Благодаря ти за линковете :) , за снимката помня, но докато ги търсих из блога ти си помислих че безвъзвратно съм ги изгубила :(
Нещо съм си загубила тренинга с трюфелите и шоколада - преди по-вкусни се получаваха, само че така и нямам навика да записвам рецептата на нещо, което се получава вкусно...
Четвъртък, 26.05
Движение:
Сутринта - Виняса йога - 40 мин
плаж
Тренировка:
За време: 20, 15, 10, 5 повторения от:
A: DB burpee-row @2x7.5kg (започнах с 2х10, но ми дойдоха множко, и като цяло по друг начин бях замислила упражненията, но тонуса ми хич го нямаше, така че прибегнах до по-лек вариант)
B: renegade row @2x10kg
C: mountain climber
Общо време - 13.22 мин Ужаст! Още на първата серия се лееха литри пот, а на скоростта ми и костенурка не би завидяла :D
Интервали: 10:30сек, 6 кръга от:
A: lat pulldown @35, 40, 40 / one leg toe touch
B: lateral raises @2x5kg / FCT @22.5kg
...и леко размазана снимка на ПМС корем с все още останали спомени от зимата :D (всъщност скоро получих забележка, че изглеждам така, сякаш съм спряла да тренирам (blush) )
26.05.11
17:15
Искам и аз плаж :(
А за твоето коремче, да не говорим :)
Браво (bow)
Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 26.05.11 17:15.
И храната:
Воински ден
През деня:
шейкове от кокосово брашно* с различни примеси - стана ясно че брашното ще използвам за направата на трюфели или други сладки, защото в шейковете така и не се смеси добре с никоя от съставките :)
мурсалски чай* с мед*
Следобедна закуска - салата от домати, краставици, оризово масло, копър; от снимката - тофу на скара с най-безобразно вкусния фъстъчен сос*; грис халва* (с модифицирана рецепта: грис от спелта*, оризово масло, кафява захар*, стафиди, малко шафран)
По-късно - любимото лятно ястие - тиквички на скара със сос от копър, галангал, оризово масло, лимонова трева*; още малко от печеното тофу; 2 лъжички веган течен шоколад*
...и още по-късно - останалите тиквички и още няколко лъжички грис халва* (пак ме е подгонил сладкият глад, но добре че този път съм подготвена, а не бягам до магазина за Фафли :P )
:)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.11 20:56.
Искам и аз плаж :(
А за твоето коремче, да не говорим :)
Браво (bow)
И аз се присъединявам към мнението на Актрисата :)... Страшен корем (bow)
@Стоил :D :D :D за мен това са съвсем обикновени неща, присъстващи ежедневно в менюто ми от мноооого години - бях почти дете, когато осъзнах че това, което слагаме в стомаха си е от особена важност и от тогава не съм спряла да се интересувам и да експериментирам. От тогава се зароди и страстта ми към по-екзотична кухня :)
@Актрисата и Десислава - благодаря, но хората, които ме познават лично и от години биха се съгласили, че това не е най-изчистения корем, на който съм способна ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.05.11 17:39.
26.05.11
17:50
Браво Марги, много хубава снимка :)
Петък, 27.05
Движение:
Виняса йога - 60 мин
плаж, разходка
тренировка днес няма
Храна:
Днес открих в магазина за здравословни храни, който скоро не бях посещавала нови (дори и за мен) - неща: бонбони от китайски ямс и сърцевина от палмово дърво :D Естествено, веднага влязоха в пазарската кошница :P
Полу-воински ден
След ставане - кафе от жен шен* с гуарана* и кафява захар*
Към обяд - ок. 300 гр ягоди
По-късно - сок от алое*
Следобедна закуска - салата от домати, краставици, магданоз, елда*, оризово масло*, хималайска сол*, галангал, лимонова трева*; сръкче от палмовото дръво*; 3 бонбона от ямс и остатъка от вчерашната грис халва*
Вечеря - ок. 250гр тофу на скара с оризово олио, галангал, хималайска сол* и кълнове от лук; остатъка от ямсовите бонбони и няколко лъжици безмлечен течен шоколад*
Мнението беше редактирано от Margi на 27.05.11 19:11.
Събота, 28.05
Движение:
Виняса йога - ок. 40 мин
Тренировка:
20, 15, 10, 5 повторения за време от:
А: backward lunge @15kg
B: bent over row @15kg
C: crab toe touch
Време: 10.30 мин
15-те кг ми дойдоха леки, но вече бях пуснала таймера, но пък не си дадох много зор да бързам
Интервали - 10:30 мин, 6 кръга:
A: cable crunch / mountain runners
B: prison squat-kick / crossed ankle push up and side step
C: superman plank / half lotus side plank
Плаж и цял ден в движение
Храна:
не ми остана много време за хапване, в ранния следобед успях да изям едно останало от вчера парче тофу на скара и в бързината да забъркам кокосов крем* с какао*, мед* и стафиди
вечерята беше извън вкъщи и се състоя от миниатюрна според моите представи за салата от домати, краставици, печен пипер и патладжан, две-три хапки от не особено вкусна пърленка, 100 гр ром, обилно поляти с ананасов сок
Днес беше един абсолютно crazy day. Както имах намерението да лежа по плажовете цяло лято и да си почивам заслужено, така изневиделица ме изнамериха по мистериозен за мен начин и ме поставиха на поредния ми житейски кръстопът: няколко месеца почивка, след които работа - неизвестно все още къде, за предполагаемо обидна заплата, но с любим човек до мен....или - скорошно подписване на договор за доста солидна сума пари, на прекрасно тропическо място, но...сама за доста голям период от време. Мамка му...как мразя да съм пред такъв избор. Ако някой има опит в разрешаването на подобни казуси, да се чувства поканен да сподели.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.05.11 23:27.
Днес беше един абсолютно crazy day. Както имах намерението да лежа по плажовете цяло лято и да си почивам заслужено, така изневиделица ме изнамериха по мистериозен за мен начин и ме поставиха на поредния ми житейски кръстопът: няколко месеца почивка, след които работа - неизвестно все още къде, за предполагаемо обидна заплата, но с любим човек до мен....или - скорошно подписване на договор за доста солидна сума пари, на прекрасно тропическо място, но...сама за доста голям период от време. Мамка му...как мразя да съм пред такъв избор. Ако някой има опит в разрешаването на подобни казуси, да се чувства поканен да сподели.
Приеми договора за доста солидна сума пари, на прекрасно тропическо място,пък любовта ще те последва.:)
Аз бих заминала :) И то без да се колебая особено... Всъщност, аз така и направих преди десетина месеца (бях в подобна ситуация). Марги, не те познавам лично, но от обменените приказки тук там - мисля, че ще заминеш :) В твой стил е, а и е някакси по-авантюристично и живо :)
Събота, 28.05
Ти си го взела решението вече...просто му се довери
С увоволствие чета тук :-) И ми се затвърждава желанието да положа повече усилия за овладяване на йога. Поне асаните де.. Останалата част от цялостната философия в по-голямата си част отдавна е част от мен.
Гъвкавостта си я имам, остава просто да я доразвия.
29.05.11
10:53
Марги да имаш и малко по-различно мнение...:) Аз лично не мога да издържам дълго в чужбина, не става въпрос да ми липсва мъж или нещо друго, някак имам нужда да се върна в Пловдив, ако го нямаш този проблем и ако не си моногамна, в смисъл да страдаш супер много за гаджето си, това на мене не ми е познато, но ти както пишеш, ти е познато, а и ако договорът не е много обвързващ, не виждам какво може да те спре...Също и ако обичаш да ти се случват нови различни неща ( в смисъл срещи с интересни хора, пътували много, чели и т.н.), защото в нашата страна няма много голям потенциал в това отношение...
Събота, 28.05
Може би имаш нужда от отдръпване от познатия ти социум? Та било то и този любим човек. Но отговорът само ти го знаеш - няма как да те подбутнем в правилната посока :-) Следвай вътрешния си глас и остави логиката настрана - тя само пречи!
Благодаря на всички ъа включването :)
@борислав - ще се радвам ако всичко се окаже толкова просто :)
@Атом - винаги досега съм правила точно този избор. Обикновено приемам нещата пзрвосигнално като черни или бели, а след по-задълбочен анализ се оказва, че всъщност има още цяла дъга цветове. Надявам се случая да е точно такъв :)
@Дива - мамка му - как може винаги да си права?? :D
@Innocence - и ти си права - имам нужда да не работя тук. С годините ми става все по-трудно да понасям негативиъма, който се е възцарил навсякъде.
@Joyplovdiv - където и да съм пътувала и работила, винаги ми е било приятно да се прибера взв Варна. Смятам да изчакам да прочета договора, и след това да взема решение, но мисля няма такъв договор, който да ме спре, ако реша да си ходя.
Да се отчета и за днес, въпреки че няма нищо, което си струва да се запомни ;)
Неделя, 29.05
Движение:
Виняса йога - 40 мин
плаж, разходки
Храна:
През първата половина на деня по традиция нямах никакъв апетит. След което бях завладяна от остър емоционален глад. Пояснявам: не става въпрос за глад за емоции, а глад породен от такива ;) Това е изключително рядко явление при мен и не съм сигурна кое е по-зле - ПМС или това :D
Та така...за рекордно време унищожих 150 гр сусамки, 6! Фафли, 3 препечени филии домашен черен хляб с хималайска сол* и галангал, останалите лъжичка-две вчерашен крем* и за капак - шепа сурови фъстъци* (sweat)
Странно - не се чувствам преяла.
ПП: добавям: смути от авокадо, какао, мед* и Н2О
ПП2: пак добавям: още няколко фолии домашен хляб с хималайска сол* и горчица
Днес денят го пишем “свински”, без нито едно свястно хранене. :(
Мнението беше редактирано от Margi на 29.05.11 20:26.
лУкУмИни (blush) или с халва (blush)
Не са нито специални, нито здравословни, дори не са екзотични :D ...но поне са растителни ;)
Каквито и да са вафлите, са лоши за организма :) Да, вегетариански са...но ако ще ги ядете, поне си взимайте вафла БОРЕЦ, защото има по-голям пласебо ефект :)
29.05.11
17:31
Да се отчета и за днес, въпреки че няма нищо, което си струва да се запомни ;)
Неделя, 29.05
Движение:
Виняса йога - 40 мин
плаж, разходкиХрана:
През първата половина на деня по традиция нямах никакъв апетит. След което бях завладяна от остър емоционален глад. Пояснявам: не става въпрос за глад за емоции, а глад породен от такива ;) Това е изключително рядко явление при мен и не съм сигурна кое е по-зле - ПМС или това :D
Та така...за рекордно време унищожих 150 гр сусамки, 6! Фафли, 3 препечени филии домашен черен хляб с хималайска сол* и галангал, останалите лъжичка-две вчерашен крем* и за капак - шепа сурови фъстъци* (sweat)
Странно - не се чувствам преяла.
Странно ми е малко, с тоя режим на хранене и при положение, че се занимаваш с йога да нямаш сутрин апетит, аз след 15 йога, се чувствам толко лек и пречистен като новоредн и супер гладен, не ти ли се яде сутрин след виняса йога?
Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 29.05.11 17:31.
@valerious - в никакъв случай не съм казала че са полезни, ползвам ги в спешни случаи :D
@Божидар - никога не съм имала навик да закусвам сутрин. Апетита ми е най-голям вечер. След хата йога може и да огладнея, но след виняса обикновено е: “ох...китките ми, раменете ми...” нали се сещаш, след 50-тина хинду лицеви опори :D и въпреки това е прекрасно усещането :)
29.05.11
20:50
Не е ли много ветровито за плаж? Нас в Бургас ще ни отвее още малко. Не, че няма ентусиасти...
А като човек, на който добрите възможности винаги се струпват едновременно, знам че решението трябва да вземеш сама. Винаги се прави компромис, зависи кой е по-поносим:)
П.С. ПМС корем? Шегаджийка!:)
Във Варна не само че има ентусиасти, ами през почивните дни е трудно да си намери място човек. ;)
Днес беше леко ветровито, но приятно (sun)
Решение е ясно че ще взема сама, просто събирам “независими” мнения. Всъщност ще направя всичко по силите си да не избирам, а ако мога по-скоро да комбинирам нещата. :) Когато дойде времето ще му мисля ;)
ПП: ПМС, при това доста дълго вече продължаващо (devil)
Понеделник, 30.05
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка:
50(each leg) backward lunges @20 kg
50 bent over rows @20 kg
50 35kg barbell reverse crunches
50 kalari push ups
50 (each leg) mountain climbers
50 (each side) boxer crunches
Това вместих в дългите 17.06 мин
И после интервали: 10:30 сек, 6 кръга:
superman plank / half lotus plank / one leg elbow plank
Малко изолации за рамо отново.
Храна:
Доста вода през първата половина на деня
14.00 - половин зелка със сос от копър, магданоз, галангал и оризово масло; десерт - 90гр веган шоколад*; няколко подсладени китайски ямса*
18.00 - тиквички на скара със същия сос както по-горе; домашни трюфели*; останалия ямс*
По-късно - ягоди
Още по-късно - 3 трюфела* и краставица
Мнението беше редактирано от Margi на 30.05.11 22:11.
30.05.11
23:41
Поздрави от една голяма почитателка на твоя дневник :) http://www.youtube.com/watch?v=fA8QeWA4I6I&feature=related (забележка - първия слайд от видеото : future да се чете present :) )
Мнението беше редактирано от София Жекова на 30.05.11 23:47.
ПП: ПМС, при това доста дълго вече продължаващо (devil)
До преди няколко месеца си мислех,че само мен ме тресе ПМС-то в този форум :D Добре,че открих още една сродна душа :D
@София - :) Балгодаря
@Hiya - Не се притеснявай, you’re not alone :D за твое успокоение, няколко дни след ПМС, започва да ме тресе СМС (С - след). :)
Вторник, 31.05
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Храна:
10.00 - какао*
13.00 - тофу на скара (около 250 гр)с оризово малсо и хималайска сол*, малко тиквички на скара със сос от копър, галангал, оризово масло и магданоз; десерт - 2 соеви кремчета* и няколко домашни трюфела*
16.30 - фреш от моркови
17.00 - 100-тина грама сурови фъстъци*, няколко трюфела*, последните 2 соеви кремчета*
19.00 - краставица
Мнението беше редактирано от Margi на 31.05.11 19:17.
Марги, аз след като започнах да те чета се разтърсих какво аджеба е виняса йога и намерих това: http://yoga.start.bg/play.php?lid=499852&tv=v7
Респект.... аз бих се справила само с някои от позите в началото....
Все ще трябва да намеря време и моя учител по йога... едва ли сама ще поставя правилното начало?
Даммм...това е Ащанга Виняса, при това само завършващите пози. Общо серията продължава до час и половина. Ащанга се състои от 6 серии, които прогресират по трудност. Виняса се нарича последователността от асани, които се изпълняват без задържане и изпълнението им е обвързано с определен вид дишане. Всяка Виняса може да бъде може да бъде модифицирана според степента на напредналост на практикуващия. Като цяло Ащанга Виняса йога е доста енергоемко занимание, но усещането от него е несравнимо (sun)
Сряда, 01.06
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Тренировка:
50 FCT
50 forward and back lunge right leg
50 forward and back lunge left leg
50 commando push ups
50 side crunches - left
50 side crunches - right
50 boxer crunches
Време: 16.05 мин
придърпване на вертик. скрипец - 4х6 @40кг
гребане с дъмбел - лява ръка - 4х6 @12.5кг
греване с дъмбел - дясна ръка - 4х6 @12.5кг
50 35kf bаrbell reverse crunches
Храна:
9.00 - какао*
11.00 - соево мляко* (ок. 400мл)
12.30 - 2 банана
14.30 - ок. 150 гр тофу с фъстъчен сос*, трюфели*, грис халва* (две лъжички за дегустация), шепа сурови фъстъци*
17.00 - краставица с фъстъчен сос* и доволно количество грис халва*
19.00 - салата от краставици с магданоз
20.00 - фреш от моркови - ок. половин литър
Мнението беше редактирано от Margi на 01.06.11 21:18.
01.06.11
17:28
Ти днес направо си се разбила, бравоо :) и аз съм така до тука 2 тренировки сега отивам на 3та след 30 мин. :D
Е, чак пък да съм се разбила :D Най-много зор видях с лицевите опори - на моменти раменете ми сдават багажа :(
01.06.11
22:24
Аз правя раменни преси на стойки на долу с главата и рамената ми са смазан нон стоп :D
Мнението беше редактирано от Bojidar Stefchev на 01.06.11 22:28.
01.06.11
22:53
Пробвай на стойки не товари китките изобщо, иначе на ръце е много по лесно като натоварване обаче много товари китките, и мене ме болят ако не го правя на ръкохватки :)
Четвъртък, 02.06
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Чистене след майстори (част 1) (sweat)
Храна:
8.00 - какао*
12.30 - ок.500 гр ягоди
16.00 - тиквички на скара със сос от оризово олио, лимонова трева*, 100-тина гр. тофу на скара със същия сос, джинджифил, хималайска сол*; червен боб* с домати, зелен лук и оризово олио; последните останали трюфели*
18.30 - банан
по-късно - ягоди
Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.11 19:21.
Петък, 03.06
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Тренировка:
I Believe…
That you can keep going long after you think you can’t. :)
За време:
50 dynamic squat @10kg
50 side burpees + knee tucks
50 crab toe touch
50 mountain climbers
50 prison get up
Време - 15.47 мин
Интервали 10:30 сек, 6 кръга от:
A: DB bench press / DBDL / DB renegade row @2x10kg
B: backwerd lunge @15kg / lateral raises @2x5kg
C: 35kg barbell reverse crunch / cable crunch @55kkg
Нямах сили дори за стречинг.Въпреки че не ми се тренираше много и в началото тръгна малко трудно, за днешната тренировка мога с чиста съвест да кажа че ме разби. :) Едва се придвижих до вкъщи.
Храна до момента:
8.00 - какао*
11.30 - компот от алое
12.00 - тофу(ок. 150 гр) на скара със сос от домати, кълнове от броколи, галангал, хималайска сол*, тиквички - като вчерашните; десерт - крем от банан и кососово брашно* с малко мед*
14.30 - половин папая
16.30 - сок от ягоди и папая
18.30 - тофу (същото като на обяд), салата от домати, крсатавици, кълнове от броколи, оризово масло, хималайска сол*; десерт - кокосово-бананов крем*
20.00 - сурови фъстъци*, една лъжичка от крема*
Мнението беше редактирано от Margi на 03.06.11 21:30.
Събота, 04.06
Движение:
Изключително приятна Виняса йога в 7.00 сутринта (sun)
За пореден път констатирам закономерността, че в ден след тренировка с тежести съм доста по-”дървена”, отколкото след “почивен” ден. Пак се старая да разтягам на допустимия си максимум, само че боли повече (sweat). Неприятното усещане обаче отшумява след първите 15 минути. :)
Разходка с велосипед в лежерно темпо до плажа и обратно (с престой там, естествено ;) )
Чистене след майстори (част 2). След всяко чистене усещам дробовете си сякаш съм изпушила поне 10 цигари една след друга. (puke) За щастие му се вижда края.
Храна:
6.30 - какао*
12.00 - тофу на скара с оризово масло и галангал, банан с малко цветен мед*
16.30 - ягоди
17.30 - краставица; елда* със странен сос, състоящ се от фъстъци*, кокосово мляко*, галангал, черен пипер, хималайска сол* (в общи линии вложих в него почти всичко от хладилника, което е, или може да бъде преобразено без особени усилия в сосообразна консистенция :D ); десерт - остатъците от вчерашния кокосово-бананов крем* и малко соево мляко с ванилия
Мнението беше редактирано от Margi на 04.06.11 18:14.
Събота, 04.06
Движение:
Изключително приятна Виняса йога в 7.00 сутринта (sun)
За пореден път констатирам закономерността, че в ден след тренировка с тежести съм доста по-”дървена”, отколкото след “почивен” ден. Пак се старая да разтягам на допустимия си максимум, само че боли повече (sweat). Неприятното усещане обаче отшумява след първите 15 минути. :)
И аз съм усетила подобна закономерност при себе си и имам чувството,че колкото повече увеличавам тежестта, толкова по-трудно на другия ден се разтягам.
И докато не съм забравила..някъде бях чела,че млечните не влияят благоприятно на гъвкавостта.Според теб има ли нещо вярно?