07.01.11
13:30
Започвам на чисто!
От днес, от сега, от веднага. И този път никакви извинения и оправдания.
Целите са малко...хм... общи, но поне ги има.
1. да се науча на постоянство в храненето и тренировките, което до момента ми се удаваше само за тренировките по Commando Krav maga в сряда и петък.
2. дисциплина – много лошо се получава иначе, докато съм на работа и само си правя някакви планове като се прибера какво ще направя първо, какво ще тренирам ... и като се прибера ... Едно голямо нищо
3. да се науча да довършвам започнатото – това ми се случва само извън работата – колкото съм организирана, педантична и спазваща срокове в работата, толкова съм разхвърляна и несериозна извън нея.
4. И последно от по-общите – вече имам един приемлив запас от информация – ми да взема да я „смеля” и да започна да я прилагам по-успешно на практика
Относно по-конкретните цели – остават си непроменени. По-стегнато и добре функциониращо тяло на всяко едно равнище , което води след себе си едно намаляване на обиколките на талия, ханш и бедра, увеличаване на силата и подобряване на контрола над тялото.
Сега и една кратка равносметка на нещата които се случиха докато не пишех. Продължих да си тренирам сряда и петък, и от време на време понеделник-вторник, но като цяло слаба работа. Последните 2 седмици почти нищо. С храната беше що-годе добре, стараех се да не прекалявам с нищо, като изключим една седмица на пълно безхаберие – но така е навици се създават трудно. Забелязах, че след като мускулите ми се „съвзеха” от няколкото години леност и се поразработиха започнах да се чувствам по-добре, по-жизнерадостна - еуфория к’во да пра’иш :D и започна да ми харесва да съм силна/по предишние си стандарти, в сравнение с някои от вас съм си кекава още ;)/. Захванах се с няколко странични проекта, които ме разтоварват добре и може би поосмислих някои неща.
Е това е в общи линии – промените не се случват, а се правят!
Така че, да започваме.
07.01.11
13:46
Успех , Акси :) А какви са ти мерките сега ? :)
Всички жени явно чакате много сериозен повод за да започнете нещо (Нова година) :D
Успех!
07.01.11
14:01
Всички жени явно чакате много сериозен повод за да започнете нещо (Нова година) :D
Е не сме ли прекрасни за това :P ? аххахах
Баш за това - едва ли ;)
Живота не е компютърна игра, да можеш да я пуснеш “на чисто” ;) А всички “новогодишни” начинания обичайно приключват след няколко седмици. И така до новото начало следващата година.
07.01.11
15:05
Баш за това - едва ли ;)
Живота не е компютърна игра, да можеш да я пуснеш “на чисто” ;) А всички “новогодишни” начинания обичайно приключват след няколко седмици. И така до новото начало следващата година.
Съгласна :)
Браво за смелостта да вземеш решение, пожелавам ти постоянство амбиция и още повече смелост, за да постигнеш успех в целите си :)
Ихаа, пък колко много сте писали, мерси за посрещането :)
Файърче мерките ще ги взимам в събота и срам, не срам ще пиша - трябва да има база
А това, че чакаме така е - дали новата година, седмица, месец или там нещо си - просто произволна точка, на която възлагаме някакви надежди. Пък и за това също сме прекрасни ;)
Относно “на чисто”-то - да не е игра, няма on и off, няма рестарт, ами аз си го приемам така, защото днес става точно 1 година от както не пуша и това за мен слага край на този период - няма го, не е бил, та за това така
А като си несериозен, си си несериозен /тия камъни са по моята кратуна/ - предишния дневник го започнах уж след като премислих и бях решена, но някак си хаотично, спонтанно и също толкова спонтанно го приключих и за това сега използвам някаква дата, която преди ме е накарала да постигна нещо постоянно /ех тия суеверия и вътрешни нагласи - напълно подкрепящи твърдението с произволната точка от по-горе :D/ пък ще видим
ПП А пък да знаете колко много обичам градивната критика - сериозно. Някак си действа много мотивиращо и много помага - така че коментирайте смело.
Здравей, Ахi,
успех тази година, браво за непушенето! - а за коментарите и критиката - най - добрите сме : )))))))
Както вчера обещах време е за мерките. Очудващо за мен, след новата ми среща с венозните кортикостероиди и последствията от тях за времето за което почти не писах /от октовмври-ноември до сега/ съм се справила с негатовното им влияние и съм пак в изходна позиция - поне няма регрес ;)
Ето и мерките
Височина - 162 см /както бях казвала в следствие на тренирането порастнах, по-скоро се изправих ама айде :)/
Тегло - уффф това хич не го обичам - не било от значение ама дразни ... 79 кг /+ 2 кг от юни 2010/
бицепс ляв 34,5 см / 37 см - отпуснат/стегнат
бицепс десен 32 см / 35 см - отпуснат/стегнат
предмишница лява 27 см
предмишница дясна 27,5 см
ханш 109 см /непроменен/
бедро ляво 68 см /+ 1см/
бедро дясно 68 см /+ 1см/
прасец ляво 39 см /непроменен/
прасец десет 39 см /непроменен/
талия 84 см /-1 см/
гръден кош 86 см /онези 109 см от юни са били гръдна обиколка, която сега е ... 112 /
врат 34 см
китки 17 см
глезен 23 см
Малко забележки
Може някои обиколки да не са се променили, но визуално разликата е голяма. Бицепса, прасеца и бедрото вече не са само мазничко - виждат се мускулите, имам и видим трицепс вече (party). Ханша - ами там имаше драстична промяна визуално - дупето ми стана доста по-обло и твърдо.
Друго нещо което забелязвам е разликата в десния и левия бицепс, нещо което за мен е учудващо, защото не съм левичар, пък и нямам такива наклонности. Факт лявата ръка върви по-добре от дясната, ще свикваме какво да се прави :)
Е това беше за мерките. След малко и отчета за вчера
Приятен и усмихнат ден
Петък 07,01
Яденето
7,10 - 1 варено яйце
11,00 - сандвич от вкъщи с около 70 гр филе от треска, майонеза, краставичка и айсберг
14,30 - 300 мл супа от всински бут и зеленчуци
18,00 - 1 препечена филийка хляб, 40 гр. сирене камембер, резен свински бут
22,00 - 2 резена кашкавал, 30-40 гр бекон
Тренировка - пропуснах я - разболявам се и не мисля, че е редно да пръскам бацили и на другите. При CKM, както при другите бойни спортове има една ... близост :D с другите трениращи
Течностите
Вода около 1,5 л
Чай - 2 билкови - черна боровинка, шипка, босилек, кориандър, риган; 1 ментов; 1 зелен Лонджин
20 мл Бейлис и 200 мл кола - аз по принцип алкохол пия изключително рядко, но трябва да почетем именяците
Забележки
Захванах се с едно предизвикателство, което взех на заем от дневника на Absolut Illusion и в събота приключвам първата му седмица.
Дори съм си набелязала за първата половина на 2011-та това.
Здравей, Ахi,
успех тази година, браво за непушенето! - а за коментарите и критиката - най - добрите сме : )))))))
Знам, знам, аз за това съм тук :)
Е това беше за сега, лек и успешен ден
Мнението беше редактирано от Axi на 08.01.11 14:37.
Привет, привет,
Време е за отчета на вчерашния ден.
Събота 08,01
Храната
8,30 - 1 варено яйце
12,30 - 300 мл супа от гъби, пресен спанак, пшеничени ядки - 1 сл, моркови, чушка, лук, целина /отворих хладилника и събрах изостаналите зеленчуци :D/
16,30 - 1 пълнена сушена чушка с кълцано месо, не с кайма
21,00 - 1/2 гювече - лук, чушка, домат, сирене, пилешко месо, 1 яйце
Тренировка - може и да не я броите за такава, ама аз да си напиша
ден 3 от първата седмица на предизвикателството 100 лицеви опори
25 мин интервално кардио на вън - 1 мин тичане, 2 мин ходене
Течности
вода - 1 л
чай - 2 ментови, 1 зелен
Забележки
Кардиото беше малко... импровизирано. Дояде ми се краставица, която така и не ядох като се прибрах, та реших да отида до най-далечния магазин за който сесетих /е в моя квартал все пак :D/ и да го направя по различен начин от това, което правя по принцип. И така моя милост се облече и 12 минути на отиване, 2 минути пазар, 13 минути на връщане.
Успех Акси:)
Мерси, мерси
Е това беше за вчера. Днес - по-после :)
Привет, привет,
В
Кардиото беше малко... импровизирано. Дояде ми се краставица, която така и не ядох като се прибрах, та реших да отида до най-далечния магазин за който сесетих /е в моя квартал все пак :D/ и да го направя по различен начин от това, което правя по принцип. И така моя милост се облече и 12 минути на отиване, 2 минути пазар, 13 минути на връщане.
Това ми е най-редовния номер. Прияде ли ми се нещо, слагам маратонките и отивам до най-далечния магазин на интервали. много е яко. Даже понякога се връщам без покупки щото ми се отяжда:P
Това ми е най-редовния номер. Прияде ли ми се нещо, слагам маратонките и отивам до най-далечния магазин на интервали. много е яко. Даже понякога се връщам без покупки щото ми се отяжда:P
Е на мен ми беше за пръв път и после ми беше едно приповдигнато, е поне не съм сама (giggle) ... май ще го правя по-честичко
А сега да се отчета за днес
Неделя 09,01
Храната
8,30 - 1 варено яйце
11,30 - шоколадово-овесена палачинка /вдъхновена от блога на Атом/ 4 сл фини овесени ядки, яйце, малко прасно мляко, щипка бакпулвер, няколко листенца накълцана прясна мента, какао - в МВ и отгоре намазана с 1 сл домашно сладко от диви къпини, малини, ягоди и боровинки ммммммм
16,00 - 1/2 гювече /останалото от вчерашната вечеря/ и гъбена салата - шепа и половина сурови дребни печурки, нарязани на 2 или на 4 - зависи от размера, поляти с дресинг от 1/2 чл дижонска горчица, малко зехтин, балсамико и сол
21,00 - 1 пилешко бутче, 1 сл лютеница, 1/2 филийка хляб, 1 гооолямо листо айсберг, което използвах за купичка в която сложих салата снежанка от домашно цедено кисело мляко
Тренировката към 10,30 сутринта- днес по земята, без тежести
загрявка 3-4 минути
5 х 30 сек предна опора
3 х 15 сек странична опора ляво
3 х 15 сек странична опора дясно
2 х 10 супермен
2 х 20 къси коремни преси
4 х 20 къси коремни преси с извивка
2 х 8 V преса
4 х 10 лицеви опори
5 х 10 нещо като кофички на стойките за лицева опора
3 х 10 глутеус мост
2 х 10 глутеус мост на 1 крак /10 ляв, 10 десен/
4 х 10 клека
2-3 минути разтягане за финал
Течности
Вода - 1 литър
Чай - 1 зелен лонджин, 1 липов, 1 ментов
Бележчици
Напоследък ставам чай-фен, намерих си и един готин онлайн магазин за чайове -утре ще ми дойде поръчката :) Направо нямам търпение.
Сега като си прочетох написаното забелязах, че пия много малко вода - да се поправя.
Е това беше за сега. Успешна и усмихната нова седмица.
ПП Мммм, няма нищо по-приятно от топъл ментов чай преди сън ... лека нощ
Дзак! Ето ме и мен тази вечер.
Бързо мина днешншя мъглив ден и е време за отчета ми
Понеделник 10,01
Храната
7,10 - 1 варено яйце
9,30 - 300 мл сок от цвекло и ябълка
11,40 - сандвич от 1 филия хлаб, пилешко месо, майонеза /2 чл/ горчица и салата айсберг
14,30 - 300 мл грахова крем супа
18,30 - 100 гр пилешко месо, 1/2 топка моцарела, босилек
20,30 - 300 мл сок от портокал и ябълка, 2 парчета натурален шоколад
Течности /освен соковете/
200 мл кокосово мляко
вода - 1,5 л
чай - 1 зелен Лонджин, 1 ментов, 1 липов, 1 ройбос
Тренировката
Ден 1, седмица 2 от предизвикателството 100 лицеви опори
20 минути по-късно
Long cycle burpee - 50 рунда от
клек
лицева опора
коремна преса
супермен
скок със свити колене
Бележки
Днес ми се ядеше сладко безобразно много и накрая си реших проблема с натуралния шоколад. Сега като си пиша отчета си мисля, че беше по-добре да го изям по-раничко, ама айде ...
Друго за днес май няма.
Лека вечер и до утре.
Здравейте, здравейте,
Ейй как отлетя днешния ден ... айде да си впиша деянията за днес
Храната
7,10 - чай Свежо утро /Зелен чай, гинко билоба, гуарана, гуава, портокалова кора, портокалов цвят, сини цветчета от слез/ + 1 варено яйце
10,30 - 1 банан и 200 мл кокосово мляко
13,30 - 1 сандвич от 1 филия хляб, месо от пилешко бутче, салата айсберг
15,00 - 200 мл грахова супа
18,00 - 300 мл шкембе чорба, 1 филийка хляб, 1 сл домашна снежанка, 1 сл домашна лютеница 2 тънки резенчета пармезан
Течности
Вода - 1,5 литра
Чай - 2 зелени, 1 липов, 1 ментов
Тренировка - днес няма
Бележки - Нещо съм минала на вълна супи, което е странно за мен.
Не е умишлено неяденето ми след 18,00 ч - просто не съм гладна
Е това беше за сега. Успешен и усмихнат утрешен ден (sun)
Хилоууу :)
Един бързичък отчет, че току що си олях клавиатурата и очаквам всеки момент да започне да залепва - пък дали да не я измия, като приключа? Много яко - вместо “щрак” се чува “цврък” като пиша - кой кат’ мене :D
Така 12,01
Храната
7,10 - чаша чай Свежо утро, какаово-овесена палачинка с яйце и кокосово мляко
10,30 - 1 банан
14,00 - сандвич с препечен хляб, пилешко месо и салата айсберг
18,00 - препечена филия хляб, 50 гр Камембер, 30-40 гр домашен суджук, 100тина гр бял фасул задушен с маалко масло и сол /от тези кръглите, дълги фасулчета/
Течности
Вода - 1,5 л
Чай - 1 зелен, 1 ментов, 1 лайка с ванилия, 1 ройбос с добавки
Тренировка
към 19,00 ч - ден 2, седмица 2 от предизвикателството 100 лицеви опори
20,30 - 21,30 Commando Krav maga
Бележки
Все още не съм се възстановила добре от този вирус - първите 15-20 минути от тренировката едвам дишах, но след края и се чувствах друг човек
Айде стига ви толкова от мен
Лека вечер
Хоп, здравейте!
Айде да наваксам изпуснатия ден :)
13,01,2010
Храната
7,00 - чай Свежо утро, овесена каша с червен пипер и сирене /изядох си само половината/
10 - половината овесена каша, която ми остана от сутринта
13,00 - 1 пилешко бутче с ориз и зелена салата
14,30 - 1 обикновена мини вафла /в офиса се подаваше едно пакетче с малки вафлички - издържах от 10 до 14,30 ... и накрая .../
18,30 - салата от кълнове /70 гр/ и краставица; салата от червено цвекло 50 гр., 20-тина гр сирене Stripy Jack - вкусно британско сирене съчетание от Red Leicester, Double Gloucester, Lancashire, Cheddar and Cheshire и препечена филийка хляб, 2 парченца натурален шоколад
21,00 - 300 мл шкембе чорба
Течностите
вода - 2,5 л
чай - 1 зелен, 1 ройбос с добавки, 1 лайка с ванилия, 1 ментов
Тренировка - почивка, не беше предвидено да е така, но имах страховито главоболие от обяд натам.
Бележки - след тази ФаФла дето я изядох, послеее само сладко ми беше в главата, но се опазих сполучливо до края на деня ... почти.
Вече е решено - повече на вън ще ям само, ако наистина се налага /около офиса става въпрос, няма да анатемосаме всички заведения я ;) /
Айде стига за сега, после пак ... някъде по нощите ще да е :D
Мнението беше редактирано от Axi на 15.01.11 23:01.
Хей, хей! Добър вечер!
да започна по ред на номерата - първо петък
14.01
Храната
7,10 - Зелен чай Хънибуш, овесена каша с червен пипер и сирене /5 сл фини овесени ядки, 70 гр сирене, червен пипер, масло/
11,00 - остатъка ми от овесената каша от сутринта /остана ми около половината/
14,30 - 1 филийка хляб, пилешко бутче и салата от репички с оцет и зехтин
18,00 - 50 гр сирене Stripey Jack, пилешко бутче
20,00 - Тренировка
23,00 - 1 варено яйце
Течности
Вода - 2,5 литра
Чай - 2 зелени, 1 ройбос с добавки, 1 ментов
Тренировката - Commando Krav maga
Съботата след минута ...
... иииии както казах преди малко Съботата :)
15,01
Храната
9,00 - Чаша чай - Ройбос и зелен
9,30 - Филия хляб, 30-тина гр суджук, резен ементал, чаша сок от 1 грейпфрут, 1 портокал и 1 лимон
14,00 - 1 варено яйце
18 - пилешко бутче долно с картофи /около 2/3 средно голям картоф/
22,00 - 100 гр свински шницел на сух тиган / шницел - разфасовката, не е кълцаното месо/ със салата от кълнове микс, репички, краставица, морков полята с лимонов сок, зехтин и малко солчица
Течности
Вода - 1,5 литра
Чай - 1 Ройбос и зелен, 1 ройбос
200 мл Кокосово мляко
30 мл вино - Бордо с вечерята
Тренировка - 2 броя
Тренировка 1 - 10,40 ч - ден 3 от седмица 2 на предизвикателството 100 лицеви опори
Тренировка 2 - 20,00ч
Загрявка - клекове, поскоци, ротации на ставите около 3-4 минути
4 х 30 секунди висене на лоста
3 негативни набирания - подхват
4 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 3 кг /2 лява, 2 дясна ръка/
2 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 4,25 кг /2 лява, 2 дясна ръка/
6 х 10 Кик бек с 5 кг /3 лява, 3 дясна ръка/
2 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбели от лег с 7,5 кг
6 х 10 Концентрично сгъване сдъмбел 5 кг /3 лява, 3 дясна ръка/
4 х 10 раменни преси с дъмбели по 5 кг
4 х 20 Повдигане на ръцете напред до хоризонтала с дъмбели по 3 кг - правя го за пръв път и за това толкова леки дъмбели, другия път мой ще сложа още 2 по 1,25 на всеки
4 х 10 Повдигане на ръце встрани с дъмбели по 5 кг.
За десерт реши, че имам още мноого енергия и направих една табата с Jumping Jack - е щях да умра ... все още ми е рано за табата след тренировка. Ама откъде ми идват такива идеи да ме пита човек.
Като се осъзнах направих един финален стречинг.
Бележки - Днес към 14 ч като изгладнях из улиците на София /по скоро паркингите на супермаркетите ;)/ и приятеля ми извади кутията със сандвичите и варените яйца, направо събрахме очите на паркиращите ... атракция к’во да правиш :D
Относно програмата за лицеви опори - вече съм на последния, трети ден от програмата за втората седмица и върви изненадващо добре - вече правя по 20 лицеви опори в серия без проблем ... е почти ... последните 2-3 са малко на зор, ама айде - ще си правите, че не знаете ;) За следващата седмица освен покачване на броя, ще гледам и да слизам по-надолу - ще ги правя на стойки, сега ги правя на земята директно.
Сдобих се с пакетче органично какао на парченца ... мммм вкусно. Сдъвках няколко директно така. Определено по-вкусни и ароматни са ми от натурален шоколад /пък и не горчат толкова (giggle)/
И за финал, че много писане стана днеска и ще ви доскучае - една снимка на вкусната ми салата от кълнове ...
Мнението беше редактирано от Axi на 16.01.11 00:44.
Айде бързичко да открадна малко време за почивка :) и да си напиша отчета за вчера.
понеделник 17,01
Храната
7,10 - чаша чай Ройбос с добавки, 1 филийка ръжен хляб намазан с кълцано месо с подправки /пребивавалите по немско ще ме разберат перфектно (giggle)/
11,00 - сандвич с пилешко месо, айсберг и масло
14,30 - мноого малко парче торта /2 ма именяци и един рожденник в офиса - еххх оправдания ... /
17,30 - 2 чл маслинена паста, 60 гр желирано телешко месо, салата от кълнове - 40 гр кълнове миск с лимон, 1 филия ръжен хляб
20,00 - салата от айсберг, рукола, фризе, 80 гр пилешко филе, сос от синьо сирене, 10тина малини
течности
Вода 2,5 л
Чай - 1 ройбос, 1 зелен хънибуш, 1 ментов
Оранжада - 400 мл
Тренировка - почивка
Edit Добавки - Кверцетин 500 мг
Бележки
Още не мога да оздравея като хората или просто се раболявам пак. Неделя и понеделник така кашлях, че дори и не се замислих за тренировка. Днес съм по-добре, но ще видиме, може и цялата седмица да се почива...
Е, това беше за сега от мен
Лек и слънчев ден (sun)
Мнението беше редактирано от Axi на 18.01.11 13:07.
Добро утро на всички!
Айде преди да е започнала сутрешната лудница в офиса да пусна един бърз отчет
Вторник 18,01
Храната
7,10 - чаша чай Свежо утро, 1 варено яйце
10,00 - 1 варено яйце
13,00 - сандвич с пилешко месо и айсберг
18,30 - 70 гр спагети със сос от сметана, чедар, бяло сирене и ементал и мръвка - пилешко бутче, бекон
21,30 - 1/2 резен домашна пица
Течности
Вода 2 л
Чай - 1 свежо утро, 1 ментов
айран от домашно квасено кисело мляко - 400 мл
200 мл кокосово мляко
Тренировка - Ден 1 от седмица 3 на предизвикателството 100 лицеви опори
Добавки - Кверцеин 500 мг
Бележки
Вечерта се поотпуснах с яденето, но реших че след като цял ден ми се въртят в главата тези спагети, значи е време да си ги направя.
Напоследък се замислям дали да не “открадна” няокой и друг вариант на кокосовото мляко от дневника на Margaritka…, най-вероятно така ще направя днес :)
Относно тренировката - мислех 15тина минути след лицевите опори да направя и още нещо, но за толкова имах сили ... определено след края на втората седмица програмата става по-тежичка, пък и таз гадна кашлица дето ме мъчи хич не помага
Е това беше за сега
Усмихнат и успешен ден (sun)
Добра вечер на все още будните :)
Днешния отчет 19,01
Храната
7,00 - Чай ройбос с добавки
11,00 - 1 варено яйце
13,30 - 1 парче и половина пица от вчерашната домашна
18,00 - 200 мл Джоланена супа, 4 пилешки дробчета задушени с Марсала и сметана, салата от шепа репички, малко краставица и оцет балсамико + 1/2 препечена филийка хляб
Течности
Вода 3 л
Чай - 1 ройбос, 1 ментов
250 мл Wellwoman на Vitabiotics - след тренировки бях ужасно жадна и това ми попадна пред полезрението
Тренировка - 20,30 - 21,30 Commando Krav Maga - днес тренировката беше доста интензивна ... и за финал най-дългите 2 минути - 10 спринта, 2 дължини патешко ходене, 5 серии с 10 къси коремни преси и по 10 секунди на серия “почивка” в свито положение, 3 серии по 10 лицеви опори, 10 спринта ... е аз ги направих 6 - за повече не ми остана въздух.
Добавки - Кверцетин 500 мг
Бележки
Както светкавично се разболях, така днес се събудих светкавично оздравяла ... направо да не повярва човек. Е покашлям мааалко, но в сравнение с предишните два дни, в които направо не можех да дишам положението е корено различно. Пък и доктора ми е на същото мнение - направила съм някакво супер самолечение + сироп за кашлица :D
Днес сутринта само дето стоях гладна :( - така и не ми взеха кръв, нищо другия месец ...
... ииии понеже днес ми е музикално - един поздрав - кавър на емблематична песен направен от кралицата на метъла (rock)
Здрасти, Axi, какво точно представлява тази тренировка Commando krav ...?
А, и поздравът е страхотен ;)
Здрасти, Axi, какво точно представлява тази тренировка Commando krav ...?
Здрасти Атомче, треноровката всеки път е различна заради естеството на Commando Krav Maga /CKM/. Иначе накратко - СКМ е направление на Krav maga, израелска риалити базирана система за самоотбрана. Какво ще рече това - Тренировките са интензивни, ситуациите при които трябва да се реагира са направени като сценарии от възможните опасности в реалния живот, реалните техники за самоотбрана започват да се учат от първата тренировка.
Освен чисто физическа тренировка в повечето случаи има и психологическа такава, в смисъл, основните принципи при самозащита - идентифициране на опасност, избягване на конфликта /едно от основните правила/, ако предишното не е възможно - реакция, без правила и без забранени удари. Голяма часто то ударите използвани в CKM са такива каквито се използват на улицата - удар в слабините, бъркане в очите и тн. /е на тренировка гледаме да не се обезобразиме естествено :D/
Самите техники са взаимствани и доразвити от голяма част от съществуващите бойни изкуства. В общи линии имаш няколко направления по които тренираш - противник без оръжие - самозащита срещу удари, ритници, душене, хватове и т.н; противник с хладно оръжие; противник с огнестрелно оръжие и ситуации на земята - граплинг. Доколкото знам има направления за самозащита в автомобил, но до там още не сме стигнали :)
Самата тренировка /при нас поне/ започва със загрявка самостоятелна веднъж в седмицата и групова пак веднъж в седмицата. Състои се от 10 тина минути разновидности на тичане, редуване на тичане - клек, тичане - лицева опора, тичане - коремна преса не е задължително да са в някаква последователност. След това в най-общия случай има ротации на стави, разтягания, разновидности на лицеви опори, планкове, повдигане на краката, клекове, тичане с партньора ти на рамо и всякакви други гадости :D. След това имаш трениране на техники и за финал или вчерашната 2 минутка или изненадващи атаки. При изненадващите атаки вече се използват техниките, които си тренирал и заучил на практика. Разделяте се на групи от по 4-5 човека и правите кръгче, един застава в средата, а другите започват да го атакуват както се сетят, без почивка, един след друг в продължение на минута, минута и половина, две ... зависи. И така докато всички не влязат в средата и не бъдат атакувани. Понякога между влизащите в кръгчето се изпълняват например 10 клека, 10 лицеви опори, 10 коремни преси - ей тъй - да ти се вдигне адреналина :D
Та това е в общи линии. Интересно е, полезно е /никога не знаеш, но може и да ти потрябва някога/, интензивността е средна до висока - можеш и в кардио деня да си го сложиш.
Ето и малко информация по въпроса, в сайта може и да намериш инструктори, ако решиш да се запишеш - http://www.commandokravmaga.com/html/index.html
И накрая - както във всяко бойно изкуство има различни течения и в Krav Maga - напр. CKM, Kapap и тн - всички вършат работа, но техниките се различават малко. Според мен най-важното е да попаднеш на опитен инструктор, другото е без значение.
Айде стига толкова, че пак се олях (giggle)
Благодаря за подробния отговор, Акси :) Най-много ме допадат високоинтензивните краткокрайни натоварвания 8-)
Успех с начинанията и целите :)
Добра вечер от мен. И така както си пиша айде един бърз отчет на деня да направя :)
20,01
Храната
7,00 - чай Свеж утро
9,00 - 1 варено яйце
11,00 - 1 сандвич от пилешко филе, айсберг, горчица и масло /от вкъщи/
14,00 - салата от 1 домат и 1 краставица
18,30 - 2 препечени филийки хляб, едната с кълцано месо с подправки, дугата със сирене Stripey Jack, малко салата от кисело зеле
19,00 - 2 сл заквасена сметана с 1/2 чл разтворимо кафе и 1 чл захар Muscavado /Ще държа лично отговорна Atom и блога и за тези ми залитания ;), с най-добри чувства разбира се/
Течности
Вода - 2 литра
Чай - слаба работа днеска - 1 Свежо утро, 1 Ройбос с добавки
Кокосово мляко - 245 мл
Добавки - Кверцетин 500 мг.
Тренировка - Ден 2 от седмица 3 на предизвикателството 100 лицеви опори
Бележки /ще гледам да не се отплесвам много - вече е видно, че ми е в кръвта :D/
Много тегава тази трета седмица с лицевите опори - май ще я повтарям... пък и днес на последните две серии започна да ми се схваща десния трицепс ... ама зверски.
От утре почвам да пия и витамини към кверцетина
Е, това е - ако се сетя още нещо ще дописвам утре.
Лека вечер и успешен петък
Ехааа, свърши работната седмица и е време за заслужена почивка.
А аз сега да си напича частично отчета - ще добавям по-късно
21,01
Храната
7,00 - 1/2 сандвич /в сандвичарник - тип тост/ с пушено пиле и кашкавал + 245 мл кокосово мляко
10,00 - 1 варено яйце
14,00 - 1 филийка хляб, 100 гр. пилешко филе, салата айсберг
18,00 - “Салата” от запечено козе сирене с плесен, върху канапе от печена с масло филийка хляб, бекон и микс от зелени листни салати - рукола, фризе, бейби спанак и други, поръсена с шепа сурови шам фъстъци и полята с дресинг от зехтин, лимон, мед, черен пипер и мъничко сол ... мммм ... пък и става за има-няма 5 минути /е малко попрепекох козето сирене, но като за сефте - добре/
19,00 - чаша сок от 1 грейпфрут и 1 портокал с няколко листенца прясна мента /еййй ама като бурен ми тръгна ментата тази година :)/
Течности
Вода 3 литра - голяма жажда днес ...
Чай .... хм, днес няма
кокосово мляко и сок /от дневника/
Добавки - Кверцетин 500 мг, мултивитамини
Тренировка /предстояща/ 20,30 - 21,30 CKM
Бележки
Сега забелязах, че днес не съм пила чай ... много странно
Част от приятелите ми в последните няколко дни се опитват да ми намекват /някои дори “натвърдят” :D/ че от половин година насам съм станала много капризна към храната си ... Странни хора, защо като човек започне да си носи ядене или нещо което да си приготви в офиса /при положение, че работодателя се е погрижил да имаме всички удобства - в офиса имаме два оборудвани кухненски бокса/, спре да яде принцеси от лафката, чипс и кренвирши с розов цвят и съмнителен произход става капризен. Е да, аз обичам да готвя и експериментирам в кухнята, но порция от рецептите ми в повечето случаи е по-евтина от кутия цигари, които те наставят по цял ден ... Нищо против пушачите - право на избор, пък и аз също бях в тази група, но сега си харча парите по доста по-рационален начин. What ever ... просто явно от време на време трябва да поизпусне парата човек :)
ииии сега една снимка на салатата-вечеря, спИциално за всиките фенове на кулинарните ми изгъзици :D
Айде за сега - толкова, после ще дописвам
Ха, привет
След като изчетох другите дневници е време да си попиша в моя.
Събота 22,01
Храната
10,00 - 1 палачинка със сирене и пушено пиле
15,30 - салата от домат и краставица, филийка хляб, варено яйце, 150 гр свински шницел
в интервала 19-23,30 салата - микс зелени салати, суров слънчоглед, пармезан + 1 пилешко шишче + 1 задушен картоф
Течности
вода 3 л
чай - 1 зелен хънибуш
50 мл мартини и 250 мл кола /имах си хубав повод/
Добавки - Кверцетин 500 мл, мултивитамини
Тренировка почивка
Без белжки за деня
Това беше събота, като свърши и неделята и тя ще намери мястото си тук.
Успрешна и усмихната седмица от мен (sun)
Здравейте,
Време е за малка почивка и отчета за вчера
неделя 23,01
Храната - тотален хаос и глад за хляб
10,00 - 1 зелен чай с жасмин, сок от 1 грейпфрут, 1 портокал и половин лимон
13,30 - салата от 2 домата и краставица, 2 филии хляб, 2 варени яйца - разрязах ги на половина, извадих жълтъците, намачках ги, разбърках ги с малко горчица, черен пипер, лимонов сок и малко майонеза и си напълних с това останалите половинки от белтъците, 1 винервурст
16.30 - 1 малка препечена филийка хляб с маслинена паста /от зелени, черни и каламон маслини, накълцани сушени домати със зехтин и мааалко чушка/
18,30 - 1 шепа шам фъстък
19.30 - още 1 шепа шам фъстък
22,00 1 препечена филийка хляб, пилешко бутче и салата от праз /най-любимата ми салата, която съм научила на село през безгрижните ми ваканции :D ... нарязан на ситно праз, червен пипер, оцет, зехтин и сол/
Течности
Вода 1,5 л /слабоооо/
чай - 1 зелен, 1 ройбос с добавки
добавки - Кверцетин 2 х 500 мг
Тренировка - почивка
Бележки
Да си кажа пак за хляба - понеже си го правя сама в повечето случаи е пълнозърнест/многозърнест, ръжен, ръжено-пшеничен и с всякакви допълнения - маслини, сушени домати, магданоз /да, магданоз - много вкусен става/, чубрица, ленено семе, всякакви семена и т.н Та, за какво го написах - големината на филиите е колкото на парче кекс и реално 2 филии са колкото 1 на нормален бял хляб от магазина /не че белия хлаб от магазина е много популярен тук, ама айде (giggle)/
Сега като си написах храната, мисля че открих причината за този глад за хляб - ми че аз нямам никакво ядене до 13,30. И после яде ми се хляб, ами да, какво да очаквам.
Бях планирала приятна тренировка за вчера, но се отдадох на масаж и гледане на филми ... все още не съм в състояние да се преборя с ленивите недели ... но и това ще стане!
Сега от моя си дневник искам да кажа на всички ви, че сте ми невероятно голяма мотивация! Цялата информация която има тук, интересните дискусии и дневници са ми много полезни и много ви се радвам :) Също така се радвам и че ерудирани и опитни хора все още водят дневници и дават добри съвети, пък и виждам, че доста от по-старите потребители започват нови дневници ... супер!
Айде стига за сега, да взема да си пренеса доброто, весело настроение обратно в офиса :D
Успешен и усмихнат ден!
Айде да си направя една малка следобедна почивка и да попиша малко
неделя 25,01
Храната
7,00 - 245 мл кокосово мляко
11,00 - домашен сандвич от 1 филийка хляб, масло, свинско филе, айсберг
18,00 - 5 резенчета бабек /има-няма 15 гр (giggle)/
21,30 - Свинска вратна пържолчица, мммм, салата от праз
Течности
Вода 2 л
Чай - Ройбос - 1 и зелен Хънибуш - 1
Тренировките
ден 1 от седмица 3 /again .../ от програмата за 100 лицеви опори
Малко след това - 30 минути Ци Гун
Бележки
Май ще трябва да намаля натоварването на лицевите опори. В самата програма има 6 седмици по 3 дни упражнения, като това е разбито на 3 нива на трудност според лицевите опори, които можеш да правиш. Та, явно ще трябва да мина на по-долно ниво на трудност, защото когато правя серии от около 20 лицеви опори, вече за трети път на втората серия ми се схващат левия трицепс и десния бицепс /страшна комбинация :D/ ииии ако съм по средата на движението направо падам по очи на пода ... е успях на два пъти да се изправя на крака преди да пльосна артистично на земята :D, ама така не става.
Е, лек ден за сега, пък после ще пиша днешния ден
ПП Хммм, ама яденето ми слаба работа ...
Добро утро, сладури!
Айде да попиша малко за вчера. Вторник - 25,01
Храната
7,10 - Кокосово мляко
10,00 - овесена каша със сирене, масло и люто червено пиперче
14,00 - 250 мл Доматена супа
18,30 - Свинска вратна пържола 250 гр, 2 яйца на очи и малко салата от домат и краставица, салата от праз, 1 филийка хляб - вечерях си бавно и приятно
21,00 - дояде ми се сладко и решението беше - 1 шайба ананас
Течности
Вода - 2 л
чай - ментов 1, билков 1, ройбос 1
200 мл Ефес с пържолката
Добавки - Кверцетин 500 мг, мултивитамини
Тренировката
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 от клекове със обствено тегло, лицеви опори, къси коремни преси, Jumping Jack
повисях малко на лоста и направих 2 негативни набирания с подхват
Бележки - Тц :D
Айде да работиме сега - приятна, снежна сряда :)
Айде да направя един бърз отчет - то не че има нещо конкретно за отчитане, ама ...
Мнооого съм ядосана! Последните 10 години никога не съм била болнава, нито пък сериозно болна, но последната една - каквото нямаше, от това не се разболях... За 8 години трудов стаж имам 2 болнични..., до момента в който не направих тази глупава интоксикация от нещото, с което пръскаха вкъщи и от там се почна ... то не беше астма, то не беше бронхит, то не беше ... оххх всичко. И сега пак някаква супер комбинация гнойна ангина, перминаваща към бронхит - е направо супер - как да не се радва човек! И от глупавото кашляне - пак с бронхоспазъм като преди 6 месеца и пак най-добрия приятел на човека - урбазон венозно... пак ще кажа - е как да не се радва човек...
Вече се чудя дали тялото ми не ми прави нещо на пук, че реших отново да вляза във форма - почнах да тренирам, да се гмуркам, да правя упражнения вкъщи, започнах да се уча да ям правилно и да пия витамини, смених аннихистаминовите препарати на фармацевтичната индустрия с Кверцетин и то ей така на пук да вземе да прихване всеки вирус дето се размотава из въздуха!
Треноровки - няма, а и скоро май няма да има
Храната - хмм, ами чайове, разни пюрета от пъшарнак и картофи, кокосово мляко, и една доза Syntha 6 /тъй рече приятеля ми - като не можеш да ядеш - ще пиеш :)/ - друго неще да минава през гърлото.
От днес ще почна да се мъча да ям по-нормални неща - ще си настържа яйце и ще си го рабъркам с извара, може да си взема заквасена сметана или нещо такова - ще видя
Е айде стига толкова
Съжалявам, че ви тормозя с моите глупости, но нали си ми е дневник - да взема да му се оплача
Пожелавам ви приятна събота и неделя (sun)
Айде, здрави и с бодра стъпка продължаваме начинанието :)
Без мното, много мотане минавам направо към вчерашния петък
04,02
Храната
7,10 - Зелен чай Хънибуш
10,30 - една шепа обелено и почистено Помело
13,30 - 150 гр свинска вратна пържола, 50 гр броколи с млечен сос, салата от 1 домат и 1/2 краставица със зехтин, 1 филийка хляб
16,00 - 2 овесени бисквити /купешки, на Престиж сториха ми се по-малкото зло предвид факта, че се премятаха разни вафли из офиса, а на мен ми се ядеше сладко като на .../
22,30 - изварен бъркоч - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, 1 настъргано яйце, пресен лук, 5 маслини - всичко това разбъркано
Течности
Чай - 1 зелен, 2 ройбос, 1 ментов
Вода - 2 литра
Тренировка - 20,30-21,30 CKM ... инструкторът ни бил имал вдъхновение ... е защо на нас това вдъхновение :D Не, шегувам се - хубаво е като има вдъхновение, такава загрявка правиме тогава, че ... и след това в техниките, които тренираме винаги има по нещо ново и интересно.
Бележки - хммм, ми май няма особено. Радвам се, че оздравях и мога да се върна към тренировките и яденето ... и другите неща, които ме зареждат с енергия и ми носят удоволствие
Айде лека вечер за сега (sun)
Бърза работна почивка и вчерашния понеделник :)
7,10 - 1 чаша чай Ройбос с добавки
9,30 - 1 банан
12,00 - сандвич с 1 филийка хляб, свинско филе, горчица и айсберг
15,00 - 1 варено яйце
18,30 - 1 препечена филийка ръжен хляб, 50 гр Бри, салата от микс зеленолистни /2 шепи/ с балсамико и зехтин
22,30 - 100-тина гр. пилешко филе със зеленчуци /малко импровизирано - джинджифил, черна китайска гъба, шитаке, броколи, карфиол, морков, чушка, бобчета - зелени, праз, малко грах, кълнове, соев сос, сос от стриди, рибен сос ... добре се получи/
Течности
Вода 2 л
Чай - билков 2, зелен Хънибуш - 1
Тренировка - почивка
Бележки - Много се зарадвах на времето, прибрах си се пеша от работа до вкъщи и се радвах на слънчицето... направо разкош
Усмихнат и слънчев вторник! (sun)
Добра вечер, съфорумци :D
Още един хубав ден и още едно прибиране пеша ... много обичам зимното слънце, някак си ми е уютно ...
А сега храната за днес 08.02
7,20 - 3 сл фини овесени ядки, 2 чл ленено семе, 2 чл черен сусам суров, 1 чл канела, 2 чл какао, всичко това залято с 150 мл кокосово мляко от вечерта
12,00 - 200 гр пиешко филе със зеленчуци /от вчерашното/ и 20 гр Capellini - мнооого тънка паста с яйца, известна още като Angel hair, приготвя се страшно бързо - вари се 1 минута, 1 люта чушка и половин домат
17,00 - 1 варено яйце
20,30 - гювече - малко масло, половин червена чушка, 50-70 гр пилешко филе, 3 гъби, 1 домат, 50 гр сирене, 2 яйца и салата от микс зеленолистни /около 2 шепи/ с балсамико и зехтин
Течности
Вода 2 л
Кокосово мляко 245 мл
чай - билков 1
Тренировка - след приятната разходка, тъй и тъй бях загряла, взех че си повисях малко на лоста и след това
3 негативни набирания с подхват и две половинки, и третинки може да са били, позитивни с надхват ей така за пробата да видя до къде ще стигна /мнооого ми е рано, пък и не е като да съм лека (blush)/
3 х 10 бърпита с лицева опора
3 х 15 Тръстър
3 х 10 клека последвани от 10 скока с високо вдигнати колене
4 х 10 напади с лостовете на дъмбелите с редуване ляв десен крак
4 х 15 глутеус мост
4 х 10 глутеус мост на 1 крак /2 ляв, 2 десен/
4 х 30 сек повдигане на краката от седнало положение - сядаш, кръстосваш ръцете пред гърдите и повдигаш краката на около 2 педи от земята, торса се изнася много леко назад за баланс
4 х 15 къси коремни преси
4 х 30 сек предна опора
4 х 20 сек странична опора /2 ляво, 2 дясно/
4 х 10 супермен
4 х 15 лицеви опори - ей така, тамън се натъркалях по постелката и някак си ми дойде от вътре
Бележки - Свършиха ми витамините и все забравям да си купя, много съм разсеяна от две седмици насам ...
От доста време не бях закусвала нещо сладичко, но определено се получи добре с кокосовото мляко пък и не ми се ядяха бисквити цял ден (giggle) - да, да и мен ме е подгонил глада за сладко
Трябва да почна по-сериозно с това да се мъча да се набирам, много ми е мерак - даже го сънувах нощес, но ако не го правя по-често едва ли ще ми се получи. Започвам да мисля за набиранята, като за лицевите опори преди време - ще е мъка и в един момент просто ще почна да ги правя. И като казах лицеви опори, наистина не можех да направя дори половин, а сега са ми любимо упражнение, започнах дори леко да отскачам в най-горната позиция - това е приготовление за лицева с пляскане ... еххх някой ден...най-вече като преодолея страха, че няма да мога да си върна ръцете на време и ще се изпляскам по очи :D Та от дума на дума - другата седмица мисля да продължа програмата 100 лицеви опори - http://hundredpushups.com/, която си “откраднах” от дневника на Absolut Illusion
Айде стига ви толкова за днес, утре пак. А междувременно - успешна и усмихната сряда /Малък петък, урааа/
Време е, с чаша чай в ръка, да си отдъхна след един луд и ужасно натоварен ден и да си попиша малко за вчерашната сряда.
09.02
Храната
7,10 - 2 яйчено-зеленчукови мъфинчета. бях си забъркала овесени ядки с кисело мляко, но ... брррр... хич не са по моя вкус, пък може би е защото киселото мляко си го квася аз и е по-киселко от това от магазина... знае ли човек
12,00 - като вчерашния обяд - 200 гр пиле със зеленчуци и 30 гр Angel hair + половин домат и една люта чушчица
18,30 - 1 препечена филийка хляб, 30 гр Бри, салата от 1 домат и половин краставица със зехтин
20,30-21,30 Тренировка
22,30 - 2 сл извара
Течности
Чай - 2 билкови
Вода - 3 литра
Кокосово мляко - 245 мл
Тренировката - CKM - нормална, дори лека тренировка - повече наблягахме на техничното изпълнение на някои елементи
Е това беше за сряда - днешния ден малко по-късничко или утре сутрин :)
И така неусетно си приключи деня - е почти ;)
Сега е време да се изкажа и за днес
10,02
Храната ... мммм, да от един момент нататък е храна, преди това е ... и аз не знам какво
7,10 - Зелен чай Хънибуш
10,30 - 245 мл Кокосово мляко
14,00 - голяма зелена салата, 1 запечена гъба с масло
18,30 - препечена филийка хляб с 30 гр Stripey jack
21,30 - 1 скумрия, 1 сл снежанка, 1/2 варен картоф с масло
Течности - вода 3 л
Чай - 2 зелени, 1 билков, 1 ройбос
Тренировка - почивка. Мислех да си се позанимавам с удари по Тай бокс лапата, но ми се провалиха плановете, нищо, утре на CKM ще наваксам :D
Бележки - толкова натоварен ден не съм имала от доста време. Натоварен и психически и физически, но така е като се започва работа с нова продуктова линия ...
Докато намеря време за ядене, бях умряла от глад, а там където бяхме единственото нещо вдъхващо доверие беше салатата, а гъбата беше като допълнение ... естествено се прибрах изгладняла като вълк...
Намерих си и нова занимавка - Google body browser 1 час само си ровя разни работи - хем интересно, хем полезно
Е, това е за днес. Сега ще се излегна и ще си пусна няколко епизода на На гости на третата планета, да се разсея малко - много му се радвам на този сериал.
Лека вечер и слънчев и усмихнат петък (sun)
Мнението беше редактирано от Axi на 11.02.11 10:05.
Добра, прекрасна вечер!
След приятно уморителна тренировка е време да си напиша отчета :)
Петък 11,02
Храната
09,30 - 1 варено яйце
13,00 - 150 гр /толкова е порцията/ спагети с шунка и сметана, салата от 1 домат и половин краставица и 1 люта чушчица
18,20 салата от домат и краставица, 7 задушени гъби с масло, 1 пилешко бутче, 1 филийка хляб, 3 Кускусови сладички “Събота” на Атом /леле Атомче, само да знаеш как ме подхлъзна с тези сладки :D, утре ще ги иззакуся всичките, които успях да си опазя (giggle)/
20,30 - 21,30 Тренировка
22,30 - препечена филийка хляб с масло и черен хайвер
Течности
Вода - 2 литра
Чай - 1 билков, 1 зелен с лимон
чаша кола
Добавки - кверцетин 2 х 500 мг
Тренировката - CKM - добра тренировка - средно интензивна днес. Имаше достатъчно от всичко - физическо натоварване и технични изпълнения
И с това слагам край на работната седмица. Лека вечер от мен.
Добро утрооо (sun)
Мен нещо пак ме отняма събота и неделя, но сега наваксвам
Храната - събота и неделя хич не гледам часове, затова само описателно
12.02
закуска - препечена филийка хляб с масло и хайвер, зелен чай, 2 сладички по рецептата на Атом
около обяд - кокосово мляко 245 мл, още 3 сладички като горните /свършиха .../
по-късно - 200 мл варен боб, салата от кисело зеле, 1 пълнена чушка, 2 сл кисело мляко, 20 гр сирене
преди лягане - 2 сл извара
13.02
пропуснах закуската, защото си поспах до по-късничко ...
обяд - 2 парчета домашна пица /2/8 от 30 см тава/, 250 мл айран
някъде в промеждутъка - 2 шепи шам фъстък
вечеря - 300 гр печени свински ребърца, тънички ребърца с много крехко месце ... мммм и печени чушки с чесън и магданоз
Тренировки - нямаше и двата дни, но пък за сметка на това имах засилен енергиен разход събота - направих си голямото месечно почистване. От онова, в което се мият шкафове и врати, а прозорците дори не ги смятам (giggle), абе 3 часа си ми отне ...
Добавки - Кверцетин 2 х 500 мг и двата дни
Забележки -няма
Приятна и спорна седмица!
Привет,привет!
Време е да си напиша вчерашния понеделник - в офиса, нормалната лудница, а храната беше:
7,10 - 150 мл кокосово мляко и схрусках 3 парченца какао
10,00 - 1 банан
14,30 - 1 пълнена чушка и 1 сърма, салата домат и краставица, 1 филийка хляб
18,30 - 100 гр пуешко филе, салата от домат, краставица, лук и магданоз, 50 гр сирене, 1 филийка хляб
Течности
Вода 3 л
Чай - 1 билков, 1 зелен, 1 зелен с лимон
с вечерята чаша Кианти
Тренировката
4 х 20 сек висене на лоста
2 х 3 негатини набирания
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 от клекове със обствено тегло, лицеви опори, къси коремни преси - едно след друго /10 клека, 10 лицеви, 10 коремни преси, 10 сек почивка; 9 клека, 9 лицеви, 9 коремни преси, 9 сек почивка ...../
Безелжки
Много ми се кара нещо в последно време, ама ей така, да се кача в колата и просто да си карам... Може сега в събота да се разходя до Вакарел ... не е, като да не съм го правила преди (giggle), една събота рано сутринта просто се качих в колата, минах половин София и отпраших по магистралата. На една бензиностанция спрях да пия един чай и да се порадвам на слънцето - хубаво есенно сутрешно слънце, почти тихо /доста малко коли имаше по пътя/, зелено ... супер направо. На Вакарел се врътнах обратно към София и айде към къщи, но после ми беше едно спокойно и свободно. Много е хубаво да си караш колата ей така за кеф, без да бързаш да стигнеш някъде или да висиш по безкрайните задръствания, но много рядко ми се случва ...
Приятен и усмихнат ден!
От Мен (sun)