Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

28.05.14
19:59

Сряда, 28.05
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути
вечерта - Виняса, час
малко апликатор на кръста след работа...въпреки че всъщност не помага - стоенето права на едно място ме инвалидизира и нищо не е в състояние да промени този факт (dull)

Добавки:
метил Б9, Б50, Б3, АК
рибено масло
аспирин
манезий (таблетки и мазане), ГАБА

Храна:
06.00 - зелен чай*
08.00 - таханово бъркало*
13.00 - шейк* от астрагал*, мака*, чага*, малко масло от бразилски орех* и мед*
15.30 - конопен протеин* с кокосово мляко, мед*, малко масло от бразилски орех*
18.30 - малко домашно вино*; домат; сурова тиквичка; жасминов ориз* с мента, с кокосвов масло* и домашно маринован джинджифил* (малко го задуших в уок тигана с маслото, защото беше от вчера); домашно баунти* - няколко лъжички...ядох го докато все още не се беше втвърдило

29.05.14
15:44

Четвъртък, 29.05
Движение:
Ащанга 2 - 65 минути, без седемте стойки на глава. Имах безценна помощ за Супта Ваджрасана, от която имах ужасна нужда, а сама няма как да изпълня - чу се доста дълбоко изпукване откъм гръдните прешлени.
в залата по акробатика - обичайното + 50 повдигания на изпънати крака в шпиц от шведска стена (усещането няма НИЩО общо с обичайното повдигане на крака от вис. ;) )

Може би е време да започна да се съобразявам с лунните дни - оказа се че вчера вечерта е било новолуние, и днес беше препоръчително да пропусна традиционна практика, а пък аз не само че не пропуснах, ами се и контузих по незнаен за мен начин - точно накрая без да усетя как стана започна да ме боли под лопатката и сега лявата ми половина е доста трудно подвижна...както и кръста, но той е вече перманентно извън форма. (dull)
Оплаках се. (wave)

29.05.14
16:43

Чувам чудесни отзиви за боуен терапията, както и за юмейхо-то. Можеш да пробваш.

29.05.14
17:07

Никакви терапии няма да ми помогнат, ако не премахна източника на болката. ;)
Иначе, на юмейхо съм ходила редовно и мога да изкажа много позитиви, но в случая няма смисъл.

29.05.14
19:03

Добавки:
метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
аспирин
магнезий

Храна:
08.30 - шейк* от астрагал*, мака*, чага*, мед*, какао
09.00 - фъстъчено масло с мед* и какаови зърна*
13.30 - ягоди
14.30 - таханово бъркало*
18.30 - бяло вино; краставица със зехтин; магданоз; чана дал* с тиквички и копър в кокосово масло*; малко жасминов ориз* с тамаринд и подправки; домашно баунти; половин шепа печени фъстъци

30.05.14
18:46

Петък, 30.05
Движение:
Ащанга 2 - 70 минути
вечерта - Виняса, час

Добавки:
метил Б9, Б50, Б3
вит. А, Д3, Е
рибено масло
аспирин
магнезий

Храна:
08.30 - шейк* от астрагал*, мака*, чага*, кокосово мляко, мед*, какаови зърна*
10.30 - 1 авокадо с черен пипер, чиа*, пшеничен зародиш
13.30 - остатъка от сутрешния шейк*
15.30 - сок* от ябълки с прясна куркума*
18.30 - сурова тиквичка с черен пипер, м.сол, зехтин и дом.я.оцет*; маслини; бяло вино; по малко от вчерашните ориз* и чана дал*; спирулиново-шоколадов сладолед*; бял шоколад
20.00 - 2 препечени филийки ръжен хляб с кашкавал и куркума; 2 вафли Ная и малко сладолед... (blush)

Мнението беше редактирано от Margi на 30.05.14 20:18.

30.05.14
21:50

Този витамин ми е нужен целогодишно...

31.05.14
19:57

Събота, 31.05
Движение:
Ащанга 2 - 75 минути, без да бързам, на някои пози отделях повече внимание и правих по няколко опита.
като изключим йогата, цял ден ми беше пасивна почивка - да се разбира: почти не съм ставала от компютъра

Добавки:
сутринта, с кафето - вит. Ц, аспирин
метил Б9, Б50, Б3
рибено масло, вит. А
магнезий

Храна:
08.30 - копи луак* с кокосово мляко, мака*, астрагал*, мед*
13.00 - ягоди
13.30 - таханово бъркало* с много повече какаови зърна* от обичайното
18.00 - бяло вино; салата от тквички, краставици, домати, със зехтин, черен пипер, дом.я.оцет*, морска сол; някакъв странен бъркоч, който трябваше да е палачинки, но се оказа, че няма да стане и опекох в тава във фурната ;) ; сладолед; две редчета бял шоколад

01.06.14
17:41

Неделя, 01.06
Движение:
Ащанга 2 - 75 минути, някак тегаво протече

Добавки:
метил Б9, Б50, Б3
вит. А
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
07.30 - кафе* с кокосово мляко, астрагал*, мака*, кокосова захар*, жен шен
10.00 - непълна доза таханово бъркало*
14.30 - крем от ягоди и 1/2 авокадо
16.00 - ягоди
17.00 - салатка от краставици, домат, цвекло, босилек и зехтин; задушени тиквички с кълнове от мунг дал и фъстъчен сос; омлет от 3 яйца* с куркума; някакви шоколадови бисквитки и какаов крем*; малко бяло вино
19.00 - малко по-малко от половин шоколад + 3 подобни на арменски сладки; шепа фъстъци

Мнението беше редактирано от Margi на 01.06.14 19:24.

02.06.14
07:45

:)

02.06.14
19:41

Понеделник, 02.06
Движение;
Ащанга 1 - 60 минути, без обърнати пози, силно затруднена от втори ден цикъл, като цяло не ми беше ден (dull)
вечерта - Виняса, час

Добавки:
серапептаза
метил Б9
рибено масло

Храна:
07.30 - кафе* с кокосово масло*, кокосова захар* и не мога да си спомня дали сложих още нещо
10.00 - шейк* от кокосово мляко, рейши*, чага*, мед*, какаови зърна*
12.00 - шейк* от кокосово мляко, какаови зърна*, годжи бери*, мака*, астрагал*, мед*
15.00 - остатъка от шейка* с гъбите*
19.15 - бяло вино; салата от цвекло, тиквичка, краставица, копър, зехтин, дом.я.оцет*; червена леща* с пресен лук*, кълнове от мунг дал, подправки и малко повече зехтин от необходимото - когато отворих бутилката, не съм видяла че дозатора го няма, та се оказа малко по-щедра от обичайното ;) ; халва Катеричка - около 150 гр; шепа фъстъци

Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.14 20:09.

03.06.14
13:04

Вторник, 03.06
Движение:
- почивен от Ащанга ден, но това не отменя тренировката в залата по акробатика
- преди нея се понамачках на ролера и полежах на апликатора, но предвид неактивността ми цяла сутрин, се наложи да позагрея повечко - към 25-30 минути някъде
- после, на почивки - 100-110 (изгубих им бройката в един момент) повдигане на изпънати крака (шпиц) от шведска стена
- доста силови изправяния - за няколкото месеца ходене при тренерката, вече се изправям горе-долу стабилно, днес обаче започна да ме коригира и да ми помага при спускането обратно. Интересно, как нещо, върху което работя месеци, в един момент започва да ми коства по-малко усилия, а една корекция от порядъка на 2-3 см движение ми костваше днес адски усилия...хубава тренировка се получи, де :)

03.06.14
15:19

Не обичам почивните от йога дни, става ми скучно и винаги имам мускулна треска след тях...
А ето и малко от моите суперпрахчета за супершейкчета. :)

03.06.14
20:08

Останалото от днес:
Както казах, не обичам почивните дни - цял следобед продължих да правя силови изправяния, като внимавам за спускането, и понеже вече бях доста изморена, и корема и раменете ми изпускаха, не се получаваше, и аз се изнервях, и повтарях, докато съвсем блокирах...после се намазах с магнезий.
Реших да сляза да се пека, но единственото време през което имаше облаци, беше половиният час, в който аз се бях простряла на постелката си. (dull)

Добавки:
серапептаза
метил Б9
рибено масло
магнезий

Храна:
07.30 - зелен чай*
08.30 - таханово бъркало*, но с лешников тахан* (inlove) ...най-новото ми откритие, и вече започвам неистово да купувам един след друг буркани... :D
13.30 - таханово бъркало* (сусамово) ...след лешниковото, някак ми горчеше ;)
19.30 - след цял ден тахани, не бях особено гладна, но все пак - малко бяло вино; салата от тиквичка, краставица, домат, босилек, зехтин; половин връзка магданоз; малко жасминов ориз* с много куркума (inlove) ; много малко количество халва Катеричка...абе позаредих си днес ;)

04.06.14
09:45

Какъв лешников тахан си купуваш? :)

04.06.14
09:58

Аз само един вид съм срещала на пазара. ;)
Няма да споменавам марки, за да не правя реклама. :)

04.06.14
18:44

Сряда, 04.06
Движение:
Ащанга 2 - час, до Карнадавасана - започвам доста по-контролирано да спуска, но за връщане нагоре и дума не може да става все още. Иначе, то е ясно, че имах мускулна треска на всевъзможни места от “почивния” ден вчера.
вечерта - час Виняса

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
магнезий

Храна:
06.30 - зелен чай*
08.30 - таханово бъркало* с лешников тахан*
11:00 - фреш* от целина (стъбла, а.к.а. селъри ;) ), краставица, ябълка, цвекло
12.00 - остатъка от фреша*
13.00 - розела чай* с мед*
15.30 - шейк* от какао, лешников тахан* чага*, мака*, мед*
18.30 - салата от краставица, тиквичка, кълнове от мунг дал, копър, дом.я.оцет*, зехтин; малко жасминов ориз* с куркума; 60-тина грама бри; малка купичка какаов крем*; 100-120 гр халва Катеричка
19.30 - шепа печени фъстъци и 2 редчета шоколад (dull) ...трябва да спра да ям боклуци...

Мнението беше редактирано от Margi на 04.06.14 21:11.

Теди Илиева

04.06.14
23:44

казано от Маргарита Манева на 04.06.14, 18:44:

19.30 - шепа печени фъстъци и 2 редчета шоколад (dull) ...трябва да спра да ям боклуци...

Само този път ти прощаваме :)

05.06.14
06:39

казано от Теди Илиева на 04.06.14, 23:44:

казано от Маргарита Манева на 04.06.14, 18:44:

Само този път ти прощаваме :)

Еми, то не е само един път, взе да ми става редовна практика, и това е лошото... :(
Прекалено много се хабя през деня и после лакомията избива.

05.06.14
11:00

Бъди спокойна Теди, аз унищожавам голяма част от изкушенията.
Спорим кой е тренирал и работил повече през деня и се надяждаме:))))

05.06.14
14:06

Четвъртък, 05.06
Движение:
Ащанга 2 - час, до Карнадавасана, мускулна треска почти навсякъде
после 2.26 стойка на ръце към стена
след това - в залата по акробатика - май до есента това беше последната ми тренировка там ;( ...нищо, де - имам цяло лято да затвърдя уменията, и есента да ме учат на по-сложни неща. Иначе две-три слизания се получиха много добре, и ако съм свежа няма да имам проблеми, но накрая се измориха и хип флексорите, и задника, и аддукторите. Направих и 50 повдигания на краката в шпиц от шведска стена между стойките.

Добавки:
забравих да си пия сутрешните, така че май само рибено масло, магнезий и ГАБА ще бъдат за днес

Храна:
06.30 - кафе* с кокосово масло*, кокосова захар*, мака*, астрагал*
13.30 - стандартно таханово бъркало* с годжи бери*
следобед пътувам, така че храната е предвидена: жасминов ориз* с куркума, нигела, кълнове от мунг дал; 40-тина гр бри; шоколад; малко овесени ядки* в димашен ягодов сироп*

09.06.14
06:40

Петък, 06.06
Движение:
Ащанга 2 - 70 мин, малко дървено и насилено мина всичко, само седемте стойки на глава се получиха добре

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
06.30 - зелен чай*
09.30 - зелен чай*
12.30 - сусамов тахан* с прясна куркума* и мед*
17.00 - салата от краставица, тиквичка, цвекло, шарлан; басмати с прясна куркума; 1 шоколад
Интересен ден, много хора, които не бях виждала отдавна срещнах; много приятна квартална форумна среща се получи вечерта. :)

Събота, 07.06
Движение:
Ащанга 2 - 70 мин, за разлика от предишния ден, получи се по-добре
после на стадиона - разтяжки, силови стойки на ръце, полууспешни опити за повдигане на ръце от Бакасана
следобед - масаж, който в крайна сметка се замени за юмейхотерапия, доста болезнена на моменти...добре че човека, който ми я прави е доверен, защото иначе бих избягала при такива усуквания и болки... :D

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
06.30 - зелен чай*
13.00 -шейк* от мака*, прясна куркума*, мед*, какаови зърна*
18.00 - салата (същата като предишния ден); домашно суши*; 7-8 обикновени бисквити РК с течен шоколад
19.30 - 2 редчета черен шоколад; 40-тина грама печени бадеми

Неделя, 08.06
Движение:
Ащанга 2 - 70 мин, с мускулна треска от юмейхото предишния ден, обаче с доста по-различно усещане за движенията; добре се получи

Добавки:
серапептаза
метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
06.30 - зелен чай*
08.30 - таханово бъркало* с орехов тахан*
12.30 - шейк* от авокадо, маково семе, какао, мед*, мака*
14.00 - една малка глава червено цвекло а черен пипер, сол и шарлан; 1 шоколад
18.30 - 2 и половина варени яйца с прясна куркума; 2 квадратчета шоколад, малко печени бадеми във влака към Плевен

09.06.14
20:59

Понеделник, 09.06
Движение:
“водена” Ащанга 1 - 75 минути, след юмейхото, “омекнах” и всичко беше доста приятно, Супта Курмасана се получи неочаквано дълбоко. :)
по време на работа - на всеки 20-тина минути гледах да си поклечавам като квачка, няколко задържания за по 30-40 секунди в Пашасана
вечерта - Виняса, час

Добавки:
серапептаза
вит. Д3, А
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
06.30 - кафе* с мака*, астрагал*, кокосово масло*, кокосова захар*
10.30 - сок* от ябълка с прясна куркума*
13.00 - сок* от лимон с мед* и вода
15.30 - вода от зелен кокос* с прясна куркума* и сок* от ябълка
16.30 - таханово бъркало* със сусамов тахан*
19.30 - мастика с лимонов сок и мед*; краставица и цвекло със зехтин и черен пипер; малко халва Катерчика

От 1 юли предстоят промени и релокации. Ще участвам(е) по-често в кварталните сбирки. ;)

10.06.14
07:59

Ще заживеете и вие в Мордор ли, Марги? :D

10.06.14
08:04

Нееее...в Мордор засега нямаме намерение да се местим. :)

10.06.14
19:01

Вторник, 10.06
Движение:
Почивен от йога ден, а и почивен по като цяло. Движението ми за деня се изчерпа с това от видеото долу, четене на книжка на припек на басейн и разходка до Крушунските водопади.

Добавки:
серапептаза, метил Б9
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
07.00 - таханово бъркало* с лешников тахан*
през деня - доста зален чай*
13.00 - шейк* от вода от зелен кокос*, прясна куркума*, сок от морски зърнастец*
13.30 - малко кокосов “чипс”, годжи бери* и парченца кокосова захар*
17.45 - мастика със сок* от лайм и мед*; салата от краставица и червено цвекло с черен пипер, сол от Мъртво море, домашен я.оцет* и зехтин; пълнозърнести спагети* с домашно песто*, малко пармезан и малко бри; домашно сладко от ягоди* (с кафява захар); халва Катеричка

10.06.14
19:44

Почивният от йога ден е ден за умения. ;)

10.06.14
23:52

А откъде си намираш зелен кокос? :) Или си си купила просто кокосова вода?

11.06.14
00:07

казано от Маргарита Манева на 10.06.14, 19:44:

Почивният от йога ден е ден за умения. ;)

Strength and Grace в пълен блясък... :)

11.06.14
06:25

казано от magi shagi на 10.06.14, 23:52:

А откъде си намираш зелен кокос? :) Или си си купила просто кокосова вода?

Купувам си вода от зелен кокос.

11.06.14
20:22

Сряда, 11.06
Движение:
Ащанга 2 - 75 минути, малко тегаво мина, като за след почивка...
вечерта - час Виняса

Добавки:
серапептаза, метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
08.00 - копи луак* с кокосово масло*, астрагал*, мака*, кокосова захар*
10.00 - фреш* от ябълка, киви, спирулина*
11.00 - сок* от ябълка, лимон, прясна куркума*, морски зърнастец*
11.30 - авокадо с черен пипер, морска сол; две глътки шейк* от авокадо, фурми, киви
15.00 - сок* от ябълки с лимон и хлорела*
16.30 - 4-5 зърна какао*
19.30 - коктейл с мастика, лимон, мед*; червено цвекло в зехтин и черен пипер; домат; омлет от 3 яйца* с бри; 5 бисквити РК с домашно сладко от вишни*; 1 хапка халва Катерчика

12.06.14
21:00

Четвъртък, 12.06
Движение:
Ащанга 1 - 75 минути, май следващата седмица ще продължа само с Първа серия, мисля че от нея имам нужда в момента, докато кръста спре да ме боли.
малко след нея - 7-8 силови изправяния на ръце, после още 5-6 през деня, на различни места ;)
разходка до Деветашката пещера, басейн, пикник на река Вит...прекрасен ден (sun) (inlove)

Добавки:
серапептаза, метил Б9, Б50, Б3
рибено масло
магнезий, ГАБА

Храна:
08.30 - зелен чай*
09.00 - таханово бъркало* със сусамов тахан*
13.00 - шейк* от масло от бразилски орех*, мака*, астрагал*, какаови зърна*, мед*
14.30 - сок* от ябълка, прясна куркума*, морски зърнастец*
16.30 - 4-5 какаови зърна* и бучка (около 1-2 грама) кокосова захар*
18.30 - пикник* - мастика с лимонов сок, мед* и кардамон; салата краставица и тиквичка с домашен я.оцет*, зехтин, черен пипер, морска сол; жасминов ориз* с прясна куркума* и пресен джинджифил, нигела и бри; половин шоколад; 2 хапки сладолед

И малко снимки от седмицата:

Мнението беше редактирано от Margi на 12.06.14 21:07.

12.06.14
21:23

Живот си живеем тия дни.
Страхотен басейн са сгласили в Крушуна...и е доста по-близко от чифлици, орешаци и т.н.

13.06.14
16:08

Петък, 13.06
Движение:
Ащанга 1 - 75 минути
вечерта - час Виняса

Добавки:
серапептаза
рибено масло

Храна:
08.30 - таханово бъркало* ссъ сусамов тахан*
10.30 - фреш* ябълка със спирулина*
12.30 - шейк* с масло от бразилски орех*, какаови зърна*, мака*, астрагал*, чага*, мед*
15.30 - сок* от ябълка
18.30 - 3 варени яйца* с прясна куркума*, краставица; шоколад
21.00 - 7-8 кайсии

Мнението беше редактирано от Margi на 16.06.14 10:45.

16.06.14
10:59

Събота, 14.06
Малко спокойствие на Улеите, което си прерастна в мързел...
Движение:
Ащанга 1 - не знам колко време, но беше възпрепятствана от кучето Мая, която реши че това е някаква игра и се включи активно в нея. По време на Гледащите надолу кучета заставаше на постелката и ми ближеше лицето, събори ме от Воин, накрая направи едно Гледащо нагоре куче и си замина. :)
Отскочихме до Горна Оряховица да гледаме част от държавния шампионат по спортна акробатика, и по-конкретно плевенския отбор, чиято треньорка ме приюти в залата и ми помагаше цяла зима...от цялото гледане започнах да се чувствам като инвалидизиран Пинокио, иначе беше интересно - имаше доста добри (според моите разборания) състезатели. Нашите хора се представиха чудесно - второ място на балансните съчетания. :)

Добавки:
само рибено масло

Храна:
06.30 - зелен чай*
10.30 - таханово бъркало*
13.30 - -7-8 кайсии
18.00 - в приятната компания на Мишо и Яница ;) мастика коктейл*; салатка, салата* от боб (от големия), малко кашкавал; вафли Няа, шоколад...може да е имало още нещо, но не помня

16.06.14
11:11

Неделя, 15.05
Движение:
цяла сутрин мързел
в ранния следобед на стадиона в Трявна:
Ащанга 1, не знам колко време, но добре се получи. От слънцето и горещия тартан “омекнах” и нещата се получаваха леко и приятно
2-3 изправяния на ръце - за пореден път установявам че след Първа серия не съм в състояние да стоя на ръце изобщо.

Добавки:
рибено масло

Храна:
07.00 - кафе* с кокосово масло* и кафява захар
10.00 - таханово бъркало* с прясна куркума*
14.30 - 4 кайсии
17.00 - мастика коктейл*; салатки, 4 малки филийки пълнозърнест хляб с кашкавал, куркума и лук, запечени; шоколад, вафли Чудо, малко печени фъстъци

Понеделник, 16.06
Движение:
реших тази седмица в понеделник да почивам, понеже се чувствах размазана
довечера вероятно ще си водя Винясата

Добавки:
няма

Храна:
06.30 - таханово бъркало*
10.30 - 5 малки филийки ПХ с кашкавал и куркума, запечени, пинджур 3 вафли Ная, шоколад; още 2 филийки с масло и дом. сладко от ягоди*...много джънк, много нещо тези дни. Чувствам се пребита, гърба все още ме боли адски, въпреки че премахнах причината за болежките...предполагам ще му е необходим период за рехабилитация. Малко дрямка по-късно. |-)
19.30 - шейк* от цвекло, ябълка, прясна куркума*, зехтин, черен пипер, сол от мъртво море; 2-3 хапки салатка; 3 варени яйца*; малко дом. сладко от ягоди*, 1 вафла РК...и още ми се яде... (dull)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.06.14 20:10.

16.06.14
14:54

Благодарим ви за поканата, Марги!
Останах очарована от тишината, спокойствието и чистия въздух на селцето.

16.06.14
15:27

Вие винаги сте поканени. :)
...Малко безразборни снимки от уикенда:

16.06.14
20:42

Днес планирах да подремна, и не само че се получи, ами цели три пъти заспах, точно когато се надявах да свърша някоя работа. Втория път дори заспах за 15-20 минути на апликатора...Не разбирам защо тялото ми за втори път в последните две седмици просто отказва да върши каквото и да било + неконтролируема лакомия.
Освен това по незнайни причини гърба и кръста ми са особено болезнени - да се разбира: не мога да клекна дори, всяко движение, ангажиращо пояса ме поставя в адски болки, не помагат нито фоум ролери, нито апликатори...ще се пробвам с диклак довечера.
Поолаках се, ама не ми олекна... :D

16.06.14
20:50

казано от Маргарита Манева на 16.06.14, 20:42:

Освен това по незнайни причини гърба и кръста ми са особено болезнени - да се разбира: не мога да клекна дори, всяко движение, ангажиращо пояса ме поставя в адски болки, не помагат нито фоум ролери, нито апликатори...ще се пробвам с диклак довечера.
Поолаках се, ама не ми олекна... :D

...Може би един масаж цяло тяло “а ла Славко”, и питие “а ла Марги”  ще помогнат..?  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1