утре започва от днес :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.01.11
17:31

казано от maxxi на 10.01.11, 15:56:

И - нормално ли е да не съм толкова изморена, колкото след обикновеното кардио?

Не е нормално. Продължителността на интервалното кардио е 10-15 мин, а тази на нормалното кардио е 30-40 мин, примерно. При интервалното кардио енергоразхода е по-висок и се горят калории както по време на тренировката, така и след нея. Ако след интервално кардио не се чувстваш толкова изморена - увеличи интензивността/скоростта или натоварването/тежестта.

казано от maxxi на 10.01.11, 15:56:

Въпреки, че скоростта на която тичам вече не е 7, а цели 8.2?!

Когато правех интервално кардио на пътеката, скоростта ми на тичане беше 12 или 13 км/ч, а скоростта ми на ходене 5 или 6 км/ч. Увеличи още скоростта.

10.01.11
18:07

Аха, благодаря! Ще пробвам другия път както казваш. А какво е най- подходящо да се яде след това?

10.01.11
22:06

казано от maxxi на 10.01.11, 18:07:

Аха, благодаря! Ще пробвам другия път както казваш. А какво е най- подходящо да се яде след това?

Макси след като твоята цел е намаляне на телесното тегло е добре 15-20 минути след тренировка да хапнеш бързо усвояем протеин - това може да е суроватъчен протеин или белтъци.

11.01.11
11:31

Благодаря Карпи, ще се възползвам от съвета ти!

11.01.11
15:37

казано от karpi на 10.01.11, 22:06:

казано от maxxi на 10.01.11, 18:07:

Макси след като твоята цел е намаляне на телесното тегло е добре 15-20 минути след тренировка да хапнеш бързо усвояем протеин - това може да е суроватъчен протеин или белтъци.

Аз пък си мисля, че е  най-добре нищо да не хапва след толкова кратко време. Хипотезите за това че изгарял мускул и не знам кво си не ми се вързват. Тя не е бодибилдър.
Макси, мен ако питаш изчакай поне 1,5-2 ч и тогава яж, каквото си ядеш принципно - вита, сирене, филе, овес и т.н

11.01.11
18:59

аз като ходех на времето на аеробика, съветът беше същият - да не се яде ПОНЕ един час след това. Ама, не знам... днес моят инструктор ми каза, че едва ли съм качила повече от един кг. мускули откакто тренирам :(((( това малко ме натъжи.

Днес -
8.30 - две пълнозърнести филийки, едната с маслинена паста, другата с два белтъка
11.30 - салата с риба тон, зелена салата /за съжаление съм си гледала в петите като съм я купувала и е с растително масло, но добре, че има само аще една/
14.30 - 100гр. пиле на фурна, един печен червен картоф с кората /която аз ям/
17.00 - грейпфрут
20.00 - талапия на фурна със зехтин, попарени броколи с чесън и зехтин

воза - МНОГО!
Тренировка - 9.20
не можах да клекна на Смит машината - тя е с 20 кила :((((, заменихме го с лег преса, но с друго положение на краката от преди
римска мъртва тяга в супер серия с лег пресата

също нападите ги заминехме с бедрено разгъване заради коляното, но другия път ще правя - хъм - н езнам името на упражнението, но имитира качване по стълби

останалото е същото като от програмата. Чувствам се добре. Свършвам супер бързо. Харесва ми.

11.01.11
19:44

казано от maxxi на 11.01.11, 18:59:

.. .днес моят инструктор ми каза, че едва ли съм качила повече от един кг. мускули откакто тренирам :(((( това малко ме натъжи.

Начинът ти на трениране не предполага качване на мускули, Макси. По - нататък при друг подход сигурно ще стане, но с твоите тренировки в момента, мисля, че няма. Нищо де, щом ти харесва така да тренираш, тренирай за удоволствие, а по - натам може да направиш един по - удачен цикъл за сила и хипертрофия.

не можах да клекна на Смит машината - тя е с 20 кила

Няма начин да не можеш да клекнеш с 20 кг. по принцип.

също нападите ги заминехме с бедрено разгъване заради коляното, но другия път ще правя - хъм - н езнам името на упражнението, но имитира качване по стълби

Бедреното разгъване доста товари коленете, а нападите, когато крачката е достатъчно дълга, така, че коляното да не минава пръстите - не.

11.01.11
19:59

Да, вероятно си права. Но аз искам първо да стопя мазнините и да постигна желаното си тегло. А и честно казано, не съм съвсем убедена, че искам хипертрофия... ще го мислим по- натам :)))

Ама наистина на Смит машината нещо не можах...

Мнението беше редактирано от maxxi на 11.01.11 20:01.

12.01.11
11:56

Беше ми се дояла много пица. И си направих - с блат от овесени ядки, отгоре домат, пуешко филе, кашкавал. Стана превъзходна! Можело значи и здравословното да е вкусно!
Днес ми е ден без тренировки. Менюто ще дописвам после, но ще бъде сходно с вчерашното - пиле, риба и броколи. Тия броколи така ми раздуват стомаха...

12.01.11
12:13

Ами не ги яж де:)

12.01.11
16:55

казано от Madboy на 12.01.11, 12:13:

Мммааа те са вкуусни!... а пък и топели мазнини :P

казано от maxxi на 12.01.11, 16:55:

Когато искаш да си здрав и да отслабваш използваш схемата:
1. Понася ми
2. Вписва се в хранителния ми режим откъм макронутриенти и калории
3. Вкусно
...
98. Топи мазнини
Когато искаш да си здрав и не ти пука колко си дебел:
1. Понася ми
2. Вкусно
Когато не ти пука дали си здрав:
1. Вкусно
Това, че дадена храна ще ти стопи общо цял килограм мазнини до следващото пристигане на Халеевата комета не бива да е основа на избора ти. Да не говорим, че 1К калории над нуждата не могат да бъдат преборени и от 1кг топящи мазнините храни :)

12.01.11
17:08

казано от Oranje на 12.01.11, 17:06:

казано от maxxi на 12.01.11, 16:55:

Когато искаш да си здрав и да отслабваш използваш схемата:
1. Понася ми
2. Вписва се в хранителния ми режим откъм макронутриенти и калории
3. Вкусно
...
98. Топи мазнини
Когато искаш да си здрав и не ти пука колко си дебел:
1. Понася ми
2. Вкусно
Когато не ти пука дали си здрав:
1. Вкусно
Това, че дадена храна ще ти стопи общо цял килограм мазнини до следващото пристигане на Халеевата комета не бива да е основа на избора ти. Да не говорим, че 1К калории над нуждата не могат да бъдат преборени и от 1кг топящи мазнините храни :)

Хаха! Това беше много добро! Мноооого добро! :)))))
Аз наистина обичам броколи!

12.01.11
20:25

Дописвам хранат за днес -
както вече споменах по- горе
8.30 - закуска пица с блат от овесени ядки, плънка - домати /пресни/, пуешко филе, кашкавал, ким, зехтин /за намазване на тавата/
13.00 - люто-кисела супа
17.00 - 100гр. пиле на фурна
20.00 - зелена салата с бира тон, 50гр. сирене Бри

Днес прегреших - изядох кубче шоколад. Няма да се оправдавам, само ще кажа - ПМС.

Мнението беше редактирано от maxxi на 12.01.11 20:26.

12.01.11
23:12

Мила, дано не ти се стори дребнава забележката ми - зехтина по-добре не го подлагай на термична обработка (прецаква му полезните свойства и все едно готвиш с оскъпено слънчогледово олио) - ползвай го за овкусяване на салатки например.
За готвене пък предпочитай животински масла.

Успех с новата програма, виждам че вече си много по-стриктна с храната :) Само така!

13.01.11
09:33

казано от Atom на 12.01.11, 23:12:

Мила, дано не ти се стори дребнава забележката ми - зехтина по-добре не го подлагай на термична обработка (прецаква му полезните свойства и все едно готвиш с оскъпено слънчогледово олио) - ползвай го за овкусяване на салатки например.

Успех с новата програма, виждам че вече си много по-стриктна с храната :) Само така!

Не, не ми се струва дребнава, разбира се! Благодаря ти, значи по- добре масло да слагам, така ли?

Благодаря ти!

13.01.11
10:02

Днес няма да мога да отида на тренировка, малкият ми направи номер - вчера имаше температура и го задържах. Днес няма :(((( Както и да е - лошото е, че не мога да ида на фитнес. Но се надявам утре да мога. Много ми хареса пицата и днес си направих още една - за следващите няколко сутрини, но този път пасирах овесените ядки. Малкият в момента я е нападнал, мляска и възклицава колко е вкусна :)))

13.01.11
10:43

казано от maxxi на 13.01.11, 09:33:

казано от Atom на 12.01.11, 23:12:

Не, не ми се струва дребнава, разбира се! Благодаря ти, значи по- добре масло да слагам, така ли?

Благодаря ти!

Ами аз също съм чела че е по добре да се готви с животински масла- масло, гхи, мас.
Зехтина е по-добър за салати и студени храни.
Не се ядосваи толкова много че няма да можеш да тренираш днес. Наслади се на деня прекаран с малкия, пък може да измислиш и някоя занимание за двамата което изисква хабене на повече енергия :)

13.01.11
19:50

Благодаря ти, Рали. Аз повече се ядосвам, че трябваше да подготвя три изпита, но... няма значение. Ще се оправя :)))
Аз няма нужда да измислям каквито и да било занимания - той ме държи нон- стоп на нокти. Днес се изпотих сигурно 30 пъти... Хехе, колко ли калории са това?!

15.01.11
08:49

Вчера
9.20 - тренировка за рамо, без кардио - имам силен ПМС и главата ме цепи вече втори ден
храна -
  8.20 - пица с блат от овесени ядки, домати, шунка, кашкавал
12.00 - 100гр. пиле на фурна, печен червен картоф с кората
15.30 - портокал
16.00 - зелена салата с масрини и яйце
20.00 - салата от кисело зеле със зехтин, мезета /не съм прекалявала- две- три парченца луканка/

Днес нещата са малко сложни. Надявам се да мога да отида на тренировка и да сипробвам новите маратонки - иииий, да бе - първо трябваше с това да се похваля - имам нови маратонки за бягане - Асикс, не са много красиви, но са сууупер удобни! Нямам търпение да потичам с тях!

16.01.11
09:48

Мтака...
Вчерашният ден е един позор... Не отидох на тренировка, ядох бонбон, малко торта, ммммммазало.
Та значи -
9.30 - пица с блат от овесени ядки
13.00 - кисело зеле с ориз и месо
16.00 - малко пица, три вилички торта
20.00 - мазало - луканка, шунка, кисело зеле, блокче шоколад, клин чорба, около 150гр. свинска пържола на скара, вино
24.00 - свинска пържола на скара, кисело зеле

Срам! Срам! Днес ще бъда стриктна.

16.01.11
11:18

Макси здравей,
защо не пробваш нещо по-различно след като резултата не те задоволява толкова дълго време? Примерно да спреш да тренираш във фитнеса, да ядеш само два пъти или нещо друго...
Много ми харесва дневника ти и в момента ми напомня, че ако нещо не върви, не трябва да продължаваме да правим едно и също, и да очакваме различен резултат...

16.01.11
11:38

Ами аз всъщност в момента пробвам “различното” - нали ми направиха нова програма и хранителен режим. И благодарение на Карпи, която ми оказа страхотна помощ, успявам да си го спазвам. Вече имам едно свалено килце, но не исках да се хваля - исках да се уверя, че е трайно. Все още дисциплината ми куца - вчера имахме гости и рожденик, и се омазах. Не че не можех да си спазвам режима, но... природа.
А фитнесът не бих го спряла на този етап, чувствам се прекрасно, доставя ми истинско удоволствие!
Благодаря ти за хубавите думи! По принцип си права - ако нещо не работи, трябва да се промени :)))

16.01.11
12:33

казано от Joyplovdiv на 16.01.11, 11:18:

Макси здравей,
защо не пробваш нещо по-различно след като резултата не те задоволява толкова дълго време? Примерно да спреш да тренираш във фитнеса, да ядеш само два пъти или нещо друго...
Много ми харесва дневника ти и в момента ми напомня, че ако нещо не върви, не трябва да продължаваме да правим едно и също, и да очакваме различен резултат...

Наистина е добре да има промени ако някой режим не работи, но да се спре фитнеса и да се яде два пъти на ден не е най добрата идея.

16.01.11
12:49

Според мен проблемът не е в режима. Той си е много добър. Проблемът на Макси, е че не е на 100 % постоянна по отношение на храненето и това води и до незадоволителни резултати.
За да постигнеш каквото и да било и да се видят резултатите трябва да си стриктен. Малките залитания обикновено ни отдалечават от крайната цел.

П.П. - Макси надявам се че няма да се засегнеш от коментара.

Ако започнеш да приемаш храната така както и тренировките ще се справяш по-добре и резултатите ще дойдат.

Мнението беше редактирано от T-X на 16.01.11 12:49.

fire.is.my.nature

16.01.11
12:51

Подкрепям Карпи . Бих допълнила с това :

Как успяваш да си толкова постоянен във всичко, което правиш?

Възприемам себе си повече като продукт, който търпи подобрения. Старая се, доколкото е възможно, да го (се) подобрявам, без това да нарушава житейския баланс.

Вярвам, че е полезно да гледаме на всичко, което правим, като на инвестиция. Това важи с пълна сила за спорта. Няма смисъл да отделяме средства, за да посетим фитнес център, без конкретна идея какво да правим там. Няма смисъл също така и да посетим този център, ако не знаем как да се храним, да спазваме най-елементарни принципи. Това е лоша инвестиция, загуба. В природата никой не иска да губи.

Какъв съвет би дал на хората с не толкова желязна воля?

Нека опитат да приложат стратегията, която описах по-горе. За седмица, за месец. Ако това не е пътят, който са способни да следват, да преосмислят целите на база своите възможности. Не е нужно да си на върха, за да си щастлив. И на платото живеят хора, които също са толкова щастливи.

Източник: Интервю с Димитър Михайлов http://www.bb-team.org/articles/3953_intervyu-s-dimitar-mihaylov#ixzz1BC9Ewa00

По-голяма мотивация от тези думи , здраве му кажи :D

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 16.01.11 12:52.

16.01.11
15:08

казано от karpi на 16.01.11, 12:49:

Според мен проблемът не е в режима. Той си е много добър. Проблемът на Макси, е че не е на 100 % постоянна по отношение на храненето и това води и до незадоволителни резултати.
За да постигнеш каквото и да било и да се видят резултатите трябва да си стриктен. Малките залитания обикновено ни отдалечават от крайната цел.

П.П. - Макси надявам се че няма да се засегнеш от коментара.
. Ако започнеш да приемаш храната така както и тренировките ще се справяш по-добре и резултатите ще дойдат.

Разбира се, че няма да се засегна, защото аз самата осъзнавам, че е така. Да се лъжем, за да сме си милички, няма нужда. Все пак, имам известен напредък и по отношение на храната. Мисля, че скоро ще стана съвсем стриктна. Факт, че вече не си търся оправдания и е факт,  че макар и вчера вечерята да ми беше хаотична, все пак джънк вече няма /което си е голям напредък/. Другото, по което съдя, че храната ми е добра е редовния ми стомах. Вече нямам проблеми със стомаха си сутрин.
Да, не зная защо волята ми нещо е позаслабнала - не е както, когато се хранех разделно - тогава не правех компромиси. Може би има нещо общо с възрастта, а може би - не знам. Няма значение.
Аз наистина съм ти много благодарна, за това, което ми написа!

16.01.11
15:12

казано от fire.is.my.nature на 16.01.11, 12:51:

Подкрепям Карпи . Бих допълнила с това :

Как успяваш да си толкова постоянен във всичко, което правиш?

Възприемам себе си повече като продукт, който търпи подобрения. Старая се, доколкото е възможно, да го (се) подобрявам, без това да нарушава житейския баланс.

Вярвам, че е полезно да гледаме на всичко, което правим, като на инвестиция. Това важи с пълна сила за спорта. Няма смисъл да отделяме средства, за да посетим фитнес център, без конкретна идея какво да правим там. Няма смисъл също така и да посетим този център, ако не знаем как да се храним, да спазваме най-елементарни принципи. Това е лоша инвестиция, загуба. В природата никой не иска да губи.

Какъв съвет би дал на хората с не толкова желязна воля?

Нека опитат да приложат стратегията, която описах по-горе. За седмица, за месец. Ако това не е пътят, който са способни да следват, да преосмислят целите на база своите възможности. Не е нужно да си на върха, за да си щастлив. И на платото живеят хора, които също са толкова щастливи.

Източник: Интервю с Димитър Михайлов http://www.bb-team.org/articles/3953_intervyu-s-dimitar-mihaylov#ixzz1BC9Ewa00

По-голяма мотивация от тези думи , здраве му кажи :D

Даааам, чудесно казано. Това да възприемаш себе си като продукт е интересна стратегия, но тя е тясно свързана със самооценката, която имаме - някои ще се възприемат като луксозен мерцедес, други ще се помислят за опел, а трети направо няма да повярват, че могат да са повече от трабант :))) така, че хем е така, хем не съвсем. Най- важното е /според мен/ човек да се заобича и да повярва в себе си, а не да се възприема като продукт. Да се самоизградиш и самовъзпиташ - но това е процес - не става изведнъж.

17.01.11
11:34

Днес -
8.30 - кекс от овесени ядки с кисело зеле и сирене /не е каквото оочакмах/, един белтък
9.30 - тренировка - рамо, 30 мин. интервално тичане - 2/2мин. на 5.5/9.7 - другия път ще се опитам на 10. Зави ми се свят от това кардио, вероятно, защото си спестих от закуската - беше ми малко. Ще видя как ще се чувствам другия път и ще реша дали да продължа да правя интервално кардио или да тичам с равна скорост. Като излязох от фитнеса установих, че имам няколко сушени фурми в  чантата и изядох четири. Веднага се почувствах по-добре, което ме кара да си мисля, че може и да ми е паднала кръвната захар.

12.00 - зелена салата с риба тон, подправена със зехтин и лимон
15.00 - печено пилешко бутче, червен картоф печен с кората
17.00 - грейпфрут
20.00 - риба на фурна, може би броколи /още не знам/

Може да сменя местата на храненето в 12.00 и в 15.00 - не знам.

Зная, че ще прозвучи супер тъпо, но много съм благодарна на инструктора ми, който освен, че е супер печен човек, много внимателно и търпеливо ми обяснява техниката на всяко едно упражнение.
Да, знам - наистина това е работата на инструкторите, но колко от тях са действително съвестни и ангажирани?! Та, много се радвам, че попаднах на тази фитнес зала и този инструктор. Иначе до сега да съм се отказала мноооого отдавна.

17.01.11
11:59

Макси, последният абзац е много свеж :)
Наистина обкръжението е важно, за да се чувстваш добре във въпросната сфера на дейност...и да я практикуваш с кеф.
Иначе...аааа, нямаше да се откажеш, щяхме да тренираме заедно : )))))

За кардиото - не е нужно схемата да е 2:2, опитай с 1:3 в полза на бавния интервал, за да имаш време да се възстановяваш. То това е идеята на интервалите. И на мен ми се е завивало свят. И 30 минути интервали е доста - остави ги по 20 минути, а в началото и в края по 5 мин. равномерно темпо. Няма смисъл да се форсираш, резултатът едва ли ще стане по - добър.

П.П. А ето ти една схема хийт, която аз много обичах да правя преди, но е доста тежичка:

20 - 30
30 - 60
40 - 90
50 - 120
60 - 150
70 - 180

Общо: 15 мин. Лявата колона са спринтовете в секунди, дясната е бавното тичане, пак в секунди. Най - доброто ми темпо е било 8,5/14. Истинско размазване.

Мнението беше редактирано от Инис на 17.01.11 12:10.

17.01.11
12:10

казано от inis9 на 17.01.11, 11:59:

Макси, последният абзац е много свеж :)
Наистина обкръжението е важно, за да се чувстваш добре във въпросната сфера на дейност...и да я практикуваш с кеф.
Иначе...аааа, нямаше да се откажеш, щяхме да тренираме заедно : )))))

За кардиото - не е нужно схемата да е 2:2, опитай с 1:3 в полза на бавния интервал, за да имаш време да се възстановяваш. То това е идеята на интервалите. И на мен ми се е завивало свят. И 30 минути интервали е доста - остави ги по 20 минути, а в началото и в края по 5 мин. равномерно темпо. Няма смисъл да се форсираш, резултатът едва ли ще стане по - добър.

Благодаря Inis! :))))
Ами добре, ще пробвам както казваш!  1:3 и 20 мин. Но виенето на свят е по- скоро свързан с вестибуларния ми апарат, в началото, когато ходех на пътечката, без да тичам, пак ми се завиваше свят. После свикнах. А и сутринта не ядох както трябва. Както и да е - не е фатално!
Усмихнат ден!

17.01.11
14:32

казано от maxxi на 17.01.11, 11:34:

Днес -
8.30 - кекс от овесени ядки с кисело зеле и сирене /не е каквото оочакмах/, един белтък
9.30 - тренировка

След подобна закуска и то час преди тренировка, аз бих припаднала. Това са изключително тежки за храносмилането храни, да не говорим, че още се настройваш за деня в този ранен час. Протичат разни процеси и т.н, и ти би трябвало да им погонеш да протичат правилно. Да вярно е че закуската и храненето преди тренировка са важни за повечето хора/ не включвам мен, аз съм друг тип/, но е важно и качеството и количеството им. Истината е ,че ако искаш да свалиш мазнини трябва храненето ти да е чисто и малко.
Овеса и белтъците ок, ама КИСЕЛО зеле и сирене :(

17.01.11
14:40

м, то тва беше глупост от моя страна - чудех се какво да сложа в овесения кекс и набутях сирене и кисело зеле. То не беше много като количество, но... Сиренето беше около 40гр. за целия кекс... Както и да е - правилна забележка.

Мнението беше редактирано от maxxi на 17.01.11 14:41.

18.01.11
13:22

А така! Гадост! От известно време коляното ми напомняше да не го претоварвам, ама се правех на луда и днес ме заболя :(((( Намазах го с Дийп релийв, ще го видим до утре как ще се държи. Трябва да е от тичането, е нали уж съм с нови маратонки, специално за тичане... хмъъъъ... гадост....

20.01.11
13:01

Еми то куку-то си е куку. Писала съм в стария дневник голям смях.
Та, хайде и в тоя да се похваля -
68.5кг!

Maxxi, поздравления! Много се радвам за теб! Продължавай все така и няма да останеш разочарована! (sun):)(sun)

20.01.11
15:55

Абе аз чета и гледам че липсва целия Януари...и си викам какво ли става тука..то ккаво било :D
Радвам се за промяната в теглото:) И аз изтрещявам напоследък и все си мисля, че е нещо свързано с Луната...

24.01.11
13:28

Днес

8.30 - парче пълнозърнест хляб - домашно приготвен лично от мен!
12.30 - печено бутче, задушени броколи със зехтин и чесън, три парченца синьо сирене

9.20 - тренировка
днес правих гръб и гърди

опитах се да се набера, под прсимехулния поглед на инструктора ми. Ами маааааалко мръднах, но е много далеч и от половинка набиране.
Той каза - ще пробваме пак следняколко месеца.

Та, понеже четох доста неща за черния хляб и понеже не ми се яде утайка от кафе, реших да си приготвям хляба сама. Толкова много варианти има - с пълнозърнесто, с ръжено, с ръжено - пшенично... може да се слагат вътре ядки, маслини, овесени ядки от горе... сирене... какво ти душа иска.
Само не зная кое е по- добре - мая или сода за хляб?
Как мислите?

Менюто за следващата част на деня ще дописвам.

Замеси хляба с КВАС, както са го правили навремето бабите ни.
Това ще неутрализира до голяма степен глутена и фитичната киселина.
Ако въобще съществува хляб , който може да е полезен и да помага на тялото ти, това е  той!

fire.is.my.nature

24.01.11
14:19

Дам , подкрепям за хляба с квас . Само че искам да питам какво мислите за този немския където се продава по био магазините ? Един много горчив и лепкав ( то не е хляб това :D ) . Дали е също толкова полезен ? И всъщност така ли трябва да изглежда истинския хляб?

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 24.01.11 14:20.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1