Така...амбицирахте ме за нови експерименти, съответно за нови лични рекорди :)
Ето как изглеждаше тренировката за Четвъртък, 03.03 (честит празник :) ):
Стимуланти преди тренировка ;) : 1,4 грама Л карнитин + кофеин...+мъъъничко гуарана*
Скоковете на въже бяха на интервали 10 сек почивка (колкото да запиша бройките), 1 минута подскоци, 6 кръга с тежестите (общо 5 кг на двата крака).
Бройките:
Първа минута: 179
Втора минута: 187
Трета минута: 165 (оплетох се)
Четвърта минута: 168
Пета минута: 183 (отново се оплетох)
Шеста минута: 171
Общо: 1053
Интервали 10:30, 6 кръга от:
(отново с тежести)
А: 3 plank steps-push up-burpee / toe touch
B: plank reptile / mountain runners / knee tucks
И понеже днес е ден за подобряване на рекорди, 4.16 мин планк
И отново подкоци, този път без тежести на краката:
Същата схема както предните.
Първа минута: 195
Втора минута: 178
Трета минута: 170
Четвърта минута: 159 (оплетох се два пъти :) )
Пета минута: 194
Шеста минута: 181
Общо: 1077
...и общо за тренировката: 2130 скока :) :)
...и понеже не ми стигна всичко това, още един интервал 10:30, 6 кръга:
8 kg DB burpee / swiss ball crunches
След което малко стречинг и малко висене на лоста с главата надолу :)
Не успях да достигна 200 скока в минута, това е нещо, върху което да работя :)
Ако някой реши да се пробва с въжето, моля, чувствайте се поканени да споделите лични рекорди :)
Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.11 09:03.
03.03.11
09:14
Машина си , Маргииии ! ! !
Макар моите постижения да са далеч по-малки ( на въжето ) ще пробвам твоята схема :D
искам да ми снимаш една от сериите..
4:15 планк...пфуууууу...да те не пита нещо човек...:))
казано от slavko на 03.03.11, 10:37:
искам да ми снимаш една от сериите..
4:15 планк...пфуууууу...да те не пита нещо човек...:))
За видео ще трябва да почакаш до следващия път, когато се почувствам във форма :)
Ако трябва да съм откровена малко чийтвах през тези 4.15 мин планк: от време на време раздвижвах краката и на два пъти заставах на една ръка, за да си почива другата ;)
03.03.11
11:26
Щом “хвърляш ръкавица”, нека да опиша последната си тренировка с подскоци на въженце.
Веднага след тренировка с тежести реших да направя някакво подобие на интервално кардио.
Направих 5 серии по 200 подскока за време, като между тях въртях 30 секунди велоергометър. Подскоците бяха във времеви диапазон 45 - 55 секунди. Идеята ми беше между подскоците да успокоя малко дишането и да се възстановя, но докато се качех на велото, вече трябваше да слизам и да започна да скачам отново. Така, че през цялото време дишах като риба на сухо.
Правил съм и 10х200 за време. Времето не е минавало 60 секунди за 200 подскока, с изключение на сериите когато ми се е оплитало въжето.
Поздравявам собственичката на дневника за добрата визия и малко и завиждам, че е успяла да превърне хобито си в професия и начин на живот.
Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 03.03.11 11:49.
Благодаря.
Ако разбирам правилно, 200 скока за 55 секунди...това вече е нещо, за което ще трябва доста да се поизпотя :)
И аз изпитах известни затруднения с дишането, особено след втората част от подскоците. В момента ми се повдига при мисълта за скачане на въже :D :D :D
03.03.11
12:04
казано от Margaritka на 03.03.11, 11:34:
Благодаря.
Ако разбирам правилно, 200 скока за 55 секунди...това вече е нещо, за което ще трябва доста да се поизпотя :)
55 секунди беше най-слабото време за 200 подскока. Другите времена бяха по-добри.
Не искам да се хваля, а да стимулирам тези които четат.
Аз много се мотивирам когато някой покаже добри резултати и това ми дава допълнителен тласък да продължавам напред.
Да де, и аз това казвам...и най-слабото време, което си посочил ще ми е предизвикателство :) :) :)
Накратко за храната днес:
До обяд - стандартния “коктейл” от чайове
Обяд - накиснати овесени ядки със счукани какаови зърна*, годжи бери*, чиа* и мед*
След около 2 часа: smoothie от банан и киви
17.30 (нещо като вечеря) - зелена салата със зехтин, репички и смляно ленено семе; кафяв басмати ориз* със спанак, гхи* и подправки; овесени бисквитки* (доволно количество :) ) със сладко от боровинки*
Ако има още нещо, ще добавям ;)
ПП: Комбинацията на Л карнитин с гуарана се оказа не особено добра идея, имайки предвид че при нормални обстоятелства нивото на кофеин в организма ми варира от нищожно до никакво; така че днешния експеримент ми донесе освен допълнителната доза енергия за тренировка, така също и известен дискомфорт часове след нея.
Мнението беше редактирано от Margi на 03.03.11 17:43.
моят малък приятел Valerious пише в дневника си : “Почувствах се предизвикан от 1000-та подскока на въже на Margaritka с време 6:49. Моят резултат е 7:50 мин. :(...”“
ехххх...какво направи с децата това Марге...от кандидат кросфтъри-машини, ще се превърнат в скачачи на въже за време...:)
Петък, 04.03
Движение:
Сутрешно 15 минутно раздвижване с Agni namaskar
Вечерта ще има час Vinyasa flow yoga
Храна:
След ставане: лично приготвен йоги чай от джинджифил, черен пипер, лимон и мед*
Обяд: Зелена салата с моркови, червено цвекло, зехтин, слънчогледово семе, смляно ленено семе, маслини*; десерт: черен шоколад
След около 2 часа: сурово брауни*(обилно количество)
Вечеря: кафяв басмати ориз* с гхи*, спанак и подправки, няколко листа зелена салата; сурово брауни*
През целия ден: стандартния коктейл от чайове, охладен
Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.11 20:26.
Събота, 05.03
Тренировка:
Скокове на въже интервално 10:60 сек, 6 кръга
Бройките:
Първа минута: 174
Втора минута: 160
Трета минута: 155
Четвърта минута: 160
Пета минута: 174
Шеста минута: 168
Интервали 10:30 сек, 6 кръга
A: plank reptile / mountain runners / knee tucks
B: 12 kg DB snatch / 12 kg DB backward lunge
C: same as A
Отново скокове на въже интервално 10:60 сек, 6 кръга
Бройките:
Първа минута: 167
Втора минута: 170
Трета минута: 160
Четвърта минута: 184
Пета минута: 170
Шеста минута: 169 (имах още няколко секунди останали, но се отказах)
Изключително тегава тренировка, както се вижда и от времената на подскоците на въже, нямах почти никаква енергия, след последния интервал ми трябваха десетина минути да се изстържа от пода (sweat)
...и храната:
преди тренировка - Л карнитин
обяд - зелена салата с червено цвекло, моткови, зехтин, кашу, слънчогледово семе, сусам; сурово брауни*
след обяд: шепа и половина кашу
вечеря - остатъка от обедната салата; кафяв басмати ориз* с праз; сурово брауни*
по-късно - плодове
В горния пост пише “по-късно - плодове” :D ...да, ама не се получи точно така - ядох всичко друго, но нито един плод (ако не броя лайма в мохитото :P ). И това, естествено, когато реших да влизам във форма (blush) Както и да е...тренировката за днес:
Интервали 10:60 сек, 6 кръга от:
А: skips / get up-step up
B: plank reptile / mountain runners / plank knee tucks
C: skips / comando push up - roll over
D: 12 kg DB swings / surfer burpees (още на втората серия почти бях готова да се откажа, но успях някак да завърша и шестте интервала :) )
E: skips / toe touch
стречинг
Ненедейно след обяд реших че кипя от енергия и имам нужда да се изпотя още веднъж, така че още един отчет за тренировка:
отново интервали: 10:60 сек, 6 кръга
A: skips / mountain climbers
B: combo (понеже не мога да го обясня накратко - първото упражнение от видеото, с 4 кг дъмбели)
Храна:
Уф, пак се изложих с доста junk;
воинско хранене: вечерта - пълнозърнести макарони с коприва* с кашкавал, маслинова паста, млечен сос, за десерт - кремчета
ПМС свърши, сега С(след)МС :D - всъщност в последно време имам необичайно желание за злоупотреба с млечни и захар, което отдавам (освен на МЦ) на многото нерви, негативни емоции, психическа умора, които в последно време изобилстват и колкото и да се опитвам да ги контролирам, очевидно не успявам.
Понеделник, 07.03
Тренировка:
Около 50 минути интервална тренировка в стил MMA conditioning изцяло хибридни упражнения, които ще ми отнеме доста време да опиша, така че ще ги спестя. Започнах и завърших тренировката с по 1000 подскока на въже. Останах изненадана как отрицателни емоции като яд и гняв могат да зареждат с неподозирана енергия - началните подскоци бяха за рекордното (за мен) време 6.12 мин. Финалните бяха над 7 мин, но е разбираемо, тъй като имах доста откази и почивки.
Храна: днес смятам да съм само на плодове и чай от джинджифил, тъй като нямам желание за нищо друго.
07.03.11
15:05
казано от Margaritka на 07.03.11, 12:43:
Останах изненадана как отрицателни емоции като яд и гняв могат да зареждат с неподозирана енергия
Преди 43 години, на единствената олимпиада, която се е провела в Латинска Америка, легендарния атлет Боб Биймън поставя световен рекорд на скока на дължина, който не бил подобрен 23 години. Интересното е, че непосредствено преди скока той разбира за убийството на най-добрия си приятел и под влияние на изключителна ярост и гняв прави легендарният си опит.
Така че и отрицателните емоции понякога дават добри резултати!
велик скачач, велик човек и пример за подражание за всички спортисти...
факт, е че даже са нямали толкова дълга ролетка, за да измерят скока...той е бил толкова разтсроен и притеснен, че не могъл да си оправи “разбега” за скока и тогава му е помогнал основния му конкурент за титлата...
ехххх...големи хора са живяли и са се състезавали едно време...не такава плява като сега....
Такааа...оказа се (surprise! surprise! с енергоразход като моя :D ), че ми е изключително трудно да преживея цял ден без храна, така че смятам да продължа още известно време с воинското хранене, докато разбера дали ми се отразява добре. Факт е, че ми е по-лесно да се придържам към него, тъй като не ми се налага да приготвям много храна в кутийки за работа, което вече започва да ми писва.
ПП: почти забравих да напиша храната за днес: паста със сушени домати; медени вафли* (обилно количество) ... и арменски сладки (blush)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.11 18:39.
08.03.11
08:49
Честит 8-ми Март (shake)
Благодаря, честит празник и от мен на всички дами :)
Вторник, 08.03
Днес всяка двигателна активност ми е предизвикателство, тъй като от вчера сутринта съм с навяхване на китката (и то на тази, която не ми създаваше проблеми досега :( ) Все пак се получи някаква тренировка, старах се да избягвам упражнения, в които да имам опора на ръцете си.
1000 skips - 6.31 min
Интервали 10:30 сек, 6 кръга - гребане с дъмбел 12 кг
Интервали 10:60, 6 кръга:
A: get up-step up / weighted punches
B: skips / swiss ball crunches
C: backward lunge@12 kg / crunch tucks
D: box jumps / boxer crunches / isometric crunch
Истинското изпитание за китката обаче ще бъде довечера, когато ще се наложи да водя йога на една ръка :D :D :D
Да впиша остатъка от отчета за вчера.
Учудващо, китката ми справи доста добре по време на йога, а след това беше дори по-подвижна. :)
Храната:
През деня - чай от джинджифил, фрешове от грейпфрут и портокал
Вечеря - вегетраианско суши, салата с водорасли, краставици и манго, топло саке; малко по-късно - грис халва с кедрови ядки
Сряда, 09.03
Тренировка: няма, само 50-тина минути йога
Храна: през деня - чай и около литър фреш от портокал, грейпфрут и лимон. След малко се заемам да приготвям огромна салата от моркови, червено цвекло, маруля, джинджифил, кашкавал*, хималайска сол*, зехтин; десерт - сусамова халва :)
Четвъртък, 10.03
Тренировка:
1000 skips - 6.08 min
Интервали 10:40, 6 кръга
A: plank reptile / mountain runners / knee tucks
B: DB burpee-row @2x8kg / commando push up-roll over
D: DB bench press / DBDL / renegade row @2x12kg
E: same as A & C
F: skips / weighted punches
G: skips / swiss ball crunches
H: side plank
Храната днес:
Продължавам с воинското хранене, през деня изпих общо над 2 литра чай от джинджифил и розови цветове* и няколко вида зеленчукови фреш коктейли; на обяд хапнах 50 гр. сурово superfood брауни*
За вечеря предвиждам леща* с праз и гхи*, салата от моркови, маруля, червено цвекло, зехтин и маслини*; още 50-тина гр от браунито*
Забележки:
Откакто се придържам към воинското хранене забелязвам че успявам да изпия значително по-голямо количество течности, което обикновено ми е проблем.
“Сладкият глад” не стихва, но затова пък консумацията е сведена до един път дневно.
Петък, 11.03
Движение: много
След ставане - около 40 мин Vinyasa flow yoga (Agni namaskar, Standing sequence, Inversions)
Към обяд - кратка тренировка:
1000 skips - 6.31 min
200 swiss ball crunches - 3.56 min
100 jump squats - 3.12 min
100 (each leg) mountain climbers - 2.50 min
50 side crunches (25 each side) - 0.59 min
20 hanging knee raises
10 assisted pull ups
Общо време - не повече от 25 мин
Вечерта - още час Vinyasa flow yoga
...и манджата :)
Отново войнско хранене - през деня огромно количество фрешове от плодове и зеленчуци
Вечеря - салата от маруля, червено цвекло, моркови, домати, зехтин, маслинова паста, хималайска сол*; 1 малко авокадо; грис халва*; сурово брауни*
Събота, 12.03
Движение:
След ставане: Vinyasa flow yoga - около 40 мин
По-късно: Интервали - 10:60, 6 кръга:
A: skips
B: 12kg DB snatch / commando push ups
C: skips / weighted punches
D: 2x12kg renegade row / mountain runners
E: 12kg backward lunge / swiss ball crunches
F: 2x12kg DBDL / sumo push up / 12kg swing / boxer crunches / 12kg goblet squat / reverse crunches
...и храната:
Отново много фрешове, около 15.30 - 1 малко авокадо; огромна салата от моркови, червено цвекло, кашкавал*, зехтин, маслини*; грис халва*; сурово брауни*, малко по-късно - сусамка
Забележки: Храната ми дойде доста като количество, поето на едно хранене. Лошото е, че каквито и схеми да прилагам, гладът за сладко продължава да ме тормози, и ако на момента не изям това, което ми се яде, след час-два става още по-страшно. Ако някой има идеи за притъпяване на желанието за сладко, моля да сподели :)
От днес отново започвам бълвоча от билки, така че в следващите 15 дни всеки ден ще започва и завършва с отварата.
12.03.11
19:48
Марго, единствения метод, за който се сещам за притъпяване на глада за сладко е като изядеш нещо сладко :)
Или или,това е решението. Ядеш или не ядеш средно положение няма. Аз като започна да ям и няма спиране искам още и още,едвам се контролирам. Затова на моменти давам пълен игнор откъм сладко и нещата стават. Забравям какво е това да ти се яде сладичко. Сега съм във фаза на ядене....
12.03.11
23:24
Маргаритка,
ти си толкова слабичка, защо въобще разсъждаваш по темата, хапвай си спокойно...
Но цикличното хранене, пък и сега и воинската, как да не ти се яде...
Но една стратегия от мен, която прилагам, когато не знам дали ми се яде наистина или е емоционално- започвам да редувам няколко дейности- примерно- пера 10мин., 5мин. танци, четене или каквото ти дойде на ума и ако не съм забравила, значи съм гладна...
12.03.11
23:30
Защо се ограничаваш наистина?
Като ти се яде сладко - яж :) Ти и без това си правиш някакви здравословни варианти , няма от какво да се притесняваш...
На мен като ми се яде сладко и любимото ми ( повече от шоколада ) е : много мек бял хляб ( от Била :D ) , намазан с масло ( не винаги ) и халва .
От това много яко се дебелее , но пък те праща в космоса от щастие . Като се наядеш хубаво с мечтаното сладко , ще ти мине :D
Не че подкрепям сладкото угояване, но наистина мисля , че с твоя разход и нисък прием на животински белтък и мазнини едва ли е проблем. Всъщност може да е проблем, ако е в големи количества и ако качваш, пък не искаш да качваш. И както казва Файър твойто сладко е пълноценно, не е като да омахаш някоя паста с маргарин. Не се трови и това ще мине
казано от fire.is.my.nature на 12.03.11, 23:30:
На мен като ми се яде сладко и любимото ми ( повече от шоколада ) е : много мек бял хляб ( от Била :D ) , намазан с масло ( не винаги ) и халва .
За хляба :) Опитай да си направиш домашен. Отнема време, но пък можеш да му сложиш много допълнителни съставки - семена, билки и други такива. Също така и по-качествени или “екзотични” брашна. След хубав домашен хляб, този от Била няма да те съблазнява. А и по мои впечатления, домашният хляб засища доста повече, така че и изяденото количество ще е по-малко отколкото от другия...
А пък Маргарита не виждам защо се притеснява от сладкото, при положение, че е качествена и добра храна.
Мнението беше редактирано от adichka на 13.03.11 08:46.
13.03.11
09:44
Здравей, прочетох коментарите на дамите и за съжаление не видях нито един качествен отговор. Защо не потърсиш това желание за сладко като грешка в режима ти на хранене? Може би всичките захари, които поглъщаш от фрешове и плодове, карат тялото да работи постоянно с високи нива на инсулин и щом падне под това ниво, хоп, вече иска нещо бързо, за да го покачи отново в нормите му. Дано съм бил полезен, поздрави.
Благодаря на всички за мненията. Да, през повечето време консумирам качествени сладки неща :) , но все пак си е захар.
Мисля че както GreyKnight отбеляза, проблема е от инсулиновите нива (и по-точно резките им спадове и пикове), само че не мисля че ги повишавам точно с плодовете, тъй като те са предимно фруктоза, но все пак не намирам отговор как да минимизирам набезите към голмия буркан с мед ;) Явно е като отказването на цигарите - воля :D При кръвните изследвания до сега глюкозата винаги е била в норма, но все пак изпитвам известни притеснения.