Дневникът на TRIARII - Stronglifts 5x5

Темата е заключена.

25.01.11
10:09

Здравейте!

Отдавна се лутам из форума и сайта, попивайки или не голяма част от информацията, споделена тук. Едва от скоро реших да взема пример и да създам свой собствен дневник, както тук, така и на оригиналния форум на сайта на stronglifts.

Правя го за собствена организация, а и заради възможноста да споделям и откривам информацията, която ме интересува по темата с помощта на други трениращи като мен.

От дълго време се занимавам с разнообразна физическа активност, играл съм доста футбол и тенис като малък. Преминах и през един период, в който 15 км въртене на педалите или 6 км бягане first thing in the morning беше за мен ежедневие. Освен това и разбрах по трудния начин какво за мен е неефективна тренировка във фитнес залата. Тогава бях по-млад и неинформиран. Винаги съм имал желанието да постигна високо ниво на сила и кондиция, но едва сега чувствам, че съм на прав път.

С 5x5 системата вече имам опит за около 6 месеца - някъде през 2009 г. Още в началото на 2009 година, беше доста студена варненска зима, реших, че е време да се променя. Бях станал около 100 кг, което за моя ръст от 173 см, не беше никак добре. В следващите месеци започнах да тренирам по сплитове, спазвах хранителен режим, макар и не много целенасочен и свалих около 30 кг. за 4 месеца. В един момент осъзнах и че бодибилдърските сплитове не ми вършат особено добра работа и преминах през доста кръгови тренировки.
Естествено, ударих plateau. Не виждах никаква промяна в себе си. Това се промени, след като започнах да тренирам тежко, в малко повторения и повече серии. Подобренията бяха на лице след време - можех да клякам и да вдигам мъртва тяга с килограми, доста над собственото ми тегло (72 кг).
Поради няколко лични причини, в един момент престанах да тренирам - една много голяма грешка.

От съвсем скоро имам възможноста да тренирам редовно отново и смятам да си водя бележки за абсолютно всяко едно нещо, което правя по тази програма.

Вече изминаха две седмици от началото на програмата. Започнах всичко наново - от празния лост.

Личните ми цели в тренировките за сега са следните:
80 кг тегло (73)
100 кг клек 5х5 (32.5)
120 кг мъртва тяга 5х5 (55 кг)
Deadline: Някъде през Април.2011 г ;)

Надявам се и поне да запазя това ниво на подкожни мазнини, което имам в момента. Не знам колко е точно, но съм сигурен, че е двуцифрено число.

Последната тренировка (вчера) беше следната:

Клек: 1x5@20 kg; 5x5@32.5 kg
Раменна преса: 1X5@20 kg; 5x5@25 kg
Мъртва тяга: 1x5@40 kg; 1x5@55 kg

Набирания надхват - 8;
Подхват - 6;
Подхват с тежест - 5@BW+1.25 kg;
Повдигания на краката:2x15

Поради финансови причини, храненителния ми режим до половината на следващия месец ще е далеч от впечатляващ, така че няма да се задълбавам особено много в него, поне за момента. Ям предимно кисело мляко, овесени трици, яйца, извара и месо със зеленчуци. Калорийния дефицит, обаче е факт. Надявам се, че поне на този ранен етап от програмата, това няма да се отрази негативно върху крайните ми цели.

Темата беше редактирана от TRIARII на 25.01.11 10:13.

27.01.11
10:54

Вчерашната тренировка беше следната:

Клек: 1x5@20kg; 5x5@35kg
Лежанка: 5x5@40 kg
Гребане със щанга: 1x5@20 kg; 5x5@27.5 kg.

Лицеви опори с повдигнати на пейката крака: 3х15

27.01.11
11:38

Имаше още един човек тук с дневник- inspect- той беше много време на стронглифтс варианта в дневника му има много полезни неща- може да погледнеш. Успех : )

29.01.11
13:45

Благодаря, ще го прегледам. :)

Днешната тренировка:

Клек: 1x5@20 kg, 5x5@37.5 kg
Раменна преса: 1x5@20 kg, 5x5@27.5 kg
Мъртва тяга: 1x5@40 kg, 1x5@60 kg

Набирания:

Надхват: 8
Подхват: 7
Смесен: 4, смених ръцете, още 4

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1