03.01.11
23:07
Здравейте на всички!Престраших се и аз да си направя личен дневник, в който да помествам тренировките и начина си на хранене и да търпя критика,съвети и прочие.
За мен: Казвам се Христо, на 16 години в момента.Родом съм и живея в София.Уча в гимназия с немски профил.Слушам всякаква музика, обичам да спортувам и много други работи.
Аз и спорта: В момента тренирам 2 пъти седмично, защото имам време само за 2 пъти - (Да си на училище втора смяна е прецаквация, както и да го гледаш).Обърнем ли сроковете си продължавам по 3 пъти на седмица.През уикендите плувам, непрофесионално, по скоро за лично удоволствие.
Аз и фитнеса: Много ми допада като средство да си изхабиш енергията и според мен е много добър начин да създадеш тялото, което желаеш по приятен начин.
Кратка предистория: Започнах преди година, но много неправилно, като всеки новак.Затова и нямах почти никакви резултати.Така 2 или 3 месеца.Всичко започна 2010 година.Бях слабичък и високичък,(1000% ектоморф) пък и не се чувствах комфортно в тялото си.През началото на годината не помня как съм тренирал - вероятно пак неправилно и отново нямах добри резултати.Дойде лятото и побачках малко.Обаче този път бях решен да влезна твърдо във форма.Лятото беше топло и задушно в залата, а навън много приятно и след работа се захванах с лостове.Както се очакваше започнах от едно - две набирания и 0 кофички, а после ги вдигнах до много.Лятото мина и дойде есента.Бях готов да се захвана с фитнес както трябва.Започнах активно да чета сайта и попивах много бързо информация.Бях решил да дръпна в силата и килограмите, и осъзнах, че храната е 90% от всичко.Докато бях зелен и ,нека не се лъжем, не ядях като хората ми предложиха да си купя креатин.Много ми разбирала главата от креатин тогава.Казаха ми, че ще ми вдигне силата, но както казах не се хранех като хората и ефекта беше, че задържах само вода, която после отиде в нужниците.Това, което съм тренирaл преди не го смятам за стаж.За мен си беше загуба на време, но чак сега го осъзнах.Минало свършено.Септември се завърнах в залата, две идеи по-мъдър.Бях чел в сайта за програмата 5х5 и след кратка справка с Юли (Oranje) осъзнах, че програмата е тежка и ще е добре да мина през тестовия период, докато привикне тялото ми към щангите отново.Поговорих си за добавки с него и се отказах от гейнера, като добавка.(Слава богу!)Тренирах 3 седмици по-цялостно сплитче, имах доста мускулна треска, но се свикна и скоро отмина.
Положението сега: Започнах на 7 октомври тренировки по програмата 5х5, като преди това седмица или две заучавах техниките на клек и тягата.Понеже ходя и на курсове, имам време само за 2 пъти седмично, и започнах по варианта на Бил Стар - първи ден - Лег,Клек,Мечка + асистиращи, втори ден - Тяга,Военна Преса (от седеж),Набирания.Четох че програмата се прави 3 месеца и идеята беше на 7 януари да съм я привършил.ДА, ама не.Малко си контузих рамото, защото един чичка в залата ми обесни как да правя правилно раменната преса - кога да дишам, как и такива начини.Килограмите ми бяха тежки, а той ме впрегна с кратки почивки и така си пре*ах рамото, в последствие в нета намерих картинка, а мястото според нея беше делтоид.Това ми костваше 2 седмици пълно изолиране от тежко, мазане с фастум гел.Тези 2 седмици ме осакатиха силово, и сега връщам формата.Затова програмата я привършвам на 21.01.11.г да се събере точно 3 месеца.
ПС:По-горе споменах, че лятото съм бил слабичък.Ами Юли месец кантарът сочеше 58 лично тегло,преди 3 седмици в училище ме изкара 67.Сиреч, качил съм доста, само с хранене и усилени тренировки.
Цели: В момента приоритет ми е силата - искам още от базовите упражнения, но всичко с времето си.Като приключа с 5х5, смятам да си дам почивка от клековете и тягата и да тренирам по някакъв сплит за ММ, като ще се постарая да се развие и силата.
Добавки: Като цяло съм ЗА тях, ако се ползват разумно и по предназначение.В момента използвам протеин на SCITEC (Изолат 2 кила) и обикновен креатин монохидрат (SCITEC)
Как протече деня:
08:00 - Ставане от сън.
08:15 - Протеин.
08:30 - Закуска - (Прясно мляко с овес, 4 принцеси, кафе)
09:50 - Креатин
10:20 - 11:40 - Тренировка
Мъртва тяга: 5x1x50 ; 5x1x80 ; 5x1x90 ; 2x1x100 ; 5x1x80
Раменна преса от седеж: 5x1x20 4x5x25
Набирания: 5х5
12:55 - Креатин
12:00 - Банан + Вафла
12:30 - Пиле с ориз + 2 филии хляб с топено сирене
14:20 - Двоен сандвич от вкъщи с топено сирене и салам.
18:00 - Двоен сандвич от вкъщи с топено сирене и салам.
20:10 - Пиле с ориз + Пилешка супа + Филийка хляб + 1 банан
Личен коментар:
Като цяло съм доволен и от тренировката и от храната.Получи се една дупка между 2 и 6, но наистина не бях гладен.Пък и тези часове са кога съм започнал да се храня,а не кога съм привършил.Сигурно сте забелязали смехотворната раменна преса.Това упражнение ме изкара от строя и затова в момента го правя почти без тежести, защото искам да си щадя рамото.Яд ме е само, че в бързината не си направих втория шейк протеин за след тренировка, но наистина много се замотах и просто пропуснах.
Мерки:
Ще пусна на 21 едно Before/After като сантиметри и постижения.Не очаквам кой знае какви резултати от към сантиметри, защото тренирам за сила.Ако не се бях контузил, силата щеше да е по-голяма, но това ми е за урок.
Темата беше редактирана от monlew на 28.03.11 21:57.
04.01.11 - Нетренировъчен
Храната:
1.Щрудел с ягода + 2 сандвича с масло и топено сирене + Прясно мляко с овес
2.2 Яйца варени (цели), филийка хляб, банан, 1 чиния леща
3.Двоен сандвич с масло и топено сирене.
4.Двоен сандвич с масло и топено сирене.
5.2 купи леща + 2 филии хляб
Добавки:
Днес пропуснах креатина и протеина, че ме болеше главата, корема и ми беше малко зле.Пих някакво лекарство, а и корема ми се беше разхлабил нещо
Личен коментар:
Храната днеска не бе особено добра, но не всеки ден ще мога да поддържам добро хранене - съобразявам се с това какво има в нас.
Скарах се с нашите много брутално, утре ще видим последствията какви са,заканиха ми се на сух хляб само да живея. ^.^ Ще видим утре баща ми как ще ме подреди. :D
Аз се карам с наще ежедневно, главно за храната, която според тях е много за възрастта ми, което изобщо не е така.Колко си висок?Успех в тренировките и без контузии!
Мерси, подобно!Скоро ще стана 1,80 - достатъчно да не ми личат килата.Просто в кофти момент се скарах с наш’те на кофти тема, но вече станалото - станало :)
05.01.11 - Нетренировъчен
Храната
1.Мляко с овес + 2 яйца
2.Вафла + сандвич (междинно)
3.Рибна консерва (От лидл - много добра) + 2 филийки хляб
4.Двоен сандвич с кашкаваш и салам
5.Двоен сандвич с кашкаваш и салам
6.Мусака
Добавки
Протеин
Креатин
Коментар
Да се сменят глупавите смени, че не е живот това.
05.01.11
23:07
Голям талант се крие зад този дневник, усещам. :) Желая успех!
казано от Димитър Михайлов на 05.01.11, 23:07:
Голям талант се крие зад този дневник, усещам. :) Желая успех!
Благодаря, да се връща!Думите ти ме зарадваха сърдечно! :)
06.01.11 - Тренировъчен
Храната:
1.Овес + 3 пържени филийки
2.Мусака + половинка кофичка кисело мляко
3.Училищен сандвич + Айран
4.Гювеч (Месо с картофи + грах) + плодово кисело мляко
ПС:Хляба вече няма да го вписвам
Тренировката:
Лег - 1х20 ; 1х4х50 ; 1х5х50 ; 1х3х50 ; 2х5х47,5
Клек - 1х20; 1х5х50; 1х5х60 ; 1х3х70 ; 2х5х60
Мечка - 1х5х60 ;4х6х70
Асистиращи:
2 хиперсерии за корем - коремна преса обикновена + коремна преса от наклон
Добавки:
Протеин
Креатин
Коментар:
Още ми е много куца силата, особено на лежанката.Там прогресът ми е най-малък и мнооого трудно напредвам, а много лесно назадвам.Като цяло кофти ден - успах се, закъснях за фитнес, закъснях за училище, там някакви дребни ядове.Реших да си запиша цели, които да преследвам.
Цели - за края на март 2011г.
Лег - 70х1
Клек - 100х1
Тяга - 130х1
Мнението беше редактирано от monlew на 08.01.11 08:25.
07.01.11 - Нетренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 Сандвича
2.Мусака + Половинка кисело мляко
3.Пица на парче + Айран
4.Таратор + Гирос
5.Едно десертче тип туикс,малко солети + 1 плодово мляко /за залъгване на апетита преди лягане/
Добавки:
протеин
креатин
Коментар:
Гледам да оправям храната, но искам да разнообразя малко сандвичите, защото понякога ми писват.Някакви идеи за по-добряване на храната ?
08.01.11 - Нетренировъчен
Храната:
Нищо специално, просто смених овеса със зърнена закуска тип Нескуик.
Добавки:
креатин
протеин
Личен коментар:
Днес бях на тренировка по плуване, дълго време не бях ходил, и доста се изморих.Беше готино натоварването и се прибрах почти капнал.
Хамбургер - АЯКС 4:2 - Жалко, че нашите паднаха.Суарес се е разминал с хетрика, за разлика от Ван Нистелрой.Жалко, за нашите, чакаме победа срещу Галатасарай в Турция. ( 15.01.11 )
09.01.11
09:09
Ръст и тегло ?
09.01.11 - Нетренировъчен
1.Макарони със сирене + Зърнена закуска + Кафе
2.Супа + Портокал + Банан
3.Месо с картофи + маслини + банан
4.Още един брой зърнена закуска
Добавки:
протеин
креатин
Личен коментар:
Станах късно , което може би е резултат за малката храна днес, но ми се спеше много.Вчерашното плуване си каза думата и бях стабилно изморен.Кофти е и храната, ще се помъча занапред да я оправя.
Мнението беше редактирано от monlew на 09.01.11 23:24.
10.01.11 - Тренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 Сандвича + Банан + Кафе
2.Банан след тренировката
3.2 кренвирша (по етикет се води наденица) + боб чорба
4.Сандвич с топено сирене и салам
5.Сандвич с топено сирене и салам
6.Боб чорба + 2 броя от “надениците”
Тренировката:
Тяга 1х5х50 ; 1х5х80 ; 3х5x90
Милитъри преса ОТ СЕДЕЖ - 1х5х20 ; 4х5х30
Набирания - 5х5
Добавки:
протеин
креатин
Личен коментар:
Доволен съм от тренировката.Тягата върви добре, не очаквах да направя 3 серии по 5 на 90.Тежаха ми, но аз бях по-тежък! :D
Пресата за рамо все още не я правя с по-тежките кила от както се контузих, но днес реших да сложа 30 и въобще не ми тежаха първите серии.Малко ми беше кофти дишането, но се старая да го променя.
ПС:Март или края на февруари планирам да започна с Green MAGnitude-а, който ми виси в бюрото.Дотогава планирам и да съм оправил яденето.
Мнението беше редактирано от monlew на 11.01.11 23:01.
11. 1. 11 - Нетренировъчен
Храната:
1. Овес + 2 Сандвича + Кафе
2. Консерва + 1/2 Консерва + 2 филии хляб
3. Двоен сандвич с кашкавал и салам (домашен)
4. Двоен сандвич с кашкавал и салам (домашен)
5. Пилешка супа + Кифтенца
Добавки:
Креатин
Личен коментар:
Пропуснах протеина, защото имах солидни коремни болки и не исках да рискувам да си разхлабвам още допълнително стомаха.Взех си от тази напитка Monster (енергийна). И трите вкуса ми харесаха и като че ли живнах малко след нея.Може и да е било плацебо, но определено ми допадна.В момента си позволявам прегрешение с чипс!
12.01.11 - Нетренировъчен
Храната:
1. 3 Сандвича + Овес + Кафе
2. Свинско с фасул
3. Сандвич с топено сирене, салам и кашкавал.
4. Сандвич с топено сирене, салам и кашкавал.
5.Свинско с фасул
Добавки:
протеин
креатин
Личен коментар:
Няма какво да се коментира.
13.01.11 - Тренировъчен
Храната:
1.Овес + 2 сандвича + кафе
2.Свинско с фасул
3.Двоен сандвич (домашен)
4.Двоен сандвич (домашен)
5.Яйца на очи - 4 бр.
Тренировка:
Лежанка - 1х5х20;1х5х50;1х1х60;3х5х50;
Клек - 1х5х20;3х5х70;1х5х60;1х5х50;
Мечка - 1х2х75;4Х5Х60;
Добавки:
протеин
креатин
Личен коментар:
Добра тренировка с няколко лични рекорда.
Поздравления за последователността в тренировките и храненето! А и 16-годишен и грамотен е истинска рядкост :)
казано от monlew на 13.01.11, 22:49:
Тренировка:
Лежанка - 1х1х60;
Много добре.
казано от monlew на 13.01.11, 22:49:
Мечка - 1х2х75;4Х5Х60;
Не са ли много тежки мечките? :) Тези килограми с лоста ли са или само на дисковете?
@Анелия - Благодаря.Може би е поради факта, че майчето ми е учител и това оказа някакво влияние върху мен.
@Миро - Благодаря и на теб.Мечката я смятам и с лоста + тежестите.
14.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес
1.Овес + 2 сандвича + кафе
2.Таратор + кебапчета + 1 кофичка кисело мляко
3.Двоен сандвич с кренвирш и сирене.
4.Двоен сандвич с кренвирш и сирене.
6.Кебапчета + наденица + лютеница върху хлебчето.
Личен коментар:
Планирам да достигна една постоянна цифра откъм килограми, колкото се може по-висока и да направя една по-радикална промяна в храненето.Това сега, го приемам като ВВД, но съм решен като достигна едно друго число на кантара да премина на нещо като РБД и да започна да надграждам ММ.
15.01.11 - Нетренировъчен
Храната вчера:
1.Овес + 6 бутер банички + кафе
2.Зелеви сарми + още няколко броя бутер банички + 1 кофичка кисело мляко
3.Половин шоколад + козунак + няколко бутер банички
4.Зелеви сарми
Личен коментар:
Бях сит през целия ден, дори на тренировката по плуване и си имах енергия.
16.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.Овес + Макарони със сирене + Кафе
2.Спагети със солиден сос (кайма и кетчуп) + портокал и половина
3.Голям десерт “Република” + “енергийна” напитка MONSTER + 2 вафлички (след тренировката по плуване)
4.Пилешка супа
Личен Коментар:
Добре плувах, получих съвети от тренера за фитнеса, и не бях гладен през деня.Даже и “фотосесия” си направих :D :D
Мнението беше редактирано от monlew на 16.01.11 23:48.
17.01.11 - Тренировъчен
Храната днес:
1.Овес + Макарони
2.Пилешка супа + Зелеви сарми
3.Двоен сандвич с кренвирш и сирене.
4.Двоен сандвич с кренвирш и сирене.
5.Пилешка супа + Зелеви сарми
Тренировката днес:
Мъртва тяга - 1х5х50 ; 1х5х80; 1х5х90;1х5х95;1x1x90
Рамо 1х5х20;5х5х30
Набирания 5х5
Личен коментар:
Последният ден, в който правя тяга.В последната серия ме заболя главата и ми беше малко зле и се отказах да правя повече.В четвъртък довършвам 5х5 и втория учебен срок почвам сплит за ММ.Силата остава на по-заден план, т.е. ще си вдигам тежко, но ще гоня сантиметри и разлика в огледалото.
То и 5x5 е за маса...Това с главата може да е от това, че по време на изпълнението гледаш в различни посоки.Трябва да се съсреодоточиш само напред и няма да имаш проблеми
18.01.11 - Нетренировъчен
Храната вчера:
1.Овес + Макарони
2.Зелеви сарми
3.Баница
Коментар:
Трагична храна, като количество и качество, болеше ме много главата, не ходих на училище и нямах грам апетит.Бях отпаднал и нямах грам апетит.
19.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 3 препечен филийки
2.Рибна консерва + 2 филии хляб
3.Сандвич с домат и филе
4.Свинско с варени картофи
Коментар:
Нормализация в здравето и храната.Утре си е тренировъчен ден и планирам да направя 1 макс на лег и клек и приключвам с 5х5.На 21.01 ще пусна мерки преди 5х5 и след това.
20.01.11 - Тренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 3 сандвича
2.Свинско с варени картофи
3.Двоен сандвич с топено сирене и шунка.
4.Двоен сандвич с топено сирене и шунка.
5.Бъркани яйца + едно плодово млекце.
Тренировката:
Лег - 1х5х20 ; 1х5х50; 1х1х65 - Неуспешен;2x3x55;1x5x50
Клек - 1x5x20; 1x5x50; 1x5x70;1x1x80; 1x5x50
Мечка - 5x5x60 (броя и лоста, ако лоста не се смята при тази дисциплина просто се вади 20)
Коментар:
Неуспешен опит на лежанката,но успешен клек и лично постижение.Можех и повече, но имах средно силни болки в коляното и въпреки ластиците, реших да не рискувам.Това бе и последният ден от 5х5 - утре ще пусна равносметка.Креатинът тъкмо ми свърши, утре го допивам, правя една почивка от 2-3 седмици без добавки и ще допия останалия протеин с Green MAGnitude.Целта ми е максимална мускулна маса, като същевременно развивам и силата на упражненията.Спирам засега клек и тяга.Ол Хейл.
21.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 3 Сандвича
2.4 Яйца на очи
3.Двоен сандвич с топено сирене и шунка
4.Двоен сандвич с топено сирене и шунка.
5.Пържолка с малко маслинки и малко картофена салата.
Before / After - Size
Предмищница - 22 см. / 25 см. + 3 см.
Прасец - 37 см. / 39 см. + 2 см.
Бедро - 54 см. / 56 см. + 2 см.
Талия 80 см. / 83 см. + 3 см.
Гръдна (без въздух) 84 см. / 89 см. + 5 см.
Гръдна ( с въздух) 89 см. / 94 см. + 5 см.
Бицепс 30 см. / 32 см. + 2 см.
ПС:Всички мерки са в “студено” състояние.
Before / After - Weight(s)
Лег 45х5 / 55х5 + 10 кг.
Лег 50х1 / 60х1 + 10 кг.
Клек 40х5 / 70х5 + 30 кг. (започнах с 40, защото не бях правил преди тази дисциплина)
Клек 50х1 / 80х1 + 30 кг.
Тяга 50х5 / 95х5 + 45 кг.(започнах с 50, защото не бях правил преди тази дисциплина)
Тяга 60х2 / 100х2 + 40 кг.
Военна преса от седеж 25х5 / 35х5 + 10 кг.
Гребане - “мечка” 0х0 / 55х2 + 55 кг.(без лоста, с лоста + 20)
Гребане - “мечка” 0х0 / 45х5 + 45 кг.
Набирания 7 / 5х5 + 5 Килограма тежест.
Маса 65 кг. / 69 кг. + 4 кг.
Личен коментар:
Като цяло съм доволен, защото тренирах и два пъти в седмицата и на моменти храната е била катастрофално слаба, но въпреки това за тези 3 месеца, съм доволен.От понеделник започвам 3 пъти в седмицата, по-сплит, като по-долу ще напиша целите си за след още 3 месеца.Крайна дата - 21.04.11г. Засега съм спрял добавките, защото след креатина се прави пауза - аз ще почина 3 седмици, а за “масивния цикъл” ще разчитам на останалото от протеина + Green MAGnitude.
Цели за следващото тримесечие
Предмищница - 28 см.
Талия - 80-85 см. (сиреч, максимално малко омазняване)
Гръдна без въздух - 90 см.
Гръдна с въздух - 95 см.
Бицепс - 35 см
Лежанка - 70 кг.
Лежанка полулег - 50 кг.
Френско - 30 кг.
Раменна преса - 40 кг.
Набирания с широк хват - 10 бр.
Скотово вдигане - 40-45 кг.
Клек - почивка
Тяга - почивка
22.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 4 Сандвича + Кафе
2.3 сандвича запечени с кашкавал и хамбургски салам
3.Шоколад милка (след плуването)
4.Пържолка + картофи
Личен коментар:
Посредствена храна, страшна тренировка по плуване.Бях и завидно уморен след нея.
23.01.11
16:25
Добре ти се е отразило 5х5.Доста си качил силата,евала ! Интересно ми стана като написа в моя дневник,че си в подобно положение на мойто и реших да видя в дневника ти и видях,че наистина е така...И на теб каточели ти изостава горната част на тялото от краката.Интересно ми е,написал си бедро 56см.Къде ти е 56см,средата или най-горе ? Иии да прасец 39см на 69кг също си е доста ! :D
Малко над средата, съвсем горе е 57.Наистина и аз си мисля, че краката са ми твърде големи за тялото, и просто ще им дам заслужена почивка.От утре си започвам по 3 дневния сплит, като целта ми е да “изравня” пропроциите.Явно с теб ни е много сходна структурата.
PS:По-късно ще пусна храненето.
23.01.11
18:46
Ами да възможно е да си прав за структурата...Как ще разпределиш мускулните групи в сплита си ?
23.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.Овес + Макарони със сирене + Кафе
2.Кюфтенца в сос + прясно мляко
3.Гофрети с шоколад
4.Пържолка + картофи по селски
Личен коментар:
Обичам да спя до късно.Утре ми е първият тренировъчен ден след 5х5.Започвам с Гърди и Бицепс, като се очаква упражненията да са - Лег,Полулег,Флайс и Скотово Вдигане,Сгъване с дъмбели и сгъване с прав лост.Може да сложа и предмищница/корем асистиращи.
24.01.11 - Тренировъчен
Храната днес:
1.Овес + Макарони
2.Леща + финалната порция селски картофи
3.Шоколадче “Своге” (след тренировъчно)
4.Леща + 2х двойни сандвича със салам + 2 мандарини
Тренировката: Гърди + Бицепс
Гърди:
Лег - 1х6х20; 1х6х50; 1х1х60; 2х6х50
Полулег - 1х6х20; 1х6х30; 2х6х40
Флайс от полулег - 3х3х6 - 10 КГ.
Бицепс:
Прав лост - 1х8х20; 3х8х30
Скотово вдигане - 1х8х20; 1х6х30; 1х8х25
Концентрично сгъване - 3х8 - 10 КГ.
Сгъване с дъмбели - 3х8 - 10 КГ.
Асистиращи:
2 хиперсерии за корем включващи съответно обикновени коремни преси със свити към тялото крака и непълни коремни преси под наклон - съответно по 15 интензивни преси.
Личен коментар:
Не бях тренирал по сплит от 3 месеца и след днешната тренировка, се чувствах страхотно.Полулегът не ми тежеше въобще, но го правя това упражнение за втори път като цяло, и не сметнах за нужно да рискувам.Скота и правия лост ми изкривиха душата, бая си тежаха последните серии, дори на правия лост ме боля малко рамото, но привърших упражнението, пораздвижих се качествено и отшумя болката.
25.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.Овесче + 2 сандвича + 1 Кафе
2.4 яйца на очи с филийка хляб
3.3 броя сандвича + портокал
4.Пиле с ориз
Личен коментар:
Посредствено хранене, имах лека мускулна треска след вчерашното премеждие, утре ще тренирам пак :)
Гръб - Трицепс
Гръб - Набирания с широк хват- трудни са ми, ама няма как,скрипец,мечка, + евентуално още един уред имаме в залата.
Трицепс - Френско,Имаме си една машинка , която товари много добре + евентуален тесен хват.
Асистиращи:Евентуално предмищница.
Мнението беше редактирано от monlew на 25.01.11 23:45.
26.01.11 - Тренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 3 Сандвича
2.2 с.л.мед + 1 малко десертче (следтренировъчно)
3.Пиле с ориз
4.3 сандвича
5.Импровизирани хамбургери.
Тренировката:
Трицепс / Гръб
Трицепс:
Френско - 4х8х20
Тесен хват - 1х8х20;1х8х30;2х8х35
Трицепс на машина,при която лактите не мърдат, а движението е нагоре надолу - 4х8х15
Гръб
Набирания - раменен подхват - 4х5
Скрипец - 4х8х30
Скрипец (друга приставка) - 4х8х30
Мечка - 4х8х40
Личен коментар:
Имах лека мускулна и не можах да правя упражненията с максимална тежест.От другата седмица, започвам да уча набирания с широк надхват, защото според много хора са много добро упражнение за разширяване на гърба.
казано от monlew на 26.01.11, 23:47:
Тренировката:
Трицепс / Гръб
Трицепс:
Гръб
Цезаре, :D точно в тоя ред ли караш тренировката,младежо? :) Обичайно се започва с гърба най-напред и сетне се правят ръце. Ноо изборът си е твой разбира се,как да тренираш.
Мнението беше редактирано от Миро на 27.01.11 22:50.
27.01.11
23:02
Е аз утре имам гръб и рамене и ще направя 1во рамото за да не си губя силата на военната преса след всичките упражнения за гръб :D Не знам дали е редноа,ама аз започвам с това което ме интересува повече. :)
По начало си прав, но аз не бях възстановен в ръцете - разбирай мускулна, докато гърба си беше добре и затова тренирах първо трицепса.Друг път ще е обратното, но просто така се случи.
ПС:Не съм Цезар, просто мисълта е била негова. :D
Мнението беше редактирано от monlew на 27.01.11 23:28.
27.01.11 - Нетренировъчен
Храната днес:
1.3 Сандвича + Овес + Кафе
2.3 Сандвича + зърнена закуска
3.Свинско с картофи - гювеч
Личен коментар:
Катастрофално малко храна, но се събудих късно - 12 на обяд.През деня ме болеше глава и нямах много апетит.От друга страна съм собственик на ново компютърче, което се надявам най-скоро да подкарам.
28.01.11 - Тренировъчен
Храната днес:
1.Овес + 3 Сандвича
2.3 с.л. мед (домашен) + 3 малки вафлички
3.Свинско с грах и фасул + 2 филийки хляб
4.3 сандвича
5.2 сандвича + зърнена закуска
Тренировката:
Рамо:
Раменна преса - 1х8х20; 1х8х30; 2х6х35
Хибридни Арнолд преси - 3х8 - 10 кг.
Дъмбели в страни от седеж - 3х8 - 5 кг
Трапец:
Сгъване за трапец с щанга - 1х8х20 ; 4х8х50
Сгъване за трапец с дъмбели - 4х8 - 12,5 КГ.
Предмищница:
Навиване на въже - 2х2 - 5 кг
От седеж с различни хватове - прониран и нитен (мисля че така беше) 3х8 - 5 КГ.
Личен коментар:
Супер слабо на рамото, особено с дъмбелите в страни.Много ми тежаха и трудно ми излезнаха.Трапец правих с малки килограми, защото това ми беше първата тренировка за трапец.
Мнението беше редактирано от monlew на 28.01.11 23:58.