Щото ние ги обичаме... Нали? :-))

Толкова за еволюцията на видовете и образователните филми. Днес денят започва рано. И ще има тренировка :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 17.11.11 07:31.

Първо, това за холестерола беша пълна глупост. Второ, лесно е да се изберат някакви такива кадри и те да се използват, за да се заклейми цялата индустрия, въпроса дали навсякъде е така? Трето, що не покаже растенията как ги отглеждат, бе? Със всичките ГМО-та, гадна вода, пестициди, къде като някое буболече хапне и почине? Четвърто, то е към Вероника - натисне ли те инстинкта за самосъхранение ще извадиш нож на животинче и ще го убиеш и изядеш сурово! Пето, както съм казвал преди, Природата не е етична, милостива или справедлива. Тя прави нещата, така че най-силните, най-приспособимите да оцеляват. Вие искате да се държите с животните така сякаш са разумни човешки същества. Ми, не са, сорка! Първо, едни гладни сладки кученца като видят едно малко дете само, ще го разнищят и ще му изядат червата, пък ние трябва да си стоим отстрани и да им ръкопляскаме, така ли? Щото трябва да обичаме животните? Второ - животните убиват, за да живеят, факт номер 1 в природата, нема значение дали е трева или плът, те убиват. Трето, нашите прадеди са ги убивали далеч по-жестоко, а с камък в главата, я с пръчка...Трябва ли да мразим и онези хора, които са ни осигурили бъдещето?
Ту съм ит ал ъп, много пропаганда е това клипче...

17.11.11
08:59

Както казва Карлос Кастанеда в някоя книга - “Войнът трябва да се огледа - това е неговото бойно (ловно) поле” ;)

Цитата е по доста стар спомен и е неточен. Това в подкрепа на поста на Силвето, иначе - моите уважения за опитите да се промени хорското отношение. Има смисъл, за начина - ти си знаеш най-добре.

Нямах намерение да пиша, но не се сдържах.Публикуваното клипче, си е чиста пропаганда.Убедена съм,че въпросният човек работи за нечии интереси.
Първо, какво е това понятие като “хуманно” отношение към животните.Това е аблолютен оксиморон.”Хуманен” означава “човешки” и се отнася само до хората.Животните не са хора, не притежават качествата на хора, следователно отношението към тях няма как да е хуманно.Аз съм “за” отношение продиктувано от естествените принципи, но последните нововъведениея като “яйца от свободни кокошки” са парадоксални.Свободата е състояние на духа и няма как да се приложи, когато стане въпрос за кокошка.
Второ,да,показаните кадри са наистина жестоки, но се замислете колко по-жестоки неща сте виждали и то приложени над хора.Убедена съм,че не всички фермери се отнасят по този начин към животните си, тези според мен имаха най-малко някакъв психичен проблем.
Трето, пак се намеси сакраланата соя.Не, аз не искам да ям пуешко от соя, което е “почти” като истинското и не вярвам,че човек е създаден,за да функционира само на растителна храна.Соята е за мен един от най-големите боклуци, доказано е,че води до психически отклонения,а 90% от нея е ГМО.Въпросният Гари Юрофски ни говори за хуманност, след като той самият се отнася нехуманно и то към хората, като предлага едно от най-некачествените храни за алтернатива.Това аз наричам безочие.Платил му е някой, човекът си е изнесъл лекция,пуска кадри на някакви фермери-идиоти и веднъж за винаги заклеймява животновъдстово, пък дано баламите се вържат...история, стара колкото света. А това за яйцата и цикъла направо ме уби....

17.11.11
10:41

Час и 10 минути?! Някой изгледа ли го изобщо цялото? ;)
Това, че разни комплексирани индивиди си го изкарват на животните, не е повод да спрем да ядем месо и да отглеждаме животни за целта ;)

17.11.11
10:50

Загубена битка водиш Марти...наистина...

Цялата лекция е пълна с фактологически грешки и глупости. Марти, знаеш, че си те обичам, но това не е образователно, а промиване на мозъци, ако тоя дойде да говори за тия неща в университета, бая храна ще си поеме от мен.

17.11.11
10:58

Да не кажа, че е абсурдно...
Не бе...това с невинните животни вече се изтърка...какаото също е невинно живо растение...защо го късате, убивате, печете, мелите горкото, та го и ядете, пиете...то също е част от баланса на планетата(и аз като Силве-то визирам нашата)...нали него нарушаваме тия месоядните...

казано от slavko на 17.11.11, 10:58:

Не бе...това с невинните животни вече се изтърка...какаото също е невинно живо растение...защо го късате, убивате, печете, мелите горкото, та го и ядете, пиете...то също е част от баланса на планетата (и аз като Силве-то визирам нашата)...нали него нарушаваме тия месоядните...

Не съм видял вегетарианец/веган, който да признае това.
Сякаш наистина растенията не са живи организми, не са на тази планета и са изолирани от всичко друго...

17.11.11
11:06

Дал съм обещание да не споря по тия въпроси, ама не се сдържам бе Коленце...:)))
Иначе спирам, горните 10-ина поста са предостатъчни...:)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1