A New Beginning 2011

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.01.11
13:30

Започвам на чисто!
От днес, от сега, от веднага. И този път никакви извинения и оправдания.
Целите са малко...хм... общи, но поне ги има.
1.  да се науча на постоянство в храненето и тренировките, което до момента ми се удаваше само за тренировките по Commando Krav maga в сряда и петък.
2.  дисциплина – много лошо се получава иначе, докато съм на работа и само си правя някакви планове като се прибера какво ще направя първо, какво ще тренирам ... и като се прибера ... Едно голямо нищо
3. да се науча да довършвам започнатото – това ми се случва само извън работата – колкото съм организирана, педантична и спазваща срокове в работата, толкова съм разхвърляна и несериозна извън нея.
4. И последно от по-общите – вече имам един приемлив  запас от информация – ми да взема да я „смеля” и да започна да я прилагам по-успешно на практика
Относно по-конкретните цели – остават си непроменени.  По-стегнато и добре функциониращо тяло на всяко едно равнище , което води след себе си едно намаляване на обиколките на талия, ханш и бедра, увеличаване на силата и подобряване на контрола над тялото. 
Сега и една кратка равносметка на нещата които се случиха докато не пишех. Продължих да си тренирам сряда и петък, и от време на време понеделник-вторник, но като цяло слаба работа. Последните 2 седмици почти нищо. С храната беше що-годе добре, стараех се да не прекалявам с нищо, като изключим една седмица на пълно безхаберие – но така е навици се създават трудно. Забелязах, че след като мускулите ми се „съвзеха” от няколкото години леност и се поразработиха започнах да се чувствам по-добре, по-жизнерадостна - еуфория к’во да пра’иш :D и започна да ми харесва да съм силна/по предишние си стандарти, в сравнение с някои от вас съм си кекава още ;)/. Захванах се с няколко странични проекта, които ме разтоварват добре и може би поосмислих някои неща.
Е това е в общи линии – промените не се случват, а се правят!
Така че, да започваме.

fire.is.my.nature

07.01.11
13:46

Успех , Акси :) А какви са ти мерките сега ? :)

07.01.11
13:59

Всички жени явно чакате много сериозен повод за да започнете нещо (Нова година) :D

Успех!

fire.is.my.nature

07.01.11
14:01

казано от Madboy на 07.01.11, 13:59:

Всички жени явно чакате много сериозен повод за да започнете нещо (Нова година) :D

Е не сме ли прекрасни за това :P ? аххахах

07.01.11
14:53

Баш за това - едва ли ;)
Живота не е компютърна игра, да можеш да я пуснеш “на чисто” ;) А всички “новогодишни” начинания обичайно приключват след няколко седмици. И така до новото начало следващата година.

казано от Петко К на 07.01.11, 14:53:

Баш за това - едва ли ;)
Живота не е компютърна игра, да можеш да я пуснеш “на чисто” ;) А всички “новогодишни” начинания обичайно приключват след няколко седмици. И така до новото начало следващата година.

Съгласна :)

Браво за смелостта да вземеш решение, пожелавам ти постоянство амбиция и още повече смелост, за да постигнеш успех в целите си :)

07.01.11
15:40

Ихаа, пък колко много сте писали, мерси за посрещането :)
Файърче мерките ще ги взимам в събота и срам, не срам ще пиша - трябва да има база
А това, че чакаме така е - дали новата година, седмица, месец или там нещо си - просто произволна точка, на която възлагаме някакви надежди. Пък и за това също сме прекрасни ;)
Относно “на чисто”-то - да не е игра, няма on и off, няма рестарт, ами аз си го приемам така, защото днес става точно 1 година от както не пуша и това за мен слага край на този период - няма го, не е бил, та за това така
А като си несериозен, си си несериозен /тия камъни са по моята кратуна/ - предишния дневник го започнах уж след като премислих и бях решена, но някак си хаотично, спонтанно и също толкова спонтанно го приключих и за това сега използвам някаква дата, която преди ме е накарала да постигна нещо постоянно /ех тия суеверия и вътрешни нагласи - напълно подкрепящи твърдението с произволната точка от по-горе :D/ пък ще видим

ПП А пък да знаете колко много обичам градивната критика - сериозно. Някак си действа много мотивиращо и много помага - така че коментирайте смело.

07.01.11
15:44

Здравей, Ахi,
успех тази година, браво за непушенето! - а за коментарите и критиката - най - добрите сме : )))))))

08.01.11
14:10

Както вчера обещах време е за мерките. Очудващо за мен, след новата ми среща с венозните кортикостероиди и последствията от тях за времето за което почти не писах /от октовмври-ноември до сега/ съм се справила с негатовното им влияние и съм пак в изходна позиция - поне няма регрес ;)
Ето и мерките
Височина - 162 см /както бях казвала в следствие на тренирането порастнах, по-скоро се изправих ама айде :)/
Тегло - уффф това хич не го обичам - не било от значение ама дразни ... 79 кг /+ 2 кг от  юни 2010/
бицепс ляв 34,5 см / 37 см - отпуснат/стегнат
бицепс десен 32 см / 35 см - отпуснат/стегнат
предмишница лява 27 см
предмишница дясна 27,5 см
ханш 109 см /непроменен/
бедро ляво 68 см  /+ 1см/
бедро дясно 68 см /+ 1см/
прасец ляво 39 см /непроменен/
прасец десет 39 см /непроменен/
талия 84 см /-1 см/
гръден кош 86 см /онези 109 см от юни са били гръдна обиколка, която сега е ... 112 /
врат 34 см
китки 17 см
глезен 23 см

Малко забележки
Може някои обиколки да не са се променили, но визуално разликата е голяма. Бицепса, прасеца и бедрото вече не са само мазничко - виждат се мускулите, имам и видим трицепс вече (party). Ханша - ами там имаше драстична промяна визуално - дупето ми стана доста по-обло и твърдо.
Друго нещо което забелязвам е разликата в десния и левия бицепс, нещо което за мен е учудващо, защото не съм левичар, пък и нямам такива наклонности. Факт лявата ръка върви по-добре от дясната, ще свикваме какво да се прави :)

Е това беше за мерките.  След малко и отчета за вчера

Приятен и усмихнат ден

08.01.11
14:35

Петък 07,01

Яденето
7,10 - 1 варено яйце
11,00 - сандвич от вкъщи с около 70 гр филе от треска, майонеза, краставичка и айсберг
14,30 - 300 мл супа от всински бут и зеленчуци
18,00 - 1 препечена филийка хляб, 40 гр. сирене камембер, резен свински бут
22,00 - 2 резена кашкавал, 30-40 гр бекон

Тренировка - пропуснах я - разболявам се и не мисля, че е редно да пръскам бацили и на другите. При CKM, както при другите бойни спортове има една ... близост :D с другите трениращи

Течностите
Вода около 1,5 л
Чай - 2 билкови - черна боровинка, шипка, босилек, кориандър, риган; 1 ментов; 1 зелен Лонджин
20 мл Бейлис и 200 мл кола - аз по принцип алкохол пия изключително рядко, но трябва да почетем именяците

Забележки
Захванах се с едно предизвикателство, което взех на заем от дневника на Absolut Illusion и в събота приключвам първата му седмица.

казано от Absolut Illusion на 04.01.11, 12:08:

Дори съм си набелязала за първата половина на 2011-та това.

казано от inis9 на 07.01.11, 15:44:

Здравей, Ахi,
успех тази година, браво за непушенето! - а за коментарите и критиката - най - добрите сме : )))))))

Знам, знам, аз за това съм тук :)

Е това беше за сега, лек и успешен ден

Мнението беше редактирано от Axi на 08.01.11 14:37.

08.01.11
17:53

Успех Акси:)

09.01.11
15:57

Привет, привет,

Време е за отчета на вчерашния ден.
Събота 08,01

Храната
8,30 - 1 варено яйце
12,30 - 300 мл супа от гъби, пресен спанак, пшеничени ядки - 1 сл, моркови, чушка, лук, целина /отворих хладилника и събрах изостаналите зеленчуци :D/
16,30 - 1 пълнена сушена чушка с кълцано месо,  не с кайма
21,00 - 1/2 гювече - лук, чушка, домат, сирене, пилешко месо, 1 яйце

Тренировка - може и да не я броите за такава, ама аз да си напиша
ден 3 от първата седмица на предизвикателството 100 лицеви опори
25 мин интервално кардио на вън - 1 мин тичане, 2 мин ходене

Течности
вода - 1 л
чай - 2 ментови, 1 зелен

Забележки
Кардиото беше малко... импровизирано. Дояде ми се краставица, която така и не ядох като се прибрах, та реших да отида до най-далечния магазин за който сесетих /е в моя квартал все пак :D/ и да го направя по различен начин от това, което правя по принцип. И така моя милост се облече и 12 минути на отиване, 2 минути пазар, 13 минути на връщане.

казано от Allegra на 08.01.11, 17:53:

Успех Акси:)

Мерси, мерси

Е това беше за вчера. Днес - по-после :)

09.01.11
21:02

казано от Axi на 09.01.11, 15:57:

Привет, привет,

В
Кардиото беше малко... импровизирано. Дояде ми се краставица, която така и не ядох като се прибрах, та реших да отида до най-далечния магазин за който сесетих /е в моя квартал все пак :D/ и да го направя по различен начин от това, което правя по принцип. И така моя милост се облече и 12 минути на отиване, 2 минути пазар, 13 минути на връщане.

Това ми е най-редовния номер. Прияде ли ми се нещо, слагам маратонките и отивам до най-далечния магазин на интервали. много е яко. Даже  понякога се връщам без покупки щото ми се отяжда:P

09.01.11
23:24

казано от diva 97 на 09.01.11, 21:02:

казано от Axi на 09.01.11, 15:57:

Това ми е най-редовния номер. Прияде ли ми се нещо, слагам маратонките и отивам до най-далечния магазин на интервали. много е яко. Даже  понякога се връщам без покупки щото ми се отяжда:P

Е на мен ми беше за пръв път и после ми беше едно приповдигнато, е поне не съм сама (giggle) ... май ще го правя по-честичко

А сега да се отчета за днес
Неделя 09,01

Храната
8,30 - 1 варено яйце
11,30 - шоколадово-овесена палачинка /вдъхновена от блога на Атом/ 4 сл фини овесени ядки, яйце, малко прасно мляко, щипка бакпулвер, няколко листенца накълцана прясна мента, какао - в МВ и отгоре намазана с 1 сл домашно сладко от диви къпини, малини, ягоди и боровинки ммммммм 
16,00 - 1/2 гювече /останалото от вчерашната вечеря/ и гъбена салата - шепа и половина сурови дребни печурки, нарязани на 2 или на 4 - зависи от размера, поляти с дресинг от 1/2 чл дижонска горчица, малко зехтин, балсамико и сол
21,00 - 1 пилешко бутче, 1 сл лютеница, 1/2 филийка хляб, 1 гооолямо листо айсберг, което използвах за купичка в която сложих салата снежанка от домашно цедено кисело мляко

Тренировката към 10,30 сутринта- днес по земята, без тежести
загрявка 3-4 минути
5 х 30 сек предна опора
3 х 15 сек странична опора ляво
3 х 15 сек странична опора дясно
2 х 10 супермен
2 х 20 къси коремни преси
4 х 20 къси коремни преси с извивка
2 х 8 V преса
4 х 10 лицеви опори
5 х 10 нещо като кофички на стойките за лицева опора
3 х 10 глутеус мост
2 х 10 глутеус мост на 1 крак /10 ляв, 10 десен/
4 х 10 клека
2-3 минути разтягане за финал

Течности
Вода - 1 литър
Чай - 1 зелен лонджин, 1 липов, 1 ментов

Бележчици
Напоследък ставам чай-фен, намерих си и един готин онлайн магазин за чайове -утре ще ми дойде поръчката :) Направо нямам търпение.
Сега като си прочетох написаното забелязах, че пия много малко вода - да се поправя.

Е това беше за сега. Успешна и усмихната нова седмица.

ПП Мммм, няма нищо по-приятно от топъл ментов чай преди сън ... лека нощ

10.01.11
22:56

Дзак! Ето ме и мен тази вечер.
Бързо мина днешншя мъглив ден и е време за отчета ми

Понеделник 10,01
Храната
7,10 - 1 варено яйце
9,30 - 300 мл сок от цвекло и ябълка
11,40 - сандвич от 1 филия хлаб, пилешко месо,  майонеза /2 чл/ горчица и салата айсберг
14,30 - 300 мл грахова крем супа
18,30 - 100 гр пилешко месо, 1/2 топка моцарела, босилек
20,30 - 300 мл сок от портокал и ябълка, 2 парчета натурален шоколад

Течности /освен соковете/
200 мл кокосово мляко
вода - 1,5 л
чай - 1 зелен Лонджин, 1 ментов, 1 липов, 1 ройбос

Тренировката
Ден 1, седмица 2 от предизвикателството 100 лицеви опори
20 минути по-късно
Long cycle burpee - 50 рунда от
клек
лицева опора
коремна преса
супермен
скок със свити колене

Бележки
Днес ми се ядеше сладко безобразно много и накрая си реших проблема с натуралния шоколад. Сега като си пиша отчета си мисля, че беше по-добре да го изям по-раничко, ама айде ...
Друго за днес май няма.

Лека вечер и до утре.

12.01.11
00:03

Здравейте, здравейте,

Ейй как отлетя днешния ден ... айде да си впиша деянията за днес

Храната
7,10 - чай Свежо утро /Зелен чай, гинко билоба, гуарана, гуава, портокалова кора, портокалов цвят, сини цветчета от слез/ + 1 варено яйце
10,30 - 1 банан и 200 мл кокосово мляко
13,30 - 1 сандвич от 1 филия хляб, месо от пилешко бутче, салата айсберг
15,00 - 200 мл грахова супа
18,00 - 300 мл шкембе чорба, 1 филийка хляб, 1 сл домашна снежанка, 1 сл домашна лютеница 2 тънки резенчета пармезан

Течности
Вода - 1,5 литра
Чай - 2 зелени, 1 липов, 1 ментов

Тренировка - днес няма

Бележки - Нещо съм минала на вълна супи, което е странно за мен.
Не е умишлено неяденето ми след 18,00 ч - просто не съм гладна

Е това беше за сега. Успешен  и усмихнат утрешен ден (sun)

13.01.11
00:08

Хилоууу :)

Един бързичък отчет, че току що си олях клавиатурата и очаквам всеки момент да започне да залепва - пък дали да не я измия, като приключа? Много яко - вместо “щрак” се чува “цврък” като пиша - кой кат’ мене :D
Така 12,01

Храната
7,10 - чаша чай Свежо утро, какаово-овесена палачинка с яйце и кокосово мляко
10,30 - 1 банан
14,00 - сандвич с препечен хляб, пилешко месо и салата айсберг
18,00 - препечена филия хляб, 50 гр Камембер, 30-40 гр домашен суджук, 100тина гр бял фасул задушен с маалко масло и сол /от тези кръглите, дълги фасулчета/

Течности
Вода - 1,5 л
Чай - 1 зелен, 1 ментов, 1 лайка с ванилия, 1 ройбос с добавки

Тренировка
към 19,00 ч - ден 2, седмица 2 от предизвикателството 100 лицеви опори
20,30 - 21,30 Commando Krav maga

Бележки
Все още не съм се възстановила добре от този вирус - първите 15-20 минути от тренировката едвам дишах, но след края и се чувствах друг човек

Айде стига ви толкова от мен

Лека вечер

14.01.11
15:31

Хоп, здравейте!

Айде да наваксам изпуснатия ден :)

13,01,2010

Храната
7,00 - чай Свежо утро, овесена каша с червен пипер и сирене /изядох си само половината/
10 - половината овесена каша, която ми остана от сутринта
13,00 - 1 пилешко бутче с ориз и зелена салата
14,30 - 1 обикновена мини вафла  /в офиса се подаваше едно пакетче с малки вафлички - издържах от 10 до 14,30 ... и накрая .../
18,30 - салата от кълнове /70 гр/ и краставица; салата от червено цвекло 50 гр., 20-тина гр  сирене Stripy Jack - вкусно британско сирене съчетание от  Red Leicester, Double Gloucester, Lancashire, Cheddar and Cheshire и препечена филийка хляб, 2 парченца натурален шоколад
21,00 - 300 мл шкембе чорба

Течностите
вода - 2,5 л
чай - 1 зелен, 1 ройбос с добавки, 1 лайка с ванилия, 1 ментов

Тренировка - почивка, не беше предвидено да е така, но имах страховито главоболие от обяд натам.

Бележки - след тази ФаФла дето я изядох, послеее само сладко ми беше в главата, но се опазих сполучливо до края на деня ... почти.
Вече е решено - повече на вън  ще ям само, ако наистина се налага /около офиса става въпрос, няма да анатемосаме всички заведения я ;) /

Айде стига за сега, после пак ... някъде по нощите ще да е :D

Мнението беше редактирано от Axi на 15.01.11 23:01.

15.01.11
23:52

Хей, хей! Добър вечер!
да започна по ред на номерата - първо петък
14.01

Храната
7,10 - Зелен чай Хънибуш, овесена каша с червен пипер и сирене /5 сл фини овесени ядки, 70 гр сирене, червен пипер, масло/
11,00 - остатъка ми от овесената каша от сутринта /остана ми около половината/
14,30 - 1 филийка хляб, пилешко бутче и салата от репички с оцет и зехтин
18,00 - 50 гр сирене Stripey Jack, пилешко бутче
20,00 - Тренировка
23,00 - 1 варено яйце

Течности
Вода - 2,5 литра
Чай - 2 зелени, 1 ройбос с добавки, 1 ментов

Тренировката - Commando Krav maga

Съботата след минута ...

16.01.11
00:31

... иииии както казах преди малко Съботата :)
15,01

Храната
9,00 - Чаша чай - Ройбос и зелен
9,30 - Филия хляб, 30-тина гр суджук, резен ементал, чаша сок от 1 грейпфрут, 1 портокал и 1 лимон
14,00 -  1 варено яйце
18 - пилешко бутче долно с картофи /около 2/3 средно голям картоф/
22,00 - 100 гр свински шницел на сух тиган / шницел - разфасовката, не е кълцаното месо/ със салата от кълнове микс, репички, краставица, морков полята с лимонов сок, зехтин и малко солчица

Течности
Вода - 1,5 литра
Чай - 1 Ройбос и зелен, 1 ройбос
200 мл Кокосово мляко
30 мл вино - Бордо с вечерята

Тренировка - 2 броя
Тренировка 1 - 10,40 ч - ден 3 от седмица 2 на предизвикателството 100 лицеви опори
Тренировка 2 - 20,00ч
Загрявка - клекове, поскоци, ротации на ставите около 3-4 минути
4 х 30 секунди висене на лоста
3 негативни набирания - подхват
4 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 3 кг /2 лява, 2 дясна ръка/
2 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбел над главата - с 4,25 кг /2 лява, 2 дясна ръка/
6 х 10 Кик бек с 5 кг /3 лява, 3 дясна ръка/
2 х 10 Трицепсово разгъване с дъмбели от лег с 7,5 кг
6 х 10 Концентрично сгъване сдъмбел 5 кг /3 лява, 3 дясна ръка/
4 х 10 раменни преси с дъмбели по 5 кг
4 х 20 Повдигане на ръцете напред до хоризонтала с дъмбели по 3 кг - правя го за пръв път и за това толкова леки дъмбели, другия път мой ще сложа още 2 по 1,25 на всеки
4 х 10 Повдигане на ръце встрани с дъмбели по 5 кг.

За десерт реши, че имам още мноого енергия и направих една табата с Jumping Jack - е щях да умра ... все още ми е рано за табата след тренировка. Ама откъде ми идват такива идеи да ме пита човек.
Като се осъзнах направих един финален стречинг.

Бележки - Днес към 14 ч като изгладнях из улиците на София /по скоро паркингите на супермаркетите ;)/ и приятеля ми извади кутията със сандвичите и варените яйца, направо събрахме очите на паркиращите ... атракция к’во да правиш :D
Относно програмата за лицеви опори - вече съм на последния, трети ден от програмата за втората седмица и върви изненадващо добре - вече правя по 20 лицеви опори в серия без проблем ...  е почти ... последните 2-3 са малко на зор, ама айде - ще си правите, че не знаете ;) За следващата седмица освен покачване на броя, ще гледам и да слизам по-надолу - ще ги правя на стойки, сега ги правя на земята директно.
Сдобих се с пакетче органично какао на парченца ... мммм вкусно. Сдъвках няколко директно така. Определено по-вкусни и ароматни са ми от натурален шоколад /пък и не горчат толкова (giggle)/
И за финал, че много писане стана днеска и ще ви доскучае - една снимка на вкусната ми салата от кълнове ...

Мнението беше редактирано от Axi на 16.01.11 00:44.

18.01.11
13:02

Айде бързичко да открадна малко време за почивка :) и да си напиша отчета за вчера.
понеделник 17,01

Храната
7,10 - чаша чай Ройбос с добавки, 1 филийка ръжен хляб намазан с кълцано месо с подправки /пребивавалите по немско ще ме разберат перфектно (giggle)/
11,00 - сандвич с пилешко месо, айсберг и масло
14,30 - мноого малко парче торта /2 ма именяци и един рожденник в офиса - еххх оправдания ... /
17,30 - 2 чл маслинена паста, 60 гр желирано телешко месо, салата от кълнове - 40 гр кълнове миск с лимон, 1 филия ръжен хляб
20,00 - салата от айсберг, рукола, фризе, 80 гр пилешко филе, сос от синьо сирене, 10тина малини

течности
Вода 2,5 л
Чай - 1 ройбос, 1 зелен хънибуш, 1 ментов
Оранжада - 400 мл

Тренировка - почивка

Edit   Добавки - Кверцетин 500 мг

Бележки
Още не мога да оздравея като хората или просто се раболявам пак. Неделя и понеделник така кашлях, че дори и не се замислих за тренировка. Днес съм по-добре, но ще видиме, може и цялата седмица да се почива...

Е, това беше за сега от мен
Лек и слънчев ден (sun)

Мнението беше редактирано от Axi на 18.01.11 13:07.

19.01.11
08:30

Добро утро на всички!

Айде преди да е започнала сутрешната лудница в офиса да пусна един бърз отчет
Вторник 18,01

Храната
7,10 - чаша чай Свежо утро, 1 варено яйце
10,00 - 1 варено яйце
13,00 - сандвич с пилешко месо и айсберг
18,30 - 70 гр спагети със сос от сметана, чедар, бяло сирене и ементал и мръвка - пилешко бутче, бекон
21,30 - 1/2 резен домашна пица

Течности
Вода 2 л
Чай - 1 свежо утро, 1 ментов
айран от домашно квасено кисело мляко - 400 мл
200 мл кокосово мляко

Тренировка - Ден 1 от седмица 3 на предизвикателството 100 лицеви опори

Добавки - Кверцеин 500 мг

Бележки
Вечерта се поотпуснах с яденето, но реших че след като цял ден ми се въртят в главата тези спагети, значи е време да си ги направя.
Напоследък се замислям дали да не “открадна” няокой и друг вариант на кокосовото мляко от дневника на Margaritka…, най-вероятно така ще направя днес  :)
Относно тренировката - мислех 15тина минути след лицевите опори да направя и още нещо, но за толкова имах сили ... определено след края на втората седмица програмата става по-тежичка, пък и таз гадна кашлица дето ме мъчи хич не помага

Е това беше за сега

Усмихнат и успешен ден  (sun)

19.01.11
23:41

Добра вечер на все още будните :)

Днешния отчет 19,01

Храната
7,00 - Чай ройбос с добавки
11,00 - 1 варено яйце
13,30 - 1 парче и половина пица от вчерашната домашна
18,00 - 200 мл Джоланена супа, 4 пилешки дробчета задушени с Марсала и сметана, салата от шепа репички, малко краставица и оцет балсамико + 1/2 препечена филийка хляб

Течности
Вода 3 л
Чай - 1 ройбос, 1 ментов
250 мл Wellwoman на Vitabiotics - след тренировки бях ужасно жадна и това ми попадна пред полезрението

Тренировка - 20,30 - 21,30 Commando Krav Maga - днес тренировката беше доста интензивна ... и за финал най-дългите 2 минути - 10 спринта, 2 дължини патешко ходене, 5 серии с 10 къси коремни преси и по 10 секунди на серия “почивка” в свито положение, 3 серии по 10 лицеви опори, 10 спринта ...  е аз ги направих 6 - за повече не ми остана въздух.

Добавки - Кверцетин 500 мг

Бележки
Както светкавично се разболях, така днес се събудих светкавично оздравяла ... направо да не повярва човек. Е покашлям мааалко, но в сравнение с предишните два дни, в които направо не можех да дишам положението е корено различно. Пък и доктора ми е на същото мнение - направила съм някакво супер самолечение + сироп за кашлица :D
Днес сутринта само дето стоях гладна :( - така и не ми взеха кръв, нищо другия месец ... 
...  ииии понеже днес ми е музикално - един поздрав - кавър на емблематична песен направен от кралицата на метъла (rock)

20.01.11
00:58

Здрасти, Axi, какво точно представлява тази тренировка Commando krav ...?

А, и поздравът е страхотен ;)

20.01.11
08:45

казано от Atom на 20.01.11, 00:58:

Здрасти, Axi, какво точно представлява тази тренировка Commando krav ...?

Здрасти Атомче, треноровката всеки път е различна заради естеството на Commando Krav Maga /CKM/. Иначе накратко - СКМ е направление на Krav maga, израелска риалити базирана система за самоотбрана. Какво ще рече това - Тренировките са интензивни, ситуациите при които трябва да се реагира са направени като сценарии от възможните опасности в реалния живот,  реалните техники за самоотбрана започват да се учат от първата тренировка.
Освен чисто физическа тренировка в повечето случаи има и психологическа такава, в смисъл, основните принципи при самозащита - идентифициране на опасност, избягване на конфликта /едно от основните правила/, ако предишното не е възможно - реакция, без правила и без забранени удари. Голяма часто то ударите използвани в CKM са такива каквито се използват на улицата - удар в слабините, бъркане в очите и тн. /е на тренировка гледаме да не се обезобразиме естествено :D/
Самите техники са взаимствани и доразвити от голяма част от съществуващите бойни изкуства. В общи линии имаш няколко направления по които тренираш - противник без оръжие - самозащита срещу удари, ритници, душене, хватове и т.н; противник с хладно оръжие; противник с огнестрелно оръжие и ситуации на земята - граплинг. Доколкото знам има направления за самозащита в автомобил, но до там още не сме стигнали :)
Самата тренировка /при нас поне/ започва със загрявка самостоятелна веднъж в седмицата и групова пак веднъж в седмицата. Състои се от 10 тина минути разновидности на тичане, редуване на тичане - клек, тичане - лицева опора, тичане - коремна преса не е задължително да са в някаква последователност. След това в най-общия случай има ротации на стави, разтягания, разновидности на лицеви опори, планкове, повдигане на краката, клекове, тичане с партньора ти на рамо и всякакви други гадости :D. След това имаш трениране на техники и за финал или вчерашната 2 минутка или изненадващи атаки. При изненадващите атаки вече се използват техниките, които си тренирал и заучил на практика. Разделяте се на групи от по 4-5 човека  и правите кръгче, един застава в средата, а другите започват да го атакуват както се сетят, без почивка, един след друг в продължение на минута, минута и половина, две ... зависи. И така докато всички не влязат в средата и не бъдат атакувани. Понякога между влизащите в кръгчето се изпълняват например 10 клека, 10 лицеви опори, 10 коремни преси - ей тъй - да ти се вдигне адреналина :D
Та това е в общи линии. Интересно е, полезно е  /никога не знаеш, но може и да ти потрябва някога/, интензивността е средна до висока - можеш и в кардио деня да си го сложиш.
Ето и малко информация по въпроса, в сайта може и да намериш инструктори, ако решиш да се запишеш - http://www.commandokravmaga.com/html/index.html

И накрая - както във всяко бойно изкуство има различни течения и в Krav Maga - напр. CKM, Kapap и тн - всички вършат работа, но техниките се различават малко. Според мен най-важното е да попаднеш на опитен инструктор, другото е без значение.

Айде стига толкова, че пак се олях (giggle)

20.01.11
20:55

Благодаря за подробния отговор, Акси :) Най-много ме допадат високоинтензивните краткокрайни натоварвания 8-)
Успех с начинанията и целите :)

20.01.11
22:31

Добра вечер от мен. И така както си пиша айде един бърз отчет на деня да направя :)
20,01

Храната
7,00 - чай Свеж утро
9,00 - 1 варено яйце
11,00 - 1 сандвич от пилешко филе, айсберг, горчица и масло /от вкъщи/
14,00 - салата от 1 домат и 1 краставица
18,30 - 2 препечени филийки хляб, едната с кълцано месо с подправки, дугата със сирене Stripey Jack, малко салата от кисело зеле
19,00 - 2 сл заквасена сметана с 1/2 чл разтворимо кафе и 1 чл захар Muscavado /Ще държа лично отговорна Atom и блога и за тези ми залитания ;), с най-добри чувства разбира се/

Течности
Вода - 2 литра
Чай - слаба работа днеска - 1 Свежо утро, 1 Ройбос с добавки
Кокосово мляко - 245 мл

Добавки - Кверцетин 500 мг.

Тренировка - Ден 2 от седмица 3 на предизвикателството 100 лицеви опори

Бележки /ще гледам да не се отплесвам много - вече е видно, че ми е в кръвта :D/
Много тегава тази трета седмица с лицевите опори - май ще я повтарям... пък и днес на последните две серии започна да ми се схваща десния трицепс ... ама зверски.
От утре почвам да пия и витамини към кверцетина

Е, това е - ако се сетя още нещо ще дописвам утре.
Лека вечер и успешен петък

21.01.11
19:45

Ехааа, свърши работната седмица и е време за заслужена почивка.
А аз сега да си напича частично отчета - ще добавям по-късно

21,01

Храната
7,00 - 1/2 сандвич /в сандвичарник - тип тост/ с пушено пиле и кашкавал + 245 мл кокосово мляко
10,00 - 1 варено яйце
14,00 - 1 филийка хляб, 100 гр. пилешко филе, салата айсберг
18,00 - “Салата” от запечено козе сирене с плесен, върху канапе от печена с масло филийка хляб, бекон и микс от зелени листни салати - рукола, фризе, бейби спанак и други, поръсена с шепа сурови шам фъстъци и полята с дресинг от зехтин, лимон, мед, черен пипер и мъничко сол ... мммм ... пък и става за има-няма 5 минути /е малко попрепекох козето сирене, но като за сефте - добре/
19,00 - чаша сок от 1 грейпфрут и 1 портокал с няколко листенца прясна мента /еййй ама като бурен ми тръгна ментата тази година :)/

Течности
Вода 3 литра - голяма жажда днес ...
Чай .... хм, днес няма
кокосово мляко и сок /от дневника/

Добавки - Кверцетин 500 мг, мултивитамини

Тренировка /предстояща/ 20,30 - 21,30 CKM

Бележки
Сега забелязах, че днес не съм пила чай ... много странно
Част от приятелите ми в последните няколко дни се опитват да ми намекват /някои дори “натвърдят” :D/ че от половин година насам съм станала много капризна към храната си ... Странни хора, защо като човек започне да си носи ядене или нещо което да си приготви в офиса /при положение, че работодателя се е погрижил да имаме всички удобства - в офиса имаме два оборудвани кухненски бокса/, спре да яде принцеси от лафката, чипс и кренвирши  с розов цвят и съмнителен произход става капризен. Е да, аз обичам да готвя и експериментирам в кухнята, но порция от рецептите ми в повечето случаи е по-евтина от кутия цигари, които те наставят по цял ден ... Нищо против пушачите - право на избор, пък и аз също бях в тази група, но сега си харча парите по доста по-рационален начин. What ever ... просто явно от време на време трябва да поизпусне парата човек :)

ииии сега една снимка на салатата-вечеря, спИциално за всиките фенове на кулинарните ми изгъзици :D

Айде за сега - толкова, после ще дописвам

23.01.11
19:50

Ха, привет

След като изчетох другите дневници е време да си попиша в моя.
Събота 22,01

Храната
10,00 - 1 палачинка със сирене и пушено пиле
15,30 - салата от домат и краставица, филийка хляб, варено яйце, 150 гр свински шницел
в интервала 19-23,30 салата - микс зелени салати, суров слънчоглед, пармезан + 1 пилешко шишче + 1 задушен картоф

Течности
вода 3 л
чай - 1 зелен хънибуш
50 мл мартини и 250 мл кола /имах си хубав повод/

Добавки - Кверцетин 500 мл, мултивитамини

Тренировка  почивка

Без белжки за деня
Това беше събота, като свърши и неделята и тя ще намери мястото си тук.

Успрешна и усмихната седмица от мен (sun)

24.01.11
12:27

Здравейте,

Време е за малка почивка и отчета за вчера

неделя 23,01

Храната - тотален хаос и глад за хляб
10,00 - 1 зелен чай с жасмин, сок от 1 грейпфрут, 1 портокал и половин лимон
13,30 - салата от 2 домата и краставица, 2 филии хляб, 2 варени яйца - разрязах ги на половина, извадих жълтъците, намачках ги, разбърках ги с малко горчица, черен пипер, лимонов сок и малко майонеза и си напълних с това останалите половинки от белтъците, 1 винервурст
16.30 - 1 малка препечена филийка хляб с маслинена паста /от зелени, черни и каламон маслини, накълцани сушени домати със зехтин и мааалко чушка/
18,30 - 1 шепа шам фъстък
19.30 - още 1 шепа шам фъстък
22,00 1 препечена филийка хляб, пилешко бутче и салата от праз /най-любимата ми салата, която съм научила на село през безгрижните ми ваканции  :D ... нарязан на ситно праз, червен пипер, оцет, зехтин и сол/

Течности
Вода  1,5 л /слабоооо/
чай - 1 зелен, 1 ройбос с добавки

добавки - Кверцетин 2 х 500 мг

Тренировка - почивка

Бележки
Да си кажа пак за хляба - понеже си го правя сама в повечето случаи е пълнозърнест/многозърнест, ръжен, ръжено-пшеничен и с всякакви допълнения - маслини, сушени домати, магданоз /да, магданоз - много вкусен става/, чубрица, ленено семе, всякакви семена и т.н Та, за какво го написах - големината на филиите е колкото на парче кекс и реално 2 филии са колкото 1 на нормален бял хляб от магазина /не че белия хлаб от магазина е много популярен тук, ама айде (giggle)/
Сега като си написах храната, мисля че открих причината за този глад за хляб - ми че аз нямам никакво ядене до 13,30. И после яде ми се хляб, ами да, какво да очаквам.
Бях планирала приятна тренировка за вчера, но се отдадох на масаж и гледане на филми ... все още не съм в състояние да се преборя с ленивите недели ... но и това ще стане!
Сега от моя си дневник искам да кажа на всички ви, че сте ми невероятно голяма мотивация! Цялата информация която има тук, интересните дискусии и дневници са ми много полезни и много ви се радвам :) Също така се радвам и че ерудирани и опитни хора все още водят дневници и дават добри съвети, пък и виждам, че доста от по-старите потребители започват нови дневници ... супер!

Айде стига за сега, да взема да си пренеса доброто, весело настроение обратно в офиса :D

Успешен и усмихнат ден!

25.01.11
15:03

Айде да си направя една малка следобедна почивка и да попиша малко

неделя 25,01
Храната
7,00 - 245 мл кокосово мляко
11,00 - домашен сандвич от 1 филийка хляб, масло, свинско филе, айсберг
18,00 - 5 резенчета бабек /има-няма 15 гр (giggle)/
21,30 - Свинска вратна пържолчица, мммм, салата от праз

Течности
Вода 2 л
Чай - Ройбос - 1 и зелен Хънибуш - 1

Тренировките
ден 1 от седмица 3 /again .../ от програмата за 100 лицеви опори
Малко след това - 30 минути Ци Гун

Бележки
Май ще трябва да намаля натоварването на лицевите опори. В самата програма има 6 седмици по 3 дни упражнения, като това е разбито на 3 нива на трудност според лицевите опори, които можеш да правиш. Та, явно ще трябва да мина на по-долно ниво на трудност, защото когато правя серии от около 20 лицеви опори, вече за трети път на втората серия ми се схващат левия трицепс и десния бицепс /страшна комбинация :D/ ииии ако съм по средата на движението направо падам по очи на пода ... е успях на два пъти да се изправя на крака преди да пльосна артистично на земята :D, ама така не става. 

Е, лек ден за сега, пък после ще пиша днешния ден

ПП Хммм, ама яденето ми слаба работа ...

26.01.11
09:14

Добро утро, сладури!

Айде да попиша малко за вчера. Вторник - 25,01

Храната
7,10 - Кокосово мляко
10,00 - овесена каша със сирене, масло и люто червено пиперче
14,00 - 250 мл Доматена супа
18,30 - Свинска вратна пържола 250 гр, 2 яйца на очи и малко салата от домат и краставица, салата от праз, 1 филийка хляб - вечерях си бавно и приятно
21,00 - дояде ми се сладко и решението беше - 1 шайба ананас

Течности
Вода - 2 л
чай - ментов 1, билков 1, ройбос 1
200 мл Ефес с пържолката

Добавки - Кверцетин 500 мг, мултивитамини

Тренировката
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 от клекове със обствено тегло, лицеви опори, къси коремни преси, Jumping Jack
повисях малко на лоста и направих 2 негативни набирания с подхват

Бележки  - Тц :D

Айде да работиме сега - приятна, снежна сряда :)

28.01.11
12:44

Айде да направя един бърз отчет - то не че има нещо конкретно за отчитане, ама ...
Мнооого съм ядосана! Последните 10 години никога не съм била болнава, нито пък сериозно болна, но последната една - каквото нямаше, от това не се разболях... За 8 години трудов стаж имам 2 болнични..., до момента в който не направих тази глупава интоксикация от нещото, с което пръскаха вкъщи и от там се почна ... то не беше астма, то не беше бронхит, то не беше ... оххх всичко. И сега пак някаква супер комбинация гнойна ангина, перминаваща към бронхит - е направо супер - как да не се радва човек! И от глупавото кашляне - пак с бронхоспазъм като преди 6 месеца и пак най-добрия приятел на човека - урбазон венозно... пак ще кажа - е как да не се радва човек... 
Вече се чудя дали тялото ми не ми прави нещо на пук, че реших отново да вляза във форма - почнах да тренирам, да се гмуркам, да правя упражнения вкъщи, започнах да се уча да ям правилно и да пия витамини, смених аннихистаминовите препарати на фармацевтичната индустрия с Кверцетин и то ей така на пук да вземе да прихване всеки вирус дето се размотава из въздуха!
Треноровки - няма, а и скоро май няма да има
Храната - хмм, ами чайове, разни пюрета от пъшарнак и картофи, кокосово мляко, и една доза Syntha 6 /тъй рече приятеля ми - като не можеш да ядеш - ще пиеш :)/ - друго неще да минава през гърлото.
От днес ще почна да се мъча да ям по-нормални неща - ще си настържа яйце и ще си го рабъркам с извара, може да си взема заквасена сметана или нещо такова - ще видя

Е айде стига толкова
Съжалявам, че ви тормозя с моите глупости, но нали си ми е дневник - да взема да му се оплача 
Пожелавам ви приятна събота и неделя (sun)

05.02.11
18:34

Айде, здрави и с бодра стъпка продължаваме начинанието :)
Без мното, много мотане минавам направо към вчерашния петък
04,02
Храната
7,10 - Зелен чай Хънибуш
10,30 - една шепа обелено и почистено Помело
13,30 - 150 гр свинска вратна пържола, 50 гр броколи с млечен сос, салата от 1 домат и 1/2 краставица със зехтин, 1 филийка хляб
16,00 - 2 овесени бисквити /купешки, на Престиж сториха ми се по-малкото зло предвид факта, че се премятаха разни вафли из офиса, а на мен ми се ядеше сладко като на .../
22,30 - изварен бъркоч - 2 сл извара, 1 сл кисело мляко, 1 настъргано яйце, пресен лук, 5 маслини - всичко това разбъркано

Течности
Чай - 1 зелен, 2 ройбос, 1 ментов
Вода - 2 литра

Тренировка - 20,30-21,30 CKM ... инструкторът ни бил имал вдъхновение ... е защо на нас това вдъхновение :D Не, шегувам се - хубаво е като има вдъхновение, такава загрявка правиме тогава, че ... и след това в техниките, които тренираме винаги има по нещо ново и интересно.

Бележки - хммм, ми май няма особено. Радвам се, че оздравях и мога да се върна към тренировките и яденето ... и другите неща, които ме зареждат с енергия и ми носят удоволствие

Айде лека вечер за сега (sun)

08.02.11
09:20

Бърза работна почивка и вчерашния понеделник :)
7,10 - 1 чаша чай Ройбос с добавки
9,30 - 1 банан
12,00 - сандвич с 1 филийка хляб, свинско филе, горчица и айсберг
15,00 - 1 варено яйце
18,30 - 1 препечена филийка ръжен хляб, 50 гр Бри, салата от микс зеленолистни /2 шепи/ с балсамико и зехтин
22,30 - 100-тина гр. пилешко филе със зеленчуци /малко импровизирано - джинджифил, черна китайска гъба, шитаке, броколи, карфиол, морков, чушка, бобчета - зелени, праз, малко грах, кълнове, соев сос, сос от стриди, рибен сос ... добре се получи/

Течности
Вода 2 л
Чай - билков 2, зелен Хънибуш - 1

Тренировка - почивка

Бележки - Много се зарадвах на времето, прибрах си се пеша от работа до вкъщи и се радвах на слънчицето... направо разкош

Усмихнат и слънчев вторник! (sun)

08.02.11
22:49

Добра вечер, съфорумци :D
Още един хубав ден и още едно прибиране пеша ... много обичам зимното слънце, някак си ми е уютно ...
А сега храната за днес 08.02
7,20 - 3 сл фини овесени ядки, 2 чл ленено семе, 2 чл черен сусам суров, 1 чл канела, 2 чл какао, всичко това залято с 150 мл кокосово мляко от вечерта
12,00 - 200 гр пиешко филе със зеленчуци /от вчерашното/ и 20 гр Capellini - мнооого тънка паста с яйца, известна още като Angel hair, приготвя се страшно бързо - вари се 1 минута, 1 люта чушка и половин домат
17,00 - 1 варено яйце
20,30 - гювече - малко масло, половин червена чушка, 50-70 гр пилешко филе, 3 гъби, 1 домат, 50 гр сирене, 2 яйца и салата от микс зеленолистни /около 2 шепи/ с балсамико и зехтин

Течности
Вода 2 л
Кокосово мляко 245 мл
чай - билков 1

Тренировка - след приятната разходка, тъй и тъй бях загряла, взех че си повисях малко на лоста и след това
3 негативни набирания с подхват и две половинки, и третинки може да са били, позитивни с надхват ей така за пробата да видя до къде ще стигна /мнооого ми е рано, пък и не е като да съм лека (blush)/
3 х 10 бърпита с лицева опора
3 х 15 Тръстър
3 х 10 клека последвани от 10 скока с високо вдигнати колене
4 х 10 напади с лостовете на дъмбелите с редуване ляв десен крак
4 х 15 глутеус мост
4 х 10 глутеус мост на 1 крак /2 ляв, 2 десен/
4 х 30 сек повдигане на краката от седнало положение - сядаш, кръстосваш ръцете пред гърдите и повдигаш краката на около 2 педи от земята, торса се изнася много леко назад за баланс
4 х 15 къси коремни преси
4 х 30 сек предна опора
4 х 20 сек странична опора /2 ляво, 2 дясно/
4 х 10 супермен
4 х 15 лицеви опори - ей така, тамън се натъркалях по постелката и някак си ми дойде от вътре

Бележки - Свършиха ми витамините и все забравям да си купя, много съм разсеяна от две седмици насам ...
От доста време не бях закусвала нещо сладичко, но определено се получи добре с кокосовото мляко пък и не ми се ядяха бисквити цял ден (giggle) - да, да и мен ме е подгонил глада за сладко
Трябва да почна по-сериозно с това да се мъча да се набирам, много ми е мерак - даже го сънувах нощес, но ако не го правя по-често едва ли ще ми се получи. Започвам да мисля за набиранята, като за лицевите опори преди време - ще е мъка и в един момент просто ще почна да ги правя. И като казах лицеви опори, наистина не можех да направя дори половин, а сега са ми любимо упражнение, започнах дори леко да отскачам в най-горната позиция - това е приготовление за лицева с пляскане ... еххх някой ден...най-вече като преодолея страха, че няма да мога да си върна ръцете на време и ще се изпляскам по очи :D Та от дума на дума - другата седмица мисля да продължа програмата 100 лицеви опори - http://hundredpushups.com/, която си “откраднах” от дневника на Absolut Illusion
Айде стига ви толкова за днес, утре пак. А междувременно - успешна и усмихната сряда /Малък петък, урааа/

10.02.11
19:11

Време е, с чаша чай в ръка, да си отдъхна след един луд и ужасно натоварен ден и да си попиша малко за вчерашната сряда.
09.02

Храната
7,10 - 2 яйчено-зеленчукови мъфинчета. бях си забъркала овесени ядки с кисело мляко, но ... брррр... хич не са по моя вкус, пък може би е защото киселото мляко си го квася аз и е по-киселко от това от магазина... знае ли човек 
12,00 - като вчерашния обяд - 200 гр пиле със зеленчуци и 30 гр Angel hair + половин домат и една люта чушчица
18,30 - 1 препечена филийка хляб, 30 гр Бри, салата от 1 домат и половин краставица със зехтин
20,30-21,30 Тренировка
22,30 - 2 сл извара

Течности
Чай - 2 билкови
Вода - 3 литра
Кокосово мляко - 245 мл

Тренировката - CKM - нормална, дори лека тренировка - повече наблягахме на техничното изпълнение на някои елементи
Е това беше за сряда - днешния ден малко по-късничко или утре сутрин :)

10.02.11
22:51

И така неусетно си приключи деня - е почти ;)
Сега е време да се изкажа и за днес
10,02
Храната ... мммм, да от един момент нататък е храна, преди това е ... и аз не знам какво
7,10 - Зелен чай Хънибуш
10,30 - 245 мл Кокосово мляко
14,00 - голяма зелена салата, 1 запечена гъба с масло
18,30 - препечена филийка хляб с 30 гр Stripey jack
21,30 - 1 скумрия, 1 сл снежанка, 1/2 варен картоф с масло

Течности - вода 3 л
Чай - 2 зелени, 1 билков, 1 ройбос

Тренировка - почивка. Мислех да си се позанимавам с удари по Тай бокс лапата, но ми се провалиха плановете, нищо, утре на CKM ще наваксам :D

Бележки - толкова натоварен ден не съм имала от доста време. Натоварен и психически и физически, но така е като се започва работа с нова продуктова линия ...
Докато намеря време за ядене, бях умряла от глад, а там където бяхме единственото нещо вдъхващо доверие беше салатата, а гъбата беше като допълнение ... естествено се прибрах изгладняла като вълк... 
Намерих си и нова занимавка - Google body browser 1 час само си ровя разни работи - хем интересно, хем полезно

Е, това е за днес. Сега ще се излегна и ще си пусна няколко епизода на На гости на третата планета, да се разсея малко - много му се радвам на този сериал.
Лека вечер и слънчев и усмихнат петък (sun)

Мнението беше редактирано от Axi на 11.02.11 10:05.

11.02.11
23:38

Добра, прекрасна вечер!
След приятно уморителна тренировка е време да си напиша отчета :)
Петък 11,02

Храната
09,30 - 1 варено яйце
13,00 - 150 гр /толкова е порцията/ спагети с шунка и сметана, салата от 1 домат и половин краставица и 1 люта чушчица
18,20 салата от домат и краставица, 7 задушени гъби с масло, 1 пилешко бутче, 1 филийка хляб, 3 Кускусови сладички “Събота” на Атом /леле Атомче, само да знаеш как ме подхлъзна с тези сладки :D, утре ще ги иззакуся всичките, които успях да си опазя (giggle)/
20,30 - 21,30 Тренировка
22,30 - препечена филийка хляб с масло и черен хайвер

Течности
Вода - 2 литра
Чай - 1 билков, 1 зелен с лимон
чаша кола

Добавки - кверцетин 2 х 500 мг

Тренировката - CKM - добра тренировка - средно интензивна днес. Имаше достатъчно от всичко - физическо натоварване и технични изпълнения

И с това слагам край на работната седмица. Лека вечер от мен.

14.02.11
08:52

Добро утрооо (sun)
Мен нещо пак ме отняма събота и неделя, но сега наваксвам
Храната - събота и неделя хич не гледам часове, затова само описателно
12.02
закуска - препечена филийка хляб с масло и хайвер, зелен чай, 2 сладички по рецептата на Атом
около обяд - кокосово мляко 245 мл, още 3 сладички като горните /свършиха .../
по-късно - 200 мл варен боб, салата от кисело зеле, 1 пълнена чушка, 2 сл кисело мляко, 20 гр сирене
преди лягане - 2 сл извара
13.02
пропуснах закуската, защото си поспах до по-късничко ...
обяд - 2 парчета домашна пица /2/8 от 30 см тава/, 250 мл айран
някъде в промеждутъка - 2 шепи шам фъстък
вечеря - 300 гр печени свински ребърца, тънички ребърца с много крехко месце ... мммм и печени чушки с чесън и магданоз

Тренировки - нямаше и двата дни, но пък за сметка на това имах засилен енергиен разход събота - направих си голямото месечно почистване. От онова, в което се мият шкафове и врати, а прозорците дори не ги смятам (giggle), абе 3 часа си ми отне ...

Добавки - Кверцетин 2 х 500 мг и двата дни

Забележки -няма

Приятна и спорна седмица!

15.02.11
13:58

Привет,привет! 
Време е да си напиша вчерашния понеделник - в офиса, нормалната лудница, а храната беше:
7,10 - 150 мл кокосово мляко и схрусках 3 парченца какао
10,00 - 1 банан
14,30 - 1 пълнена чушка и 1 сърма, салата домат и краставица, 1 филийка хляб
18,30 - 100 гр пуешко филе, салата от домат, краставица, лук и магданоз, 50 гр сирене, 1 филийка хляб

Течности
Вода 3 л
Чай - 1 билков, 1 зелен, 1 зелен с лимон
с вечерята чаша Кианти 

Тренировката
4 х 20 сек висене на лоста
2 х 3 негатини набирания
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 от клекове със обствено тегло, лицеви опори, къси коремни преси - едно след друго /10 клека, 10 лицеви, 10 коремни преси, 10 сек почивка; 9 клека, 9 лицеви, 9 коремни преси, 9 сек почивка ...../

Безелжки
Много ми се кара нещо в последно време, ама ей така, да се кача в колата и просто да си карам... Може сега в събота да се разходя до Вакарел ... не е, като да не съм го правила преди (giggle), една събота рано сутринта просто се качих в колата, минах половин София и отпраших по магистралата. На една бензиностанция спрях да пия един чай и да се порадвам на слънцето - хубаво есенно сутрешно слънце, почти тихо /доста малко коли имаше по пътя/, зелено ... супер направо. На Вакарел се врътнах обратно към София и айде към къщи, но после ми беше едно спокойно и свободно. Много е хубаво да си караш колата ей така за кеф, без да бързаш да стигнеш някъде или да висиш по безкрайните задръствания, но много рядко ми се случва ...

Приятен и усмихнат ден!
От Мен (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1