Зелен чай по време на тренировка?

23.01.11
16:40

Редно ли е да пия Зелен чай по време на тренировка?

Аз съм пил мляко, но май не е редно да пиеш др. освен вода.

ПП: Почни да ядеш месо :D

23.01.11
17:02

Нямаш никакъв проблем да го пиеш.
Лично аз си правя сутрин 2л. и го изпивам до обяд.

23.01.11
17:23

Ако не слагаш захар/мед няма проблем.

23.01.11
17:37

Най-добре 10-15 мин преди тренировка + кафе.

23.01.11
18:22

казано от Миsh0 на 23.01.11, 17:37:

Най-добре 10-15 мин преди тренировка + кафе.

Силни стимоланти като кафе не пия.. Налагало ми се е само 1, 2 пъти при липса на храна. А до колкото знам чая не се застоява в стомаха че да му е необходимо кръв за да се разгради така че не би трябвало да е проблем (естествено без подсладители). Билков чай предполагам че също не би трябвало да е проблем. Та нали има само малко минерали :D

23.01.11
19:11

казано от korpusito на 23.01.11, 17:23:

Ако не слагаш захар/мед няма проблем.

Kакво против имаш медa?
Медът е с около 50% глюкоза (бързи въглехидрати) и 50% фруктоза (бавни въглехидрати).
Забъркай си литър и половина чай с половин чаша лимонов сок (и лимоновия сок съдържа около 50% глюкоза и 50% фруктоза.) и 3 супени лъжици мед (по рецепта на Стив Рийвс).
Напитката ще ти даде, както моментна, така и постоянна енергия за тренировката, като лимоновия сок и медът държат нивото на инсулина ниско и не пречат на топенето на мазнините.
Когато тялото разгражда лимоновия сок, то произвежда алкални отпадъци и те подтискат киселинните остатъци, които се произвеждат по време на тренировка, които пък по правило водят до по-нататъшното разграждане на мускулите.
Лимоновия сок държи тялото в анаболно състояние! Включвайки и действията  на зеления чай, би се получило невероятна тренировъчна напитка !

Мнението беше редактирано от мДобрев на 23.01.11 19:20.

23.01.11
20:40

Скептичен съм към приема на бързи въглехидрати преди/по време на тренировка. На мен ми се отразяват зле.

Аз пък съм видимо в по-добро състояния докато пия нещо с бърз въглехидрат по време на тренировка.

23.01.11
21:28

Добре, но инсулина не повишаваше ли кръвната захар? И до колкото разбрах инсулина повишава отлагането на липиди в мастната тъкан, но и помага за усвояването на глюкозата в мускулите => повече енергия, повече мазно?

BE

23.01.11
21:48

А лошо ли е приема на бърз въглехидрат(банан),точно преди тренировка?Защото,когата не съм ял няколко часа и преди тренировка изяждам 1 банан.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1