Дневникът на Велев - Ad virtutem via ardua est!

Темата е заключена.
Прескочи до:

======:::::: Мъдрост ::::::======

Търсещият щастие е като пияницата, който не може да улучи пътя към дома си, но знае, че има дом.  Волтер

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.11 13:30.

23-ти Февруари 2011г. (Сряда)

Меню: ВВД

1. 09:30 - Прясно мляко 3% (350мл.) + Овесени ядки (120гр.)
2. 11:30 - 2бр. яйца (110гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Грах (240гр.)
3. 14:20 - Пилешко филе (50гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Хляб (бял)(68гр.)
4. 17:30 - Пилешко филе (50гр.) + Картофи (варени)(300гр.) + Пълнозърнест хляб (54гр.)
5. 20:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (280гр.)
6. 22:00 - Извара (50гр.) + Кисело мляко 2% (150гр.) + Фъстъци (50гр.)

Всичко: 2867 калории, В-252,6гр., П-164,1гр., М-75,1гр., 54%:23%:23%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3л.

Тренировка:///

Размисли: ///

Kai Green като слушам и ми спира дъха. Днес изгледах двата филма за него...уникална личност

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.11 20:23.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете “изтриване”.

23.02.11
21:02

Какво значи 75-80% от 10RM или 15RM? Буквално знам какво означава, но не откривам логиката да се тренира с такава малка интензивност в протокол от 2 серии. Мисля, че дори и за 10х10 интензивността е ниска. Тренираш нито обемно, нито интензивно => няма стимул, няма растеж.

казано от default на 23.02.11, 21:02:

Какво значи 75-80% от 10RM или 15RM? Буквално знам какво означава, но не откривам логиката да се тренира с такава малка интензивност в протокол от 2 серии. Мисля, че дори и за 10х10 интензивността е ниска. Тренираш нито обемно, нито интензивно => няма стимул, няма растеж.

Да, всъщност доста объркано съм го написал. Същността на програмата, която следвам в момента е такава...определям каква е тежестта, с която мога да направя 10 повторения. Тази тежест, да вземем за пример 100кг. я разпределям във времето. Така например Понеделник ще вдигам със 60кг., Сряда с 80кг,  Петък с 100кг. По този начин се получава постепенно увеличаване на интензивността, като в края на седмицата вдигам с максимума си. Всъщност няма смисъл да разкавам...ето линк към програмата, протокола и логиката. Принципа е много интересен, привлече ми внимането и реших да го опитам. Пък и ми се струва, че става за човек с моя стаж. Надявам се, че те бива с английския. Ако случайно не те бива, то ще се наложи да обяснявам :) http://www.bodybuilding.com/fun/ridgely1.htm

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.11 21:11.

23.02.11
21:31

Прочетох я и до колкото разбирам тренираш три пъти седмично цяло тяло, увеличавайки интензивността със всяка тренировка. На мен това ми звучи като два дена загряваш един ден тренираш. Целта е може би да се избегне претрениране, но пък тогава защо да се ходи три пъти до залата след като същинската тренировка е една. Освен това при повечето сплитове мускула също бива трениран веднъж на седем дена. За мен лично ако не се тренира поне до технически отказ и със всяка тренировка да се правят повече повторения или вдигат повече килограми, мускула не получава стимул за растеж. Ще ми бъде интересно в края на цикъла какви ще са ти резултатите.

Да, разбирам какво имаш в предвид. Не знам...за момента сляпо се доверявам на програмата. Обмислих я, звучи логично и най-вече мисля, че подхожда на един начинаещ, защото тежестите са изцяло съобразени с възможностите ми, без да ги превишавам, натоварването е разпределено. Знам ли...започнах с грешни тренировки, като тренирах точно както ти смяташ за правилно - всяка тренировка, всяка серия до технически отказ. Това ми доведе бързи резултати, но също така бързо ме вкара в плато. И аз като много начинаещи исках да вдигам редом с професионалистите :) Сега разбрах, че не трябва да е така и общо взето започнах на чисто. Хора като Oranje и Владимир Недков, които са на едно изключително високо ниво ми отвориха очите и продължават да го правят с всеки техен пост, който прочета.....И на мен ми е любопитно какви ще са резултатите и дали ще има такива. С храната се справям чудесно (според мен), та ако резултати няма, то най-вероятно ще е заради тренировките. Има още 6 седмици до края. Благодаря за включването ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.02.11 21:50.

Вече мога с усмивка и стисната ръка с палче нагоре да се наслаждавам на “мъдростите” :D

Упииииииии ;)

казано от Aktrisata на 24.02.11, 13:05:

Вече мога с усмивка и стисната ръка с палче нагоре да се наслаждавам на “мъдростите” :D

Упииииииии ;)

С удоволствие угаждаме на редовните посетители на дневника ми ;) И без това кръга не е от най-големите... :D

24-ти Февруари 2011г. (Четвъртък)

1. 08:30 - Прясно мляко 3% (350мл.) + Овесени ядки (90гр.) + Мед (20гр.)
2. 11:30 - 2бр. яйца (120гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Грах (240гр.)
3. 13:30 -  Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (340гр.)
Тренировка
4. 18:00 - Пилешко филе (100гр.) + Мусака (около 150гр. картофи) + Пълнозърнест хляб (28гр.) + Ориз (бял)(100гр.)
5. 20:30 - Макарони (150гр.) със Сирене (50гр.)

Всичко: 2976 калории, В-459,8гр., П-149,3гр., М-60,1гр., 62%:20%:18%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 4л.

Тренировка:

1. Клек (крака)  -  2х10 @27кг.
2. Римска мъртва тяга (крака) - 2х10 @19,5кг.
3. Горен лег с щанга  (гърди)  - 2х10 @19кг.
4. Кофички (гърди)  -  2х10 @0кг.
5. Набирания (супиниран хват) (гръб)  -  6,5,3,1
6. Дърпане на долен скрипец  (гръб)  -  2х 10@37,5кг.
7. Трапецовидно вдигане а щанга пред тяло (трапец)  -  2х10 @39кг.
8. Раменни преси с дъмбели  (рамо)  -  2х 10 @10кг.
9. Повдигане на ръце встрани (рамо)  -  2х 10 @5кг.
10. Задно рамо на пек-дек (рамо)  -  2х10 @25кг.
11. Бицепсово сгъване с дъмбели (бицепс)  -  2х10 @9кг.
12. Трицепсово разгъване с дъмбели от лег  (трицепс)  -  1х10, 1х8 @8кг
13. Повдигане на пръсти (прасец)  -  2х 10 @ 84кг.
14. Крънчове  (корем)  -  2х 10 @13,5кг.
15. L-sit - 2х15сек., 1х10сек.

Размисли: Различното в тренировката ми беше, че задното рамо го правих на пек-дек машина. Обаче не от онези машини, които имат пръчки, които хващаш, от от тези, при които предмишницата ти е под ъгъл от 90 градуса. Та получи се като избутвах с лакти, а предмишниците ми стърчаха встрани. Тренировката отново продължи 90мин., за което съжалявам, но...уж съкратих някои загряващи серии, други ги пропуснах. Хубавото е, че измислих как ще променя тренировъчната схеми, когато стане време за тренировките с 5 повторения. Ще правя по 3-4 серии. Единият вариант е да направя сплит Горна и Долна част на тялото и да тренирам 4 пъти в седмицата. Другият вариант е да тренирам 3 пъти в седмицата по редуващ се сплит А,Б,А, Б,А,Б. При тях
в тренировка А ще правя Горен лег и набирания, а в тренировка Б - Кофички и дърпане на долен скрипец. Така се съкращават упражненията на 9, което ще направи тренировката с продължителност 70мин. Ако пък правя по 3 работни серии стават 50мин. Друго, другооо...а, да. Засега ВВД ми се отразява доста добре. Верно е, че само 2 дена съм на нея, но мисълта ми е, че не се чувствам претъпкан, както обикновено става с големи количества въглехидрати. Дори на моменти изпитвам сериозно чувство на глад, което предполагам се дължи на повечкото секретиран инсулин. Btw, мрачните мисли вече са далеч от мен.
Отново съм на 99% надъхан и мотивиран...и както римуват “Нокаут” в едно тяхно парче: “...ако стане ще стане, когато времето настане!!!” ;)

Малко тежка мотивация:

Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Но не е ли това твърде богат опит?

25.02.11
15:54

ти нещо против богатия опит ли имаш? може би твоят е твърде беден ;) май ти трябва един хубав секс и ще спреш да мислиш само за килограми, диети и бицепси ;)

ROFL…Тоя пост не е случаен ми се струва :D Ако предлагаш хубав секс - кажи си направо, може да измислиме нещо ;)

25.02.11
16:05

е много бързаш колега ;) нищо не предлагам, просто усещам нуждите на хората ;) но като ти чета коментара сам се издаваш че ти трябва :))

Не ми е наложително, но на такива “елегантни” предложения като твоето не отказвам. Тъкмо да ми усетиш “нуждата” по-директно ;)

25.02.11
16:11

ама много си нахален бе момче, я се стегни малко, грешно си ме разбрал ;) не навлизам в такива отношения с хора, които не познавам ;)

Пфу...аз пък тъкмо си избих бицепсите, диетите и килограмите от главата. Знае ли човек, някой път пък може и да се запознаем...с някой по-нормален разговор ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.02.11 16:14.

25.02.11
16:15

ами ако искаш да не спамим тук, пиши ми на лично да проведем някой по-нормален разговор ;)

25.02.11
19:12

Язък, тъкмо взе да става интересно и те на лични продължиха...
После пуснете клипчета да следим за правилната техника :D

ProXxX, загуби се нещо? :D

Много кроасани се навъдиха :)

fire.is.my.nature

25.02.11
23:31

казано от ProXxX на 25.02.11, 10:45:

Има жени, които твърдят, че всички мъже са еднакви. Но не е ли това твърде богат опит?

Не . Това е простата истина до доказване на противното ( ряяяядкоо )  :D

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 25.02.11 23:31.

LOL. Тук съм, тук съм. :P Никакви лични съобщения. :D К’во да си пиша с човек, който се регистрира и първата му работа е открито да се заяде с някой. Ще има да чака ЛС. То май това й беше цялото участие във форума на мацката. Да напише 4 мнения по мой адрес, ама при мене тия не минават ;)

Ако ти отново си качила 5 кг тази седмица, значи на тази диета те е посъветвала най-добрата ти приятелка.” ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.02.11 08:14.

25-ти Февруари 2011г. (Петък)

1. 06:20 - Прясно мляко 3% (350мл.) + Овесени ядки (90гр.) + Мед (20гр.)
2. 09:00 - 2бр. яйца (110гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Грах (240гр.)
3. 12:20 - Пилешко филе (50гр.) + Картофи (варени)(300гр.) + Ръжен хляб (54гр.)
4. 15:00 - Пилешко филе (50гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Ръжен хляб (54гр.)
5. 18:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (340гр.)
6. 21:00 - Извара (50гр.) + Кисело мляко 2% (150гр.) + Фъстъци (40гр.) + малко баница

Всичко: 2799 калории, В-383,1гр., П-153,5гр., М-71,8гр., 55%:22%:23%. Сметките не включват баницата.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3,5л.

Размисли:Забелязвам, че нещо много ми се е стегнало дупето от тия клекове. Ако можеше да пее щеше да избере песента на AC/DC - Hard as a Rock :D Тази седмица броя на тренировките е съкратен на 2. Днес (събота) съм на РД парти и тренировката просто се обезсмисля при положение, че ще будувам цяла нощ и ще консумирам алкохол. Днес е и момента, в който ще се “изпитам”. Ще консумирам само бира, а колко ще е като литраж ще пиша утре като се съвзема :D

Поздрав с един жесток трак и уникалния му клип

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.02.11 10:32.

26.02.11
13:23

ЛОЛ и аз! 1во не съм се заяла, напротив, ако ти си го разбрал така е друг въпрос, може би имам различно чувство за хумор, нз.. съжалявам ако съм те обидила ;) просто попаднах на твоя дневник, когато се регистрирах, нова съм, не виждам кво лощо има, че съм ти писала. а относно участието ми във форума - участието не се изразява само в писането, аз както казах съм нова и повече чета, защото ме интересува тази тема. и все пак не смятам, че това може да бъде единственото нещо, с което чоек се занимава - лично мнение, без да засягам никой ;)

fire.is.my.nature

26.02.11
13:37

Направо и песните ги отделяй да ги лайкваме :D Гууд чойс :)

казано от elitza blagoeva на 26.02.11, 13:23:

ЛОЛ и аз! 1во не съм се заяла, напротив, ако ти си го разбрал така е друг въпрос, може би имам различно чувство за хумор, нз.. съжалявам ако съм те обидила ;) просто попаднах на твоя дневник, когато се регистрирах, нова съм, не виждам кво лощо има, че съм ти писала. а относно участието ми във форума - участието не се изразява само в писането, аз както казах съм нова и повече чета, защото ме интересува тази тема. и все пак не смятам, че това може да бъде единственото нещо, с което чоек се занимава - лично мнение, без да засягам никой ;)

Хммм...явно аз съм те разбрал погрешно, защото сметнах, че се заяждаш с мен. Пък и очаквам от определени хора в моя живот такива изцепки и като видях профила ти, току що регистриран, без снимка и реших, че това, което написа е с определена цел. В такъв случай и аз се извинявам, че реагирах така. От моя страна вече всичко е ок :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.02.11 13:55.

казано от fire.is.my.nature на 26.02.11, 13:37:

Направо и песните ги отделяй да ги лайкваме :D Гууд чойс :)

Съгласна с двете ръце и двата крака :)

26.02.11
13:57

Абе я отдели и храната и тренировката и тях да лайкваме :D

казано от Vlado89 на 26.02.11, 13:57:

Абе я отдели и храната и тренировката и тях да лайкваме :D

Хахаха...точно нещо подобно щях да изцепя и аз :D Тоя дневник го обърнахте на фейсбук, а аз си чупя пръстите да copy-paste линкове и чудесии :D Айде няма нужда :P

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.02.11 14:01.

26.02.11
17:04

http://www.youtube.com/watch?v=XqIWPvCgi9g&NR=1

казано от brusakch на 26.02.11, 17:04:

http://www.youtube.com/watch?v=XqIWPvCgi9g&NR=1

Мммм, че огладнях. Отивам да ударя една царевица :D

Вече 5 часа съм буден и с адско главоболие. Казано накратко - не изкарах “изпита”. Казано малко по-нашироко - Вечерта започна с 7 бири, които не направиха нищо друго освен да ме успят и издуят. След кратък момент на “спечена” обстановка, без да се усетя бях с чаша водка в ръка, че и на всичкото отгоре и с цигара в уста (слава богу беше единствена за вечерта). След като музиката тип “радио fresh” в заведението беше сменена с отвратителна чалга, естествено последваха още 2-3 дози водка :D Незнайно защо, всички решиха, че трябва да си тръгнем в 1 часа. Добре, че една приятелка не беше на това мнение и ме замъкна в клуб “Sugar”. Тежък бас и underground ритъм ме люшкаше до 05:00, когато дойде времето и клубчето да затвори и тактично ни изгони с парчета ала Уитни Хюстън :D 5:30 след тежка хидратация с 1 литър вода на екс се кльопнах в леглото. В 11 сутринта пък някой съсед беше решил, че трябва да направи лек ремонт и сладкия ми сън беше прекратен. От тогава до сега се мятам от кълка на кълка, пия вода като смок и се тъпча с храна включваща и един сникерс и няколко вафлички. Тотално безобразие от моя страна...следващия път трябва да внимавам повече (wasntme)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.11 15:36.

26-ти Февруари 2011г. (Събота)

1. 06:20 - Прясно мляко 3% (350мл.) + Овесени ядки (90гр.) + Мед (20гр.)
2. 09:00 - Пилешко филе (50гр.) + Картофи (варени)(270гр.) + Ръжен хляб (28гр.)
3. 12:20 - Протеин (30гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Грах (240гр.)
4. 15:00 - Пилешко филе (50гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Ръжен хляб (54гр.)
5. 18:00 - Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (340гр.)

Всичко: 2261 калории, В-354,3гр., П-140,7гр., М-34,4гр., 62%:25%:13%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3,5л.

Размисли:Пълен мрак. Прекарах деня работейки, пишейки във форума и гледайки първи сезон на АЛФ. Никаква по-съществена мозъчна дейност :)

Още един уникален трак с перфектен клип

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.11 16:22.

Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя.  Пабло Пикасо

27-ти Февруари 2011г. (Неделя)

Меню:

1. 11:20 - Прясно мляко 3% (350мл.) + Овесени ядки (100гр.) + Мед (20гр.)
2. 14:30 - 2бр. яйца (120гр.) + Грах (240гр.) + Ориз (бял)(50гр.)
3. 15:00 - 1бр. Sneakers :)
4. 18:00 - Макарони (100гр.) + Сирене (80гр.)
5. 20:30 - 2бр. кебапче + 1бр. карначе + картофено пюре + лютеница + 4 бонбона :D

Всичко: 21948 калории, В-274,6гр., П-78,5гр., М-61,4гр., 56%:16%:28%. Сметките не включват ядене №5 :)

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 3л.

Размисли:От толкова захари през деня мозъка ми не функционираше рационално :D

Поздрав с един от любимите тракове

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 28.02.11 16:13.

Настоящето е това, което минава неусетно покрай нас, докато премисляме миналото и се тревожим за бъдещето.

28.02.11
16:19

казано от ProXxX на 26.02.11, 13:48:

казано от elitza blagoeva на 26.02.11, 13:23:

Хммм...явно аз съм те разбрал погрешно, защото сметнах, че се заяждаш с мен. Пък и очаквам от определени хора в моя живот такива изцепки и като видях профила ти, току що регистриран, без снимка и реших, че това, което написа е с определена цел. В такъв случай и аз се извинявам, че реагирах така. От моя страна вече всичко е ок :)

ами надявам се, че всичко е точно. все пак ще следя и твоя дневник, с още няколко, които ми станаха интересни. :)

28-ми Февруари 2011г. (Четвъртък)

1. 08:30 - Прясно мляко 3% (350мл.) + Овесени ядки (60гр.) + Банан (150гр.)
2. 11:30 - 2бр. яйца (110гр.) + Ориз (бял)(50гр.) + Грах (240гр.)
Тренировка
3. 14:45 -  1бр. Corny
4. 15:30 - Картофи (300гр.) + Пълнозърнест хляб на тостер (84гр.) + Пилешко филе (120гр.)
5. 17:30 -  Пилешко филе (50гр.) + Сладка царевица (340гр.)
6. 20:00 - Извара (100гр.) + Кисело мляко (150гр.) + Фъстъци (50гр.)

Всичко: 2872 калории, В-374,3гр., П-163,8гр., М-81,5гр., 52%:23%:25%.

Добавки: Мултивитамини и минерали + ленено масло, вода - 4л.

Тренировка:

1. Клек (крака)  -  2х10 @30кг.
2. Римска мъртва тяга (крака) - 2х10 @20кг.
3. Горен лег с щанга  (гърди)  - 2х10 @20кг.
4. Кофички (гърди)  -  2х11 @0кг.
5. Набирания (супиниран хват) (гръб)  -  6,5,4
6. Дърпане на долен скрипец  (гръб)  -  2х 10@40кг.
7. Трапецовидно вдигане а щанга пред тяло (трапец)  -  2х10 @40кг.
8. Раменни преси с дъмбели  (рамо)  -  2х 10 @11кг.
9. Повдигане на ръце встрани (рамо)  -  1х 10 @5кг., 1x 10 @6кг.
10. Задно рамо на пек-дек (рамо)  -  2х10 @30кг.
11. Бицепсово сгъване с дъмбели (бицепс)  -  2х10 @10кг.
12. Трицепсово разгъване с дъмбели от лег  (трицепс)  -  1х10, 1х9 @8кг
13. Повдигане на пръсти (прасец)  -  2х 10 @ 81кг.
14. Крънчове  (корем)  -  2х 10 @13,5кг.
15. L-sit - 2х15сек.

Размисли: ///

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1