страничен въпрос

Темата е заключена.

14.03.05
13:19

понеже се разрази един спор реших да потърся неутрално мнение: хормонът на растежа,инсулинът и тестостеронът ловят ли се на допинг-тестовете ?

15.03.05
13:43

само тестостерона - и то ако е някакъв естер. Суспензията не се лови! Или поне не лесно  :wink:

Мисля, че всички могат да се уловят на тестове. Специално за инсулина не виждам съществен проблем.
Проблемът е, че тестовете са много скъпи и понякога времеемки.
Не съм запознат с видовете допингтестове, но предполагам това, което Мускулар ти каза:
Вероятно не са се ангажирали да ги гонят. Което не пречи това да стане например в близко бъдеще или пък еднократно да направят такива тестове, да видят какво ще стане.
Все пак, директният “лов” на хормона не е винаги необходим. Възможно е въздействието на един да дава отражение в теста за друг допинг или хормон.
Например гонадотропина - мисля, че и до днес не го ловят.
Но няма и смисъл. Защото той повдига тестостерона, а в допингтеста за него си има лимити.
И т.н.
Абе, номерът е преди всичко не толкова в това да знаеш кое ловят и кое не, колкото да знаеш цялостния резултат върху системата на всяко и техниките за изчистване.

15.03.05
14:07

Тестовете са замазване очите на потребителите. И в същност никога не се е давало пари в тях и до днес не са савъшенни както казаха Дзвер и мускулар.
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1