За сусама-добавям го само за вкус, количествата са нищожни, пък и не го консумирам всеки ден.Виж, повече наблягам на маковото семе, но се надявам да няма негативни ефекти.
За витамин Е-наистина е 400 IU и дозата е възможна най-малката от преписаната ми(другият избор беше 600 IU и 800 IU)Затова на този етап не приемам рибено масло, защото добавките щи ми станат в повечко.
Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд-малко лешници
Обяд- 2 омлета-първият с гъби и пуешко, втория със синьо сирене и кашкавал,100 гр извара,1 филия,30 гр козе сирене,30 гр “Брие”,салата от моркови и краставици
Следобед- фрапе
Вечеря-200 гр бяла риба филе със доматен сос, гъби и “Ементал” на фурна,30 гр “Брие”,30 гр козе сирене, 1 филия, 100 гр извара, салата от рукола, марули, моркови и краставици с маково семе отгоре.
Движение:
Разходка в Борисовата :)
Мнението беше редактирано от Елизабет на 23.04.11 23:00.
Тренировка:
Lunge Back Press Up & Squat Leg Lift- 40 повторения с 3 кг
Rocket Launchers - интервално, общо 12 кръга(4 мин)
Kick Ups - 20 повторения
Jump Lunges/Mountain Climbers-интервално, общо 12 кръга(4 мин)-това последното направо ме довърши
след края-30 минути йога-идеалният стречинг
+ дълга разходка
Храна:
Закуска- не е обичайната!!!1 фреш от портокал, 2 яйца, парче козунак, 200 гр кисело мляко, 1 чаша кафе и 1 чаша черен чай
Обяд-1 и 1/2 купичка таратор,60 гр картофи на фурна, 1 пържено яйце, 100 гр извара,30 гр козе сирене,30 гр “Брие”,салата от марули,моркови и краставици
Следобед- кафе лате(днес попрекалих с кофеина, но на “Старбъкс” е трудно да откажеш)
Вечеря-100 гр пуешко,1 филия, няколко лъжици лютеница,100 гр извара,30 гр козе сирене,30 гр “Брие”,салата от марули,моркови, краставици и орехи.
Днес реших да направя едно по-необичайна тренировка.Накратко-върнах се към старите си упражнения, за да видя как се справям, дали съм загубила сила, или напротив-станали са ми по-лесни.Именно такива съпоставки ти показват дали вървиш напред или не.Оказа се, че килограмите,които преди с усилие вдигах, сега ги чувствам доста леки.Приключих тренировката изненадващо рано( с 10 минути по-малко от обикновенно), а бях направила доста повече упражнения.
Друго решение,което взех е да откажа бягането поне за едно известно време-нямам нужда от кардио, да приятно ми е да тичам, но същото чувство изпитвам, и докато правя всяко друго упражнение.
Както и да е:
12 минути ходене под наклон с 7.4 км/ч
3х20 български клек в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х25 свиване на торса и коленете
3х20 бедрено сгъване с 15 кг в суперсерия с 3х25 извивки в страни с 10 кг
3х20 затваряне на бедра на Аддуктор машина с 30 кг в суперсерия с 3х20 разтваряне на бедра на Аддуктор машина с 30 кг
3х25 преси на абдоминална машина в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
3х20 повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х15 странични планк
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-170 гр пилешко на скара,1 филия,100 гр извара,няколко лъжици лютеница,30 гр “Брие”,40 козе сирене,салата от моркови и краставици, бадеми и орехи;
След тренировка-1 банан,малко хляб с мед, фреш от портокал
Вечеря-130 гр бяла риба на фурна със сметана, масло и “Ементал” ,1 филия,100 гр извара,30 гр “Брие”,40 козе сирене,салата от марули , моркови, маково семе и краставици;
По-късно-ядки
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-2 яйца по панагюрски,1 филия,120 гр извара, 30 гр “Брие”,40 козе сирене,салата от марули, моркови и краставици,
След тренировка-2 филии с пуешко и марула,бадеми
Вечеря-малки котлети от лефер на фурна със сметана,доматено пюре, масло и “Ементал” ,1 филия,100 гр извара,30 гр “Брие”,20 козе сирене(свърши),50 гр краве сирене,салата от марули , моркови, маково семе и краставици;
По-късно-ядки
Вчера:
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-2 купички спаначена супа,100 гр извара, 20 гр “Брие”,40 краве сирене,салата от марули, моркови и краставици,
Следобед -2 филии с пуешко и марула,бадеми
Вечеря-2 омлета-първият с гъби,вторият със синьо сирене, спанак и кашкавал ,1 филия,100 гр извара,40 гр краве сирене,салата от марули , моркови, маково семе и краставици;
Тренировка:
5 кръга от:
Slide Under with 6 kg-10 reps
Sandbag Sit Up with 3kg-10 reps
Rolling Knee Tuck & Push Up-5 reps
Diagonal Knee Raises -10 reps
4 минути интервално:
High Knees
Pendulum
За днес:
Закуска-обичайната
Обяд-половин пилешко пържола,60 гр булгур със синьо сирене,1 купичка спаначена супа,100 гр извара,50 краве сирене,салата от марули, моркови и краставици,
Следобед -1 филия с пуешко и марула,1 капучино,бадеми
Вечеря-другата половина от пържолата,60 гр картофи на фурна,50 гр “Котидж”,100 гр извара,40 гр краве сирене,салата от рукола,марули ,остатъка от булгура, моркови, маково семе и краставици;
Движение:
преден планк-3:15
30 минути пилатес
30 минути йога
разходка :)
Мерси, решила съм всяка седмица да увеличавам с 15 секунди да видим, докъде ще стигна. :)
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-2 омлета-първият с гъби и пуешко,вторият със синьо сирене и кашкавал ,100 гр “Котидж”,50 гр извара, 30 гр “Брие”,40 краве сирене,салата от моркови и краставици,
Следобед -2 филии с извара и краставици
Вечеря-100 гр бяла риба на фурна,печени тиквички залети със сос от кисело мляко и копър ,1 филия,100 гр извара,100 гр “Котидж”,40 гр краве сирене,салата от марули ,репички, моркови, маково семе и краставици;
Движение:
60 gets up с 3кг
30 минути йога
Тренировка:
12 минути ходене под наклон с 7.5 км/ч
3х15 повдигане на ръце встрани с 3 кг(самото повдигане беше под наклон)в суперсерия с 3х15 с 20кг придърпване на долен скрипец и 3х25 извивки в страни с 10 кг
3х30-упражнение, при което от легнало положение с изпънати крака свиваш коленете,след това ги изпъваш до свещ,пак ги свиваш и се връщаш в изходно положение.
3Х15 бицепсово разгъване с 5 кг и в суперсерия с кик-бек 3х15 с 3кг
3х20 крънчове встрани( на уреда за екстензии на кръста) в суперсия с 3х15 с 10 кг пек-дек
3х30 вертикално повдигане на краката от лег в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
Реших да включа гръбнака, че от доста време не е работил активно.
Храна:
Закуска-,1 чаена лъжица чиа,1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай
След тренировка-първото ми смути-1 банан, няколко ягоди,1 чаена лъжичка мед и малко сметана.Получи се по-добре отколкото очаквах.
Обяд-2 загубени яйца,1 филия, няколко картофа,100 гр “Котидж”,100 гр извара(ако не и повече),50 гр краве сирене,30 гр “Брие”,салата от марули ,репички, моркови, маково семе и краставици;
Следобед- капучино, орехи;
Вечеря-100 гр сьомга върху спанак с “Ементал”,сметана и масло,1и 1/2 филия,120 гр извара,100 гр “Котидж”,50 гр краве сирене,30 гр “Брие”,салата от марули ,репички, моркови,сусамово семе и краставици;
30.04.11
23:22
От месеци следя BB Team форума,но чак сега си правя едно рег-че, че се чувствам като някой,който само гледа,без да има какво да каже. :D
Елле еа, дневника ти ми е фаворита за момента,супер симпатична си, надявам се да имаш късмета да си оправиш проблема, не съм се сблъсквал с подобен случай при мой приятел,но предполагам, че имат право другите за това, че проблема може и да е на психична основа.
Послепис: Имаш уникален корем,много малко момичета могат да се похвалят с такова нещо, как го постигна ако не е тайна?
Надявам се тия дни да имам време да си направя свой дневник, ще е пълно шоу. :D
За корема едва ли ще ти каже нещо по-различно.
Първо е важно процента на подкожните мазнини да не е висок(ако е такъв е добре да наблегнеш и на кардио тренровките)
Второ, упражнения, които да натоварват качествено мускулите на корема.Аз не съм фен на коремните преси, мога да ги правя със стотици,без да усетя никакъв ефект.Да ,знам,че във всяка тренировка фигурира думата “крънчове”, но не са класическите.За мен едно от най-добрите упражнения е дъската(планк) и неговите разновидности.Важното е да не претренираш, защото в противен случай можеш да постигнеш и негативен ефект.Сменяй си упражненията често, не трябва да привикваш към тях.
Хрането- то зависи от фитнес целите ти.Когато си направиш дневник ще го погледна по-подробно.:)
Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд-1 филия с пуешко
Обяд-1 купичка таратор,50 гр сьомга, 60 гр картофи,100 гр извара,50 гр тофу,30 гр “Брие”,50 краве сирене,салата от марули, моркови и краставици;
Следобед -бадеми и орехи
Вечеря-2 варени яйца,печени тиквички залети със сос от кисело мляко и копър ,1 филия,50гр тофу,30 гр “Брие”,100 гр извара,40 гр краве сирене,салата моркови и краставици;
Мнението беше редактирано от Елизабет на 02.05.11 20:49.
Да се отчета накратко:
3х20 български клек с 2кг в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск
3х20 крънчове встрани в суперсерия с 3х25 свиване на торса и коленете
3х15 бедрено сгъване с 20 кг в суперсерия с 3х25 извивки в страни с 10 кг
3х20 затваряне на бедра на Аддуктор машина с 30 кг в суперсерия с 3х20 разтваряне на бедра на Аддуктор машина с 30 кг
3х20 преси на абдоминална машина с 25 кг в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
стречинг
Храна:
Закуска-1 чаена лъжица чиа,1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай,малко кафе
След тренировка-смути-1 банан,2 портокала,1 чаена лъжичка мед и малко кисело мляко.
Обяд-100 гр пилешко на скара,булгур със синьо сирене,”Камембер” и спанак ,100 гр извара,50 краве сирене,50 гр тофу,салата от моркови и краставици, бадеми и орехи;
Следобед-1 филя с пуешко,бадеми и орехи
Вечеря-2 парчета от сьомга върху спанак с “Ементал”,1 филия,100 гр извара,40 краве сирене,50 гр тофу,30 гр “Брие”,салата от марули , моркови, маково семе и краставици;
Храна:
Закуска-1 чаена лъжица чиа,1 супена лъжици ленено семе, 4 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай,малко кафе
Обяд-2-3 палачинки от броколи и яйца в тях сложиш-гъби,синьо сирене, “Ементал”,пуешко;30 гр “Брие”,70 гр извара,1 филия,50 краве сирене,50 гр тофу,салата от моркови и краставици;
Следобед-смути от ягоди и кисело мляко, 1 филия с пуешко,бадеми;
Вечеря- пъстърва на фурна,1 филия,100 гр извара,40 краве сирене,50 гр тофу,30 гр “Брие”,100 гр “Котидж”, салата от марули, моркови, маково семе и репички
Следващите няколко дни ще бъда далеч от дъждовна София, така че няма да пиша в дневника си за известно време. :)))
Храна:
Закуска- не може да ме обвините, че е същата :) - няколко ягоди,1 супена лъжици ленено семе, 3 супени лъжици овесени ядки, 200 гр кисело мляко, една чаена лъжичка мед;чаша зелен чай
Обяд-половин пилешка пържола, булгур с “Ементал” и спанак, 30 гр “Брие”,60 гр извара,40 краве сирене,50 гр тофу,100 гр “Котидж”, морков;
Следобед-капучино, 1 филия с пуешко и марула,бадеми;
Вечеря-другата половина от пил. пържола,1 филия, 100 гр извара,40 краве сирене,50 гр тофу,100 гр “Котидж”, салата от марула,краставици,моркови и репички;
Тренировка:
Lunge Back & Press Up 50 reps
Super Girl Plank 50 reps
Sumo Squat 50 reps
Reptile Plank 50 reps
Jump Lunge 50 reps
Santana Plank50 reps
Jump Forward and 2 jumps back 50 reps
Mini Squats 50 reps
+
10 leg lift and star crunch
2x20 leg lift with ball
2x20 side cruches
15 tuck in on ball
Пожелавам на всички активна почивка през празници! :)
Върнах се !!!Прекарах си чудесно,събрах много положителни емоции и сега, заредена с нови сили, продължавам. :)
Тренировка:
3х20 български клек с 2кг в суперсерия с 3х25 глутерус мост с 10 кг диск
3х20 планк с крънч настрани и с 3х25 V-sits
3х15 бедрено сгъване с 20 кг в суперсерия с 3х25 извивки в страни с 10 кг
(на последните серии си увлечих тежеста с още 5 кг)
3х20 бедрено сгъване с 20 кг и 3х20 Leg Lift & Toe Touch
3х20 преси на абдоминална машина с 25 кг в суперсерия с 3х25 екстензии за кръста с 2.5 кг
стречинг
Няма да отрека, че тренировката беше истинско предизвикателство, в момента имам мускална треска, но и някаква неприятна болка в кръста, явно съм го претоварила.
Храна:
Закуска-обичайната + 1 чаена лъжичка чиа
След тренировката-малко геврече намазано с мед и масло,фреш от портокал
Обяд-пил.пържола, пълнозърнести спагети с гауда и масло,100 гр “Котидж”,малко тофу,40 гр сирене,40 гр извара,салата от моркови, краставици и зеле;бадеми
Следобед-една ябълка
Вечеря-100 гр филе от бяла риба със синьо сирене и галета,тиквички на фурна със сос от кисело мляко и копър, 1 филия,малко тофу,40 гр сирене,40 гр извара ,50 гр “Котидж,салата от моркови, краставици и зеле;
Имам страхотна мускулна треска от вчера,което изключително много ме радва!! :)
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-половин пил.пържола, булгур с броколи и синьо сирене,50 гр “Котидж”,40 гр сирене,60 гр извара,салата от моркови и зеле;бадеми
Следобед-2 филии с пуешко и краставица, кафе лате,бадеми
Вечеря-пъстърва на скара,1 филия, 40 гр сирене,няколко лъжици лютеница, 100 гр “Котидж,салата от моркови, краставици и зеле;
10.05.11
21:27
Не ти ли писва винаги една и съща закуска ? о.О
Ами писва ми, но не мога да открия много приложения на овесените ядки.
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд-спагети с гъби,пуешко,доматено пюре и “Гауда” ,100 гр “Котидж”,няколко люжици кисело мляко,50 гр сирене,салата от моркови и зеле;бадеми
Следобед-2 филии с пуешко и айсберг,бадеми
Вечеря-2 забулени яйца,1 и 1/2филия, 50 гр сирене,70 гр извара,няколко лъжици лютеница, 50 гр “Котидж,салата от моркови, краставици и зеле;
Тренировка:
1.Sandbag Swing (6 kg)в интервал 30:10
2.One Leg Half Squat(4 kg) -25 повторения на всеки крак
3.Forward/Backward Lunge(4 kg) в интервал 30:10
4. Exercise Combo for Butt and Core в интервал 25:5
+
3х20 tuck in on ball в суперсерия с sit ups 3 kg
Мнението беше редактирано от Елизабет на 11.05.11 21:04.
казано от Elle ea на 11.05.11, 21:02:
“Гауда”
Пише се Gouda,но се произнася Хауда на мен ми звучи по-добре. В холандският G се произнася Х “.
Един смешен пример :D Goedemorgen се чете “Хуйморхън :D
Сори за офф топика,но не се сдържах.
12.05.11
20:11
Теглила ли си се на скоро ?
12.05.11
20:42
казано от Atom на 28.04.11, 21:07:
казано от Elle ea на 28.04.11, 20:39:
преден планк-3:15
Браво! (y)
Браво и то мене :)
Мене това ми е много лесно, аз ако нямах проблем с кръста сигорно по 10мин. щях да седтя на преден планк, ама почва да ме боли към опашката, че имах проблем с кръста, ишиаса ме беше захапал и сега повече от 2мин. не смея да седя :)
Hiya, благодаря ти за корекцията.За пръв път чувам,че се казва”Хауда”, но това не е изненадващо за език като холандския.
Bojidar Stefchev, 2 минути не е лошо като време,можеш да направиш няколко повторения от 2 мин и ефектът ще е същия.Аз досега не съм имала проблеми с кръста, вярно,че натоварва цялото тяло, но повече го усещам в трицепсите и корема.Може също да пробваш някои от вариациите. :)
Тренировка:
1000 скока-7:29-явно,че не мога по-бързо от това
планк(преден)-3:45-надявам се следваща да станат 4:00
страничен планк 2х15
Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд-бадеми
Обяд- омлети от 2 яйца,спанак, синьо сирене и “Ементал”,1 филия,70 гр извара,50 гр “Котидж”,няколко лъжици лютеница(ще прекратя тази порочна практика),40 гр сирене,салата от моркови и краставици;
Следобед-2 филии с пуешко и айсберг,айрян
Вечеря-нялокот котлети от скумрия на фурна,1 филия, 40 гр сирене,70 гр извара, 50 гр “Котидж,салата от моркови, краставици и айсберг;
12.05.11
21:56
Ми аз правя страничен, на лявата и на дясната страна, а тук четох не знам дали беше ти, или някоя друга от момичетата, че прави заден планк, което не си го обеснявам как се прави :D
Elle, 3.45 планк си е много сериозно постижение! Страничен можеш да държиш и над 15 сек, убедена съм.
п.п. Ето статия за задната опора :)
Благодаря за коментарите.:)
Сега прочетох в сайта,че опората на длани е по-трудна от тази на лакти, но при мен, като че ли не е така.Затова винаги я правя на лакти- за да ми е по-трудно.
Атомче,тези дни ще видя колко мога да издържа на страничен планк-аз го използвам главно за трениране на страничните коремни мускули, и затова не го правя изометрично.
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд- 1 варено яйце,булгур с доматено пюре,100 гр извара,100 гр “Котидж”,50 гр сирене,салата от моркови и краставици;
Следобед-1 филия с пуешко и айсберг, бадеми
Вечеря-половин пилешка пържола,80 гр лазаня, 30 гр сирене,60 гр извара, 100 гр “Котидж”,салата от моркови, краставици, айсберг и пуешко;
Мнението беше редактирано от Елизабет на 13.05.11 22:16.
Извинявам се за изчезването ми през последните 2 дни.Следя си ви все така редовно, но не успявам да се отчета.
Тренировка-вкъщи:
Интервали 30:10 в 3 кръга
High Knees with Jump Rope
Commando Push Ups
Knee Raise
Crunches on Balance Ball
+ 3х15 български клек с 3 кг гири
3х20 Roll It Hard Core Exercise
+ продължителен стречинг
Храна:-днес реших да си направя рибен ден
Закуска-обичайната
След тренировка- фреш от портокал
Обяд- рибни филета, запечени с коприва,синьо сирене,кашкавал и рикота(рискувах с копривата, но не се получи лошо),100 гр извара,100 гр “Котидж”,50 гр сирене,салата от моркови и краставици;
Следобед-1 филия с пуешко и айсберг
Вечеря-1 рибно филе, 30 гр сирене,100 гр извара, “50 гр “Котидж”,салата от моркови, краставици, айсберг и маково семе
Въпрос:Посъветваха ме да взимам летицин.Мислите ли,че е добра идея?
16.05.11
22:56
http://www.bb-team.org/articles/2730_letsitin-lecithin#axzz1MY05bcBC чети и реши :).
Колко килограма си сега ?
Тази статия съм я чела, но исках някой да сподели и личен опит.Най-много ми харесва,че подпомага паметта-точно от това имам нужда в момента.
На все същите килограми съм, ако има напредък ще се похваля. :)
Храна:
Закуска-обичайната
Преди обяд-малко пуешко
Обяд- омлети- от броколи и гъби;пуешко и кашкавал,1 филия,100 гр извара,50 гр “Котидж”,50 гр сирене,30 гр “Камембер”салата от моркови, краставици и айсберг;
Следобед- фреш от портокал,малко кисело мляко.
Вечеря-картофи на фурна,2 котлета от ципура залети със сос от спанак, синьо сирене, кисело мляко и кашкавал, 40 гр сирене,100 гр извара, салата от моркови, краставици,марули и сусам.
Хранителни добавки:
Витамин Д
Витамин Е
Храна:
Закуска-обичайната
Обяд- пилешко с броколи, поръсено с кашкавал и синьо сирене и изпечено на фурна,1 филия,100 гр извара,50 гр сирене;
Следобед-2 филии с пуешко и айсберг
Вечеря-филе от бяла риба върху спанак, поръсена с кашкавал, 1 филия, 20 гр “Камембер”, 50 гр сирене,100 гр извара,голяма салата от моркови, краставици,марули и сусам.
18.05.11
23:51
Увеличи храната и намали тренировките ?
Реших да променя малко храната, ще се опитам постепенно да намаля млечните до етап,в който ще имам ден без млечни.Искам да развия чувство за това коя храна как ми действа.
За първия ден съм решила да спра сиренето и киселото мляко, от утре-”Котидж”
Храна-е, този път закуската не беше обичайна- омлет от 1 яйце, 2 чаени лъжици чиа и 1 супена лъжица ленено семе + 1 банан и малко бадеми.
Обяд-100 гр пил. пържола от бут, 100 гр извара,100 гр “Котидж”,40 гр “Камембер”,1 яйце,50 гр булгур,салата от моркови и краставици
Слеобед-2 филии с пуешко и айсберг
Вечеря - 2 котлета от ципура с гъби броколи на фурна,запечени с кашкавал,1 филия,100 гр извара,100 гр “Котидж”,салата от рукула,марула, моркови и краставици отгоре с маково семе;бадеми
Мнението беше редактирано от Елизабет на 20.05.11 21:01.
Закуска- смути от половин банан и ягоди, омлет от 1 яйце, 2 чаени лъжици чиа и 1 супена лъжица ленено семе
След тренировката-фреш от портокал
Обяд- 1 купичка таратор, 40 гр “Камембер”, 160 гр сьомга на фурна(грамажът може и да е повечко),20гр варени картофа,половин филия, салата от моркови,краставици, марула и рукула
Следобед-ядки
Вечеря-100гр извара, 1 филия, 160 гр сьомга на фурна, малко лютеница, салата от моркови,краставици и марула
Тренировка:
2 кръга в интервали 50:10
Crab Toe Touch
Dive Bomber
2 минути в интервали 10:10 без почивка:
Jump Lunge
Mountain Climber
2 кръга в интервали 50:10
One Leg Hot Attack Exercise
Thigh Shrinker Exercise
2 минути в интервали 10:10 без почивка:
Jump Lunge
Mountain Climber
Последните две минути ме довършиха.Когато посъврах сили направих:
3х25 глутеус мост с 7 кг
3х20 планк(на лакти с прибиране на ръцете)
3х10-упражнение, което не мога да обясня
3х25-странични коремни преси на топка
3х25-knee tuck
3x25- Butt Busters
Храна:
Закуска-70 мл кокосо мляко, половин банан, ягоди, 1 чаена лъжичка семена от чиа,1 супена лъжица ленено семе + една ябълка
Обяд-запеканка от пилешко и броколи,поръсени с кашкавал,галета и сусам;100 гр извара,1 филия, малко лютеница;краставици
Слеобед- доста бадеми, ябълка
Вечеря-филе от треска със спанак на фурна, 100 гр извара,1 филия,малко лютеница, салата от моркови и краставици
Преди малко-пак бадеми-не знам какво ми става
Част от обяда ми днес:
http://imageshack.us/photo/my-images/714/p1160941.jpg/
24.05.11
22:52
Защо не качиш някоя снимка в цял ръст ?
Доста екзотична закуска :) Гледам, че правиш интервални тренировки, предлагам ти едно предизвикателство с вариация “кардио на Limkata” -оригиналът е на наша съфорумничка:
5 рунда, интервално, максимално натоварване:
30 сек лицеви опори
30 сек клек със скок (Jumping Squat)
30 сек хай пул с пудовка(KB Sumo Deadlift High Pull)
30 сек катерач (Mountain Climber)
1 мин почивка
Лицевите може да ги правиш и на колене, ако нямаш силата на пръсти да ги правиш. Хай пул-а, ако нямаш възможност или не знаеш как да го правиш, може да го замениш със Swing или клек с дъмбел или каквато тежест имаш. Идеята е за тези 30 сек да правиш максимално много повторения като все пак се стараеш да ги изпълняваш безопасно упражненията.
Това е само идея, не е нужно да го правиш, но тренировката е разбиваща, а в оригинала почивката била 30 сек :)
Благодаря ти много за тренировката...тези дни ще я пробвам обезателно и ще се похваля. :)Ако има друго подобни пращай насам. :)
Днес реших да направя една от сайта на bodyrock, която си бях набелязала от доста време, и която(признавам си) преди 2 месеца едва ли бих си помислила да пробвам.Беше само 12 минути, но за сметка на това достатъчно брутална:
1 кръг в интервал 50:10
Leg lift and toe touch
Prisoner Jump Squats
Mountain Climbers
Clapping Push Up
Jump Lunge
Bicycle
dips
Forward & Backward Lunge Jump Up (left)
Forward & Backward Lunge Jump Up (right)
Side Crunch (left)
Side Crunch (right)
Burpees
Храната:
Закуска-300 гр кисело мляко с 2 супени лъжици булгур и 1 с.лъжица лелено семе
Обяд-100 гр пил. филенца на скара,1 филия,100 гр извара,малко “Камембер”,голяма салата от айсберг,моркови и краставици, 50 гр пуешко(бях все още гладна, реших да не посягам към изварата)
Следобед-1 ябълка и фреш от портокал
Вечеря-2 яйца на очи,1 филия,100 гр извара, малко “Ементал”,малко лютеница,голяма салата от айсберг,моркови и краставици;бадеми и орехи
Опитът ми с кокосовото мляко завърши злополучно-развали се преди още да съм употребила и половината консерва.Засега не смятам да повтарям.
Намирам за трудно да намаля млечните на този етап-да, елементът с пристрастяването определено присъства, но и без тях оставам доста по-гладна.Опитвам се да увелича ядките, маслото и зехтина,за да компенсирам.Решила съм на хранене да не комбинирам повече от два млечни продукта, после да ги намаля до един, след това да имам хранене без млечни и накрая ден без млечни.Дано да се получи.
Храна:
Закуска-200 гр кисело мляко с 2 супени лъжици булгур и 1 с.лъжица лелено семе
Обяд-2 омлета-първият с коприва и пуешко, вторият с гъби,коприва и моцарела,няколко варени картофа,200 гр кисело мляко, 20-30 гр моцарела,моркови и краставици
Следобед-1 шоколадов бонбон, 1 филия с пуешко и айсберг, малко ядки
Вечеря-филе от пангасус на фурна(една от любимите ми риби),печени тиквички с кисело мляко,100 гр извара,20-30 гр моцарела,1 филия, моркови и краставици
Движение:
1 час йога
Минах през един от био магазините и си купих конопени семена-сега се чудя как да ги употребя...дали са добър вариант за закуска?
Част от обяда:http://imageshack.us/photo/my-images/42/p1160943o.jpg/
Мнението беше редактирано от Елизабет на 29.05.11 22:18.
казано от Elle ea на 26.05.11, 20:58:
Минах през един от био магазините и си купих конопени семена-сега се чудя как да ги употребя...дали са добър вариант за закуска?
Белени ли са? Ако не са (поне на мен) доста дразнят венците при дъвкане и стомаха при храносмилане. Небелените можеш да ги накиснеш за една нощ във вода, след което да ги смелиш и да ги добавиш към закуската/салатата или каквото решиш.
Белените стават за директна консумация без да ги киснеш или мелиш и са много вкусни :)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.11 21:03.
Небелени са,аз се чудих защо има толкова голяма разлика в цената.Мерси за съвета. :)
Здравейте, отново!
Храна:
Закуска:300 гр кисело мляко с 1 супена лъжица елда,1 чаена лъжица мед, малко конопени семена, канела и 1 с.лъжица ленено семе
След тренировка -1 ябълка и доста ядки-бадеми и орехи
Обяд- 2 яйца на очи,100 гр извара,30 гр моцарела,1 филия,салата от айсберг,моркови и краставици
Следобед-бяло фрапе,ядки
Вечеря-110 гр риба тон, 1яйце,100 гр извара,30 гр моцарела,1 филия,салата от айсберг,моркови и краставици
Част от вечерята: http://imageshack.us/photo/my-images/4/p1160960a.jpg/
Тренировка:
12 минути ходене по пътека
Reach, Roll & Lift 2х 10 / ръка
Push up + 2x10
Cat-camel-2X10
Trap strech 2x20 sec/ side
rectur stretch 2x20/leg
Румънска тяга – 3х8@ 40 kg
Странична преса 3х5/ ръка @6kg
Отпад с дъмбели 3х8 / крак @4kg
Гребане с дъмбел 3х8/ръка @ 6kg
Лег 3х8@8кг
SHELC 3х10
Външна ротация – 2х10@1 kg
flies х 10@1kg
pull over х 10@1kg
П4 – 4х8
Страничен планк – 4х20 сек / ръка
Максимален брой рундове за 10 мин: успях да направя 7 и 1/2
Затворнически клек х10
Ренегадско на лакти х 10 /ръка
Бърпи х 5
Впечатления:
-Въпреки накисването и смилането на конопените семена, имах голям проблем с консумирането им.Дали,ако ги сваря ще поомекнат?
-Беше много хубава тренировка-следващия път ще кача малко тежестите за сметка на повторенията.
Мнението беше редактирано от Елизабет на 29.05.11 22:17.