Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

10.11.18
18:28

Движение:
- йога, почти час
- разходка, ок. 4км

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, селен, Д3
- чай липа с мед липа
- ананас
- овче мляко с чиа и мед
- хрупкав течен шпколад
- ябълка, киви, ананас🍍
- половин авокадо
- ябълка
- шепа орехи
- салата от черна ряпа, цвекло, ябълка, с меден сос; 3-4 крекера с овче сирене
- картофи на фурна с масло и гарам масала; един бонбон Линдт (имат вкус на сапун), кисело мляко с мед

Вода:
- над 1.5

Мнението беше редактирано от Margi на 10.11.18 18:50.

Здравей!
Преди време беше споделяла рецепта за шоколадови бонбони с мака, но не мога да я намеря. Дали е възможно ако се сетиш, да я публикуваш отново?

10.11.18
20:47

казано от Александър Христов на 10.11.18, 19:45:

Здравей!
Преди време беше споделяла рецепта за шоколадови бонбони с мака, но не мога да я намеря. Дали е възможно ако се сетиш, да я публикуваш отново?

Не помня да съм я споделяла. 🙂
Правим по поръчка. 😋

11.11.18
21:02

Движение:
- йога, час
- разходка, както вчера

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, селен, Д3
- една лъжичка хрупкав течен шоколад
- чай липа с мед липа
- половин авокадо
- ябълка
- малко овче мляко с много чиа, орехи и мед
- ябълка
- тук там през деня по някой орех намерен на земята
- двете останали хапки от вчерашната салата, няколко от вчерашните картофи, домат от градината (имаме още един - два), саламурено сурене, сирене салакис, сладко от вишни
- няколко мини крекерчета
- ацидофилно мляко (цяла кофичка), с малко сладко от вишни, едно малко парче сирене

Вода:
- малко над 1.5

Малката побойничка и големите лакомници:

Мнението беше редактирано от Margi на 11.11.18 21:08.

12.11.18
16:40

Движение:
- йога, час
- много обикаляне, 5-6 км сигурно навъртях

Храна и добавки:
- какао с кокосово масло, мед, чили
- ябълка
- ацидофилно мляко с чиа, орехи, петмез от фурми
- смути от ананас и кокосова вода
- 2 яйца на очи, 2 парченца сирене запечено на тиган; бял шоколад с шам фъстък и портокал
- райска ябълка
- хапка авокадо, половин филийка с хумус, хапка делишу, две хапки р.хляб с горгонзола 😆
- Б6, 9, 12, селен, йод, Д3

Вода:
- 1.5

Мнението беше редактирано от Margi на 12.11.18 20:55.

12.11.18
18:30

Забелязвам повече плодове в менюто ти и по-често хранене(ако съдим по това, че всяко тире = отделно хранене). Каква е физиологичната причина за това според теб?

12.11.18
20:59

Причината е че ми се яде често и в малки количества. Имам и апетит за плодове. 🙂
От обилни и редки хранения му става зле на този етап.

13.11.18
18:15

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- какао с мед, кокосово масло, ванилия, чили
- ябълка
- тахан с мед, лимон, какаови зърна
- киви
- салата от ряпа, цвекло, земна ябълка, дом.яб.оцет, зехтин; 2 яйца на очи, 20-тина гр сирене печено на тигана
- цял шоколад линдт 😶
- половин квасена кифличка с маслини и половин парче баница с праз, още малко салата, 2-3 лъжици ацидофилно мляко
- киви
- портокал
- киви

Вода:
- над 1.5, ще се мъча 2 да пия

Бях на кардиолог, няколко пъти ставах и лягах, за да си потвърди докторката,,че когато легна, пулса ми веднага става 55, а когато се изправя - 72-4. Малко я озадачи този факт, но като цяло каза че всичко изглежда ок. Ще ми сложат някакви джиджавки в следващите дни за да проследят в рамките на денонощие как са нещата.
Каза да извършвам дейности, които повишават пулса. Аз не че не искам, но и така нямам и минута свободна, може би трябва да престана да спя...много време явно губя там
..

Мнението беше редактирано от Margi на 13.11.18 20:04.

14.11.18
08:00

Ами да ти кажа пулса не ти е зле даже си е супер, ако кръвното ти е ок. А пък и вие хората които се занимавате с йога от практика като легнете и дишате спокойно и веднага пулса пада 🙂

Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.11.18 08:05.

14.11.18
08:45

По принцип е така, на мен и кръвното ми е ниско, близо съм към летаргия 😄, към момента ми се иска да вдигна и двете по малко.

14.11.18
09:19

казано от Margi на 14.11.18, 08:45:

близо съм към летаргия 😄, .

Ами да, зимата идва ...... 🙂 не си само ти така, някои трупаме и запаси около кръста и тн .. Иначе за другите неща, предполагам си запозната какво трябва да правиш ... ама пусто му време все не стига.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 14.11.18 09:20.

14.11.18
17:01

Еми...трупаме си. 🙂

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, Д3, селен, йод
- какао от Слънце § луна + един бонбон...боля ме корем цял ден след това, защо, по дяволите, правят какаото с мляко
- киви
- ябълка
- 1 филия ръжен хляб, половината с хумус, другата половина - с делишу, 1 редче бял шоколад с шам фъстъци
- портокал
- краставици, чери, авокадо
- шоколадов десерт, ацидофилно мляко

Вода:
- 1.5…не става повече, особено в този студ

Мнението беше редактирано от Margi на 14.11.18 21:22.

15.11.18
17:07

Движение:
- йога, час
- доста обикаляне

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, Д3, йод, селен
- какао с мед, кокосово масло, чили
- три малки мандарини
- ябълка
- ацидофилно мляко с орехи, чиа и мед
- филия режен хляб с авокадо и делишу
- портокал
- краставица, котидж сирене с малко сос от български морков, 2-3 парченца домашна баница, варена тиква (от градината), лешников крем от Роули 😍
- една вафла и ацидофилно мляко

Вода:
- 1.5

Имаме си коте поникнало в саксия пред входа. Вчера беше в магазина, днес е пред нас. 😍

Мнението беше редактирано от Margi на 15.11.18 18:32.

16.11.18
20:14

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- мандарина
- хрупкав течен шоколад (от на снимката, обаче без питието 🙂 )
- ананас
- няколко глътки смути от ананас и кокосова вода
- малко сурови нори крекери и делишу
- мандарина
- ябълков сок
- една хапка от вафла лимецка
- Чери домати, орехов хумус, филия ръжен хляб, варена тиква
- 2-3 хапки от баничка със сирене - оказа се доста мазна и гадна. По пътя за Банско обаче спряхме да налеем вода и две гладни кучета се появиха в тъмното от гората и много и се зарадваха. Дадох им и всичкия останал ръжен хляб, и на него дори се радваха милите.
- мандарина
- 1 хапка сирене за проба

Вода:
- 1.5

Иначе, денят ми започна отчайващо - бяха ми сложили една джиджавка да ми следи сърдечната дейност в рамките на 24 часа, оплетох се из кабелите докато се къпах и обличах, ходих да ми вземат кръв - взеха ми я с игла за носорози, болката беше ужасна (никога не ме е боляло досега от вземане на кръв), стана ми лошо от болка, и в следващите часове, дясната ми ръка беше неизползваема, и все още ме боли когато я разгъна до край.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.11.18 20:18.

16.11.18
20:27

казано от Margi на 16.11.18, 20:14:

Иначе, денят ми започна отчайващо - бяха ми сложили една джиджавка да ми следи сърдечната дейност в рамките на 24 часа, оплетох се из кабелите докато се къпах и обличах, ходих да ми вземат кръв - взеха ми я с игла за носорози, болката беше ужасна (никога не ме е боляло досега от вземане на кръв), стана ми лошо от болка, и в следващите часове, дясната ми ръка беше неизползваема, и все още ме боли когато я разгъна до край.

Холтер ли са ти сложили? За ЕКГ предполагам - те са с повечето кабели. Тия за кръвно са по-гадни, ако това те успокоява донякъде.

16.11.18
20:32

казано от Boby_ на 16.11.18, 20:27:

Холтер ли са ти сложили? За ЕКГ предполагам - те са с повечето кабели. Тия за кръвно са по-гадни, ако това те успокоява донякъде.

Да, екг холтер. Със седем кабела. 😆  Като камикадзе бях на работа през деня.
Успокоява ме дотолкова, че няма да ми сложат други, а и от тези се отървах днес.
За съжаление, в следващите 10 дена няма да разбера какво е показвал, докторката излезе в отпуск. 😄

Мнението беше редактирано от Margi на 16.11.18 20:35.

16.11.18
20:36

казано от Margi на 16.11.18, 20:32:

казано от Boby_ на 16.11.18, 20:27:

Да, екг холтер. Със седем кабела. 😆  Като камикадзе бях на работа през деня.
Успокоява ме дотолкова, че няма да ми сложат други, а и оъ тези се отървах.
За съжаление, в следващите 10 дена няма да разбера какво е показвал, докторката излезе в отпуск. 😄

Важи неща са това - струва си човек да изтърпи неудобствата. Предполагам има съмнения за определен тип ритъмни нарушения, затова е важно да се знае колкото може по-рано има ли нещо и какво е то.

16.11.18
20:41

Еми, изтърпях ги, дори и с истерията, която ме обхвана сутринта. Вероятно е дори само тя да даде отклонения. 😂
Като цяло, на ехографа и екг-то всичко беше 6, но докторката искаше да е по-сигурна.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.11.18 20:41.

17.11.18
16:20

Движение:
- йога, 20-25 мин, колкото да се раздвижа с малко стоящи пози
- разходка до х. Демяница. Оставихме колата някъде по пътя и продължихме, час и половина някъде беше ма отиване, и пак толкова на връщане. Хладно, но приятно. На отиване малко сняг валеше.

Храна и добавки:
- мандарина
- какао с мед, кокосово масло + малко хрупкав течен шоколад
- в хижата - домашно подквасено овче мляко със сладко от боровинки, половин пържена филия (за която после съжалих, но пуста лакомия)
- ябълка
- райска ябълка
- ябълка
- салата от пиперки, краставица, домат; три сухара със сирене
- салата от шарен боб с червен лук, вала лимецка, захаросан джинджифил

Вода:
- надявам се малко над 1.5 да стане до довечера

Мнението беше редактирано от Margi на 17.11.18 18:13.

18.11.18
18:12

Движение:
- йога, към 45 мин

Храна и добавки:
- ябълка
- няколко парченца домашен фъч от овче мляко...1:1 с бонбоните карамел лакта...ако някой ги помни; няколко лъжици домашно кисело мляко, което не бяха го дочакали да стане много кисело
- мандарина
- ябълка
- 2 домашни яйца, варени, 3 ръжени сухара, още 2-3 парченца фъч
- ябълка
- в непалския ресторант - ориз н пра с разни люти сосове; малко панир в сос от спанак, малко пърленка; една шоколадова паста

Вода:
- 1.5

Сняг от сутринта, голям кеф в Банско, с камината, в София му се губи очарованието на снега и е просто студено и мръсно.

ПП:
За отбелязване е, че днес спах почти 10 часа. Изключително рядко явление, и е много хубаво усещане да се събудиш и да не ти се спи. ☺

Мнението беше редактирано от Margi на 18.11.18 22:03.

19.11.18
16:20

Движение:
- йога, час
- 3-4 км ходене

Храна и добавки:
- ябълка
- лъжичка тахан (доста едросмлян) и лъжичка мед
- райска ябълка
- 2 варени яйца; салата от цвекло, краставица и домашен оцет; 2 парченца фъч от овче мляко
- ананас
- чери домати, рикота (ок. 100 гр); черен ориз с червена пиперка и подправки; ацидофилно мляко с банан иняколко стафиди
- няколко ръжени сухара с кашкавал, краставица

Вода:
- 1.5

Снощи спах много зле - предполагам че беше от храната в непалския ресторант. Вкусно беше, изглеждаше добре, но за втори път ми се случва това след като съм яла там.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.11.18 21:07.

20.11.18
18:49

Движение:
- някакъв вариант на почивка от ресторативна йога практика. Събудих се парцал, много зле се чувствах и лежах върху болстери на различни страни, после и тива ми стана тежко, върнах се в леглото за 30 минути.
- следобед се събра обикаляне - 3-4 км вероятно

Храна и добавки:
- мандарина
- ябълка
- ацидофилно мляко с банан нарязан в него
- котидж сирене, една кутийка
- ябълка
- 1 квадратче “веган баунти”, доста несполучливо, без никакъв вкус
- портокал
- салата от цвекло, краставица, малко чесън, една мнооого тънка филия ръжен хляб (около 1/3 от това, което нормално режа), 2 дом.яйца ма очи, половин кутийка котидж; половин лешников крем от Роули, половин веган скаличка от хляб&соул (от където и баунтито, но това поне беше вкусно)

Вода:
- 1.5, всичката с лимонов сок в нея, не посмях да пия обикновена вода, коремът ми днес не е в топ форма

Ако на някой му е интересна моята история на шоколада, има я вече в сп. Йога за всички. Както има и всички сертифицирани в България Айенгар йога преподаватели, заедно с техните правомощия според нивото на сертификация. Абе, има за какво да се купува това списание, за разлика от други бози по темата.

20.11.18
19:16

Супер, ще си го купя специално. Обаче не съм го виждал да се продава или не съм обърнал внимание.

20.11.18
19:29

казано от kaloyan на 20.11.18, 19:16:

Супер, ще си го купя специално. Обаче не съм го виждал да се продава или не съм обърнал внимание.

Има го, обаче излиза на два месеца и е възможно на много места да се изчерпва преди да излезе следващия брой.

Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.18 19:29.

21.11.18
16:25

Движение:
- йога, час
- мислех да се разходя до работа,но дъжда беше много противен и се разминах

Храна и добавки:
- Б6, 9,12, Д3, селен, йод
- какао с мед, кокосово масло
- 2 малки мандарини
- ябълка
- котидж сирене, една кутийка + още две лъжички останали в друга кутийка
- 2 малки райски ябълки
- хумус, няколко чери доматчета; шоколад с бадеми
- по-късно - рикота с червена пиперка и каперси

Вода:
1.5

Оставям си тук, за да не ги затрия няколко цифри, които аз си знам какво значат, ще бъдат актуализирани при нужда. 🙂
13 : 56.3 : 87

Мнението беше редактирано от Margi на 21.11.18 16:41.

22.11.18
18:47

Движение:
- йога, час
- ходене 3-4 км

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, Д3, селен, йодът остава по веднъж седмично засега
- портокал
- ок. 2 непълни с.л.тахан с малко мед
- портокал
- котидж сирене, 1 кутийка
- половин авокадо, намачкано с делишу
- портокал
- кутийка котидж сирене, моцарела - ок. 80 гр
- салата от цвекло, ряпа и яб.оцет; 1 филийка ръжен хляб с масло; 1 хапка шоколад

Вода:
- 1.5-6 л, около 500 мл от тях с лимон

Мнението беше редактирано от Margi на 23.11.18 11:23.

23.11.18
20:30

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, селен; йодът няма да е веднъж седмично, а по една капка дневно, 10 дни подред, след седмица почивка
- ябълка
- какао с кокосово масло, мед
- ябълка
- котидж сирене - 1 кутийка
- филийка ръжен хляб с делишу; 2 лъжички хрупкав течен шоколад...не се сдържах, отворих бурканче
- ябълка
- остатъка от вчерашната салата цвекло, ряпа; кутийка котидж сирене, млечно кисел десерт, две редчета шоколад с орехи
- няколко хапки от някаква бяла питка

Вода:
- малко над 1.5

24.11.18
17:39

Движение:
- йога, малко по-малко от час
- разходка из гората, около час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, Д3, селен
- ябълка
- 2 лъжички (честно!) хрупкав течен шоколад
- ябълка
- котидж сирене (кутийка), 1 филийка ръжен хляб (препечен) с домашно сладко от малини + боровинки
- мини мандарина
- 2 мини мандарини
- доматена крем супа и към 40-50 гр саламурено сирене, редче шоколад с орехи
- салата от цвекло, пащърнак, дом.оцет; 2 яйца на очи; 1 препечена филийка р.х. + още една, със сладкото от обед

Вода:
- 1.5

24.11.18
19:23

Марги, знам, че не си привърженик на смятането на калории, но някога смятала ли си от любопитство?
Благодаря предварително за отговора.

24.11.18
20:00

Не съм. Ако на някой случайно му се смята, би ми било интересно да разбера резултата. 😂

25.11.18
18:37

Движение:
- йога, към 50 минути
- разходка (която беше в по-голямата си част с колата 😄) до Добърско. Църквата (която е най-старата на Балканите) беше затворена, много странно за църква в неделя 😄, а водопада (по-скоро околността му) беше доста замърсена в сравнение с това, което помня от 2011. Иначе, селото е много приятно. С притеснителна скорост цапаме всичко около нас...

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, селен, Д3
- ябълка
- 2-3 глътки какао с мед, кокосово масло, чили
- хрупкав течен шоколад, да кажем, 3 лъжички
- домашно кисело мляко
- 2-3 мини мандарини
- 2-3 глътки доматена крем супа (от вчера), 2 домашни варени яйца, 2 препечени филийки р.х., домашен пай с карамел и орехи
- през целия път до София гризах около 40-50 гр солети
- 2 зелени ябълки
- малко краставица, котидж сирене, млечно кисел десерт

Вода:
- дано я докарам до 1.5, пак не ми се пие

Направих един експеримент, за да се убедя че не съм предубедена от думите на доктора ми. Имам няколко капки останал Б6 купен от зоя, имам и започнат Б6 на същия производител, в същата опаковка, всичко същото, купен от друг търговец. С двата капкомера дадох по една капка на Слави за вкусова дегустация, без да знае защо и какво пие, и без да се замисли, определи това на зоя като “разредено” и “слабо”. Думите на докито ми се сториха пресилени, но май е прав че правят мизерии не само с техните си стоки, но и с вносни стоки на уважавани производители...Много тъжно е че това са хора, които търгуват с храни, които се очаква да са над средното качество. Да не говорим, че продават и добавки, които хора пият не само с рекреационна цел, но и с цел третиране на определени състояния...
Все си мисля че за да се занимава човек със здравословни храни, е нужен поне малко морал, но явно при нас не е така. Все по-малко остават местата откъдето си купувам храна/добавки...

Мнението беше редактирано от Margi на 25.11.18 19:54.

25.11.18
18:50

А толкова разчитах на Зоя за когато се прибирам до БГ...
Жалко.

25.11.18
18:52

казано от Елена на 25.11.18, 18:50:

А толкова разчитах на Зоя за когато се прибирам до БГ...
Жалко.

Разбира се, не мога да кажа дали в случая вкусът е от значение за концентрацията на активно вещество, но разликата е факт.

26.11.18
21:39

Движение:
- йога, малко над час

Храна и добавки:
- Б6, 9, 12, Д3,селен
- какао с мед, кокосово масло
- лъжичка тахан с лъжичка мед
- 2 мини мандарини
- миш маш от червена пиперка, 2 домашни яйца, малко сирене
- ябълка
- чери домати, 2 кутийки котидж сирене; 1 мини тоблерон (вероятно към 30 -40 гр)
- около 1/3 авокадо, малко делишу
- някаква тортичка с течен шоколад, 2 лъжички млечно ксел десерт (точно се радвах че не съм яла много сладко днес 🙂 )

Вода:
- 1.5, пак трудно

Мнението беше редактирано от Margi на 26.11.18 22:13.

27.11.18
18:54

Движение:
- йога, час
- разходка до работа

Храна и добавки:
- Б6,9,12, Д3, селен
- 2 мандарини
- ябълка
- 2 ч.л.тахан и 1 ч.л. мед
- ябълка
- няколко сурови крекера и делишу
- котидж сирене и маслини
- ацидофилно мляко с банан
- 2 мандарини
- салата от цвекло и пащърнак,зехтин, дом.оцет; басмати с куркума и малко сирене; хогаренас с дом.сладко от малини и боровинки

Вода:
- 1.8 л, част от нея с лимон

Мнението беше редактирано от Margi на 27.11.18 21:30.

28.11.18
21:10

Движение:
- йога, малко над час

Храна и добавки:
- ябълка
- хрупкав течен шоколад, 2-3 ч.л.
- ябълка
- котидж сирене
- ябълка
- резен ананас
- чери домати; басмати с куркума,конопено семе и моцарела; половин шоколад Опера
- тънък резен делишу; 1 чери
- котидж сирене, половин филийка п.х. с много тънък резен кашкавал

Вода:
- към 1.7 л

Мнението беше редактирано от Margi на 28.11.18 21:15.

29.11.18
18:46

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- ябълка
- тахан с лимон, мед, какаови зърна
- ябълка
- ръжени сухари със зехтин; моцарела, чери домати, няколко маслини,две редчета шоколад Опера
- мандарина
- портокал
- салата от цвекло, пащърнак,чесън, зехтин, дом. оцет; по половин от две малки хлебчета с маслини и със сирене (от гръцка пекарна); айвар; 2 яйца на очи; по 2хапки от портокалова пита и шоколадова пита (пак от гръцка пекарна)

Вода:
- 1.6 л

Bart Simpson

29.11.18
23:52

казано от Margi на 24.11.18, 20:00:

Не съм. Ако на някой случайно му се смята, би ми било интересно да разбера резултата. 😂

Аз не мога да ти прочета храната, еле да я сметна.
😁

30.11.18
05:50

казано от Bart Simpson на 29.11.18, 23:52:

казано от Margi на 24.11.18, 20:00:

Аз не мога да ти прочета храната, еле да я сметна.
😁

Че какво и е на храната. Съвсем няма екзотични съставки в нея напоследък. 🙂

30.11.18
18:57

Движение:
- йога, час

Храна и добавки:
- портокал
- 1 ч.л. тахан и 1 ч.л. мед
- ябълка
- 1 филийка р.х. с делишу и пресен джинджифил
- 2 с.л. хумус и чери домати
- портокал
- ябълка
- салата цвекло,пащърнак, дом.оцет, чесън, зехтин; две хапки от вчерашните хлебчета; 2 домашни яйца на очи; по една хапка от вчерашните сладки; 3 хогаренас с петмезот фурми
- портокал

Вода:
- 1.5

Чаках я точно месец и от страна на доставчика ме посъветваха да я потърся в пощенската станция. Учудващо, беше там, но никой не можа да ми отговори на въпроса защо от 7.11 до днес не са ми изпратили известие за да си я взема. Може би трябваше да използвам момента и да ги накарам да потърсят още няколкото пратки, които така и не получих...

Мнението беше редактирано от Margi на 30.11.18 21:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1