31.01.11
17:30
Здравейте маниаци :)
Отскоро реших да се отдам по-сериозно на правилно хранене и здравословен начин на живот. Вече от 2 месеца г/д гледам да спазвам режим, хранейки се 5 пъти дневно в определени часове. Отвикнах почти напълно да ям джънк, което смятах за невъзможно за мен до преди време. И така, сега съм решил да премина на следващата стъпка и да започна ВВД + тренировки в зала. Тъй като нямам почти никакъв опит в това, четенето на темата за кардиото повдигна един въпрос в мен. Понеже съм доста зарибен по колоезденето (зимно време карам поне по 2 часа дневно, а за другите сезони да не говорим :D На хубаво време 4-5 часа не ми мърдат, и то не по равен път или нанадолнище, ами по доста сериозни баири.)
Та въпроса ми е следният, доколко ще повлияе колоезденето на тренировките ми? Разбирам, че ще имам доста прилично кардио, но ще попречи ли това на качването на маса, тъй като колоезденето изгаря много калории. Ще трябва ли да се откажа от хобито ми, за да постигна някакъв резултат? Или ще трябва да ям като за 3ма за да съчетая и двете?
На 18 години съм, висок 179 и тежа 64кг. Целта ми е да вдигна 10-15 кила като за начало, и евентуално след това някой друг мускул :)