26.01.11
21:29
Понеделник започнах да тренирам и оттогава насам умирам от мускулна треска (headbang) не мога да си мръдна ръцете,гърдите гърба, всичко ме боли.
Вчера трябваше да ходя но не съм ходил, мисля че и утре няма да мога :(
Днес попитах в аптеката и ми дадоха Упсарин (за разтваряне във вода) 3 пъти на ден. Дали ще има някакъв ефект този Упсарин? Или трябваше да го пия по рано?
*Ако може някои съвети.
Мерси.
Може да ти помогне упсата. Тренираи по лекичко в началото докато се адаптират мускулите. 1-2 месеца с леко братле.
26.01.11
21:50
Имаш мускулна треска, защото мускулите не са ти свикнали на тренировките и напрежението. Първите седмици, месец ще ти е така. Споко.
Дано да мине скоро :) а да попитам за някакви добавки, взех ги защото нямам килограми... на 22г. съм и сам 58 кг :S
Аминокиселини - API Amino 2300 - 350 таблетки http://www.almansura.net/wp-content/uploads/2010/07/api-Amino_2300.jpg
Креатин - Micronized Creatine Powder http://di1-1.shoppingshadow.com/images/pi/5a/48/34/94779776-149x149-0-0_Optimum+Nutrition+Creatine+Powder+Unflavored+300+g.jpg
как да ги приемам за да качвам килограми?
26.01.11
22:18
@eshko eshko
нормална е мускулната треска :) аз в началото като тренирах след първата тренировка си мислех,че съм си счупил и 2те ръце (сериозно!) толкова много ме боляха...не можех да ги мръдна..та нормално си е спокойно :)
За добавките изчакай малко,хубаво е,че ги имаш,но не бързай!Тялото ти ще расте бързо в началото яж и спи достатъчно и няма да имаш проблем с растежа!Тях ги остави за мааааалко по-нататък ;)
Май.ата и на болката, отиваш в залата, разгряваш хубаво и като започнеш да тренираш ще ти мине. Ако на следващия ден не отидеш, повярвай ми след това треската е още по голяма, а на 2-рия ден почивка ще се вдървиш от всякъде. Мен ми прави кеф мускулната треска.... щом имаш треска значи си натоварил добре мускула. Ходи на фитнес, но не се преуморявай много и ще видиш как ще ти дойде апетита .... Междувременно чети за добавките, виж какво е хубаво да ядеш, за да качиш килограми, купи си някой Гейнър и така. Намери някой приятел да те надъхва и да те въведе в нещата, така ще ти е по-лесно. Успех!
Мускулната треска най-бързо минава с натоварване иначе ще стоиш във вас и ще чакаш една седмица !
точно след една седмица направих днес втората си тренировка (но на половина) :) мина ми мускулната треска точно на 6-тия ден. Знаич, един приятел ми каза да пия една седмица преди и след тренировка по 2 таблетки аминокиселини и по 5 гр. креатин. Това добре ли е или е много?
31.01.11
20:26
Сега се оплакваш, след време ще плачеш за това чувство. :)
31.01.11
20:26
Аминокиселините са за бързо възстановяване.
След 4-5 тренировки почти няма да имаш осезаема мускулна треска.Това е само в началото,първите посещения в залата.Сега щом започваш,можеш да запазиш креатина за малко по-късно.В смисъл първо усвои движенията с уредите.След това по-нататък уточни,колко си силен на този етап.Какви килограми можеш да използваш на всеки уред.След това докъде можеш да стигнеш до месец-два или три.И ако имаш дълъг застой в силата и развитието,виждаш че не мърдаш нагоре с тежестите можеш да вземаш по малко креатин.А това,че си 58 кг изобщо не пречи и хич да не ти пука.След една-две години редовен фитнес,местата на двете цифри може да се разменят :) Осмицата да стане първа,а петицата втора.Тоест от 58,може да станеш 85 :).Зависи само от теб,от твойта упоритост,постоянство и предпазливост да избегнеш травмите.
Мнението беше редактирано от Миро на 31.01.11 22:04.