Нитрогенен диоксид (NO2)

15.01.11
20:18

Здравейте!
Някой може ли да ми каже откъде мога да си взема нитрогенен диоксид (NO2), защото от краткото ми търсене из интернет не можах да намеря къде предлагат ?

15.01.11
21:05

Nitrogenium на български се превежда като азот.Пробвай да търсиш буустери или нещо от сорта.

16.01.11
18:27

с каква цел ти трябва точно азотен двуокис? :)

Хах, абе помня аз от часовете по химия, че “N” беше азот, ама наименованието на английски ме заблуди :P

Иначе ми трябва за подобряване на кръвообръщението. Ако знаете някоя друга добавка, която върши добре същата работа, приемам съвети :)

Мнението беше редактирано от Ивайло Петров на 16.01.11 20:10.

16.01.11
20:11

Щрак! ТОКСИЧЕН е.Край на дискусията.

16.01.11
22:32

Абе що ми сe струва, че човека просто търси азотен буустер :D :D :D

16.01.11
22:37

казано от Valdis на 16.01.11, 22:32:

Абе що ми сe струва, че човека просто търси азотен буустер :D :D :D

+1 хаха :D :D

KY

16.01.11
23:11

казано от monlew на 16.01.11, 20:11:

Щрак! ТОКСИЧЕН е.Край на дискусията.

Я провери NO (азотния оксид) пък колко е полезен за белите дробове. Вземете прочете нещо.
NO2 също има съдоразширяващи свойства, но това не означава, че се приема директно като газ за инхалиране. По-рано бабичките ползваха нитроглицерин на таблетки за тази цел, но аз не съм видял нито една взривена бабичка след приема му.

HE

17.01.11
11:36

казано от Krasimir Yolov на 16.01.11, 23:11:

По-рано бабичките ползваха нитроглицерин на таблетки за тази цел, но аз не съм видял нито една взривена бабичка след приема му.

Пробвал ли си да ги пускаш от високо - все някоя може да гръмне :D :D :D

Мнението беше редактирано от head_hunter на 17.01.11 11:36.

17.01.11
14:20

казано от head_hunter на 17.01.11, 11:36:

По-рано бабичките ползваха нитроглицерин на таблетки за тази цел, но аз не съм видял нито една взривена бабичка след приема му.

Пробвал ли си да ги пускаш от високо - все някоя може да гръмне :D :D :D

:D За гръмване не знам, на сега се светнах що са такива венясали :D Между другото наистина, никога не ми е хрумвло да търся аналогия между азотен буустер и нитроглицерина използван като лекарствено средство :D Моля първите пробвали този продукт да напишат ревю за действието му. Вероятно ще е по-тънкаж от азотните буустери. :D

17.01.11
14:33

В България е забранен до колкото знам.

Добре, а тогава Л аргинин добра работа ли би свършил за подобряване на кръвообръщението ? Приемам и всякакви други съвети.

KY

17.01.11
20:30

Да L-аргинина се явява преносител на NO. Повечето добавки за подобряване на кръвообръщението са на основата на различни видове соли или  естери на L-аргинина.
Valdis виж на http://nobelprize.org/nobel_prizes/medicine/laureates/1998/illpres/illpres.html и на 5-та страница от презентацията ще прочетеш: “...Treatment with nitroglycerine provides NO, dilates the vessels, and increases blood flow. Thanks to this year’s Nobel Laureates we now understand how nitroglycerine, an important heart medicine, works…”
Понятието азотен бустер освен по залите е лишено от кой знае какъв смисъл.

17.01.11
22:21

Надявам се, че не си взел шегата ми на сериозно? Занимавал съм се със взривни вещества достатъчно като теория и практика, също така съм добивал немалки количества нитроглицерин, както и съм чел доста за него и различните му приложения, но наистина не ми е минавало през ум да го свържа с азотен буустер (колкото и да е неправилно понятието), но принципът на действие е един и същ. Азотния окис е интересно вещество, използва се като упойващо средство (анестетик) известен като райски газ, използва се от любителите на високите скорости известен като нитро или азот, използва се като ракетно гориво или по-точно като окислител на ракетни горива, и е тачен от фитнес маниаците като азотен буустер, а вероятно има и други интересни приложения за, които в момента не се сещам или не са ми известни. Но не можеш да отречеш, че шегите на гърба на бабичките бяха забавни :D И в този ред на мисли ми се ще да те питам нещо което се каня да направя отдавна: Как се сдоби с продуктите на Myprotein при положение, че не доставят  до Бг?

18.01.11
01:07

:)
Това с нитроглицерина на таблетки и друг път съм го чувал.  Шега ли е, или приемът му в такава форма би имал ефект при тренировките ?
Например продуктът на Controlled Labs - GlycerGrow - използва Glycerol MonoStearate като основна съставка. Доколко това съединение има общо с глицерина на таблетки ? Има ли други интересни форми на пазара ?

KY

18.01.11
06:59

казано от NightElf на 18.01.11, 01:07:

:)
Това с нитроглицерина на таблетки и друг път съм го чувал.  Шега ли е, или приемът му в такава форма би имал ефект при тренировките ?
Например продуктът на Controlled Labs - GlycerGrow - използва Glycerol MonoStearate като основна съставка. Доколко това съединение има общо с глицерина на таблетки ? Има ли други интересни форми на пазара ?

На някои от т.нар. бустери пише NO2 - не знам поради каква причина, патент за използване на “NO” в името ли? Може би и затова автора на темата така я е задал, след като Google му е изкарал два тона рекламни сайта.
    Glycerol MonoStearate ако е само това, никъде не се споменава за нитрогрупа. Просто едната хидроксилна група в глицерина е естерефицирана със стеаринова киселина. Моно- и ди-глицератите се използват основно като емулгатори в хранително-вкусовата промишленост. Освен ако няма някакво косвено отношение към фосфодиестеразите или просто към фосфолипазите. Но нямам представа дали е само това, защото по опаковките понякога такива страшни имена се слагат, че понякога ме боли главата след като ги прочета. Пример: Мултивекторна креатинова матрица - разбирай 3 форми на креатина.
    Приложението на нитроглицерина е главно върху сърцето и затова го смучеха под езика, за да влезе дирекно в белодробното кръвообръщение. Не го препоръчвам с L-аргинина в чиста форма, защото може да си “изгорите” езика. Иначе орално (с гълтане) мисля, че етил-L-аргинина е направен така, че да не се включи в някои “непродуктивни цикли” за целящия съдоразширение, под влияние на ензима L-аргиназа в черния дроб.
    За окислителите на специални горива си нямам и на идея кое точно се използва и как. Райският газ, обаче е малко по-различно съединение от NO, а именно N2O. Получава се много лесно, но да не развихряме будната мисъл на прогресивната в днешни дни младеж. То май и за нитроглицерина не трябваше да се обаждам.
    Продукти на MyProtein ми ги купиха мои роднини от Англия, но това беше още лятото.

п.п. В днешни дни вместо глицерин, се използва името глицерол. Нищо лично - IUPAC Nomenclature of Organic Chemistry.

Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 18.01.11 07:27.

18.01.11
09:36

казано от Krasimir Yolov на 18.01.11, 06:59:

За окислителите на специални горива си нямам и на идея кое точно се използва и как. Райският газ, обаче е малко по-различно съединение от NO, а именно N2O. Получава се много лесно, но да не развихряме будната мисъл на прогресивната в днешни дни младеж. То май и за нитроглицерина не трябваше да се обаждам.

Моя грешка, всичко написано по-горе се отнася за диазотния оксид а не за азотния оксид.

Приложението на нитроглицерина е главно върху сърцето и затова го смучеха под езика, за да влезе дирекно в белодробното кръвообръщение.

Това е доста грешно твърдение, метода се нарича сублингвален, при който активното вещество преминава в лимфната система, а лимфата се влива в кръвния поток близо до сърцето и така директно влиаяе на неговото кръвоснабдяване, което е основния ефект на нитроглицерина приложен по този начин, няма нищо общо с белодробното кръвообращение. И съответно чрез този метод се постига бързото действие на медикамента.

п.п. В днешни дни вместо глицерин, се използва името глицерол. Нищо лично - IUPAC Nomenclature of Organic Chemistry.

Нищо лично ама все в гъз. :D

Продукти на MyProtein ми ги купиха мои роднини от Англия, но това беше още лятото.

Доволен ли си от продуктите им? Аз  пазарувам от Bulkpowders защото макар и скъпа предлагат доставка до бг.

KY

18.01.11
11:40

казано от Valdis на 18.01.11, 09:36:

Нищо лично ама все в гъз. :D

За теб да, ама на изпити режат 1/2 от задачата за неправилно наименовано съединение. Добре, че в последното издание на учебника по “Органична химия” за СУ ги смениха и някои от имената и аспаргиновата киселина стана аспартова киселина, а глутаминовата - глутамова. Сега трябва само ейкозаноидите да станат икозаноиди по учебниците и щастието ще е пълно, въпреки заплатите в научните среди.

казано от Valdis на 18.01.11, 09:36:

Доволен ли си от продуктите им? Аз  пазарувам от Bulkpowders защото макар и скъпа предлагат доставка до бг.

На Bulkpowders май са по-насметка, но имайки впредвид кутиите им, които утежняват пакетите не знам. Единствено 20кг чувал протеин не е в пластмасов контейнер, но скоро такова количество няма да купувам.
    От продуктите от MyProtein не съм забелязал някаква кой знае каква разлика след приема им - не съм оплешивял, с окапали зъби, с гнойни рани по цялото тяло, импотентен и т.н. Мислех, че ацетил-L-карнитина, ще е нещо по-така, ама кой знае каква разлика от тартарата или базата, която съм си купувал в БГ, не съм видял. Даже май от L-карнитин база в разтвор се потях повече. Глутамина сякаш имаше ефект върху възстановяването, но съм го пил по 10гр след тренировка с 40-50гр суроватъчен протеин, но няма да казвам с кой, за да не отварям дебати. Инозитол ползвах - сякаш беше малко по-сладникав от предния на Fluka. Ди-аргинин малата си беше бая кисел, но с малко плодов аромат (ягода), подсладител и разтворен във вода става, иначе си е жив мазохизъм. С капсулите вече е по-лесно. Някаква разлика от L-аргинин който съм си купувал в БГ и ди-аргинин малата не съм забелязал. То и начина им на прием беше различен за да ги сравнявам, но както и да е.
    За приема под езика предполагам си прав. На мене един познат физиолог преди време ми беше казал, че под езика по-лесно и бързо се достигало белодробното кръвообръщение. Аз съм писал “влиза”, което определено не е така. Може би моя познат е имал впредвид, че не минава през черния дроб - vena portae и т.н. Не знам, стар съм вече и не поВНА, както казваше баба ми.

18.01.11
13:56

Теглото на кутиите не е от значение чак толкоз,  на базовата цена за доставка от 29.90 паунда са ми доставяли пратка, която ако не ме лъже паметта беше 36кг., което си е доста прилична цена, но за да има сметка трябва да се поръчва количество.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1