Корем през почивните дни?

21.01.11
18:58

Как ви звучи корема да го правя през почивните дни. Понеже тренирам понеделник, сряда и петък за да не си одължавам тренировката да правя корема вторник, четвъртък и събута преди кардиото? Неделя остава пълен почивен ден

21.01.11
19:57

Стаж ? Цел ?

21.01.11
20:04

казано от HAYEMAKER на 21.01.11, 19:57:

Стаж ? Цел ?

Стаж - 2 години с отказване (средно напреднал)
Цел - оформяне на плочковидните мускули
Амплитудата на упражненията - 3 / 3
коремна преса, коремна преса с извиване, мост  -  в 3 субсерии
повторенията ще са 10 - 15
мисля да вкарам още едно упражнение
Мисля и през месец да го тренирам в залата с тежести

Ако не си в период на оформяне как мислиш, че ще оформиш плочките? Не съм останал с впечатление да си от тези, дето могат да качват на определени групи в началото на тренировката, а след това в края й да чистят с кардиото от корема и накрая да са с чиста маса...само според първоначалния план де.

21.01.11
20:31

Тогава каква тренировка е подходяща?

казано от the_ace на 21.01.11, 20:31:

Тогава каква тренировка е подходяща?

Единственият по-забележим ефект от различните видове тренировка за корем може да е само травмирането. Т.е. намери си 2-3 упражнения, които ти харесват за корем и си ги прави както ти харесва.
Всичко останало зависи от храненето. С твоя проблем за достатъчно пълноценни белтъчини (да, не мисля, че комбинираш достатъчно подходящо растителните източници на белтъчини) ще ти е много по-трудно да нагодиш диетата така, че да оформиш плочките (т.е. да си личат повече и т.н.).

21.01.11
20:37

А проблем ли е да е през почивните дни? Разбрах че целта ми е почти невъзможна. Имам гирички с които ще повиша интензивноста и ще редувам амплитудите. Как ти звучи?

казано от the_ace на 21.01.11, 20:37:

А проблем ли е да е през почивните дни? Разбрах че целта ми е почти невъзможна. Имам гирички с които ще повиша интензивноста и ще редувам амплитудите. Как ти звучи?

Когато и както ти е удобно е най-добрият отговор.
Гирички...точно за корема не ти е нужно нищо, той е мускул, който може цял живот да си тренираш само със собствено тегло и пак да не може да правиш V-sit например.
Аз бих използвал гиричките за табата с тръстери, както в други комплексчета. А кардиото щях да го оставя само веднъж седмично заради другите му ползи, а не толкова заради свалянето на мазнини.

21.01.11
20:49

Кардиото и на мен ми е ведънж седмично (събута). Доколкото до това упражнение V-sit - може да го включа в програмата. Какво представляват тръстерите?

казано от the_ace на 21.01.11, 20:49:

Кардиото и на мен ми е ведънж седмично (събута). Доколкото до това упражнение V-sit - може да го включа в програмата. Какво представляват тръстерите?

V-sit не виждам как ще го включиш в близките няколко години, освен ако не се назобиш :)
Тръстерите са едно от упражненията, които въвличат повече мускулни групи=гориш повече енергия. Представляват преден клек и при изправянето продължаваш с дъмбелите/щангата нагоре като все едно правиш военна преса. Няколко минути тръстери, бърпети, суингове са ти много по-добре от въртене с часове на колелото. Освен ако нямаш проблеми с кръст, колене и малка пенсия (т.е. да си прекалено стар и да не трябва да се подлагаш на интензивни натоварвания)...

21.01.11
21:06

ами аз си помислих че става на въпрос за това тука http://www.youtube.com/watch?v=ZF8tOUo0978 , което изпълнява в края. Вижда ми се добро упражнение, а относно кросфит сплитовете - влекат ме, но се отдалечават от целта ми за маса и не знам как да ги включа

Мнението беше редактирано от Никола Д на 21.01.11 21:07.

казано от the_ace на 21.01.11, 21:06:

ами аз си помислих че става на въпрос за това тука http://www.youtube.com/watch?v=ZF8tOUo0978 , което изпълнява в края. Вижда ми се добро упражнение, а относно кросфит сплитовете - влекат ме, но се отдалечават от целта ми за маса и не знам как да ги включа

Не всичко, що е комплекс е кросфит. Но не пречи и така да го наричаш. Може да ги включиш когато си искаш, и с подходящо подбрани ще изгаряш повече калории, отколкото с типичното кардио.
ЛЕсно се съчатават с хипертрофични тренировки.

21.01.11
21:14

казано от Oranje на 21.01.11, 21:09:

Тука се засичат два заека - покачване на маса и сила  иии  покачване на издръжливост, експлозивност и горене на мазнини. Умът ми не го побира как ще успея да ги вкарам в седмичния тренировъчен план

казано от the_ace на 21.01.11, 21:14:

казано от Oranje на 21.01.11, 21:09:

Тука се засичат два заека - покачване на маса и сила  иии  покачване на издръжливост, експлозивност и горене на мазнини. Умът ми не го побира как ще успея да ги вкарам в седмичния тренировъчен план

Аз преброих стадо зайци, не само два.

21.01.11
21:17

Невъзможно да се хванат

казано от the_ace на 21.01.11, 21:17:

Невъзможно да се хванат

Прав си, ако говорим за храненето ;)

22.01.11
10:55

Да не отварям нови теми ще питам тук. Ако не искам да изкарвам плочки, трябва ли да тренирам корем и изобщо ква е файдата да го тренирам ако не искам да изкарвам плочки :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1