утре започва от днес :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.02.11
13:15

казано от Hiya на 21.02.11, 11:34:

Или те хваща инхуато със закъснение :D:D Най-вероятно е това :) Изяж един лимон и ще ти мине.

И аз щях да си помисля за инхуа-то, ако и на мъжъ ми не се беше случило същото предната вечер :))) Той не е пил инхуа...
Едно е сигурно, де, в близките дни едва ли ще се сетя за него...
Като чели съм малко по-добре, пих лимонов сок с бульон и две кафета.
А сега ходих в Академията и там доста хора споделиха същото.

21.02.11
14:11

казано от maxxi на 20.02.11, 09:53:

Та, вчера
След разговора си с Oranje вчера прецених, че мога да ям и жълтъците, тъй като в останалите хранения нямам много мазнини.

Здравей! С интерес започвам да следя твоя дневник. Аз водя такъв и ако решиш, можеш да се запознаеш с моите проблеми и постижения в залата и здравословния начин на живот.:)

За жълтъците. Не знам какви са последните изследвания, но не трябва да се прекалява с тях. Нали уж се води, че съдържали кофти холестерол. Аз ям между 12-16 яйца на ден и само 3-4 цели!
За мазнини, можеш да хапваш и по 40-50 грама сурови ядки. :) Мога да кажа, че е задължително, дори.

Надявам се, че ще мога да давам по някой полезен съвет от време на време. :)  .

Успех!!

21.02.11
16:48

Благодаря ти за вниманието! А ти си постигнал страхотни резултати със своето тяло! Браво!

22.02.11
14:48

Днес
8.30 - 50гр. овесени ядки, 50гр. сирене, 100гр. пуешко филе

9.20 - тренировка - рамо
20мин. велоергометър
14.00 - варено пилешко бутче, краставица, две сладки

Стомахът ми е горе- долу ок, но пропуснах хранене.

24.02.11
14:02

Днес
8.20 - 50гр. овесени ядки с мед, кофичка кисело мляко, 2 хапки баница

9.15 - тренировка - бицепс/трицепс в супер серия
Малко ми беше поспаднала силата, бицепсовото сгъване, което обикновено правя с 6кг, днес ми дойде тежичко. Отдавам го на ранното си ставане и недоспиване.
30мин. кростренажор
20мин. - бягане по пътечката

11.50 - две филийки с кайма, печени, спагети със сос
15.00 - зелена салата с риба тон
19.00 - свинска вратна на скара
нататък ще видим.....

Мнението беше редактирано от maxxi на 25.02.11 11:12.

Не че нещо, но не си спомям в целите ти да има да се фукаш със силен бицепс. Май съвсем друго искаше да постигнеш...

24.02.11
15:22

казано от Oranje на 24.02.11, 14:07:

Не че нещо, но не си спомям в целите ти да има да се фукаш със силен бицепс. Май съвсем друго искаше да постигнеш...

Какво имаш пред  вид? Аз отскоро го правя с 6кг., преди го правех с три, после с четири, с пет, но ми е лекичко. Иначе - да, целта ми е ... хмммм... Ами то нали двете неща са свързани - намаляването на мазнинте и кондицията на мускулите?!
Аз не забелязвам да ми нараства бицепсът, напротив... Пък ако е силен, още по-добре. Но да, покачването на силата не ми е приоритет в моментd :)))

Мнението беше редактирано от maxxi на 24.02.11 15:24.

Имам впредвид, че 99% от ефективното трениране, в което има суперсерии бицепс/трицепс в отделен ден, с друг ден само за рамо и т.н., се прави от културисти, чиято цел леееееко се различава от твоята.

24.02.11
17:03

Разбирам те, но аз ги правя с цел орелефяване :)

казано от maxxi на 24.02.11, 17:03:

Разбирам те, но аз ги правя с цел орелефяване :)

Супер.
Опитай следващата година като тръгнеш да релефиш да вземеш от културизма времето, за което се постига релеф, не принципите. Може би тогава ще се разберем кой какво има впредвид :)

24.02.11
19:32

Ох, вече нищо не разбирам... ти ме обърка съвсем. Аз четох, когато ми направиха програмата, че тренировките в супер серии също се практикуват /когато са с много повторения/ и за топене на мазнини, постигане на релеф и свиване на мерките...
Както и да е. Не ми се мисли повече, защото вече напълно и съвсем, безнадеждно и безвъзвратно се обърках................

24.02.11
20:48

Може ли и аз да кажа....
За да си осигуриш висок енергоразход имаш нужда от базови, многоставни упражнения, за предпочитане в тренировка за цялото тяло.....дори и типично в билдърски стил да ги правиш в повече повторения, пак са хиляда пъти по - ефикасни от сплит със суперсерии бицепс-трицепс.
Това, че четеш за топене на мазнини и релеф с много повторения и т.н. не е вярно, поне не и в общия случай. Аз съм минала оттам и знам, че не работи - е, поне за мен.
Релефът се постига с добре направен хранителен режим....ами виж ме мен - имам що годе релеф в горната половина, а изобщо не я тренирам (това във връзка със суперсериите и локалното топене на мазнини) - и преди, и сега имам само една лежанка, някоя кофичка и малко набирания. Откъде тоя релеф, се пита в задачата, след като за последните три години не съм направила нито едно изолиращо за гърди, рамо, бицепс и трицепс....за многото повторения да не говорим.
Свиване на мерките може да се постигне с моя тип тренировки (тежки, малко повторения, нисък обем) без проблем....разбира се, не само с тях, но те осигуряват огромен енергоразход, който е необходим, за да излязат сметките и с храната. Което ти с тренировка за бицепс и трицепс не можеш да постигнеш.
Само споделям как е при мен.
Ако ти харесва този начин на трениране, продължавай, особено щом имаш доверие на инструктора и постигнати резултати....ако се чувстваш добре така, това е най - важното.

Мнението беше редактирано от Инис на 24.02.11 20:50.

25.02.11
10:25

Ами да, аз знам, че многоставните упражнения са по-добри. Ама човек все пак трябва да се съобразява и с особеностите на собственото си тяло. Ето онзи ден като кляках с 15кг. и още не може да ми се възстанови коляното. Боли ме. Както вече писах и преди - лицевите опори ми се свеждат до една. Хайде, ако съм в добра форма, мога и една и половина да направя...
За кофички и набирания изобщо няма и да си мечтая в близката година...

Не знам вече - колкото повече чета, толкова повече се обърквам...

25.02.11
11:15

Днес
няма тренировка.
7.30 - половин грейпфрут
8.10 - 50гр. овесени ядки с една лъжица мед
11.15 - кофичка кисело мляко, 0.1% Верея
ще дописвам

Здравей Maxxi,
видях, че си ме добавила като приятел и това ме провокира да хвърля едно око на дневника ти.
Надявам се, че с името Maxxi, искаш да заявиш максимални цели, които  желаеш да постигнеш!
Не разбирам само цел номер 4   - “повишаване на издръжливостта - искам да мога да тичам на по- висока скорост и под наклон”!!!
Не виждам качени от теб снимки и затова мога да си направя извод за визията ти от съотношението ръст/тегло.
Явно имаш няколко килограма в повече и от това страдат тонусът и самочувствието ти. Няма да се правя на много умен и да ти давам съвети. Това могат да  направят хората по-компетентни от мен. Затова,  обърни особено внимание на съветите, което ти дават  inis9 и Oranje. Само ще вметна, че теглото се регулира предимно чрез начина на хранене. А най-добри резултати се постигат чрез промяна на хранителния режим + тренировки!
И сега нещо лично. Видях, че си художник  и много се изкефих. Това е моя несбъдната детска мечта. Даже и сега рисувам от време  на време. Много ще се радвам да видя твои работи (ако имаш нещо качено в нета).
Успех в постигане на целите!

17.03.11
14:57

Здравейте,
дадох си двуседмична почивка от тренировки и хранителен режим.
От този понеделник отново съм в залата, карам си по старата програма, но понеделник и вторник правих само кардио на гладно, тъй като имах ангажименти.
Храната - няма да правя заключения, само ще я описвам.

днес -
8.15 - хладка вода с мед
8.30 - нестле овесени ядки с ягоди, кисело мляко /много ми харесаха/
10.00 - тренировка
12.00 - пилешко филе с печени чушки
14.40 - ананас

до сега - 2 литра вода.

Друга промяна - смених си хорманолните таблетки по мое усмотрение. Нищо не мога още да кажа, защото е нещо от два дни.
Храната ще дописвам.

Мнението беше редактирано от maxxi на 17.03.11 15:04.

17.03.11
18:43

казано от maxxi на 17.03.11, 14:57:

Здравейте,

Друга промяна - смених си хорманолните таблетки по мое усмотрение. Нищо не мога още да кажа, защото е нещо от два дни.
Храната ще дописвам.

Защо изобщо си ги пила и как не се страхуваш да се набъркваш в нещо толкова финно и крехко, като хормоналния баланс .Макси не е майтап това, като да си извадиш клатещ се зъб

17.03.11
19:21

казано от diva 97 на 17.03.11, 18:43:

казано от maxxi на 17.03.11, 14:57:

Здравейте,

Храната ще дописвам.

Защо изобщо си ги пила и как не се страхуваш да се набъркваш в нещо толкова финно и крехко, като хормоналния баланс .Макси не е майтап това, като да си извадиш клатещ се зъб

Ами аз си ги пия заради кистите, няма как да ги спра. Но тези, които сега ги пия, съм ги пила преди и се чувствах ок с тях. За това. Иначе - ако продължа да се чувствам кофти и с тях, ще ида на лекар другия месец. Аз се посъветвах с личната преди това, де.

17.03.11
21:15

Макси, има ли причина за двуседмичната почивка?
За противозачатъчните- и аз съм с кисти, пих Диане-35 година и половина и сега месец и нещо съм го спряла и чакам...или цикъл, или нови кисти. Ти пробвала ли си да спреш напълно противозачатъчните? Какъв беше резултата?

18.03.11
08:13

казано от Allegra на 17.03.11, 21:15:

Макси, има ли причина за двуседмичната почивка?
За противозачатъчните- и аз съм с кисти, пих Диане-35 година и половина и сега месец и нещо съм го спряла и чакам...или цикъл, или нови кисти. Ти пробвала ли си да спреш напълно противозачатъчните? Какъв беше резултата?

Аз имам дълга история с кистите и противочатачните, които и са причината да не мога да сваля нито грам вече толкова време.
Пробвала съм, да. Имам една операция от киста, от която от левия ми яйчник остана една трета, една ужсно гадна процедура в Пирогов преди това заради спукана киста, когато буквално почти не умрях, но няма да я описвам, защото не искам изобщо да си спомням за нея. Резултатът като спра хапчетата са огромни кисти, още същия месец. Като родих известно време нямах - някъде около 7-8 месеца, може би година, и после - през две седмици мъжът ми хвърчеше като линейка от работа да ме кала п оспешните центрове. Последната спукана киста беше миналото лято, точно преди морето и беше невероятно болезнено и на яйника ми беше станал на огромен хематом. Така че - не ги пия за удоволствие и на мен вече ми се драйфа от тях. Просто нямам избор - мнение на множеството гинеколози, които съм обикаляла.

А двуседмичната почивка - малкият беше с конюнктивид и ме арестува тука вкъщи и аз се възползвах да не мисля за тренировки и хранене и ми се отрази доста добре. Сега съм с нови сили /макар и малко поспаднали/ :))))))

18.03.11
18:47

Ех, Макси наистина имаш ужасен опит с кистите :( Тези неща които си преживяла звучат м/у страшно и ужасно. Много си силна и устояваш на всичко! Браво! Пък за свалянето не се притеснявай, важното е да си жива и здрава и да се радваш на семейството си и на малкия :)
В крайна сметка аз съм решила да почна противозачатъчните отново, при нова поява на проблеми!
Благодаря ти за обширния отговор отностно кистите...силно се надявам на мен да ми се разминат операциите!

18.03.11
21:00

казано от Allegra на 18.03.11, 18:47:

Ех, Макси наистина имаш ужасен опит с кистите :( Тези неща които си преживяла звучат м/у страшно и ужасно. Много си силна и устояваш на всичко! Браво! Пък за свалянето не се притеснявай, важното е да си жива и здрава и да се радваш на семейството си и на малкия :)
В крайна сметка аз съм решила да почна противозачатъчните отново, при нова поява на проблеми!
Благодаря ти за обширния отговор отностно кистите...силно се надявам на мен да ми се разминат операциите!

Благодаря ти, но аз никак не се чувствам силна, даже по-скоро безсилна да ги сборя...
Много зависи какви точно са ти кистите- те са различни видове. Не бързай с хапчетата - при повечето момичета кистите се пукат безболезнено по време на овулация или по време на цикъла и не създават проблеми. Винаги се съветвай с компетентен гинеколог, най-добре гинеколог-ендокринолог и ако не се налага НЕ ги пий! Те са нож с две остриета!
Успех и мисли позитивно!

Мнението беше редактирано от maxxi на 18.03.11 21:01.

29.03.11
19:09

ето ме отново.
Бях болна миналата седмица и не съм ходила на фитнес, както и два-три дни почти не ядох, тъй като не можех да преглъщам...
Междувременно залата смени собствениците си и на мен ми беше много кофти, заради инструктора. Но... кво да се прави - животът е движение.

Та, днес -
40 мин. кардио на гладно - 25 на кростренажора, останалите на пътечката

10.30 - пилешки бульон
13.30 - суха паста, оризови ядки, свинска вратна на скара, домати и краставица.
17.00 - ябълка
19.00 - зелена салата, филе Елена

малко ми изостава водата.

29.03.11
22:51

Здрасти Макси радвам се,че пак си на линия.
Храната ти е много зле,оправи я някак си :)

30.03.11
11:20

Да, тоя ден храната ми беше много зле. Това е вярно.
Но напоследък апетитът ми се върна в нормалните си граници.
Както вече споменах преди - смених си хапчетата и сега съм много доволна - за 10 дни откакто ги пия свалих три кг., чувствам се ок - не съм подута като габардисало тесто и не ме боли главата. Та, ще им дам шанс. Единствено се появи някакво кървене извън цикъла, но то е нормално, докато привикне организмът.
Та,
днес -
50гр. овесени ядки с кисело мляко

тренировка - гръб, гърди, нищо особено, лекичко ми е поспаднала силата, все пак доста време не съм ходила редовно
30 мин. бягане на пътечката - 4км.

обяд - пълнозърнести спагети с шунка, кашкавал и броколи

следообяд - варено яйце, след половин час - ябълка

вечеря - пилешки крилца на скара, домати и краставици, 50гр. пица /домашна/

Впечатленията ми от новото момче в залата са, че е горски. Казвам го с най-добри чувства, защото е мил, но просто явно за първи път в живота си стъпва в зала. Нама лошо, де, момчето има други интереси, но просто не мога да разчитам на него за съвети.
И така - това е. В личен план - много хубави промени преживях и много, много се радвам, за което, в допълнение с настъпилата пролет - щастието ми е почти пълно!

Мнението беше редактирано от maxxi на 30.03.11 20:02.

30.03.11
12:11

На какви хапчета са сега? Браво за килограмите :)
Към ябълката добави белтъци и си 6+ :)

30.03.11
12:22

Марвелон, ама бравото е за тях - не за мен. Теорията ми, че кг. са ми от хапчетата се потвърди. Сега остава да продължат да намаляват : )))

Мнението беше редактирано от maxxi на 30.03.11 12:50.

30.03.11
12:56

Ееее послуша ме за Марвелона :) Храната ако оправиш да е всеки ден добре ще свалиш още :)

30.03.11
13:27

казано от Hiya на 30.03.11, 12:56:

Ееее послуша ме за Марвелона :) Храната ако оправиш да е всеки ден добре ще свалиш още :)

Послушах те и не съжалявам! само дето малко има извън цикъла, ама ще мине, сигурна съм!

30.03.11
14:36

Това е нормално първият месец :)

31.03.11
20:59

Днес

закуска - домашна пица, 100гр.

тренировка - бицепс/трицепс, 30мин. бягане на пътечката - 4км.

обяд - портокал, след половин час - пилешки крилца на скара
следобяд - 50гр. пълнозърнести спагети с шунка, броколи и кашкавал
вемеря - 100гр. домашна пица, домати и краставици салата

01.04.11
21:11

Така - днес, първи април се навършва точно ЕДНА година от бойното ми кръщение в залата. Време за малко обобщения.
За една година преминах през няколко фази и състояние, свързани с личното ми тегло, отношението ми към фитнеса и отношението ми към храната.
Последователно -
научих се да не обръщам особено внимание на кантара. Не че не се меря, но повече гледам сантиметъра. Много трудно беше това - гадните 70 не мръднаха нито веднъж в продължение на почти цяла година, за разлика от мерките. Те не са се променили много от последното ми мерене, а именно:

от началото на годината /фитнес годината/
талия - 83 - сега - 75см.
бедро - 65 - сега - 62см.
ханш - 106 - сега - 102см.
бицепс - 33 - сега - 29.5см.
над коляно - 44 - сега - 41см.
прасец - 37 - сега - 37см.
останалите мерки не ги следя, не знам защо.
Теглото ми се промени в последните две седмици. Не зная дали промяната на режима ми започна да действа или смяната на противозачатъчните. Склонна съм да вярвам, че е комбинацията от двете.

По отношение на фитнеса -
на първи април 2010 се престраших и влязох в залата. Аз бях човекът, който се кълнеше, че фитнесът не е за него. В момента не мога без това. Ходя по четири до пет пъти седмично, като напоследък работата ми наложи понеделник да правя само кардио. И като стана въпрос за кардио - когато започнах да тичам, едвам издържах 20 мин. на скорост 6. В момента спирам на 40-тата минута /скорост 7.4/ защото маратонките започват да ми стягат - тоест - мога и още 40 да изкарам. Та, по отношение на програмата - предпочам - все още - да се доверя на друг за изготвянето на програмата. Честно - не ми се занимава да се задълбавам чак толкова. Има си хора за всичко в тоя живот.
Та, наистина моята програма не е за покачване на сила, но така или иначе вече “розовите” гирички не присъстват в упражненията ми.

Храната - ей тука вече става сложно. Още не мога да кажа, че съм намерила своя режим. Не съм особено съгласна с режима, за който на всичкото отгоре си платих. Това, което напоследък практикувам е следното - въглехидратна закуска, обяд - месо със салата, следобяд - плод, вечер - пак месо със салата. Позволявам си и въглехидрати вечер веднъж седмично. Това е.
А, да и виното, което преди доста ми се услаждаше, сега не е чест гост на трапезата.
Цигарите - също. Не съм заклет не пушач, но не си купувам цигари. Паля мноооого рядко, никога през деня, а понякога, с мъжо вечер.
Друго, друго, ами другото е, че тази година се разболях само веднъж, което отдавам на спорта. Не това, че се разболях, а това, че не се разболях :)))

Еми това е. А, да и кг. най- накрая мръднаха - последните две седмици съм минус три. Тоест 67.

Дадох си сметка, че нямам войнството на Карпи, за това и спрях да се тормозя, че не постигам максималните резултати, които тя постига. Иначе - много й се възхищавам! Браво Карпи!

Вярвам, че едно от условията човек да е щастлив е, да си даде сметка кой е и какъв е. Аз не съм човек, който може да е абсолютно праволинеен, за това и не мога да искам максималните резултати на Карпи, Инес и другите момичета, които са стриктни.

Ами - мой това е за сега.
Пожелавам си успешна втора фитнес година!

02.04.11
01:32

Радвам се за теб,че имаш развитие! Ако започнеш да се храниш по-добре от преди наистина ще има още минуси. Сега е най-лесно да свалиш тъй като си на нови хапчета използвай момента преди тялото ти да е свикнало с тях :)
Желая ти успех!

09.04.11
14:00

Втората ми фитнес година започна трагично. Тоест - изобщо не започна. Детето отново ме наплю с някакъв ужасяващ вирус. На него му мина за три дни, ама аз се влача като дроб вече пети ден.
Та, искам да попитам - колко време след вирусна инфекция трябва да изчакам, преди да тръгна отново на фитнес?!

Чудя се, дали не съм претренирала, та така често започнах да боледувам?!

09.04.11
20:33

10.00 - ябълка, кафе
13.00 - пълнозърнести спагети с шунка и маслини
17.00 - 1/2 чийзкейк
19.00 - филия със сирене

добавки
3х2 парацетамакса
3х2 капки за нос
3х1 еуреспал
1л. чай от босилек
16 вит. С

Мнението беше редактирано от maxxi на 09.04.11 20:35.

10.04.11
09:18

казано от maxxi на 09.04.11, 14:00:

Втората ми фитнес година започна трагично. Тоест - изобщо не започна. Детето отново ме наплю с някакъв ужасяващ вирус. На него му мина за три дни, ама аз се влача като дроб вече пети ден.
Та, искам да попитам - колко време след вирусна инфекция трябва да изчакам, преди да тръгна отново на фитнес?!

Чудя се, дали не съм претренирала, та така често започнах да боледувам?!

Макси, здрасти. За мен единствената причина да не ходиш на фитнес с инфекция е , за да не заразиш околните. Това не означава, че трябва да спираш да спортуваш/движиш/., освен ако не си потресаващо зле.
За честото боледуване причината е най-вече в сринат имунитет, който пък е пряко свързан с храната. За мен ти НЕ се храниш оптимално и пълноценно, което не означава че ядеш малко, просто е некачествено. Едва ли претренираш от толкова разредени тренировки.

10.04.11
11:35

О! Абсурдно е да ходя в залата с 38! Та аз едвам ставах от леглото... Слава богу, вече съм по-добре.
Не знам за храната... Напоследък съм в едни такива мои си размисли и все по-често си мисля за Мария Никифорова, не знам защо.
Това, че ми е паднал имунитетът - аз съм в непрестанен контакт с “градинския сопол”, както го нарича джи пи-то. И със сигурност не е от храната, тъй като мъжът ми се храни 100пъти по- неправилно и нездравословно от мен, пуши и пие, не закусва, тъпче се с мазни манжди и бързи въглехидрати, и шоколади, и/да си е жив и здрав, де/, ама него не го хващат вирусите на малкия. А мен за месец - два пъти ме удари и то жестоко.

Мнението беше редактирано от maxxi на 10.04.11 11:39.

10.04.11
13:19

То не е лесно да се претренира, впрочем, но и аз не бих с тренирала с 38. Почини си, Макси, ще тренираш като оздравееш.
И аз имах съвсем скоро подобно нещо - за един месец се разболях два пъти, но то си е от конюнктурата. Тъй че не се ядосвай, изчакай да се почувстваш по - добре и тогава тренирай.
Бързо оздравяване!

10.04.11
15:59

Благодаря Инис!
И аз се надявам да се оправя час по-скоро, защото ми омръзна!
При мен дойдоха страшно много промени и емоции - както много добри, така и доста неприятни... може би за тва сдадох....
Както и да е, надявам се да не се повтаря още дъъъъъългоооо време!

10.04.11
16:59

За укрепване на имунната система, може да си вземеш цитросепт. Има го течен, а от скоро и на капсули. Отделно може да си купиш пчелен клей и да си хапваш по едно грахово зърно с всяко хранене, както и пчелен прашец - по 1-2 ч.л. преди ядене. Много помагат. Мога и още неща да ти кажа, но и тези са достатъчни.
А за храната няма да коментирам, защото и преди съм ти го казвала. Хем, че е малко и в определена степен не много качествена. А и ти не гледай какво прави мъжът ти, а себе си. А пък ако може да го научиш да промени хранителните си навици ще бъде най-добре.

Мнението беше редактирано от T-X на 10.04.11 17:00.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1