Налагат се допълнения. Нали от три дни не съм яла повече от няколко крекера или авокадо, като се прибрах във Варна, нападнах чапатито на майка ми, с масло и овче мляко + домашен кайсиев кекс...всичко това в 22 часа.
Друго: Тези от вътрешните полети са е’ати садистите - изхода за Варна няма нито тоалетна, нито има откъде да си вземе човек вода. Съответно, седиш жаден и ти се пикае, защото си излочил половин литър вода, знаейки че предстои висене на същия този изход. После тъпчат един автобус за извеждане до самолета с хора до пръсване, затварят вратите и буса не тръгва 20 минути. И накрая, когато самолета излети и станеш до тоалетна, стюардесите то махат да седнеш, съобщавайки че имало турбуленция, когато самолета не помръдва.
А накрая, когато слязох, един от посрещачите на жена от нашия самолет я пита как е бил полета, тя отговори: “страшна турбуленция имаше”... 😂😂😂
Мнението беше редактирано от Margi на 02.12.17 19:49.
Движение:
- йога под надзора на Олга, изпитен вариант. Имаше забележки само към 1-2 пози от 48. 🙂 , иначе цял ден съм катп дроб
Храна:
- мед с джинджифил
- шоколад и кафе, и двете не от най- хубавите
- морков, ряпа, чапати, кашкавал, маслинова паста, паста от люти чушки; домашен кайсиев кекс
Цял ден ми е зле на корема заради късното ядене снощи.
Вода:
- 2 л
Движение:
- йога, пак като за изпит, малко над два часа. Имам два положителни отговора на лична практика и преподаване от Олга. Което означава, че съм допусната до изпит, който по всяка вероятност ще се състои в началото на юни. Учителския курс официално приключи, т.е. завършихме семестриално, така да се каже. Само участниците в него си знаем колко време, усилия и средства ни костваше и още ще продължи да ни коства. Нищо чудно че Айенгар йога класовете са с почти двойна цена на всички останали, съответно и това, което посетителите получават, е несравнимо с други часове по йога. Така. Олга ме похвали, и аз си се похвалих сама. Добре е човек да оценява реално себе си. Досега малко съм се подценявала.
Храна и добавки:
- райска ябълка
- 2 реда шоколад
- 2 мини банана
- още шоколад, няколко малки морковчета
- домашна баница с масло и паста от люти чушки, овче мляко с мед, домашен кекс...наядох се със сладко о тесто днес, но много физическа и психическа умора се събра последните седмици, а и МЦ се очаква скоро, така че имам оправдание.
Вода:
- 2 л
- 1 чаша с въглен
Тази симпатяга намерих сутринта да съзерцава морето. 🙂
Движение:
- йога, час
Храна и добавки:
- смути от мини банани, райска ябълка, чиа
- кафе с кафява захар
- салата от морков, ряпа, зехтим, оцет; елда с маслинова паста и сирене, оризова и лимецова меденки
- райска ябълка
- райска ябълка
- 2 мини банана
- доста късно, но се прибрах гладна след полета, та - малко шоколад с гхи и сурови крекери
Вода:
- 1 чаша с въглен
- към 1.8
Мнението беше редактирано от Margi на 04.12.17 23:47.
Движение:
- МЦ йога, около час
- ходене до работа, ок.3-4 км
Храна и добавки:
- синбиотик разтворен във вода
- чай от липа с мед
- шейк от какао, мака, кокосово масло, мед, Чили
- облизах съда в който правих шоколадови бонбони
- басмати с листа къри и др. подправки бисквита
- по малко от два вида какаови шейка
- бадеми
- домашна баница, доста, при това - късно
Вода:
- 1 чаша с въглен
- малко над 2 л, част от нея солена
Мнението беше редактирано от Margi на 05.12.17 21:25.
Движение:
- МЦ йога, по-малко от час
- ходене - малко над 5 км
Храна и добавки:
- чай от липа с мед
- шейк от какао, бразилски орех на прах, мескит, кокосово масло, мед - пак имах подаръци от Перу ❤
- сурови крекери, някаква моцарела, маслинова паста, “спагети” от краставица с нигела
- лимонов сок с клеева тинктура и мед
- клеева тинктура с мед и джинджифил
- бял шоколад
Вода:
- 1 чаша с въглен
- малко над 2 л, 500 мл от които с морска сол
Добавям и един шриланкски илач срещу настинка, с мед. Доста физически и емоционален стрес ми се натрупа предишните седмици + недоспиване, а с добавен целодневния престой ма строителен обект и количеството издишан прах, пътуване из самолети и няколко болни колеги на курса във Варна...имунната ми система нещо се опитва да си почива и гърлото ми дращи от вчера насам, а пък сега съвсем нямам време и настроение да се лигавя с боледуване. Така че - сезона на джинджифила и гуараната започна. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 06.12.17 22:31.
Движение:
- МЦ йога, час
Храна и добавки:
- лимонов сок с пчелен прашец и мед
- шейк от какао, бразилски орех на прах, мака, мед, Чили, ванилия
- тахан с мед и лимонов сок
- вит. Д
- рейши кафе
- авокадо с морска сол, моцарела, маслинова паста, 3 сурови бонбона, няколко сурови лешника
- кисело мляко със сурова тръстикова захар, 2 бисквитки
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- още около 1.2-3 л
Днес гърлото е съвсем ок, но вечерта имах час да водя и в залите още е малко прясно след ремонта и когато си поемам повече въздух за да мога да говоря, ми дразни ужасно. Ако само си седя, без да водя - няма проблеми. Така че - пак ме заболя след практика. :(
Мнението беше редактирано от Margi на 07.12.17 22:12.
Движение:
- към 6.00 - 15-тина минути Суря Намаскар
- ходене - 3-4 км
- пауър йога, при “колега”...всеки път когато отида при различен от Айенгар преподавател, съжалявам за безвъзвратно загубеното време. Пози без връзка една с друга; елементарни пози, последвани от такава с висока сложност, без никаква подготовка
Храна и добавки:
- лимонов сок с мед и пчелен прашец
- шейк от чага чай, какао, бразилски орех на прах, кокосово масло, мед
- 2 квадратчета черен шоколад Гайо
- мус от авокадо с мака и неща; още2 квадратчета Гайо и малко мед с клеева тинктура
- червено вино; салата от цвекло, морков, ябълка, олио от тиквено семе, домашен оцет, конопено семе; 3 бъркани яйца с масло и сирене; пукани ръжени ядки с мед; бисквитки..доста
- напитка от пурпурна царевица, карамфил и канела
- трифала (пия я от 2-3 дни, но все забравям да я впиша)
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1.4 л
Мнението беше редактирано от Margi на 08.12.17 22:23.
Движение:
- йога, 70 минути
Храна и добавки:
- лимонов сок с пчелен прашец и мед
- шейк от какао, якон, бразилски орех на прах, ванилия малко мед, мака
- малко рейши кафе
- няколко моркова с маслинова паста; сурови крекери; мед с клеева тинктура и ванилия, суров бонбон с баобаб
- малко шоколад, камембер с черен пипер
- чаша сок от пурпурна царевица с канела, карамфил и мед
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- още около 1.5 л
Движение:
- йога - 80 минути
Храна и добавки:
- шейк от какао, хо шу у, рейши, бразилски орех на прах, кокосово масло, мед, ванилия, карамфил, канела
- авокадо с маслинова паста, почти цял шоколад
- половин МАКА-о
- сурови лешници
- червено вино, домашна пълнозърнеста пица, още малко шоколад
- шри ланкски лют илач срещу синузит скорен от якон и малко мед - възпали се от изпаренията от боите и така и си ме мъчи вече почти седмица - боли ме глава почти постоянно
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500мл с морска сол
- още около 1-1.4 л
Мнението беше редактирано от Margi на 10.12.17 21:29.
10.12.17
21:00
Тамън щях да кажа, че Суря Намаскара си го отсвирила, ама върнах назад и видях, че на студ. празник си го уважила 😉
Що стана с фъча, дето скоро щеше да може да се пробва и от по-широк кръг заинтересовани 😀
Аз помня какво е “обещавано” 😉
казано от Deyan на 10.12.17, 21:00:
Тамън щях да кажа, че Суря Намаскара си го отсвирила, ама върнах назад и видях, че на студ. празник си го уважила
Що стана с фъча, дето скоро щеше да може да се пробва и от по-широк кръг заинтересовани
Аз помня какво е “обещавано”
Ами, аз почти всеки ден започвам практиката си със Суря Намаскар, просто го пиша отделно когато това се окаже единствената ми практика за деня. 🙂 Не ми се занимава надълго и нашироко да пиша какво съм правила по време на йога, защото така и не намерих сбит и ясен начин да си описвам практиките. Пиша ги само като време, и ако има нещо съвсем специфично към тях. Понякога са по-динамични, понякога са по-лежерни, но когато ходих на пауър йога онзи ден, и после ми казаха че това е била свръх интензивна практика, установих че моите практики са някакви извънземни откъм натоварване на фона на това, което се води.
Относно фъча, шоколада и шейковете - още на 30-ти отворихме мястото, където могат да се ядат и пият. 🙂 Намираме се в южните квартали на София, при интерес, на лично съобщение мога да дам подробности, за да не си правя безплатна реклама. 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 10.12.17 21:32.
Движение:
- йога - 70 минути
- днес бях решила да се наспя и да стана без будилник, съответно, събудих се в 5.10 😒 Помотах се и после пак си легнах до към 7.30. Направих си йогата и някоя друга задачка и към 12.30 пак заспах...като пън. Много умора ми изби в комбинация с раздразнения синузит, направо ме преби днес.
Храна и добавки:
- лимонов сок с мед и пчелен прашец
- шейк от конопено мляко, какао, мака, бразилски орех на прах, мед, кокосово масло, ванилия
- 2 лъжички течен шоколад с гхи
- басмати с кокос, годжи бери, гхи, мака, карамфил, канела, сурова тръстикова захар ❤
- кисело мляко с мескит и сурова тръстикова захар
- мус от авокадо с манголд, черен пипер, лимон и баобаб, 2 филийки хляб вита,сушени сини сливи
- едно малко парче от вчерашната домашна пица
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1.2 л
Движение:
- Суря намаскар и стойки на ръце, около 45 минути
- следобед малко пози пот стоеж и висене на въжетата - не повече от 15 минути
Храна и добавки:
- шейк от какао, гуарана, муира пуама, мед, ванилия, бразилски орех на прах, кокосово масло
- тахан с мед и лимон
- като вчерашния ориз с годжи бери, кокос и мака, 1 туикс
- хляб вита с авокадо; кисело мляко със сурова захар, към 19.30
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1.5 л
От няколко дни с непрестанно главоболие заради синузита, който се провокира от не съвсем изсъхналата боя и климатиците около мен. Идвам сутрин и всичко е ок, към 12-13 часа почват мъките. До вечерта очите ми сълзят. Отворим прозорците - главоболието изчезва; затворим и пак отначало. 😒 Приемам съвети как да минимизирам ефекта на климатиците.
Движение:
- суря намаскар и стойки на ръце разоични варианти, 40 минути
- пози от стоеж и обърнати - още 40 минути по-късно сутринта
- ходене
Храна и добавки:
- щях да гладувам днес, но напъна и нервите ми дойдоха в повече през последните седмици и на обед се отказах - ядох квасена сметана с червено цвекло, морска сол и мака; шоколад; сусамови бонбони (намерих изостаналиот Шри Ланка 🙂 )
- доядох си кофичката сметана със сурова захар
- авокадо с малко сурови крекери, лъжичка мед
- бисквитка с рожков; филия грахам с масло и кашкавал
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1.2-1.4 л
Движение:
- йога, 70 минути
- колелце за корем 🙂
Храна:
- пресен джинджифил с мед
- шейк от какао, тинктура чага, хо шу у, шилажит, рейши, мед, кокосово масло
- кисело мляко с хлорела и мед
- пастет от едно авокадо с остатъците от продукти за сурови крекери - спанак, спирулина, домати, босилек, пиперки... 🙂 с две филии хляб Вита, станал на сухари; 1 шоколад
- малко камембер, 2 квадратчета бял шоколад
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- около 1.2 л
Ходихме днес на крио-камера с течен азот, -120 градуса....еми...става, за който не се е къпал в Глазне на 4 градуса вода...Усещането от 4 градусова вода е доста по-хардкор от -120 градусова пара. След камерата го нямаше онова моментно обездвижване и последващия шум от нахлуващата кръв...абе, това с камерата си е СПА глезотия. Истинската криотерапия е навън! 🙂
Мнението беше редактирано от Margi на 14.12.17 21:36.
15.12.17
00:17
квасена сметана с червено цвекло, морска сол и мака;
Те тука ме загуби. 🙂 Не мога да си въобразя вкуса на цвекло с мака смисъла на комбинацивта (реших да си кажа 🙂 ) .
казано от Queen Cobra на 15.12.17, 00:17:
квасена сметана с червено цвекло, морска сол и мака;
Те тука ме загуби. Не мога да си въобразя вкуса на цвекло с мака смисъла на комбинацивта (реших да си кажа ) .
Все едно да си направиш салата от цвекло и ряпа. 🙂 Мака на практика е нещо подобно на ряпа, само че на прах. На мен ми се връзва вкусово на почти всичко. 🙂
Движение:
- йога, 40 минути...еми, не мога да се събудя и минута преди 5.15 за да си удължа практиката...в дните, когато излизам в 7 от вкъщи, това е
- ходене
- следобеден сън, прекъснат от някакъв небвъобразим шум от горния етаж в 14.45 😣
Храна и добавки:
- шейк от какао, рейши, хо шу у, бразилски орех на прах, кокосово масло, мед
- сурови крекери, малко лешници, един суров какаов бонбон
- червено вино, салата от манголд, олио от тиквено семе, кокосов оцет, кашкавал; още кашкавал с домашно уасаби 😍 , екструдирани ръжени ядки с мед, кисело мляко, пешън фрут на прах, маки бери
- нутела; 1 филия типов хляб (от цба) сдомашно уасаби и кашкавал
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- ще се опитам до 1.5 л да докарам останалото количество
Ужасно неадекватни са станали реакциите и поведението на хората! Просто нямам думи. Детоксикация им трябва - спешно!!!
Мнението беше редактирано от Margi на 15.12.17 18:18.
Движение:
- йога, час
- криотерапия...река Глазне - da real deal ❄😱😎 По субективни усещания, сравнено с предишния път когато температурата на водата беше 5 градуса, сега вероятно е не повече от 1…влизането стана против всякакви инстинкти за самосъхранение, излизането беше със скоростта на звука, ходилата ми бяха напълно безчувствени поне 5 минути след това. Не съм сигурна че утре ще повторя. Иначе, днес заходите бяха два и след цял ден нерви, главата ми се поизчисти...въпреки че и нерви и без нерви, над някои ситуации нямам власт...чакаме...
Храна и добавки:
- шейк от какао, мака, бразилски орех на прах, муира пуама, гуарана, мед, кокосово масло
- половин суров бар
- два коктейла с лимонов сок, кафява захар, тинктура от чага, ром (преди ледената вода, разбира се)
- салата от бейби спанак, авокадо, краставица, зехтин (с въглен); пълнозърнести спагети с домашно уасаби и малко сирене, няколко крекера, нутела
- фреш от грейпфрут
Вода:
- 1 чаша с въглен
- 500 мл с морска сол
- още малко над литър
Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.17 20:45.
Нещо, което мен лично ме впечатли: 🙂
Хора, чиято горна и долна част на тялото са сякаш чужди и не пасват една на друга.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.17 22:24.
17.12.17
01:29
казано от Margi на 16.12.17, 22:23:
Нещо, което мен лично ме впечатли:
Хора, чиято горна и долна част на тялото са сякаш чужди и не пасват една на друга.
Това съм го гледал десетки пъти и продължавам да му се възхищавам, просто е неестествено.Хора са, Нервак и в много отношения превъзхождат тези, които ти наричаш хора без ирония.........
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.12.17 01:35.
Хора ...друг път.
Обяснявай ми....щот и готвиш на такива примати..
Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 01:37.
17.12.17
01:42
казано от nervak на 17.12.17, 01:35:
Хора ...друг път.
Обяснявай ми....щот и готвиш на такива примати..
Възрастта и твърдоглавието ти са нещо, което няма смисъл да се бори.
Само въпрос:
С колко местни жители на “третия свят” чернокожи си
общувал???????
Не черни от Бронкс, Куинс или Люлин, смазани от факта, че и бащите им и дядовците им и пра-дядовците им са били роби??????
Всички интегрирани черни са общности с порядки и неуважение към “нашия свят” като продукт от третирането им от “белия свят”.......
Ти са ежиж и се периш с ножове и си корав, спор няма и знаеш и си ми спечелил уважението, ама като убиеш сърна с лък, маймуна с отровна стрела или заек със змия ще се съглася, че си годен да се смяташ за равен на тях.
Те имат по-здрави общества, по-всичко, сляп си за тази истина.
П.п. Нямам идея за кого готвя, влизат документи на принтера и копам......
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.12.17 01:50.
Уфф,нека зададем въпроса така:щот много сте природолюбители:
Колко тъмнококожи Нобелови лауреати има в естествените науки ...не се мъчи-един няма)))
С теб ми харесва да споря...)))не се пънеш с някви общо”човешки” черти.
Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 01:52.
17.12.17
01:51
казано от nervak на 17.12.17, 01:49:
Колко тъмнококожи Нобелови лауреати има в естествените науки ...не се мъчи-един няма)))
Кофе Анан за мир....
17.12.17
01:51
А колко бели серийни убийци има??????
17.12.17
01:52
казано от Bart Simpson на 17.12.17, 01:51:
Колко тъмнококожи Нобелови лауреати има в естествените науки ...не се мъчи-един няма)))Кофе Анан за мир....
Това е повече от всяка наука....
казано от Bart Simpson на 17.12.17, 01:51:
Колко тъмнококожи Нобелови лауреати има в естествените науки ...не се мъчи-един няма)))Кофе Анан за мир....
Ехоооо казах естествени науки...
Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 01:53.
17.12.17
01:55
Казах, това е повече от всяка наука.......
Защото запазва живота.....
И всичко, Нервак, разочароваш ме драматично.
Трябва малко по-глобално и по-възвишено да се мисли за да продължим да съществуваме.
Ние строим болни общества.
Наука .друг път.
Напъни.
Няма просто нищо от зелените...факт.
Аз с тия не искам да съществувам.
Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 01:57.
17.12.17
01:57
Лека нощ.
И на теб...черното го махам)))
Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.17 02:16.
17.12.17
02:16
Ми с тоя отговор не мога ей така да си легна и да заспя.
Въпреки, че съм категорично наясно, че не мога дори да пробудя някакво чувство за равноправие между хората на земята ще опитам.
1.опрадваш ли робството?
2.смяташ ли, че да се родиш бял е твое право?
3.Нийл деГрас Тайсън и един от най-признатите учени в света, съгласен ли си?
4.омразата винаги ще се радва на взаимност, съгласен ли си?
5.наистина ли се смяташ за нещо повече от който и да е?
6.смяташ ли, че живееш в здраво и продуктивно, природосъобразно общество?
7.тези “маймуни” имат старейшини и здрави, оповани на взаимно уважение общества.
8.живял съм там, видял съм, спал съм с тях, ял съм с тях и ме разплака, Нервак, защото е тъжно, че дори интилигентни хора като теб, все оше смятат, че черните трябва да се возят отзад в автобуса, напредваш с мускулите, но назадваш затваряйки се в малък свят, изпълнин със страх и омраза опована на предрасъдъци.
Тъжно и ме шокира.
Опитай да минеш на следващо ниво, не се заключвай в глупостите, в които вярваш.
Сладко е когато се страхуват да ги снимаш, но е тъжно когато мразиш заради разлика, като при овцете, връзваш каишка на една и всички бягат от нея,.......ти овца ли си 🐑?????
17.12.17
02:21
Е ся като махна черното и ми обезмисли словоизлиянието.
1ДА
2ДА
3…признат в твоя свят на физиката..демек никакъв;
4 да
5 О да.
6 . да
7. дремем ми каквиш старейшини имат...маймуни.
8.Нямат място в автобуса...
Не съм овца...винаги мога да ти подстрижа...
17.12.17
02:28
След написаното ми остава само да се надявам да си се напил.
казано от Bart Simpson на 17.12.17, 02:28:
След написаното ми остава само да се надявам да си се напил.
Надявай се...