Monster Energy

28.01.11
22:24

Гледам вече от доста време я има напитката  в България и ме интересува ,някой ако го е пробвал да си каже мнението : )

28.01.11
23:45

Като цяло бих им дал 9 от 10. Напитката има горе-долу същото количество кофеин като Ред Бул, но е двойно по голяма като доза за приблизително същата цена (2.10 на едро, 2.50-3.00 на дребно). Дистрибутор е Кока-Кола Хеленик ботлинг къмпани и до колкото ми е известно произвждат напитката в завода си в Костинброд. Като вкус за мен най-приемлив е класическия зелен Монстър, който е типична енергиина напитка с лек цитрусов вкус. Като се има пред вид какво има вътре - жен-шен, таурин, гуарана, кофеин, смятам че вкуса е изненадващо добър. Синият е малко безличен, както повечето подобни напитки без захар. Жълтият - The Ripper поне за мен е прекалено плодов и сладни много (той е смес от енергиина напитка и сок с тропически вкус по лизенз на Хенсън). За съжаление другите вкусове не се предлагат в България - Monster Assault e с по-ясно изразен цитрусов вкус и лек намек за някакви горски плодове, къпини или нещо такова; червеният Monster Khaos на мен ми е любимият - той е 70% сок и има много плътен вкус.
Както казах, това за мен си е една от най-добрите енергиини напитки на пазара, с добър вкус, на относително добра цена.

Моето мнение съвпада с това на Solomon Kane. Това е най-добрият “цивилен” енергетик, който съм виждал да се продава в магазините у нас. Вкусът е приятен (да, Ripper е прекалено сладък и според мен, но харесвам Low-Carb), съотношението между цената му и количеството енергетици в една опаковка значително превъзхожда това при RedBull и Shark.

28.01.11
23:57

Значи си струва парите !?

29.01.11
00:21

Значи съм пил кофти версията :D- инак дава енергия и при мен се усети едно малко по-засилено потене- така се получава при мен като пия л-карнитин- значи верно има :D. Казвате, че зеленият не е толкова сладък, защото този жълтият ме уби от сладост?

29.01.11
00:36

Пил съм и трите, които се предлагат в България - много сходни са ми на вкус.Най-ми допадна жълтият.Определено си заслужава напитката, както и да я гледаш - цена / качество / количество.

29.01.11
07:15

Не са лоши, но откакто използвам SuperPump 250 на Gaspari и изобщо откакто знам за съществуването на подобен тип продукти - тия малко изглеждат смешно :).

entwickler, прав си, но по принцип тук говорим за “цивилни” продукти, които се продават свободно в магазините за хранителни стоки. Ясно е, че има по-силни енергетици от Monster. Те, обаче, са в зоната на хранителните добавки, имат различно предназначение и (би трябвало да) има контрол върху продажбата им, тъй като почти без изключение не са предназначени за употреба от лица на възраст под 18 години.

Какъв е хранителният състав на тези напитки? Странно е, че на официалният им сайт е “coming soon”, съмнявам се да не ги знаят.

29.01.11
09:52

http://buildingbodies.ca/monster-energy-drink-nutrition-profile-and-contents/

http://caloriecount.about.com/calories-monster-beverage-energy-lo-carb-i97004

http://caloriecount.about.com/calories-monster-beverage-energy-i97003

Мнението беше редактирано от Стоян на 29.01.11 09:53.

Благодаря. Low-carb се търпи, но 26 гр захар не ме мотивират много.

Ако взимам такава напитка, би било вечер и във връзка с някаква спешна работа. С толкова захар не съм сигурен, дали ще ми даде сила или просто ще ме приспи.

Вие кога пиете такива допинги? Може ли да се прави сравнение с кафето или е въпрос на предпочитание?

29.01.11
10:12

днес на път за урок ще си взема ако видя този с малко въглехидрати и вечерта ще си дам мнението : )

29.01.11
10:25

Като цяло - ако искам такъв ефект има едни ефтини разтворими таблетки (коефин 80, таурин 50 + малко B витамини и още екстри). Струват 2 лева 20 таблетки. Просто всички енергийни напитки са яко на далавера за производителите :).
А това чудо е 2.50 лева!!!
Затова го сравних със суплементите, защото като цена е доста неизгодно :).

29.01.11
11:05

И аз след малко ще пробвам low carb :) Не че очаквам нещо, ама е полпулярно, марка е и т.н. За да плюеш нещо, трябва да си го опитал поне :D Ще споделя после ;)

29.01.11
13:05

Да уточня, че ги пробвах и 3те вкуса още по нова година:). Не са лоши!!!

29.01.11
17:01

Не не, аз имах предвид себе си :) В дневника си описах доста детайлно днешния ден, а там го има и Монстъра. Малко художествено описание, но не ми се пише в момента стегнато, ала “ревю”:

Още от къщи си мисля да си купя прехваленото „Монстър Енърджи”, вече и в България. Нали байкърите само такова лочат, а и в бб-тийм го обсъждат, трябва да съм в час с модата. Димитър Михайлов (за неосведомените: основател на бб-тийм) коментира за огромното количество захар, което има в черната кутийка със зелен надпис. Няма да се пие обикновено Енърджи, ще се пие Lo carb. Да не съм луда да вкарам толкова захар в себе си. Купувам аз напитката и лафя с продавача. „Хубава ли е?”-питам го. „Страхотна, страхотна, и половин литър!” Естествено, няма да ми каже, че е гадна, я! Нали я продава. Отварям кенчето и отпивам. Ммм, наистина е вкусно. Не е като другите енергийни гадости. Вкусно, вкусно, колко да е вкусно - колкото безалкохолно „Ябълка” от 80 ст. за 2 литра. Е да ама този половин литър дето ми до хвалят за мен си е недостатък. Как ще изгълтам 500 мл и ще тръгна да карам...Пих, пих, то не свършва. Слагам остатъка в кошничката на колелото на мястото на единия липсващ бидон. Като изкача дългия баир, ще отида до Информацията, едно от местата на платото с кошчета, ще довърша течността и ще изхвърля там тенекията. Речено, сторено.
Тръгвам да карам по дългия баир, но нещо не усещам енергията на чудовището. Само чудовищно мощни оригни напират в мен (ще ме извинявате за откровението) и тъй като съм сама, давам им воля. Представям си се как съм в дискотечка, облякла съм си къса поличка, грим, прическа, токчета...абе истинска пичка. Поръчвам си водчица и Монстър-а и.... се започват оригванията. Ама излагация. Така, обаче не съм на дискотечка, а на баир и колелото ми върви тегаво, защото течността тежи в стомаха ми. Кой е измислил да се пият такива чудесии преди каране? Някой не много умен явно.

....

Хайде сега съм долу, ами време е за нагоре, отново поемам по дългия и уж скучен баир, но в снега и той си има предизвикателство. Този път пулсът ми е леко по-висок, може би съм загряла достатъчно, може би и кофеинът в Монстъра започна да действа. Доволна съм.

29.01.11
18:45

Е то не става така, отпиваш и летиш. :D Дай му време.. :D Пък като не можеш да изпиеш 500ml, изпий 250ml, колкото един RedBull пък другото го остави за утрешния ден.. :D

29.01.11
18:59

TheRunaway, ясно бе, трябва време за всичко да подейства. Очаквания чак за летежи съвсем не съм имала, и друг път съм пила енергийни напитки :) А как да го запазя за другия ден като когато караш колело в пресечена местност само дето ти не изхвърчаш от байка (е, понякога се случва и това), камо ли да запазиш отворен кен с някаква си течност. Всичко беше написано в шеговит стил, но според мен това наистина не е добър продукт за преди тренировка (заради газираното). За гъзарията...става :D

29.01.11
20:54

пих сега малко от този с малкото въглехидрати и наистина доста се оригвах :Д много ми харесва вкусът ,а за ефект ще разберем дали има малко по-късно

казано от Димитър Михайлов на 29.01.11, 09:42:

Какъв е хранителният състав на тези напитки? Странно е, че на официалният им сайт е “coming soon”, съмнявам се да не ги знаят.

Monster Energy Lo-Carb (такъв имам в хладилника в момента)

Хранителен състав за 100 ml

Енергия - 9.6 kcal

Кофеин - 29 mg

Протеини - 0 g
Въглехидрати - 2.4 g (от които захари 1.4 g)
Мазнини - 0 g
Влакнини - 0 g
Натрий - 0.08 g

Витамин В2 - 0.7 mg
Витамин В3 - 8.5 mg
Витамин В6 - 0.8 mg
Витамин В12 - 2.5 mcg

Таурин - 0.4%
Жен Шен - 0.08%
L-картинин тартарат - 0.01%

Подсладители - сукралоза и ацесулфам К.

И трите съм ги пробвал. И на състав, и на вкус синият (диетичният) най-много ми харесва.

07.06.11
14:52

Ей, всичко има в този форум бе ;-)) Преди малко ми набутаха един Monster ripper - рекламка и пуснах един google по темата.. и - изненадааа - първият възможен резултат къде бил :-)
И бая се чудих какво да го правя, разучавах съдържанието, възмущавах се на явното ужасно количество захар... По принцип съм доста резервирана към подобни напитки и не употребявам. Но може пък и да опитам мъничко тези дни - поне да знам, че съм го опитвала и знам със сигурност за какво става въпрос :-)

Аз съм опитвала само зелен monster и то, когато бях преди 2 лета в САЩ. Тук не съм пила, но не ми подейства добре,  разтреперих се доста и даже по-време да работа счупих 2 чаши. Сигурно тези напитки ми действат силно, но така или иначе предпочитам да ги избягвам.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.07.11 17:46.

Така...с въпросната напитка вече имам опит :) преди няколко месеца трябваше да науча доста обемен материал за една нощ,а както се досещате силите ми бяха на прага...отидох до магазина и се оборудвах с 10 монстъра (от зелените) от 12ч през ноща до 5-6 сутринта унищожих 3-4 броя (което прави около 2л от тая напитка).Не се гордея от постъпката си и ми е пределно ясно на какво “изнасилване” поставям организма си,но беше спешно!От 6ч до 8ч поспах (без проблем...просто се налагаше вече) и 8ч бях като нов.Мнението ми е,че тея напитки изтискват максимално организма,но след един такъв “цикъл” си следва як сън и възстановяване.В противен случай ще се радвате на болести,защото имунната система е срината.
За разлика от кафето (аз пия инстантно) Монстъра е по-вкусен,но като ефект според мен не могат да се сравняват.За мен кафето остава доста по-силно.Най-простата сметка,която си правя е,че една чаша от 250 мл с 8 лъжички инстантно кафе ми бие яко камшиците за около 3-4 часа,за 3-4 часа за да се поддържам свеж трябва да изпаткам поне 1л от въпросната напитка!Но нека останалите колеги не опитват това у дома си,защото не съм кой знае колко чувствителен към кофеин за това и дозите са ми такива.Преди време си бях правил опит да изпия 2 литра питбул (най-голямата пумия,която може да се намери в БГ) и да легна да спя...е никакъв проблем спах като бебе :) И все пак се връщам към моята препоръка!Пийте ги само в екстремни ситуации.

13.08.13
19:12

казано от Кольо Пияндето на 29.01.11, 21:03:

казано от Димитър Михайлов на 29.01.11, 09:42:

Monster Energy Lo-Carb (такъв имам в хладилника в момента)

Хранителен състав за 100 ml

Енергия - 9.6 kcal

Кофеин - 29 mg

Протеини - 0 g
Въглехидрати - 2.4 g (от които захари 1.4 g)
Мазнини - 0 g
Влакнини - 0 g
Натрий - 0.08 g

Витамин В2 - 0.7 mg
Витамин В3 - 8.5 mg
Витамин В6 - 0.8 mg
Витамин В12 - 2.5 mcg

Таурин - 0.4%
Жен Шен - 0.08%
L-картинин тартарат - 0.01%

Подсладители - сукралоза и ацесулфам К.

През лятото реших да пия малко Монстър точно от този, не ви ли се струва малко странно че Л-Карнитина е в %
0.01% * 500 мл = 5 грама лкарнитин за 2 и 50, да не броим кофеина и всичко останало.

16.08.13
07:50

Само че 0.01% не е един процент, а 1/10000, или 0,05гр :)

20.08.13
13:38

Така ми звучи по добре.
А техническите грешки при смятане ... 100 пъти разлика :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1