14.03.05
18:12
Както всички и аз естествено искам релеф, но тъй като това е първото ми чистене не съм много наясно с някой неща. Спазвам НВД и приемам около
2100-2300 калории. Правя 3 силови и 3 аеробни седмично. Въпросът ми е свързан и точно с аеробната тренировка. Доколкото знам трябва да достигна отрицателен калориен баланс когато чистя, но с тичане примерно за един час се изгарят едва 666 ккал. Тва означава че трябва да тичам 3-4 часа а това е недопустимо за кардио тренировка!?.. Знам също и че с почти всяко свое действие било то физическо или психическо човек пак изгаря някакво количество калории но минимално предполагам.. Объркан съм доста и знам че въпроса ми не е от най-умните но знанията се трупат с питане :)
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни моменти тук.
Извинявай, но не разбрах точно какъв е въпросът ти. :) Би ли уточнил.
Благодаря за топлото посрещане :)
Въпроса ми беше, че щом диетата ми съдържа около 2300 калории, а за релеф трябва да се достигне отрицателен калориен баланс, който се постига най-вече с аеробна тренировка, а тя не бива да трае повече от 45мин-1час. Това означава ли че трябва 3 часа да въртя колело за да изгоря всичките калориите които съм поел т.е баланса да стане отрицателен?
Твърде възможно е и аз да съм схванал грешно за тези баланси.. дали на въглехидратите или на калориите трябва да е отрицателен.. но съм по склонен към второто .. :)
Да трябва да се достигне отрицателен калориен баланс, но най-важното е от какво са тези калории. Така, че бих ти препорачал да си смяташ и подбираш въглехидратите и мазнините. А за аеробиката съм на мнение, че 45-60 е много, и аз навремето съм правил повече от час високо интензивна, но тогава нямаше кои да ми каже. Сега правя само когато се изчиствам и стигам до всеки ден и през повечето време по два пъти на ден (сутрин и след тренировка), но не повече от 15мин. с пулс около 165. Това за много други хора е много и за това трябва сам да откриеш какво ти действа най-добре, като почнеш от малко. Но основния принцип който подържам е по малко на често.
Здравей, отрицателния калориен баланс се постига с помощта на аеробиката, а не най-вече с нея. За сравнение, при тренировка в залата “харчиш” доста повече калории. Идеята не е да изгориш 2300кал с аеробика, а общтия ти разход за деня да е с около 500кал по-голям от приема. Следователно трябва да си регулираш енергоразхода на около 2800-3000кал. В сайта можеш да си сметнеш приблизителния разход и след това ще изчислиш колко аеробно натоварване ти е необходимо. За времетраенето на кардиото те съветвам да не е повече от 30мин. Толкова за сега.
Поздрави!