Знаех си аз, че има нещо с тази лимонова трева ;) Аз моята си я бях взела от една ферма за био производство на каквото се сетиш из планините на Бали - смляна на ситен прах. Най-невероятнатза подправка, която съм използвала, където и да я сложа, всичко става много свежо. Пестих, пестих...ама и се вижда края... ;(
...а котаракът явно също си я е харесал и я е белязал като своя :D
А тази, прясната (всъщност не съм сигурна колко е прясна), ми е доста трудно да я нарежа.
Гуараната я слагам в напитки най-вече - такива с конопен протеин, кафе, какао. Слагала съм я и в десерти. Не съм се сещала да я запарвам.
Мнението беше редактирано от Margi на 12.09.11 21:40.
За рязане на прясна лимонова трева ползвам... ножица. Имам една много остра и много стара - от началото на ХХ в, на някоя баба е била, но е бетон, нищо че едното и връхче се отчупи преди години. И това ми е домакинската ножица, с която режа в повечето случаи в место с нож - от копър и магданоз и всякакъв треволяк, през месо на жулиени, та чушки на ивици.
Тренировката днес - акцент бицепс, трицепс рамо, няма да описвам стандартните ми упражнения.
горящо комплексче - не ми издържа душата:
2 х 30 широки клека с z-лоста
6 (зверски измъчени бърпита) с кръстосване на краката и тогава лицева
30 Ugi Crab
30 коремни
30 сумо плиета с натискане на пръсти
2 х 60 маха назад и встрани на глутеус машина - 20 кг
стандартни адд /абд
5 мин степер интервално
10 мин вело интервално
15 мин стандартен кростренажор интервално
храната по-късно ще опиша
Май днес съм се изхвърлила на тренировката... така ми се доспа и така цялото тяло ме боли, че ще се мушна ей сегинка в легълцето. Но не го приемайте като оплакване. Ако имаше и един як масаж сега щеше да е върхът. С “физическото” как бързо си оправих ритъма - до миналата седмица едвам заспивах в 2.00-3.00 сутринта.
Но преди това - храната.
Днес е чушково зелен ден.
закуска - 5 сини сливи,5 слайса шунка
по-късно - 1 зелена сурова чушка
късен обед: половин тиквичка на пара, 4 чушки, 2 от тях разполовени и с извара, салата домати
съвсем късен следобед - едно корни с лешници, поревна ми сърцето за сладко - и наистина беше бая сладко, после трябваше да пия безкофеиново кафе да даврандисам
вечеря - пъстърва на тиган с малко зехтин, и още 5 този път печени зелени чушки с пресен лук и копър
вода, кафе, зелен чай - 3 литра ми се връзват
утре ми е почивка от тренировката
Сряда - без тренировка.
Храна - боже не си спомням , ужас, но общо взето извара, сурови чушки, печени чушки, домати, пилешки шишчета
Четвъртък:
- овесени (4 с.л) с лен
- свинска вратна, домати и сурови чушки
- 2 шоколадови бонбона, кола лайт
- извара, задушен в зехтин патладжан, домат, чушка
Тренировка - лежерна, че нещо не се усещах много на пауър, улюлявах се и глава зверски ме заболя.
- корем три кръга, по 15-20 повт: вдигане на краката от вис, на римско столче, V-преса, дърпане на долен скрипец
- крака: лег преса, бедрено сгъване; глутеус назад и адд/ абд.
- 20 мин интервално пътека бързо ходене със смяна наклон и скорост, последната минута спринт
- към 30 мин много щателно разтягане , фибра по фибра
Днес се налага да пропусна по технически причини.
Петъчна храна:
- овесени с ленено семе
- салата чушки и домати, 1 св. котлет на тиган
- 1 варена царевица
- 2 бири (малки ) и препечена филия с тапенад (пастет от маслини) - петък вечер....
- 2 червени чушки с извара
Събота:
- закуска: овесени и лен
- обед: половин голям, печен патладжан, печени чушки, домати, зехтин, балсамико, малко хималайска сол
2 часа танци
- празнична вечеря навън: салата домати с босилек и прясно биволско сирене, 1/4 порция от ризото с гъби, малко парче домашна баница, 2 бири (от 330 мл)
Неделя - релакс. Ей тия дни все ме цепи глава - не разбирам какво става. От петък е така.
Неделна храна: жасминов ориз, чушки, домати, пушена сьомга, парче баница
Понеделнишки:
кафе със захар
тренировка - акцент гърди, в краката вкараха и две супер серии по 40 двойни напада, и мъртва тяга с прави крака,; кардио - 30 мин. кросо-степа
късен обед: голяма салата чушки и домати, консерва риба тон, топка жасминов ориз - още ми е сито
кафе с мед
не ми се яде, боли ме глава (пак!), налага се да излеза на парти, а ми идва да си легна - и без това утре ме чака тежък, академичен ден и ще пропусна тренировката
Вторник:
напрегнат, но изключително позитивен ден! Дори финалът на деня, обагрен с некоректни екс-работодатели не можа да ме разстрои - толкова ме държа светлата енергия от колегите ми в Академията.
Тренировка - просто не беше възможно, а мускулната треска е убийствата. От гърди до Д-то.
Храна - като по учебник.
закуска:овес
обед: свински дроб на скара
вечеря: печени чушки, домати, топка жасминов ориз(последно, доизядох го)
Сряда: днес по програма почивам, а и преподавам - където хабя бая нерви и енергия.
Утре ще се наспя и ще продължа с тренировките. Мускулната отшумява.
На мен не чак толкова, но в момента има такъв в къщи и гледам да разнообразявам - лично аз най-харесвам императорския черно-лилав, след това червения ориз и накрая кафяв дългозърнест.
Много тичане тия дни, много работа, много напрежение и много срещи. И много разделяне на “мозъчните гънки”.
След два провалени опита да отида на фитнес и танци (тоест взимам екипа, правя план за вместване в програмата и нещата пропадат) преминах на тренировки в къщи. Кратки, ударни и съдържателни. Ето например какво направих днес:
20 мин интервално кростренажор - 1 степен бавно, 7 степен бързо
20 минути волна програма:
- 50 скока на въже
- 40 двойни напада
- 20 сумо клека с натискане на пръстите
- 50 скока на въже
- 40 двойни напада
- 50 скока на въже
- 20 скок-плие клека
Чувствам се супер. Изпълнена с енергия и жизнена. И не се притеснявам, че пропускам тренировки. Отворена съм за всякакви идеи за такъв тип домашно яко трениране - не че и аз не следя и не черпя инфо от нета, но пък знае ли човек, може някой да даде свежа идея.
С храната обаче се излагам.
Вчера наистина беше адска лудница - след закуската от овес, лен залети с гореща вода и мед, чак в 17.30 успях да хапна нещо и то джънк - на път (импровизирано пак стана) от точка А до точка Б мушнах парче пица , колкото да не припадна. Към 21.00 - на коктейл... ясна е работата.
Днес - поредната мускулна треска. Поредната лудница - но вместих 20 мин интервално кростренажор в къщи. Вчера бе и поредният топик от социалния-професионален живот, от който в крайна сметка през нощта ми беше лошо и днес цял ден ми се гади (затова и само кростр. направих - не можех да подскачам, щях да се обърна с хастара навън). Явно нещо с храната не е било окей - а аз нападнах едни апетитни панирани тиквички, ама явно не е била читава работата. Към това и като прибавя и 30 гр. уиски...
Още към петъчната манджа:
- закуска : сандвич с пушена сьомга и крема сирене
- стиска сурови лешници
- топка кафяв дългозърнест ориз, задушен свински котлет
кафета, много вода,
Тези е дни е натоварено затова не пиша в дневника, и залагам на минимална домашна при твоа програма, но поне се движа. Всеки ден има 20 мин кростренажор и между 200 и 500 (както дойде) скока на въже, на интервали - 50 скока, 20 сек. почивка.