03.01.11
21:56
Здравейте , в изчистващ период съм това за мен ще рече , че хапвам работи в менюто който избягат познатите боклуци ( вафли , чипсове , торти и тнт. ). Сутрин предпочитам мюсли с прясно мляко , голямото 1-2 сандвича приготвени от вкъщи преди трен 1 кафе.. след трен 2 банана като се пребера госбица каквато има но най-често месце с картофки , оризец и така... вечер сам г/д на кисело мляко има няма .. някой плод и главно изках да попитам за това бърка ли се ако хапна ( Имам 2 любими предавания от 10 до 12 вечер ) някакъф вид ядки.. най-често фастъци , семки или в днешния варянт пуканки.. хапват ми се и то особенн о когато сам пред ТВ-то.. говоря за пуканки в микровълновата дет се правят.. :) Таа... ГОЛЯМ ГРЯХ ЛИ Е :P
Не е голям грях, ама не е и хубаво. Плодовете ги прехвърли сутрин/след тренировка, а вечер по-добре сурови ядки вместо трансмазнинните пуканки ;)
Е добре кажи ми след като вечерям , кам 6 и 30 7 става това какво да хапна кат седна пред тв-то да релаксирам за 1-2 часа вечер.. само не казвай познатата ИЗВАРА :D Сурови ядки нещо не се сещам да имам или да мога да купя а и не ми харесват много много.. някаква идея :?
сурови ядки слагаш за 1-2 мин. в микровълновата ,но най -добре се от учи от този навик като си пред ТВ да ядеш ,защото се захласваш и не се усещаш кога да спреш
Е не сам казал пак , че умирам от глад но незнам като седна да гледам нещо и ми се дощява не храна ами ядки да кажем... или добре айде като несте съгласни дайте вие вариант който сте пробвали и е добър :) Може да ми хареса... или вие след 6-7 не хапвате ?
Салатка,ядки,извара пробвай да ги комбинираш.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 04.01.11 00:49.
Пробвай с пълнозърнести солети (те се водят диабетични).
http://dexterdiet.com/products.php?sec_id=3&cat;=&obj_id=1422&type=2&func=view
http://dexterdiet.com/shop.php?type=1&sec_id=2&obj_id=1239&func=view
Виж из Био магазините.
Аз ако усетя глад по никое време на вечерта си правя зеленчукова салата или ям кисело мляко с малко овес + нарязан на парченца банан.
Мнението беше редактирано от мДобрев на 04.01.11 03:21.
04.01.11
11:44
Ами според мен можеш например ядки с 1 чаша мляко за мазнини и казеин преди лягане а иначе е хубаво да се отучиш от този навик добър начин е като ти се преяде късно изяждаш 1 - 2 супени лъжици сурови овесени ядки и така спираш глада като цяло ....
казано от Biad__ на 04.01.11, 00:49:
Салатка,ядки,извара пробвай да ги комбинираш.
Мхм.. ядки но какви... тука нали сички викат се такис онакис биле.. незнам пак и ако знаех нямаше да питам :) А отностно салатите то по това време каква трябва да е тя... освен троший други рядко се ядат.. или викате да похапвам РУСКА САЛАТА :D
казано от LonsDale на 04.01.11, 19:51:
Мхм.. ядки но какви...
Бадеми или орехи. Аз си взимам и сурово кашу.
казано от Стоянчо на 04.01.11, 20:43:
казано от LonsDale на 04.01.11, 19:51:
Мхм.. ядки но какви...
Бадеми или орехи. Аз си взимам и сурово кашу.
Ехх...де да ми харесваха...... орехи мога да си намирам......ама сорови , печени , всякакви просто са ми гадни..... не ме кефят.. :(
Аз си правих преди много вкусна за мен салата.
1 зелена салата
1 домат
Зехтин или нерафинирано слънчогледово олио(шарлан)
Балсамов оцет свтъл
1 пакетче извара маджаров(по мазна е и се пилучава по-добре),може и да не цяла.
И орехчена може да пробваш да добавиш.
Може да ползваш почти всички видове ядки, но важното е да са сурови и да преобладават мононаситените мазнини (омега-6 полиненаситените не са на оферта) - добър избор са: бадеми, лешници, орехи, кашу, фъстъци.
По принцип най-добре е да контролираш този вреден навик като започнеш с намаляването му, докато стигнеш окончателното му спиране, или да го прилагаш по-рядко, но не ежедневно.
05.01.11
10:50
Аз от първия пост разбирам, че последното ядене е е кисело мляко в 18.30, а се гледа ТВ до 24 часа. На никой ли не му прави впечатление липсата на храна от следобяд чак до следващата сутрин?
казано от Oranje на 05.01.11, 10:50:
Аз от първия пост разбирам, че последното ядене е е кисело мляко в 18.30, а се гледа ТВ до 24 часа. На никой ли не му прави впечатление липсата на храна от следобяд чак до следващата сутрин?
Грешно си разбрал , към 18.30 - 19.00 вечерям... кам 9-10 хапвам кисоло мляко по някой път но не ми е много от любимите ейтеи да го ям затова реших да ви попитам за някакъв вид ядки... а отностно зелените салата в момента АБСУРТ.. няма как да си я набавя особенно както казах по това време точно ЗЕЛЕНА САЛАТА.. инак и аз през лятото ми е любима :) ... А днеска си зех от Лидл имаше корнфлейкс 500г и реших да ви питам ако си хапвам от него по малко късно вечер ( приказвам ви корнфлейкс но неподправян ами както си е капсулован :) )
05.01.11
18:20
Ядките не са ли ти тежки на корема и то след вечеря и то към 12 часа? На мен много ми тежат.
Можеш да хапваш от тях, но както вече разбра да са сурови и с времето гледай да се отучиш от този навик. Аз бих си стоплил една чаша прясно мляко с малко какао вътре. Много по-добър вариант е за сезона.
За летния сезон определено една хубава салата в този случай е незаменима.
В корнфлейкса има само боклуци, избягвай го особено вечер.
казано от Георги Гайдов на 05.01.11, 18:20:
Ядките не са ли ти тежки на корема и то след вечеря и то към 12 часа? На мен много ми тежат.
Можеш да хапваш от тях, но както вече разбра да са сурови и с времето гледай да се отучиш от този навик. Аз бих си стоплил една чаша прясно мляко с малко какао вътре. Много по-добър вариант е за сезона.
За летния сезон определено една хубава салата в този случай е незаменима.В корнфлейкса има само боклуци, избягвай го особено вечер.
Лол..На опаковката не е лош като го четох какво садържа но незнам пак щом казваш че е голям боклук... незнам вече и аз... объркващо е всичко купешко да ви кажа.. най-добро си остава домашното - незаменимо.
А сега като видях каква салатка има в хладилника и ми светнаха очите :) Снежанка домашно приготвена..от купешки само че краставици и кисело мляко... за вечер какво ще кажете по 1 малка купичка такава салата + шепа пресни орехи ?
06.01.11
19:15
Идеално е.