Ясно :) Тая шупла е много издаваща :D Добре е, че си отиваш във Варна - моето мнение е, че в момента Варна е в пъти по-красив град от Банско.
Ами да, много е типична за региона. Много е и вкусна, и когато започна да си хапвам, имам склонност да порекалявам :P
А иначе, за Варна, много съм щастлива че се прибирам. Имам само на още едно място да отскоча по пътя за там ;)
19.04.11
14:32
Маргаритке много интерсна личност си :) ще те следя с интерес, много радваш.Това което си избрала да правиш е изключително(говоря за йогата) и те поздравявам, аз се занимавам с бойни изкуства и правя доста упражнения от йога.И опреденело има какво да науча от теб.
П.С. Честит имен ден с малко закъснение, но сега те откривам :)
Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 19.04.11 14:32.
@f ts - във Варна не водя йога, тъй като, както казах, последните 2 години съм в Банско.
@ Божидар - мерси. Йога наистина има доста допирни точки с източните бойни изкуства. И аз ще те следя, дневника ти ми стана интересен ;)
Добавям за днес -
към 15.00 - 4! филии пълнозърнест (поне така пише ;) ) хляб, препечени с кашкавал*, зелена салата; няколко вафли и бонбони After eight
Поолях се малко днес, но явно имах спешна нужда от енергия, тъй като ме гонеше неутолим глад. Предполагам до довечера няма да има нищо повече за отбелязване.
крем от кокос*, чиа*, годжи бери*, мед* рожков* - новият ми любим десерт
Марги, здравей :)
Това ли са продуктите за крема? Кокоса на мляко или сметана е?
Да, това са всички продукти. Пропорциите са на око ( или на вкус :) ).
Обикновено ползвам суров кокосов крем (продава се в картонени кутийки по био магазините и е в твърдо състояние), с него става най-вкусно, но понякога ползвам и от сметаната.
Чиата и годжи берито ги накисвам предварително.
Вчера вечерта имаше още доста хапване подобно на следобедното (blush)
Српда, 20.04
Движение:
След ставане - 40 мин Виняса йога
Тренировка
20 мин интервално кростренажор
10:40 сек, 6 кръга:
А: plank reptile / mountain runner / knee tuck
B: @12kg DB: bench press / DL / renegade row
C: swiss ball crunch / weighted punches
D: surfer burpees / boxer crunches
Храна:
Обяд - 1/2 краставица, няколко листа зелена салата, хумус*; сусамка
Към 14.30 - лешници - 2-3 шепи
15.00 - фреш портокал
18.00 - 1/2 краставица, няколко листа зелена салата, хумус*
20.00 - домат, зелена салата, маслини, тофу*; 2 сусамки
По-късно смятам да унищожа няколко кивита :)
21.04.11
00:38
Малее не бях виждал някой да се храни така, дори и дете, Маргаритке добре ли си аз съм притеснен :D Как издържаш на тая храна цял ден и тренировки, ти ме изуми направо :x
:D Може да си малко подведен от това че не пиша количествата на някои храни. Например вчера за деня ми се събират общо около 200 гр хумус, 180 гр сусамки, 70-80 гр лешници и 100 гр тофу. По груби сметки това са около и над 2000 ккал. Не мисля че са малко за жена с моите килограми, така че отдъхни си...добре хапвам. :P
Да, това са всички продукти. Пропорциите са на око ( или на вкус ).
Обикновено ползвам суров кокосов крем (продава се в картонени кутийки по био магазините и е в твърдо състояние), с него става най-вкусно, но понякога ползвам и от сметаната.
Чиата и годжи берито ги накисвам предварително.
Вече е изпробвано, разкошно е :) Кокоса и рошкова страхотно си хармонират.
Благодаря:)
21.04.11
10:28
Да определено 2000 калории не са малко, аз ям по толкова, че и по малко, явно се подвеждам от нещата които ядеш, защото съдейки по себе си аз на тая храна твойта няма да издържа въпреки 2000кл, а това което ям аз дори на 1600 пак няма да съм гладен :)
@buhtata - и аз това открих за рожкова. Пробвах да го заместя с какао, ама не е същото ;)
@Bojidar - аз затова не смятам калории, защото обикновено се получава че ям колкото 90 килограмов тежкоатлет, а всъщност не се чувствам преяла, а и по-голямата част от калориите идват от богати на фибри продукти, което ги прави различни по качество и усвояемост от други храни.
Четвъртък, 21.04
Движение: денят започна с час и половина обикаляне с бърз ход по банки, куриери и т.н.
Тренировка:
20 мин интервали на кростренажора
10:40 сек, 6 кръга от:
A: plank reptile / mountain runner / knee tuck
B: @2 x 8kg BD burpee-row / DB windmill @8kg
C: commando push up-roll over / swiss ball reverse star crunch
D: още една суперсерия с хибридни упражнения, които ми е трудно да обясня :)
Вечерта: час Виняса йога
Храна:
Обяд - зелена салата с краставица, авокадо, зехтин, риган, хималайска сол*; сусамова халва с фруктоза (само такава имаше в магазина)
След обяд - лешници - към 40 гр
По-късно - фреш портокал и сусамка
Вчееря - зелена салата с краставица, тогу*, риган, зехтин, хималайска сол*; още малко от халвата и половин сусамка
Петък, 22.04
Движение:
След ставане - Виняса йога - около час
Тренировка - няма
Храна:
Цял ден ме мъчи ПМС глад, няма да описвам какво изядох, защото ще изпиша половин страница, но със сигурност ударих 3500 ккал! Странно, но не ми е тежко.
За днес - толкова :P
Събота, 23.04
Движение:
След ставане - Виняса йога - около час
Час разходка с бърз ход
Тренировка:
20 мин интервали на спин байка
A: lat pulldown @35kg / brpee-kenees-to-elbows
B: cable crnch @55kg / mountain runner
C: sumo dead lift-high pull @20kg / kalari push ups
D: FCT @20 kg / OH backward lunge @20kg
Храна:
След ПРЕзарежденето вчера, естествено не ми се яде особено. От сутринта съм изяла 2-3 ябълки с обилно количество вода.
Поправка в следобедната хрена :)
към 16.00 - “зелени” спагети (спагети със спирулина*, лъжичка хлорела*. копър, зелен лук, настъргана краставица, зехтин, 2 сусамки
20.00 тофу*, още 2 сусамки
Ужасен сладък глад ме гони :(
Мнението беше редактирано от Margi на 24.04.11 13:31.
Неделя, 24.04
Движение:
След ставане - около час Виняса йога
Разходка
Тренировка:
10 мин спин байк, старах се да поддържам висока скорост и променливо натоварване
10:40 сек, 6 кръга - push up-knee tuck
10 мин спин байк - отново висока скорост и натоварване
10:40 сек, 6 кръга - barbell reverse crunches @30kg
10 мин спин байк - колкото сили ми бяха останали, ги вложих ;)
10:40 сек, 6 кръга - plank reptile / mountain rnner / knee tuck
Храна:
След ставане - бълвоч с гуарана* и мед*
Обяд - салата от спанак, домат, чиа*, зехтин, риган, черен пипер, ленено семе (смляно); 2 сусамки (прекалявам с тях последните дни (devil) )
15.00 - чиа*, разбъркани с кокосова сметана, мед* и рожков*
Ранна вечеря - зелена салата с краставица, копър, лимонов сок, тофу*, зехтин, хималайска сол*; маслини; обикновени бисквити, намазани със сладко от боровинки*
Мнението беше редактирано от Margi на 24.04.11 17:33.
Понеделник, 25.04
Движение:
След ставане - час Виняса йога
За пореден път установявам че преди цикъл съм невероятно схваната; неща, които по принцип правя без проблем ми причиняват ужасна болка :(
Тренировка:
3 серии от:
10:40 сек, 6 кръга - спин байк, интервално
10:40 сек, 6 кръга - plank reptile / mountain runner / knee tuck
И още:
10:40 сек, 6 кръга - cable row / 20kg barbell backward lunge
10:40 сек, 6 кръга - push up-row @2x10kg / pistols (мъка, мъка)
10:40 сек, 6 кръга - barbell row / push-press @20kg
10:40 сек, 6 кръга - 30kg barbell reverse crunch / boxer crunches
Храна:
След ставане - бълвоч от чиа*, кокосово мляко, гуарана* и мед*
Обяд - салата от спанак, домат, краставица, ленено семе, зехтин, хималайска сол*; 3 (blush) сусамки
През целия следобед - около литър зелен чай* с мед*
Вечеря (поне по предварителни предвиждания) - зелена салата с краставица, зехтин, лимон, тофу*; обикновени бисквити със сладко от боровинки*
Вторник, 26.04
Движение:
След ставане - час Виняса йога
Тренировка:
А: lat pulldown @30, 35, 35 / mountain climber
B: barbell snatch / burpee-toes to bar
C: FCT @22.5 / kalari push ups
10 мин интервали на спин байка
100 (на всеки крак планинско бягане
още 10 мин интервали на спин байка
Доста интензивно се получи, без почивки между суперсериите.
Храна:
След ставане - бълвоч от чиа*, кокосово мляко, гуарана*, рожков* и малко кафява захар*
Обяд - салата от домат, краставица, зелен лук, зелена салата, зехтин, маслини; обикновени бисквити със сладко от боровинки*
15.00 - ябълка
16.30 - ябълка
17.30 - ранна вечеря - салата от домат, краставица, зелен лук, копър, зехтин, тофу*, 2 парченца черен шоколад и отново сусамка (уф, трябва да ги откажа, но за известно време съм без кухненски робот и не мога да си произвеждам десерти :( )
До вечерта - плодове
Мнението беше редактирано от Margi на 26.04.11 17:42.
казано от Margaritka на 26.04.11, 12:48:
Вторник, 26.04
Движение:
отново сусамка (уф, трябва да ги откажа, но за известно време съм без кухненски робот и не мога да си произвеждам десерти :( )
Точно тях пък защо ще ги отказваш? Поне има файда от сусама, за разлика от обикновените бисквити:D
27.04.11
09:18
И аз като съм на зелени работи омитам страшно количество сусамки/ядки и т.н. Трябва да има нещо по-стабилно все пак :D
Те не са кой знае колко калорични ... сигурно около 150-200 кал. да са ,което едва ли би ти се отразило на фона на цялостното меню :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.04.11 09:19.
Дива, както обикновено, си права :) ...обаче дори при положение че избягвам да броя калории, няма как да не обърна внимание, че сусамките ми ги качват драстично. И в тази връзка, fire, не си права - 150-200 са само пръвите две хапки: за 100 грама са около 550-600 ккал. Така че при 4 сусамки на ден, това прави над 2000ккал без храната :D От друга страна останалата ми храна е основно зеленчуци, така че може би наистина нямам сериозен повод за притеснение :D
Сряда, 27.04
Движение:
След ставане - Виняса йога - 60 мин
Тренировка - не ми се ходеше до фитнеса в дъжда и импровизирах в домашни условия:
Интервали 10:40 сек, 6 кръга от:
A: skips / surfer burpees
B: skips / commando push up-roll over
C: skips / backward lunge-front kick
D: skips / boxer crunches
E, F: още няколко вида упражнения за коремния пояс, които обаче ми е трудно да обясня ;)
Храна:
След ставане - бълвоч от чиа*, кокосово мняко, гуарана*, рожков*, малко кафява захар*
Обяд: няколко лъжици домашно мюсли*, състоящо се от: овесени ядки, ядки от спелта*, кокосови стърготини*, годжи бери* смляно ленено семе, рожков*, кафява захар* (всичко предварително накиснато във вода и залято с малко кокосова сметана), черен шоколад, цял (отново ПМС напомни за себе си)
...и моя милост в жалките си опити за double pigeon (може да не изглежда особено трудна, но тази поза отваря таза почти до точката на компресия на костите). Все още долният ми крак се свива навътре, има още какво да се желае.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.04.11 14:20.
Добавям още малко храна за днес:
14.30 - остатъка от мюслито*
16.00 - ябълка
Вечеря - салата от домат, краставица, копър, магданоз, темпе* в кокосово масло*; халва с фъстъци
27.04.11
23:34
Е това упражнение го правя и аз от снимката само, че не от лотос, а от напад.Обаче ми усуква зверски кръста, и ме беше захапал ишиас и точно там ме удря, иначе е мноого добро :)
Важното при това упражнение е не усукването на гръбнака, а отварянето на таза. Идеята е таза и коленете да образуват равнобедрен триъгълник. Аз усуквам гръбнака, защото ми е по-лесно да прилепя прасците един върху друг.
Четвъртък, 28.04
Движение:
След ставане - Виняса йога, както обикновено - около час
Тренировка - няма, но за сметка на това почти цял ден се разхождах из Сандански, Мелник и Рупите :)
Храна:
След ставане - “шейк” с гуарана*, рожков* и малко кафява захар*
По-късно - фреш ябълка
Обяд - салата от краставица, домат и пиперка; пърленка; трюфели с канела
Ранна вечеря - салата от домат, краставица, магданоз, нахут, зехтин; малко шоколад, останалите от обяд няколко трюфела
По-късно - 2 зелени ябълки
Петък, 29.04
Движение:
След ставане - Виняса йога - 60 мин
Тренировка:
10 мин интервали на спин байка
10:40 сек, 6 кръга от:
A: plank reptile / mountain runner / knee tuck
B: 20kg barbell snatch / burpee-toes to bar (само че последните повторения не стигаха до лоста краката ;) )
C: cable crunch @55, 60, 65kg / 20kg barbell backward lunges
D: 35kg barbell reverse crunch / 2x12kg DB push up-row
10 мин на спин байка, равномерно темпо (имах намерение за интервали, само че нямах сили)
Храна:
След ставане - бълвоч от чиа*, гуарана*, рожков*, кафява захар*
Обяд - спагети green (състоящи се от пълннозърнести спагети със спирулуна*, магданоз, зелен лук, краставица и хлорела* - с която малко попрекалих); домат; шоколад - цял, дори не беше черен :(
Предстои:
след обяд - ябълки
вечеря - отново салата с магданоз, домати, краставици; черен шоколад
След два дни напускам Банско и целия ми багаж е вече във Варна, много е неприятно без удобства вкъщи...и ми се яде кокосов крем, ама няма как да си направя :(
30.04.11
14:09
http://www.youtube.com/watch?v=Jcvq63B2bOY&feature=player_embedded#at=223
Събота, 30.04
Движение:
След ставане - 50 мин Виняса йога
тренировка:
15 мин интервали на спинбайка
И още интервали 10:40 сек, 6 кръга:
A: sumo dead lift-high pull @20kg / 20kg OH squat
B: FCT @22.5kg / lat pulldown @35kg
C: 35kg barbell reverse crunch / air squat-jump-knees to elbows
D: 20kg barbell snatch / 5kg turkish get up
Храна:
Обяд - домашно мюсли* от: овесени ядки, спелта*, годжи бери*, ленено семе, кокосови стърготини*, кокосово масло*, рожков*, чиа*, кафява захар*; и малко черен шоколад
Към 15.00 смятам да доизям мюслито*
Вечеря - салата домат, краставица, магданоз, соеви хапки, зехтин, черен пипер; черен шоколад
В общи линии днес е ден за доизяждане на каквото е останало, тъй като утре пътувам.
Днес беше и последната тренировка с тежести за следващите две седмици. Смятам да се отдам на йога, кардио и леки упражнения, много разходки, и заслужена почивка на далечно място. От утре откривам официално летния сезон. (sun) (sun) (sun) Така че най-вероятно ще започна с отчетите отново към средата на май.
А ако някой знае някакво занимание за ужасно дълъг полет, моля да сподели :)
казано от Margaritka на 30.04.11, 14:25:
Събота, 30.04
А ако някой знае някакво занимание за ужасно дълъг полет, моля да сподели :)
Марги къде ще ходиш? Иначе освен книга , списания и спане друго не се сещам. Поради скуката и стоенето на едно място не се навивам да летя по далеч от Европа, а така ми се ходи в Япония, Тайланд, Сащ и подобни далечни места
Все още имам време за губене и интернет, така че мога да се отчета. :)
Дива, и на мен стоенето на едно място ми е голям проблем, но все пак реших че едно ходене на о-в Бали би си заслужавало жертвата.
Отчетче за вчера:
Виняса йога преди тръгване.
Храната беше няколко шоколадови трюфела сутринта, и след това - вечеря: салата айсберг с домати и люти чушки, ризото, което бях толкова гладна, че ми се стори най-вкусното на света, и кадаиф (понеже сме в Истанбул ;) )
Понеделник: Виняса йога в ужасно малка хотелска стая. Предстоят няколко часа разходка и 16-часов полет (за който съм си приготвила книжка на Уди Алън и мелатонин (по препоръка на Козуначето) )
Храната ще я решавам в движение - най-вероятно нещо малко до полета, а после ще разчитам катарските авиолинии да ме изненадат с добро веганско меню. :)
Толкова за сега. :)
Ето ме и мен отново след седмица в тропическия рай. (sun) Набързо отчет за времето, през което ме нямаше.
Храна - много зелени кокоси, екзотични подправки, соя, фъстъци и плодове, чиито имена се изговарят трудно :)
Движение - всеки ден започваше с йога на изгрев и бягане по отлива привечер. Помежду - много разходки, шопинг и планинско колоездене в джунглата.
Впечатления: влюбена съм в това място - не случайно му се носи славата на райски остров, остров на боговете и т.н. Мога категорично да заявя, че това е най-красивото и магическо място на което съм стъпвала. Ето и новата ми цел - да направя всичко възможно всяка година да си подарявам поне 10 дни на това или подобно на него място :)
Ето и изглед от рая (sun)
казано от Margaritka на 11.05.11, 18:10:
Ето ме и мен отново след седмица в тропическия рай. (sun) Набързо отчет за времето, през което ме нямаше.
Храна - много зелени кокоси, екзотични подправки, соя, фъстъци и плодове, чиито имена се изговарят трудно :)
Движение - всеки ден започваше с йога на изгрев и бягане по отлива привечер. Помежду - много разходки, шопинг и планинско колоездене в джунглата.
Впечатления: влюбена съм в това място - не случайно му се носи славата на райски остров, остров на боговете и т.н. Мога категорично да заявя, че това е най-красивото и магическо място на което съм стъпвала. Ето и новата ми цел - да направя всичко възможно всяка година да си подарявам поне 10 дни на това или подобно на него място :)
Ето и изглед от рая (sun)
Уф, мечта...бих дизертирала на подобно място, без слънце и вода не мога
След повече от 48 часа във въздуха, по летища, хотели и автобуси, вчера вечерта най-после се завърнах благополучно във Варна.
Днес денят започна, естествено с йога. Тренирах, колкото да отбележа че или съм доста изморена от пътуването, или за 10 дни съм загубила всякаква спортна форма, както и да си докарам повсеместна мускулна треска за утре. Не си записах на момента какво правя, така че вече не мога да възпроизведа упражненията точно, но включих няколко изолиращи за средната и задна част на рамото, тъй като отнесох критики че съм ги занемарила и не изглеждат добре.
Храната до монента:
След ставане: кафе от жен шен*
След тренировка: smoothie от кокосово мляко* и замразени плодове
След малко смятам да унищожа около 200 гр тофу с кълнове от соя и люцерна и сос от тамаринд и малко портокалов шоколад*
ПП: Дива, и на мен много ми се ще да дезертирам на там, но без обратен билет. Още преди години установих че около екватора са местата, където се чувствам най-добре и най-щастлива, но остров Бали надмина и най-смелите ми мечти - повече от седмица се чувствах в невероятна хармония със себе си и света около мен...с две думи най-щастливия човек на планетата.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.05.11 12:08.
13.05.11
13:03
защо не ни взе по една гейша?
да не съм съвсем офф топик - там атмосферата не представлява ли тежка лепкава влага ?
иначе изглежда много иделично,макар и по туристически..
Мнението беше редактирано от donsir на 13.05.11 13:21.
Там няма гейши. ;)
Атмосферата е много повече от тежката и лепкава влага - от всякъде лъха спокойствие и аромат на тамян, липсва стреса и шума на западната цивилизация... (sun)
13.05.11
14:11
Хей Маргаритке, как е?Как мина почивката? :)
13.05.11
14:27
казано от Margaritka на 13.05.11, 14:00:
Там няма гейши. ;)
Атмосферата е много повече от тежката и лепкава влага - от всякъде лъха спокойствие и аромат на тамян, липсва стреса и шума на западната цивилизация... (sun)
все пак това,което каза за еднопосочния билет ми звучи доста пресилено...
чрез туроператор ли беше или самосиндикално?
@Божидар - Почивката мина невероятно, но за съжаление много бързо. Ще се постарая следващия път да предвидя поне 20тина дни.
@ex ungue leonem - Не е пресилено. Ако знам че има как да се издържам там, дори не бих се замислила. Пътувала съм на доста места, но нито едно от тях не ми е въздействало по такъв начин.
На въпроса ти - нещо по средата. Сестра ми работи за туристическа агенция и ми оказа доста помощ при организацията.
Да добавя и вечерята за днес:
зелена салата с магданоз, краставица, кълнове от соя и люцерна, зехтин, маслини, тофу; крекери* (доволно количество) със сладко от боровинки*
По-късно - соево мляко*
Събота, 14.05
Учудващо, но нямам мускулна треска след вчерашното подновяване на тренировките, но все пак и днешната си беше сериозно изпитание, въпреки че не беше от най-тежките или интензивни. На няколко пъти не успях да си довърша интервалите.
Сутринта започна с 45 мин Виняса йога
Тренировката:
Интервали 10:40 сек, 6 кръга:
A: plank reptile / mountain runners / knee tucks
B: lat pulldown @35kg / OH squat @20kg
C: bent over row - left; right @10kg / 35 kg barbell reverse crunch
D: renegade row @2x12.5kg / DB lateral raise @2x5kg
E: 2x10kg DB burpee-row / FCT @20kg
Храна:
След тренировка - smoothie от кокосово мляко и горски плодове
Обяд - зелена салата с кълнове от люцерна и соя, тофу, лимонова трева, пюре от тамаринд и зехтин; десерт - крем от кокосов орех, рожков* (малко попрекалих с количеството му), мед*, чиа*, годжи бери*
После ще добавям останалото. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 14.05.11 11:42.