Възстановяване след луксация на става (лява ръка, трети пръст)

БО

11.01.11
13:15

На 21 ноември изкълчих средната става на въпросния пръст, лекарят каза, че травмата е луксация. Каза ми още, че по принцип се слага “игла” в пръста, но не искал да ме оперира и само ми намести пръста с упойка. Болката в първите дни беше доста по-голяма от счупване. Ходих на три прегледа после при този доктор и той все ми поглеждаше пръста и казваше - ела след 1 седмица. Спрях да ходя при него, няма смисъл просто. Пръстът вече е доста по-добре, но продължава да е надут като кебапче и не мога да го сгъна докрай. В долното положение болката става непоносима и го сгъвам наполовина в сравнение с пръста на другата ръка.

Как да го раздвижвам за по-бързо възстановяване? Повече от месец мачкам анти-стрес топчица, мажа се с няквите кремове, стискам и рингче от тези дето стискат катерачите, но няма напредък нито с болката, нито с амплитудата на движение. Колко време се иска за възстановяване от такава травма и не ме ли е прецакал този лекар като си е спестил операцията, която по негови думи била препоръчителна в тази ситуация?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1