05.01.11
18:28
В таблицата с хранителните стойности, за суров яйчен белтък е посочен следния състав:
Яйце Кал П В М
белтък, суров 48 10.90 0.73 0.17
А за сварен яйчен белтък:
Яйце Кал П В М
белтък, готвен, твърдо сварен 155 12.58 1.12 10.61
Наистина че е посоченo готвен, което може да предполага добавка на други продукти към него, но нормално ли е едно просто варене да увеличава толкова много мазнините и въглехидратите?
В процес съм на изготвяне на хранителен план, остана само да определя храната, необходима да покрие нужните ми протеини, въглехидрати и мазнини в разлчните хранения и искам всичко да е точно.
Ох то и аз днес точно ги гледах тези, че хапвах яйца. Мен ме интересува и сварено яйце С жълтък, защото в таблицата има стойност само на сърово такова или по отделно суров жълтък, но варен няма.
05.01.11
22:15
Попринцип не ми се вярва вареното или печенето на фурна или котлон например, върху обикновено фолио да повишава въглехидратите и мазнините...
05.01.11
22:21
Само предполагам, но в таблицата може би се има в предвид, че белтъка е пържен и обикновено се добавя мъничко олио или зехтин. От там идват и десетте грама мазнини...колко му е 10 грама олио :)
@Abs4me - варено цяло яйце размер “L” около 65гр. има хранителни стойности - В - 0,5гр. , Б - 8,1гр., М - 6,5гр.