Дневникът на една Актриса :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Aktrisata на 03.02.11, 13:56:

Нещо за споделяне: Човек е силен, когато около него има хора, които да го подкрепят; е успял, когато има кой да го оцени; е щастлив, когато има кой да му подари усмивка; е обичан когато има кой да го обича; е вечен, когато има кой да го помни!!!

Виж тук малко няма да се съглася с първото изречение. Подкрепата на близките е важна, но донякъде тя те прави и слаб. Аз съм на максимата, че човек е най-силен когато сам се изправи срещу трудностите, защото собствената му воля и способности са тези, които няма да го подведат. Ако разчиташ на чуждата подкрепа си изгубен, но няма да отрека, че е приятно, когато я има ;)

казано от Aktrisata на 04.02.11, 13:25:

”Шареният” Петък

Кафе в офиса, поднесено с бисвитки :) и изпито с усмивки  :) :)

Мале, че добре се грижат за теб...и как няма, като анализираш конкуренцията :D

Десо и аз смятам, че човек е най-силен, когато сам се изправя срещу трудностите. Имам себе си за доста силен човек, но когато се почувствам безсилна / а това се случва рядко, но се случва/ тогава, ако не са хората около мен, да ми раздрусат здраво и да ми напомнят колко съм силна и уверена имам чувството, че съм загубена! Но пък винаги вземам решението и после го споделям :)

ProXxX не мога да отрека, че ме глезят, но повече ме ядосват :)

Но така е когато си шеф :D

Охоооо, ти шеф си била, а? :D Ето едно и от мен тогава (coffee) :P

Hahah - шеф под прикритие :P

казано от Aktrisata на 04.02.11, 20:45:

Десо и аз смятам, че човек е най-силен, когато сам се изправя срещу трудностите. Имам себе си за доста силен човек, но когато се почувствам безсилна / а това се случва рядко, но се случва/ тогава, ако не са хората около мен, да ми раздрусат здраво и да ми напомнят колко съм силна и уверена имам чувството, че съм загубена! Но пък винаги вземам решението и после го споделям :)

Ще се вмъкна с един цитат на Хорхе Букай:
“Знам, че за някои неща не съм си достатъчен, защото виждам какво ми липсва и от какво се нуждая, но човекът, който е отговорен за тези липси и потребности, винаги съм аз.”

Красивата събота

05.02.2011 г.

Закуска
Мюсли с кисело мляко
1 портокал

Кафе в офиса + един бонбон + солетки + портокалов сок / имаме рожденничка/

Обяд - след работния ден
Б.М.Т. 15 см SubWay
около 200 гр. сладолед

Вчеря
Пилешко бутче на фурна
Запечени картофи

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 06.02.11 11:31.

http://www.youtube.com/watch?v=GF2LmGVIe2E&NR=1

Ииии поздрав за всички!!! Много ми харесва това парче :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 17.02.11 10:12.

Неделята, отдадена на магистратурата :)

06.02.2011 г.

Закуска
Мюсли с кисело мляко
1 портокал
2 бисквитки

Обяд
2 препечени филйики хляб
1 домат
30 гр. сирене
около 100 гр. бял ориз със зеленчуци

Сестринско кафе с късметче “Където има любов се случват чудеса” :)

Вечеря
Картофена салата
1 чаша кола

Събота и неделя - дни на възстановяване :)

казано от Aktrisata на 06.02.11, 21:56:

“Където има любов се случват чудеса”

Любовта идва, когато най-малко я очакваме, когато не я търсим. Търсенето на любов никога не ни довежда до подходящ партньор. То само създава копнеж и нещастие. Любовта никога не е вън от нас, ние я носим в себе си!!! ;)

казано от ProXxX на 07.02.11, 02:15:

Любовта идва, когато най-малко я очакваме, когато не я търсим. Търсенето на любов никога не ни довежда до подходящ партньор. То само създава копнеж и нещастие. Любовта никога не е вън от нас, ние я носим в себе си!!! ;)

Дам, точно когато спреш да търсиш, те намират!
Границата между, здравото и разбитото сърце обаче е много тънка. Една крачка и си в другия отбор :)

Понеделник

07.02.2011 г.

Закуска
Мюсли с кисело мляко
1 портокал

Обяд
Салатка
2 доматки
1/2 краставица
30 гр. сирене
120 гр. пилешко филе на скара с лимонче
2 филийки хляб Вита

Следобедна закуска - сурови бадеми и кашу около 50 гр.

Вечеря

Печен свински джолан с картофки и морковки - малка порция :)
1/2 краставица

Тренировка

- 5 мин. пътека
- Махове и ротации
Първа тройна серия
- Клекове до прав ъгъл 4х20 повторения
- Силова серия аддуктори 4х20 повторения с тежест 40 кг
- Лека серия абдуктори 4х30 повторения с тежест 30 кг
Втора тройна серия
- Бекекстензии (гръбни преси) 4х20
- Янда коремни преси 4х20
- Кик-бек с дъмбел от 5 кг 4х20 - опитах с дъмбел от 5 кг и се получи :) happy happy
- 10 минути кардио на пътека под наклон - 1 км

Размисли и страсти: Днес имах чувството, че ще счупя уредите в залата!

И нещо за споделяне - Винаги имаш избор! Въпросът е дали имаш смелост да го направиш?!?

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 07.02.11 21:51.

Днес въведох нови мерки! Не мога да предценя дали имам прогрес?!? Като кг, нямам промяна!

казано от Aktrisata на 07.02.11, 21:50:

Днес въведох нови мерки! Не мога да предценя дали имам прогрес?!? Като кг, нямам промяна!

Кантара не винаги е гаранция, че отбелязваме напредък. Аз примерно в края на месец Януари, след режима за отслабване виждах много голяма разлика, но в огледалото. Кантара както беше паднал с 4кг., така се върна в начално положение още щом започнах да си хапвам повече въглехидрати. Та по кантар нямаше прогрес, но огледалото показва друго. Гледам, че при някои твои мерки има разлика, като бедрата, ръцете и т.н. Това си е прогрес...явно все пак си поизчистила определени зони. Ти сама трябва да прецениш. Заставаш пред огледалото и започваш: “Огледалце, огледалце на стената...” ;) Освен това, на този режим си от колко...1 месец? За толкова време няма как тиквата да се превърне в каляска :D Мале, на няк’ви приказни асоциации ме е завъртяло :D Горе главата! В такива моменти се вижда кой ще надделее - волята или неволята :D

На режима съм от 3 месеца :(

Но както казваш и аз виждам сериозна разлика в огледалото - и то ми казва “Ти принцесо си най-красива на света” :D

Пък и аз промених малко целите си - ще гоня форма и визия, а не число на кантара :)

Забавляват ме писанията ти, продължаваме в същия дух и без това напоследък имам нужда някой да ме разсмива!!!

http://vbox7.com/play:ce1467c5

ВТОРОТО МЯСТО - НЕ Е ЗА МЕН!!!

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 08.02.11 09:31.

08.02.11
10:05

Най-добрия и изпитан метод за следене на прогреса е да се снимаш периодично. Примерно пред огледалото на всеки 1-2 седмици, но да е на точен период. После по снимките може да следиш най-добре прогреса, но винаги гледай осветеността да е еднаква, има значение. :)
Просто човек свиква много бързо с промените в размера на тялото си и понеже всеки ден се гледа, не винаги може да отбележи реалната разлика.
Факт е, че когато сме деца, ръцете и краката не ги виждаме, така както сега. Колкото и да отдалечим ръката от лицето си, ние винаги я виждаме с еднакви размери, но когато сме били деца сме виждали разлика в размера, заради перспективата. Просто в един момент мозъка ни е свикнал с реалните размери на нещата и вече знае, че човекът в далечината не е просто малко човече, а човек с “нормален” ръст.

казано от Aktrisata на 08.02.11, 09:15:

Пък и аз промених малко целите си - ще гоня форма и визия, а не число на кантара :)

http://vbox7.com/play:ce1467c5

ВТОРОТО МЯСТО - НЕ Е ЗА МЕН!!!

АМИН! ;)

Честит Вторник :)

08.02.2011 г.

Закуска
Любимото мюсли по стара оригинална рецепта на баба :)
1 портокал
1 еклер / цяла нощ го сънувах, защото не се изкуших да го хапна вечерта, когато всички охкаха от удоволствие :)/

Обяд
2 домата
30 гр. сирене
2 фиийки хляб Вита
100 гр. пилешко филе на скара с лимонче

Следобедна закуска - 5 мандаринки

Тренировка - кардио ден
20 минути редуване на спринтове с ходене в умерено темпо - 2.5 км
10 минути стречинг
15 минути спринтове + ходене с умерено темпо - 2 км
10 минути стречинг

Вечеря
1 краставица, поръсена с оцет
100 гр. пиешко филе на скара
2 препечени филийки хляб
30 гр. сирене

Размисли и страсти: Днес в кардиото възобнових тичането. Не изпитах болки в глезена, ще видим в четвъртък как ще е :)
Втората серия от 20 минути тичане, обаче изпитах болки в дясно под ребрата и направих само 15 минути.

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 08.02.11 23:54.

Размисли и страсти: От около 10 дни изпитвам странни изтръпвания в задната част на главата, слизащи по целия ми гръб! От няколко дни усещам и смущения в зрението. Чудя се може ли тези изтръпвания да са свързани с претоварване от тренировките или по-скоро грешно изпълнение на някои упражнения, свързани с гърба?

Днес трябваше да ходя на невролог, но се отложи - Шефът винаги има право!

Приятели, моля за коментари!

Усмихнат ден на всички / моя освен усмихнат е и къдрав :D /

09.02.11
12:33

И аз имам подобни проблеми само че моята болка е от врата към главата. Ходих  при GP и той каза че всичко е наред. Получавало се от някой претоварен мускул. Нямам друг избор освен да му повярвам :) Тук не е толкова лесно да отида на специализиран лекар без да ме пратят, или ако е лесно ще коства невероятна сума пари.
Дано при теб има по ясна картика на проблема :)

09.02.11
12:37

Най - добре ще коментират лекарите....стискам палци, а ти не се притеснявай излишно!
Усмихнат ден и на теб!

Стъпките за решаване на проблема са:
1. Няколко дни пълна почивка. Ако не помага -  премини към стъпка 2.
2. Преглед при лекар. Ако не помага - премини към стъпка 3.
3. Явно проблемът е сериозен и трябва да спреш тренировките за по-дълго време и да потърсиш друг лекар.

Относно тренировките:
Не смятам, че човек с четири месеца стаж във фитнес залата трябва да прави двойни или тройни суперсерии!
Скорошно оздравяване!

:) - знам, че човек може да разчита на вас!

Като за начало днес пропускам тренировка и ще ходя да ми направят един хубав масаж - пък ще видим после :)

Усмивкиииииииииииииии :)

09.02.11
17:15

Недостатъчна почивка(насъбрала се умора), проблеми с инсулин/кръвна захар(при диабетиците се наблюдава изтръпване), неправилна стойка, продължителна работа с компютър, стрес и др.
Надали е нещо сериозно. :)
Щом очите са свързани значи най-вероятно е компютър(в частност монитор) и стойката пред него. Особено, ако монитора е CRT доста се скапват очите(от значение са и Hz, на които работи той). :)

казано от Aktrisata на 09.02.11, 11:11:

Размисли и страсти: От около 10 дни изпитвам странни изтръпвания в задната част на главата, слизащи по целия ми гръб! От няколко дни усещам и смущения в зрението. Чудя се може ли тези изтръпвания да са свързани с претоварване от тренировките или по-скоро грешно изпълнение на някои упражнения, свързани с гърба?

Днес трябваше да ходя на невролог, но се отложи - Шефът винаги има право!

Приятели, моля за коментари!

Усмихнат ден на всички / моя освен усмихнат е и къдрав :D /

Верен отговор ще може да ти даде единствено лекар. Той ще знае какво да те пита, къде да пипа и т.н. Т’ва последното прозвуча малко мръснишки :D Не мисля, че е нещо сериозно, но и тренировките може да са причина за проблема. Все пак, така по твои наблюдения, има ли време, място или поза, при която се получават тези изтръпвания? За очите монитор или телевизор също може да са причина. Аз си мисля и за нещо друго, но то е просто едно предположение без никакви факти и доказателства към него...дали не е от липса на витамини и минерали? Все пак всеки витамин и минерал се грижи за точно определени функции в тялото или поне е главно свърза с някои от тях - Витамин А е свързан със зрението!, други са сръзани с намаляне на токсичността в тялото, поддържане на имунната система, нервната система иии...т.н. Кардиото е свързано с обилно потене, а то изкарва от организма минерали, соли и т.н. Силовите упражнения изискват мускула да разполага с достатъчно вещества, за да се възстанови...Та така да те питам между другото - приемаш ли достатъчно витамини? Виждам, че приемаш зеленчуци и плодове, но мисля, че за трениращ човек са необходими и отделни витамини под формата на таблетки или друг вид :)

ПС: Смущенията със зрението и изтръпването в задната част на главата може да са свързани. От очните ябълки два нерва отиват към субкортикалните зрителни центрове на мозъка, които се намират точно в задната част на главата (тила).

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.02.11 18:38.

Къдравата Сряда :P

09.02.2011 г. - Един месец до рождения ден :)

Закуска
2 кивита
Мюсли с кисело мляко

Кафе, чаша вода и цветя

Обяд
Скара - 1 кебапче + 1 кюфте
Зелева салатка 100 гр.
Снежанка 80 гр.
На обяда му липсваше само бирата :D

Следобедна закуска - 50 гр. бадеми

Тренировка - нямаше! Замених я с масаж!

Вечеря
100 гр. пилешко филе на скара
1/2 краставица
30 гр. сирене

Размисли и страсти:
Истински яд изпитвам, че ми се налага да пиша “тренировка - нямаше” :@
Но когато тялото ми не се чувства добре, няма никакъв смисъл да го натоварвам. Пък и както ви споделих изпитвам разни странни болежки - затова си дадох малко почивка!

Мисля, че масажът ми подейства доста добре! Схващанията и болките, които изпитвах в гърба и врата - ги няма - ще видим следващите дни как ще е.

http://vbox7.com/play:b5a7b7ad

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 10.02.11 17:09.

Четвъртък

Закуска
Мюсли с кисело мляко
1 портокал

Обяд
В прикачената снимка - Салата, направена с мерак :)

Следобедна закуска
1 сусамка
30 гр. сурови бадеми

Вечеря
Toasted Twister KFC
малка царевица
минерална вода

Тренировка - нямаше!

Размисли и страсти: Днес се чувствах доста по-добре след масажа и изтръпванията бяха изчезнали. Дано само не е като всяко чудо - за три дни! Имах мускулна треска от кардиото във вторник, затоваднес пропуснах кардио тренировката!

GU

10.02.11
23:03

трябвало е да се качиш на велоаргометъра за 30 мин с лека скорост да изгориш 300 калории :)))

11.02.11
18:59

Много позитивен дневник, харесва ми, че си някак дисциплинарана с храната и тренировките! Направих си и аз зелена салата - подейства ми толкова зареждащо и антидепресиращо! Благодаря за идеята!

Къде се изгуби, миче?!? Липсват ми “шарените” ти делници :) Надявам се, че всичко е наред...

Етооо меееееееее ProXxX :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 17.02.11 09:33.

Неделя

13.02.2011 г.

Събуждане към 11 ч след весела нощ :D

Закуска / или по-скоро обяд/
1 парче еклерова торта
1 кафе

Тренировка – кардио

20 минути = 2,5 км спринтове на пътеката
10 минути стречинг
20 минути = 2,5 км спринтове на пътеката
10 минути стречинг

Изкарах 50 гр. Уиски от предната нощ :D

Вечеря

Омлет – 2 яйца L размер
½ краставица
30 гр. Сирене

Понеделник

14.02.2011 г.

Закуска
Мюсли с кисело мляко
1 портокал

Обяд
Салатка
280 гр. Царевица
130 гр. Риба тон от консерва в собствен сос
1 домат
6 маслинки
5-6 листа зелена салата

Следобедна закуска -  корни с портокал

Вечеря

Пилешки карета на скара
½ домат
50 гр. царевица
Картофено пюро – около 100 гр.

Тренировка
- 5 мин. пътека
- Махове и ротации
Първа тройна серия
- Клекове до прав ъгъл 4х20 повторения
- Лека серия аддуктори 4х30 повторения с тежест 30 кг
- Силова серия абдуктори 4х20 повторения с тежест 40 кг
Втора тройна серия
- Бекекстензии (гръбни преси) 3х20
- Янда коремни преси 3х20
- Кик-бек с дъмбел от 4 кг 3х20

Днес втората тройна серия беше само с по 3 повторения!

Вторник

15.02.2011 г.

Закуска

Мюсли с кисело мляко
1/2 портокал

Обяд
2 пилешки шишчета
150 гр. Зелева салата
2 кисели краставички

Следобедна закуска - 80 гр. домашен течен шоколад :)

L carnitine - преди тренировка

Вечеря
Салата
2 домата
½ краставица
50 гр. Сирене
2 препечени филийки хляб

Тренировка – Кардио ден

15 минути – 2 км – пътека -
10 минути стречинг
20 минути – 2,5 км пътека
10 минути стречинг

Не изпитвам вече болки в глезена :) Надявам се да съм успяла да го възстановя и да нямам повече проблеми с него ;)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 17.02.11 09:41.

Сряда

16.02.2011 г.

Закуска
Мюсли с кисело мляко
1 киви

Обяд
150 гр. Пилешко филе на скара - грижливо приготвено от мен :)
Салатка
2 домата
30 гр. сирене
2 филийки хляб

Следобедна закуска
1 ябълка
30 гр. сурови бадеми

1 кола кола кен

Вечеря

Омлет 2 яйца
Луканка може би около 30 гр.
1 пържено кюфте / милата ми снахичка ги беше правила и с нож под гърлото ми ме изнуди да ги опитам - хахах ама, че слабо оправдание :D /
Чаша Червено вино

Тренировката............

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 17.02.11 13:33.

Размисли и страсти от последната седмица ще споделя, ако оцелея днес! Стискайте ми палци!

....................

Четвъртък

17.02.2011 г.

Закуска
Мюсли с кисело мляко
2 кивита

Кафе + фреш от портокал със сладката Хриси :)

Обяд
Пилешко филе на скара 150 гр.
2 домата
парче сирене около 30 гр.
2 филийки хляб Вита

Следобедна закуска
1 сусамка с мед около 60 гр.

Тренировка - Кардио ден

15 минути пътека
10 минути стречинг
10 минути тренажор
10 минути стречинг

Тренировката пълен провал, но да не губим навика!!!

Вечеря
Гръцка салата
Пилешки шишчета 2 бр.

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 18.02.11 13:50.

Я...ето я девойката с шарените делници :D Явно ще е тежък ден. Бори се със зъби и нокти, дори и да трябва да жертваш някой от тях lol. Аз също ще помагам...ще стискам палци (y) :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1