Проблем с някои упражнения

02.01.11
21:53

Когато правя някои дърпащи упражнения например тяга правя 6x90kg и просто самата щанга почвам да я изпускам, а чувствам че мога още да направя но я изпускам, пръстите ми не издържат. Гледам някои момчета като правят набирания или нещо за предмишница си увиват някаква връф около раката и после около лоста/дъмбела/щангата. Някакви идеи какво може да е това и като цяло как да успявам да задържа щангата с по тежките килограми?

TO

02.01.11
21:55

Фитили ?

ВН

02.01.11
22:01

Страйкър, съветвам де да изчакаш силата на предмишниците ти да нарасне, с въпросната тежест. Фитилите са нож с две остриета, ако мускулите ти откажат или техниката ти е калпава (което подозирам) и да искаш да пуснеш щангата в даден момент - няма да можеш. Следва контузия.

02.01.11
22:11

За техниката незнам дали е правилна, но никога не съм имал проблем с тягата освен 1-вия път, а въпроса с пускането на щангата мисля че няма да е проблем, щото на 50 санта от мен има някви такива поставки ли са ни ги знам.
А относно фитилите каде могат да се купят такива?

ВН

02.01.11
22:15

Проблемът с тягата, е че си мислиш че си ОК, докато не дойде контузията. Лесно е - снимай си тягата на клип и ни го качи. Пускането на щангата на поставки не е по-безопасно от това на пода, ако мислиш да ходи до поставките и обратно през тези 50 сантиметра. Идеята е да нагласиш поставките на нужната височина и да вземеш лоста от тях без крачки назад-напред.

Фитили можеш да купиш от всеки магазин за спортни храни и спортни аксесоари.

Абсолютно съм съгласен с Владо! Прави упражнения за предмишница и изкачакай силата и издръжливостта им да нарастне. Вярно, че с фитили ще можеш да вдигаш повече, но първо е причината за контузията, а и отделно, че така предмишниците ти си остават слаби, а това ще те дърпа назад в още много упражнения и ще си принуден навсякъде да ползваш фитили, а те са за хора от тежката артилерия, които са натрупали достатъчно стаж в залата.

03.01.11
14:00

фитили едно време си правех от дръжки (кожени) на разни стари дамски чанти :).
Кожените (Стига да са достатъчно широки) имат едно предимство - самата кожа изобщо не се хлъзга при опир до метал и зацепва много здраво.
НО както казаха по-горе фитилите са за доста по-сериозни тежести от 90 кг. Иначе за набирания и дърпане на скрипец са по-препоръчителни според мен.
Също можеш и да си купиш/направиш брезентови...

03.01.11
16:26

Добре, убедихте ме на тоя етап да не ги използвам. Предмишницата някак си ще се оправя с нея, но при когато дърпам ме наболяват и китките (чупил съм и двете ръце). Някакви съвети?

Освен да слагаш ластични бинтове около китките за друго не се сещам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1