22.02.11
09:12
Понеделник, 21.02
Ден 2 на ПМС с още по-страшна сила :(
Винаги след такива думи тихичко прошепвам: “Пфу, добре, че не съм жена”. :D
Понеделник, 21.02
Ден 2 на ПМС с още по-страшна сила :(Винаги след такива думи тихичко прошепвам: “Пфу, добре, че не съм жена”. :D
Хабер си нямаш за какво става дума :D
22.02.11
13:27
Честит рожден ден, Марги! :)
Да си жива и здрава, много успехи и любов (cake)
Честит рожден ден, Марги! :)
Да си жива и здрава, много успехи и любов (cake)
Аз пак съм пропуснала. Марго, да си жива и здрава. Желая ти хармония и постигане на целите
22.02.11
17:07
Честит рожден ден ! Желая ти много здраве , любов и предизвикателства ! :) Без тях животът е скучен :)
Как разбрахте, че има рожден ден?! Жива и здрава, Маги, и все така в хармония!
22.02.11
17:11
Facebook :D
22.02.11
17:13
Как разбрахте, че има рожден ден?! Жива и здрава, Маги, и все така в хармония!
Facebook си върши работата :D
Дано скоро във форума пак да бъде включена тази информация, защото така е кофти!
22.02.11
18:54
Яяяя, и от мен Честит Рожден Ден! Пожелавам ти здраве, да бъдеш много щастлива и обичана! Все така целеустремена и постигаща успехи във всяка сфера от живота! Много усмивки и красиви мигове! :)
Честит Рожден Ден!!!Пожелавам ти много здраве, щастие и вътрешна хармония! :))))
Ехее...благодаря на всички за пожеланията :) :) :)
Вторник, 22.02
Тренировка:
Не съм засичала време, защото батерията на GYMBOSS-а беше паднала.
1000 skips
POWER PLATE - около 5 минути, колкото да проверя дали все още работи, тъй като не беше ползван от около 6 месеца :P
50 mountain climbers
100 skips
50 push up-jump
100 skips
50 elevated knee tucks
100 skips
50 turkish get up-jump
100 skips
10 3 plank steps-push up-burpee-roll over
100 skips
Вечерта: Vinyasa yoga - 60 min
Храна:
Имах доброто намерение да направя разтоварващ ден, но не предвидих, че все още ще съм с ПМС, освен това ми подариха торта, специално пригорвена за мен, така че на обяд ядох от нея (доста при това), а вечерята беше в суши бар с най-невероятното вегетарианско суши и саке.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.02.11 22:43.
Ех, с леко закъснение, но от сърце - честит рожден ден, Маги! Здрав и вдъхновен спортен дух ти желая :)
Благодаря и аз от сърце :)
Сряда, 23.02
Днес станах ужасно късно (според моите стандарти) - 9.30, но затова пък се наспах добре. :)
Движение:
След ставане - Vinyasa flow yoga - 40 min (Agni namaskar, Arm balances, Twists)
Тренировка - реших днес да сменя залата с такава в която има уреди :D , много хубава тренировка се получи
10 мин интервали на спин байк
Интервали 10:30 сек в 6 кръга:
А: ОХ клек (само с лоста - 20 кг) / колене към лакти
B: придърпване на вертик. скрипец @35 кг / молитва на портален скрипец @55 кг (в тази част на тренировката предмишниците ми тотално сдадоха багажа (sweat) )
C: ФКТ @5 кг допълнителна тежест на лоста / планинско бягане
D: напречна кежанка @12 кг / хинду лицеви опори
Около 10 мин стречинг
още 5 мин на спин байка с лежерно темпо - идеята ми беше за още интервали, но нямах сили и се отказах
Храна днес ще има чак вечерта. До тогава - около 1,5 л коктейл от чай от пресен джинджифил, лимонов сок, годжи бери*, сироп от агаве* и Н2О.
Все забравям да включа отварата от билки - ще я пия до 25.02
23.02.11
13:43
Здравей, колко грама белтъци/въглени/мазнини приемаш на ден? Благодаря.
Отдавна не ги смятам, но когато го правех изглеждаше така:
М: 60 В: 190 П: 50
Естествено, цифрите са приблизителни и се променят понякога, но горе-долу е това :)
Много готино изглежда. Като една нинджа си :))) Трудно ли се изпълняват тези стойки?
Готино си е ;) Всъщност изглежда малко по-трудно от колкото е. На мен голямото ми предизвикателство е проблемната китка, за която съм писала неведнъж - дори на първата снимка можеш да забележиш че изнасям опората на дясната ръка настрани, за да не ми пада толкова тежест върху нея. Иначе - баланс, малко по-силни китки, рамене и “ядро”, и не би трябвало да са проблем тези пози.
Я, че готино : )))) Това на третата снимка и аз съм го правила....за по няколко секунди :D
23.02.11
15:33
Гъвкава си като човека паяк :D
23.02.11
17:52
Страхотна си:)
Ти и брейк-фрийзове можеш да правиш:))))
И искам да кажа, колко много ме кефи това, че едно мнение се оцветява в различни цветове, в зависимост колко гласове има :))
И аз това с цветовете сега го забелязах. :)
Храната за днес: както вече споменах, днес дадох кратка, но заслужена почивка на храносмилателната си система :D
Вечерята също беше лека - зелена салата с краставица и сос от грейпфрут, розмарин, босилек и зехтин (малко странна комбинация се получи, може би с портокал щеше да е по-добре, но и така си я изядох ;) ), 5 малки пълнозърнести сухара* с маслинова паста, маслини* и понеже все още ми беше гладно, 4 още по-малки овесени крекера* с ментов сос*; десерт - сурово superfood брауни*, което дори не успях да изчакам да се охлади :P , 20-тина грама макадамия
По-късно - ябълки.
Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.11 18:17.
Четвъртък, 24.02
Движение:
Vinyasa flow yoga - 50 min (Agni namaskar, standing sequence, backbends, inversions)
Храна:
08.30 - кокосова мляко с какао* и гуарана*
10.30 - предварително накисната смес от: овесени, ръжени ядки, семена чиа*, годжи бери*, счукани какаови зърна*, нектар от агаве*, маково семе*, сушена арония*, конопен протеин*; няколко хапки superfood brownie*
около литър зелен чай*
14.30 - superfood brownie* - към 100тина гр
(предстои)
вечеря - зелена салата с краставица, сос от босилек, розмарин, лимонов сок; пълнозърнести сухари* с авокадо; орехова халва
по-късно евентуално плодове
Петък, 25.02
Движение:
10 мин интервали на спин байка
...и после отнова интервали 10:30 сек, 6 кръга:
cable row @30kg/ burpee-jump up-toes to bar
cable crunch @55kg/ mountain runners
sumo dead lift-high pull @20kg / turkish get up @5kg
FCT bar+5kg / 3 plank steps-push up-burpee
стречинг
Храна:
През целия ден: “коктейл” от чай от джинджифил, черен пипер, лимон, мед*, годжи бери*
Обяд: предварително накисната смес от: овесени и ръжени ядки, маково семе, чиа*, годжи бери*, сушена арония, конопен протеин*, какаови зърна*, мед*
След обяд: сушена папая, шепа бадеми
Вечеря: няколко листа от зелена салата, 1 краставица, 1 средноголямо авокадо; сушена папая
По-късно: още нещо, което все още не знам какво ще е , най вероятно краставица или ябълки
Маргаритка, на третата снимка, която си качила позата е гарван, нали?А при нея как се позиционират краката спрямо ръцете, не ти ли се приплъзват?
Адмирации за това,което си постигнала!!!
Мнението беше редактирано от Елизабет на 25.02.11 20:33.
Всъщност всичките са вариации на гарван. Има няколко положения на коленете, в зависимост от възможностите:
1. колене разтворени навън, пищяла е върху задната част на ръцете, лактите са свити
2. колене върху задната част на ръцете, лактите са по-малко свити
3. колене почти върху подмишниците, лакти вече изпънати
За да не се плъзгаш, намираш удобно положение преди да пренесеш тежестта върху ръцете, т.е. докато си стъпила с крака на пода си намираш позицията, в която пищяла/коляното ти ляга най-стабилно върху мишницата (обикновено това става, когато стойката е най-компактна, т.е. коленете/пищяла са възможно най-близо до подмишниците), и тогава балансираш върху дланите. :)
Събота, 26.02
Тренировка:
Интервали - 10:30, в 12 кръга:
A: skips/3 plank steps-push up-burpee-rollover
B: elevated knee tucks/toe touch
C: 12 kg DB swings (alternating hands)/3 mountain runners-rollover
100 skips
На последната суперсерия почти се отказах, 12 кръга ми дойдоха множко, последните 3 интервала суигове ги направих с две ръце :)
Постепенно се опитвам да разнообразявам тренировките, тъй като взех да зациклям. Лошото е, че не мога да си позволявам много тежести да включвам, тъй като дори и две-три такива тренировки ми влияят зле на гъвкавостта. :(
Храната днес: зле.
След ставане и през целия предиобяд - “коктейл” от чай от джинджифил, черен пипер, лимон, мед*, годжи бери*
Обяд - зелена салата с краставица, зехтин и хималайска сол*, тофу*, предварително накиснати: овесени ядки, счукани какаови зърна*, годжи бери*, стафиди, мед*; няколко цели какаови зърна*
След обяд: половин шепа бадеми; 2-3 хапки сушена папая
Вечеря: бях си приготвила салата зеле с ленено семе, сос от зехтин, лимон и розмарин, но се оказа, че зелето е УЖАСНО горчиво и не се яде (puke), съответно не се наядох и единствената ми опция се оказаха няколко филии бял хляб с масло, останалата част от овесените ядки с какао и няколко вафли :(
Маги, може ли да ми кажеш как използваш хималайската сол?
По абсолютно същия начин както и обикновената. :)
Неделя, 27.02
Движение:
Vinyasa flow yoga - 50 min (Agni namaskar, basic standing sequance, forward bends, twists, inversions)
Сауна - все още ме мъчи ПМС (по-точно - малко ми закъснява), задържам нечовешки количества вода, вълчият ми апетит не изчезва, добре че днес бях заета с друго, не ми остана много време за преяждане, но предполагам ще си наваксам вечерта. До момента съм на половин шепа какаови зърна*, голямо количество накиснати бадеми, коктейл от чайове от джинджифил, роза*, лимон, мед*, кокосово мляко с гуарана* и сурово какао*.
Доверчера, ако не ме е срам от това, което съм погълнала, ще дописвам. :D
Неделя, 27.02
Движение:
Vinyasa flow yoga - 50 min (Agni namaskar, basic standing sequance, forward bends, twists, inversions)
Сауна - все още ме мъчи ПМС (по-точно - малко ми закъснява), задържам нечовешки количества вода, вълчият ми апетит не изчезва, добре че днес бях заета с друго, не ми остана много време за преяждане, но предполагам ще си наваксам вечерта. До момента съм на половин шепа какаови зърна*, голямо количество накиснати бадеми, коктейл от чайове от джинджифил, роза*, лимон, мед*, кокосово мляко с гуарана* и сурово какао*.
Доверчера, ако не ме е срам от това, което съм погълнала, ще дописвам. :D
Аз съм съпричастна с твоят УЖАС. Не ми се припомня какво чудо беше. Имах три ПМС едновременно, ама така е като претренирах
Благодаря за което. Мислиш ли че е свързано с претренирането? При мен съм забелязала, че когато тренирам повече или по-иинтензивно, ПМС почти не усещам. Всъщност не го усещах въобще, докато не ми се появиха проблемите с цикъла преди няколко месеца (за което изцяло обвинявам стреса, на който съм подложена, и липсата на почивка - не от тренировки, а от работа :( )
Все пак ще спомена в общи линии в какво се състоя тазвечершната атака на хладилника: Препечени филии пълнозърнест хляб с домашен кашкавал*, краставица, зелена салата, маслини*, курабии с канела и орехи, голяма чаша домашно мляко* и още бисквити*. Надявам се това да е всичко. По-късно ще си направя от чая от розови цветове* и джинджифил - оказа се доста добра комбинация. :)
ПП: забравих да спомена, че имаше и масаж днес, който облекчи отока в краката ми точно за 20 мин, след което отново се подуха :(
Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.11 19:04.
Марги, а какво означават звездичките, които си сложила? Я още някой, който ползва розови цветове - мислех, че само аз използвам такива щуротии :-)))
Маги, може ли да ми кажеш как използваш хималайската сол?
По абсолютно същия начин както и обикновената. :)
Да, и аз така правя! Дори слагам по-малко от нея, в сравнение с морската. Вкусна е, по деликатен и специфичен начин.
ПП. Гарванът ти зашеметяващо се рее!
Мнението беше редактирано от kozunak на 27.02.11 19:29.
* означават, че продуктите са органик или домашни
Розовите цветове много добре освежават чая от джинджифил :)
Всъщност всичките са вариации на гарван. Има няколко положения на коленете, в зависимост от възможностите:
1. колене разтворени навън, пищяла е върху задната част на ръцете, лактите са свити
2. колене върху задната част на ръцете, лактите са по-малко свити
3. колене почти върху подмишниците, лакти вече изпънатиЗа да не се плъзгаш, намираш удобно положение преди да пренесеш тежестта върху ръцете, т.е. докато си стъпила с крака на пода си намираш позицията, в която пищяла/коляното ти ляга най-стабилно върху мишницата (обикновено това става, когато стойката е най-компактна, т.е. коленете/пищяла са възможно най-близо до подмишниците), и тогава балансираш върху дланите. :)
Благодаря много за обяснението...получава се, но само за няколко секунди.
П.П По-бързо “оздравяване” от ПМС! :)
Първоначално няколко секунди е добре, докато тялото ти свикне с новото му непривично положение, постепенно ще увеличиш времето. Всъщност това е една доста лесна поза, която не изисква кой знае какви умения и подготовка.
Понеделник, 28.02
Днес прецених, че вече съм ужасно тромава ( къде мазно, къде вода) и е време да започна да си връщам предишната форма, така че се снабдих с Л карнитин и смятам поне в продължение на месец да го ползвам най-съвестно.
Тренировката днес беше подпомогната от около 1,4 грама от въпросната субстанция (извадени от капсулите си, тъй като са желатинови) и затруднена от 5 кг тежест на глезените. Голямо потене падна. (sweat)
5 кръга от: 200 skips / 20 surfer burpees - 15.17 min
5 кръга от: 100 skips / 20 elevated knee tucks - 8.09 min
5 кръга от: 100 skips / 20 crunch tucks - 7.11
Интервали: 10:30, в 6 кръга @2х12 кг дъмбели
bench press / dead lift / renegade row
След това сауна (знам че не беше добра идея след тренировка, при това два дни подред, но съм задържала толкова вода, че трябваше да я извадя някак)