11.01.11
19:53
Здравейте,
искам първо да се извиня ако не съм уцелил раздела и заглавието, не е добре.
Значи висок съм 1,75 75 кила ръката ми е 38 на 16 години съм. Имам малко мазно навсякъде. Значи чудя се по каква програма да тренирам, смисъл стандартните за маса ще ми свършат ли работа, при положение, че НЕ искам да си чистя ръката а да става още по голяма. Смисъл неща да ставам първо релефен, че после да вдигам за маса искам направо така да стана масивен, не ми пука, че ще има малко мазно. http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1Akc0i9jo тази програма ще ми свърши ли работа ? Ще се налага ли да пия протеини , при положение, че не съм хърбав и си имам мазно по мене, сега пия само креатин.
11.01.11
20:00
Стаж във фитнеса ?
11.01.11
20:08
5 месеца без прекъсване като 4 правих всичко и петия месец почнах да правя по програми, ама като че ли няма ефект, само където ми се оформи мускула, ама не расте.
P.P. Не искам да правя крака въобще. Само от кръста нагоре.
Мнението беше редактирано от daniel stoev на 11.01.11 20:16.
Каква е причината да не искаш да тренираш крака ? може би зареди фубтола са ти станали прекалено голями ?
11.01.11
21:03
Не съм тренирал футбол и не са ми големи хич даже, но искам да наблегна само на тази част, краката ми са загубена кауза.
казано от daniel stoev на 11.01.11, 21:03:
Не съм тренирал футбол и не са ми големи хич даже, но искам да наблегна само на тази част, краката ми са загубена кауза.
Защо нямаш крака ли ?
Ако искаш да ставаш масивен ще ти е по лесно да тренираш крака - нали точно при клека (не съм сигурен) се отделял най-много хормон на растежа.
11.01.11
21:49
Добре, да речем, че включвам и краката айде кажете по коя програма.
Тренирай крака!
Когато се тренира се отделя хормон на растежа, колкото по масивна мускулна група тренираш - толкова повече се отделя този хормон.
За пример ще ти дам: когато тренираш рамена - бицепсите се стягат и растат, но ако тренираш само бицепси, рамената няма да ти пораснат. Най-добре е да се тренират и двете, затова е нужно да се тренира цялото тяло. Не 5 месеца да наблягаш само на едни мускулни групи и да игнорираш други толкова важни. Краката ще ти помогнат страшно много. :)
И повече хапване разбира се. Всеки ще ти го каже. :)
Тялото е като машина, за да работи всички елементи трябва да са смазани. Не става да смажеш само няколко елемента, ефекта ще е трудно забележим или никакъв. ;)
Успех.
12.01.11
06:18
Добре, благодаря ви за отговорите, значи почвам и краката. За хапването - определено ям доста стабилно и поемам повече, от колкото изразходвам. Сега ако ми кажете и тази програма дали ще ми е полезна сте златни.
12.01.11
19:50
Краката са много важна част от тялото ( 50% от тялото все пак ) ако не тренираш крака хващай се с лостаджийство... а и дисбаланса горна част - долна част предизвиква подсмихване от околоните особенно на плажа :D
Досега си бил на кръгова, сега раздели тялото си на 2 части. Минах през почти същия път и ще те съветвам спрямо моя опит.Разделих тялото си нагорна и долна част.Ето как тренирах:
Горна част
1.Набирания 3серии х 8повторения
2.Гребане 3х8(Ако искаш може да го махнеш и в края на тренировката да сложиш мъртва тяга)
3.Лежанка 3х8
4.Кофички 3х8
5.Бицепсово сгъване с лост 3х8
6.Френско разгъване 3х8
Както виждаш, рамото не съм го тренирал в този ден,защото тренировката става много обемна, а при долната част е по-кратка ,и го изместих там.
Долна част(вкл.рамо и корем):
1.Клек 3х8
2.Лег преса 3х8
3.Бедрено сгъване 3х8
4.Упражнение за прасец(например калф машина) 3х20
5.Раменни преси 3х8
6.Повдигане на краката от вис 3х10
При мен тази програма даде добър резултат за периода след 4-5ия месец в залата.Пак отбелязвам, че гребането можеш да го замениш с тяга,като според мен е най-добре да я поставиш в края на тренировката. Мисля, че на тоя етап ще извлечеш повече ползи от една такава програма, отколкото от сплит програми(разделянето на тялото на повече части). Има и други вариaнти,като делене на упражненията на бутащи-дърпащи и т.н.
п.п. Погледни тук, има много полезни материали за трениращи:
http://power-building.blogspot.com/
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/
Мнението беше редактирано от edin_tam на 13.01.11 10:28.