Съвети за РБД-ВБД

13.01.11
19:57

Здравейте,
Тренирам баскетбол 5 пъти седмично-супер кардио! Тренировките ми са между 1ч30мин и 3ч. Искам да направя една диетка за около 4 седмици. От към добавки съм се запасил добре - Кутия Файр, Карнитин- “на корем”, а за тренировките по принцип взимам Бцаа глутамин и кре-алкалин. В момента имам по 500г бцаа и 500г глутамин и кре-алкалин за около месец. Мислих за НВД, но имам притеснения относно промяната на нивото на инсулина и затова се отказах.(Това е решение, което не искам да оспорвате!) Затова се насочих към РБД с повишено приемане на въглехидрати(Тук вече приемам критики!). Взимам по една доза Бцаа + глутамин след тренировка и преди лягане, като при първото добавям и бърз въглехидрат. Сутрин обикновено хапвам купа мюсли(най-обичам хрупкавите :)), но след това храната ми е зле... Обичам да ям всичко :), затова и не се ограничавам, но настъпи момента. Джънк фууд-а е спрян, но от манджите на мама няма отказване!! Честно казано, нямам идея реално колко калории горя в тренировъчен и съответно в почивен ден... За това изпитвам трудност да си съставя режима(менюто). Целта ми е да стопя мазнинки и да предпазя мускулите от разпад! Мисля да наблегна на зеленчуците, на млечните продукти, на по-НЕмазното месо и рибата(Това аз съм си го измислил, така че може да не е много вярно :D). Знам,че много хора са били в моето положение и ги моля за съвет(и).На колко приема да разделя храната? Какво и по колко да консумирам и по кое време на деня? Има ли нужда от зареждащи дни, както при НВД(какво ли ще зареждам де?!). Моля ВСЕКИ, който мисли, че може да ми бъде полезен да драсне по редче-два! Съвет не се от казва!
Благодаря!

ПП тренировките ми са сутрин!

Темата беше редактирана от pecata prezidenta на 14.01.11 19:42.

14.01.11
19:55

Изненадан съм,  че за 24ч. никой не пожела да напише нищо..
Ето един пример:
7:00 закуска- мюсли
8:00-10:00 тренировка - преди и след по 7г бцаа+ kre-alkalyn + 5г глутамин
10:15 след тренировъчно хранене - банан + нещо друго сладко
12:15 ???
16:00 30г протеин
20:00 ???
22:00 5г глутамин
???= типично домашно приготвена българска кухня, преобладаваща в средно статистическото българско семейство(бобови храни, ориз, картофи, месо, риба, яйца, млечни продукти,салати и т.н.)
Критиките моля... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1