Неделя, 12.08
Движение:
след ставане: вакуумки, колелце
с групата на Вик:
загрявка, техника - въртене на БГ торба, колкото да затвърдя това, че не го мога (dull)
комплекса:
10 снача @16кг
малко бягане
5 подскока на ок. 75 см
още малко бягане
10 х въртене на БГ торбата 10кг (чак на последния кръг взе да ми се получава, то пък взе че комплекса свърши :( )
придвижване до станцията за лицеви опори, което вече е трудно да се нарече бягане
10 лицеви опори, които с 4 йоги дневно за последния месец, се оказаха убийствени за раменете ми
припълзяване обратно до старта
...това 10 кръга, като на всеки се редувахме с Ивето. Общото време беше някъде над 25 минути, но по-важното е, че го завършихме ;)
Темпото ми беше катастрофално бавно, на моменти мускулите ми отказваха да съкращават...
колело от вкъщи до Богоров и обратно с почивка за гости...на връщане не стига, че целият път е баир нагоре и ужасно въртене, ами и се появи силен насрещен вятър (whew)
вкъщи: още малко колелце, смятам днес да е ден без йога...не че не ми се прави, ама не мога :@
Измрънках си мрънкането :P ...яденето ще добавям после.
Мнението беше редактирано от Margi на 12.08.12 13:49.
Храна:
08.00 - чиа фрапе*
11.00 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, лимон
14.00 - 3 праскови
18.30 - омлет от 3 яйца с подправки; салата - домат, краставица, пиперка, листа босилек, магданоз, Шарлан*; слънчоглед* със смлени коноп* и лен* с петмез*
20.30 - шепа слънчоглед*
Мнението беше редактирано от Margi на 12.08.12 20:54.
Вдъхновена от днешната тренировка на Марина, пускам един компромат :P
...и за да не изневерявам на стила си ;) ...малко Intermediate series headstands (sun)
Кракатааа... :(
Уф :D Клякаш си like a boss с лично тегло в серии, тръстери... караш колело, работиш затова, значи ще стане (muscle)
Не става ;)
След Смолов бедрата бяха се смалили с около 2 см...клекнах си предния клек на 50кг, ама тегава работа...
Колелото май само ми изцежда каквато сила е останала (освен това ми понатяга задните бедра, което не ми е от полза, предвид заниманията ми), изометриите от йогалатеса ме довършват (за сега не мога да преценя дали са ми от полза или напротив).
...Обаче ходещи напади мога да изходя с километри :D ...абе, както и да е, като запчна по-сериозно втората серия на Ащанга, искат не искат, ще позаякнат малко, че с толкова наклони назад онзи ден направо ми гръмнаха бедрата (sweat)
Правиш каквото можеш - пък каквото стане :)
Аз имам паласки, които са ми явно неделима част от структурата, нагоре съм мазна като за световно, има го и момента с гена, но смятам най-важното е, че извършваме някаква дейност, а не седим вкъщи пред БТВ-то с пица и бира :D
Един ден, след около 20 години, ще го разберем със сигурност. :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.08.12 13:53.
Понеделник, 13.08
Движение:
след ставане - вакуумки, колелце, драгон флагове
06.30 - Йога на плажа - към 50 мин
14.30 - Ащанга 1 - 70 мин
19.30 - Виняса - 80 мин
Храна:
05.30 - зелено фрапе с екстри*
08.30 - смес от смлени коноп*, шарен сусам*, лен*, мед*, какаови зърна*, малко гуарана
13.00 - същото както в 8.30, само че замених какаото със слънчоглед*
16.00 - пиперка, 2 корнишона, половин вързка магданоз, поляти със шарлан; 5 фурми
Мнението беше редактирано от Margi на 13.08.12 23:01.
Добавям:
следобед на стадиона - стойки на ръце, скорпиони от стойки на ръце - около 20-25 мин
19.00 - няколко парченца био-много черен-шоколад*
21.00 - хумус* с чери домати*; още малко от шоколада*
На връщане от стадиона бях почти нападната от съдед, защото имах неблагоразумието да вдигна от земята боклука, който беше изхвърлил пред асансьора и да го помоля да си го изхвърли като се прибере вкъщи. Същият беше с двете си деца на видима възраст около 3-4 години, на които дава съвет да си изхвърлят опаковките от сладоледа на същото място.... (envy) ...след учтивата ми молба бях най-безочливо зарината с куп крясъци и ругатни, от къде на къде аз ще му казвам къде да си оставя отпадъците...на къде отива този свят??? Защо се чудим че живеем в кочина и смрад, след като ние самите си я създаваме и не стига това, ами когато някой се опита да ни избави от една малка част от нея му се нахвърляме така свирепо (fubar) ...абе помиярска история...no comment… (swear)
Айде, лека |-)
И това лапе днес дето си хвърли цигарата в сламата, сигурно техните са му дали същият пример....
Абе...пълна деградация на хората...дори думата деградация звучи оптимистично и все още съдържа нотка надежда... а се имаме за “цивилизовани”...само аз ли не виждам нищо добро в цивилизацията???
Ще отида лично да му се извиня на съседа ти другия път, че си му нарушила душевната кочина:)
А за ругатните...той ще се извинява...
Абе...пълна деградация на хората...дори думата деградация звучи оптимистично и все още съдържа нотка надежда... а се имаме за “цивилизовани”...само аз ли не виждам нищо добро в цивилизацията???
Аз все гледам да се абстрахирам и да стоя наделече от такива нещастни създания. Уверила съм се многократно, че няма смисъл да се общува с тях. Не си терзай слънчевата душица с подобни работи, не го заслужаваш.
13.08.12
23:49
Добавям:
следобед на стадиона - стойки на ръце, скорпиони от стойки на ръце - около 20-25 мин19.00 - няколко парченца био-много черен-шоколад*
21.00 - хумус* с чери домати*; още малко от шоколада*На връщане от стадиона бях почти нападната от съдед, защото имах неблагоразумието да вдигна от земята боклука, който беше изхвърлил пред асансьора и да го помоля да си го изхвърли като се прибере вкъщи. Същият беше с двете си деца на видима възраст около 3-4 години, на които дава съвет да си изхвърлят опаковките от сладоледа на същото място.... (envy) ...след учтивата ми молба бях най-безочливо зарината с куп крясъци и ругатни, от къде на къде аз ще му казвам къде да си оставя отпадъците...на къде отива този свят??? Защо се чудим че живеем в кочина и смрад, след като ние самите си я създаваме и не стига това, ами когато някой се опита да ни избави от една малка част от нея му се нахвърляме така свирепо (fubar) ...абе помиярска история...no comment… (swear)
Айде, лека |-)
Здраве :)
Не се отказвай от забележките, кажи му ако иска да живее в боклук, да си построи къща далеч от всякакви градове, защото неговият боклук трябва да е само за него, не за тези, които не го искат. Не трябва да се търпи свинщината да се разпростира навсякъде
Хубав и слънчев ден с малко класика (rock)
https://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=Vazn2Sjt87E
Мнението беше редактирано от Margi на 14.08.12 08:24.
Вторник, 14.08
Движение:
след ставане: вакуумки
тренировка: в суперсерии:
4 х:
А1: 3 х преден клек @40кг
А2: 5 x HSPU
В1: 5 х тяга @50, 55, 60, 65кг
В2: 5 х фейс пул @40кг
3 х:
С1: 8 х бърпи-снач с дъмбели @2 х 12.5кг (снача с една ръка)
С2: 5 х подскок от клек с дъмбели @2 х 7.5; 10, 12.5кг (малко се подцених с килограмите на първите две серии)
D1: 5 х комбо припомпване ;) разтваряне встрани/ сгъване @2 х 7.5кг
D2: 3 х набиране
след всяка суперсерия: х 6 ab wheel rollouts от стоеж...пускам колелцето до планк, дланите са на около педя пред раменете (party)
17.30 - Хата йога - 60 мин
Мнението беше редактирано от Margi на 14.08.12 15:35.
Дописвам си за днес:
много съм доволна от Хата йогата с Димо...името му е познато не всеки жител на Варна, който поне веднъж се е поинтересувал от йога. Имаше някои корекции и помощ при стойки на ръце, наместване при други пози, в следствие на което се получиха неща, кмоито не бяха се получавали до сега...абе трябва да намирам по-често време да ходя при Мастъра. :)
19.30 - Виняса - 80 мин
Храна:
06.30 - чиа фрапе*
08.30 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна* и лимон13.00 - хумус* с домар, корнишон; био черен шоколад*
16.00 - шейк от какао*, мака* студен чай от бреза, мед*
21.00 - хумус* с пиперка; смлени семена от коноп*, лен*, шарен сусам* с мед*
22.00 - (d)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.08.12 23:30.
Сряда, 15.08
Движеие:
08.00 - Хата йога, дишане - 80 мин
плаж, колело
19.30 - Виняса - 80 мин
Храна:
06.30 - зелено фрапе с екстри*
07.00 - сусамов тахан* с какаови зърна*, мед*, лимон
13.00 - диня
15.00 - кокосов крем със стърготини, мед*, рожков* + 60-тина грама кокосови бисквитки*
21.00 - 2 варени яйца, пиперка; сусамка
Настроение: (rain) (punch) ;( (dull) (tmi)
Мнението беше редактирано от Margi на 15.08.12 22:38.
Сряда, 15.08
Настроение: (rain) (punch) ;( (dull) (tmi)
(muscle)
Утрешния ден ще е по-хубав от днешния, почвай да си го мислиш отсега ;)
Сряда, 15.08
Движеие:Настроение: (rain) (punch) ;( (dull) (tmi)
айде пак една и съща работа, ама наистина има нещо в измеренията...да вземат да ги понастроят малко, пфу. Не обичам да съм /сме/ в подобни състояния (envy)
Утрешния ден ще е по-хубав от днешния, почвай да си го мислиш отсега ;)
Вместо да отговоря:
“I’m sure I’ll take you with pleasure!” the Queen said. “Two pence a week, and jam every other day.”
Alice couldn’t help laughing, as she said, “I don’t want you to hire ME – and I don’t care for jam.”
“It’s very good jam,” said the Queen.
“Well, I don’t want any TO-DAY, at any rate.”
“You couldn’t have it if you DID want it,” the Queen said. “The rule is, jam to-morrow and jam yesterday – but never jam to-day.”
“It MUST come sometimes to ‘jam to-day’,” Alice objected.
“No, it can’t,” said the Queen. “It’s jam every OTHER day: to-day isn’t any OTHER day, you know.”
“I don’t understand you,” said Alice. “It’s dreadfully confusing!
...
стига мрънкане И за днес :x
15.30 някак ми дойде желанието за Ащанга 2 - към 70-80 мин...получи се добре...
...и от така завързалия се разговор, ми дойде музата да си сваля да гледам ето това: :P
Айде, лека :)
Марги, тоя филм го гледах преди месец на спуснати завеси и дъжд у нас в неделя, уж Алиса в Страната на Чудесата, детско филмче ала-бала...
Голяма е психария, мисля, че оттогава ми се подновиха сънищата с гоненето на дебели котки, зайци и любимото чувство, че закъснявам и постоянно си гледам часовника насън и тичам и се спъвам в някакви лиани, изобщо луда работа.
Обожавам Алиса в страната на чудесата повече от Мери Попинз, макар че и тя доста ме впечатлчваше навремето.
:)
Аз вчера, естествено, заспах на 15-тата минута на филма :P Днес е продължението :)
Четвъртък, 16.08
Движение:
...ами, то не съм се спряла днес, ама ще напиша по-организираното:
тренировка - в суперсерии:
4 х
5 подскока с дъмбели от клек @2х12.5кг
5 HSPU
3 х
3 тръстера @30; 35; 37.5кг
5 фейс пула @40кг
3 х
5 мен мейкъра с дъмбели @2х10кг
10 ТТВ
малко разтваряне + сгъване ;)
между сериите - колелце
след това - разтяжки: рамене
17.30 - Хата йога (ако успея да стигна навреме) - 60 мин
19.30 - Виняса (трябва да стигна навреме, защото я водя ;) ) - 80 мин
Храна:
07.00 - шейк от мака*, какаови зърна*
10.30 - диня
12.00 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, лимон
15.30 - шейк от мака*, чиа*, какаови зърна*, мед*, гуарана*
Мнението беше редактирано от Margi на 16.08.12 15:37.
Добавям:
18.30 - 2 домашни трюфела*
21.00 - гаспачо (фрийстайл рецепта ;) ); 2 варени яйца; 4 трюфела*
Настроението днес е само: (rain) (dull) ...има леко подобрение, обаче Хата йогата не беше много добре - контузията в десния крак ме дърпа много назад, раменете ми са някак дървени в някои пози, ще трябва специално внимание да им обърна.
16.08.12
23:24
Малко дзен от мен: И това ще мине...:)
Петък, 17.08
Движение:
вакуумки, плаж, колело
14.30 - Ащанга 2 - около 60 мин, никаква енергия днес, на няколко пъти ми се щеше да прекъсна заниманието, повечето пози само ги маркирах без да си давам много зор
19.30 - Виняса - 80 мин
Храна:
06.30 - сусамов тахан* с мед*, какаови зърна*, лимон
12.00 - диня
13.00 - орехов крем*, 5-6 трюфела* (беше ме подгонила някаква ПМС лакомия, но се въздържах от по-нататъчни набези към хладилника ;) )
16.00 - диня
22.30 - 2 варени яйца, гаспачо*
Мнението беше редактирано от Margi на 17.08.12 23:43.
Днес случайно попаднах на дискусия отпреди точно година, стана ми забавно и реших да споделя (sun)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54743/P80
Как се променят хората за една година, а някои само за един миг осъзнават грешките си, дори докато правят грешката я осъзнават, което е още по-абсурдно ;) :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.08.12 17:06.
17.08.12
17:07
Йогата много дава...
В изблик на още лакомия, между 17.30 и 18.00 изядох доста домати чери*, остатъка от ореховия крем*, стафиди* и още 3 трюфела...сега ми е приятно мазно на корема... :P
В изблик на още лакомия, между 17.30 и 18.00 изядох доста домати чери*, остатъка от ореховия крем*, стафиди* и още 3 трюфела...сега ми е приятно мазно на корема... :P
моята ПМС лакомия във вторник се изрази в цяла мазна скумрия, сурови орехи, няколко парчета черен шоколад, чаша мазен сметанов сладолед, 2 яйца с масло и тук там печени тик семки...е машала либидото ми скочи до небесата :D калориите също, ама поне се усмирих и следващите дни ми падна апетита
моята ПМС лакомия във вторник се изрази в цяла мазна скумрия, сурови орехи, няколко парчета черен шоколад, чаша мазен сметанов сладолед, 2 яйца с масло и тук там печени тик семки...е машала либидото ми скочи до небесата :D калориите също, ама поне се усмирих и следващите дни ми падна апетита
От доста месеци насам не бях изпадала в подобни пристъпи, но съм склонна да приема, че се дължат не само на ПМС, а и на по-малкото храна през последните няколко дни. Както и да е, поне откъм качество беше добре храната, добре заредих за йогата, можех още час и половина да откарам на лицеви опори и кучешки протягания... :D Special guest беше Блага, с която беше удоволствие да се запозная, изключително приятен събеседник. (sun)
Толкова за днес, утре отпътувам на едноседмична разходка по баирите (sun)
Събота и Неделя 18, 19.08:
Зареждащи дни, 0 движение, доста хапване, млечни, сладки и т.н. в доволни количества :) Дойдоха ми добре, стомаха ми не е особено съгласен, но ще го прежаля за няколко дни. (wasntme)
УжасТни болки в дясната китка, дясното рамо, дясната тазобедрена област...абе цялата дясна страна
Понеделник, 20.08
Движение:
вакуумки, колелце от стоеж
Суря намаскар в различни варианти - около 20 мин, беше много студено, не успях да загрея добре, всичко ме болеше и спрях :(
Добринище - х. Гоце Делчев - х. Безбог - лежерно, с автомобил и лифт
х. Бозбог - Попово езеро и обратно - ходене в състезателно темпо ;)
тренировка в Банско:
след 5 часа ходещи напади в планината се въздържах от клековете ;)
тяга 5@50, 55, 60; 3@65 в суперсерия с вертик. скрипец 8@40, 45кг
ренегадско гребане 3х5@16.5кг
едностранно гребане с дъмбел 3х6@16.5; 21.5кг
3x5 HSPU
единици на тяга @ 70; 75кг, личен рекорд - 75 съм дърпала веднъж, на лично тегло с 4 кг повече от сегашното :)
планкове на 50 кг, без да засичаме време + скорпиони
...болките от дясно продължават, интересно - нямам болки при HSPU, тяга, при ренегадското - малко, но в покой ме боли...
Храна:
08.00 - чиа* с е.о. мента и мед*
09.30 - 2-3 лъжички сусамов тахан* с мед* и какаови зърна*
12.00 - 2-3 лъжички смес от коноп*, слънчоглед*, мед* 2 трюфела*
17.30 - синя слива
19.00 - салата домати, краставици, пиперка; омлет със сирене; горски боровинки* със сметана и мед*; кафява халва
Мнението беше редактирано от Margi на 20.08.12 20:43.
Поставяш лични рекорди и правиш скорпиони при УжасТни болки... :D
I like - Ти си воин! :P
Както казах - боли ме в покой ;) ...затова и не спирам да тренирам :D
Я воин, я дървена глава... ;)