01.02.11
22:40
Здравейте,
четох темите за сваляне на корем, но реших да пусна отделна тема която да е персонална за мен. На 25 години съм и съм със следните мерки:
Тегло - 97 кг
Раменен пояс - 118 см
Гръден кош - 110
Мишници - 33
Предмишници - 28
Ханш - 115
Бедра - 63
Прасци - 42
Талия - 111
Врат - 41
От началото на ноември започнах да ходя на фитнес. Около месец се занимавах сам и разучавах уредите, упражнения и т.н.
От началото на декември използвам програма изготвена от инструктор при 3 дни в седмицата:
Ден 1:
- загряване 10 мин на кростренажьор
- Избутване на лег преса (leg press) - 3 серии по 15 повторения (с около 50 кг)
- Избутване на машина за гърди (bench press)- 3 х 15 (по 20 кг)
- Гребане на хоризонтален скрипец (row) - 3 х 15 - 40 кг
- Избутване на машина за рамо (shoulder press) - 3 х 15 - 15кг
- Коремни преси на машина (abd. crunch) - 3 х 15
- Повдигане на краката на топка
- 30 мин вървене на пътека - наклон 13, скорост 6
Упражненията се праят едно след друго без почивка. Една мин почивка между серийте.
Ден 2:
- загряване 10 мин на кростренажьор
- Избутвания на лежанка - 3 х 15 - 40 кг
- Набирания (на лост който ти помага с по 18 кг от всяка страна) - 3 х около 10
- раменни преси с щанга - 3 х 15 (лоста + 10кг)
- клек с пудовка - 3 х 10-15
- коремни преси на пейка с гира - 3 х 15
- обратни коремни преси - 3 х 10-15
Упражненията се правят с 40 сек почивки и 1 мин между серийте
Ден 3:
- 20 мин на кростренажьор
- коремни преси на земята - 3х 15
- усукване на тялото с диск (10кг) от сед. на земята - 2 х 15
- ножички без тежест - 3 х 15
третата серия и особенно ножиките са ми много трудни
Храненето ми е горе долу следното:
- сутрин рано кафе с мляко и кафява захар и плод (банан, мандарина, портокоал)
- на обяд - готвено (свинско, пилешко, ориз, картофи, салати всеки ден различно)
- следобяд - кафе и плод
- вечер - салата (зеленчуци или разни купешки руски, млечни и т.н.), 1-2 чаши вино или 50 гр твърд алкохол
Пушач съм.
След месец и половина (почти 2) с тази тренировка съм същите кг, даже по едно време показваше повече. Корема ми си е същия отгомен и т.н.
Та, моля някой който е наясно да ми даде наставления, програма, препоръки (конкретни) към храненето, за да сваля корема, малко задника и бедрата. В момента дори и да правя нещо то остава под сланините. В дългосрочен план нямам нищо против малки плочки и нормално тяло.
Другия върпос ми е пречи ли алкохола в посочение количества? Как? Колко пречи?
Благодаря предварително!
Като цяло започни да тичаш по пътеката,с тази диета може и да отслабнеш,но ще заличиш и малкото мускули,които имаш.
Добави протеин към последното си хранен,не си овца да пасеш и да става само с трева,освен това тези салати готовите са пълен shit.
Кафе и плод не е хранене,освен ако не си 40 кг мацка.Храни се поне 5 пъти на по-къси интервали,с по-малко количество въглехидрати,включи в диетата си млечни продукти,месо,яйца,ядки.Храната не ти е враг,ако знаеш кое,кога и по-колко.
За тренировката бих казал че докато не започнеш да тренираш,краката си загуба в килограмите няма да видиш.Освен това се съсредоточи върху упражнения със свободни тежести,много по ефективни за изгаряне на калории от машините.
02.02.11
06:58
Не тичам защото като започна и още на 3-5 минута мускула под коляното - не пръсеца а отпред на крака (не знам как се казва) ми се стяга страшно много и ме боли доста. За това само вървя и на кроса горя около 120-150 калории за 10 мин и на пътеката 520-550 за 30 мин (поне така показват машините).
За салатките определено не паса - в повечето случай са от тоя shit за който говориш. Но често хапвам доматки със сирене.
Относно краката единия ден правя лек преса а другия клек с пудовка (което ми е трудно да правя и понякога ме боли кръста от него - може би и не го правя както трябва - та ако може да ми препорачате заместител.
Може ли да ми обясниш кой са упражненията със свободни тежести. Да ми препоръчаш програми? Тука намерих 3 програми за сваляне, но не знам коя е най-подходяща за мен.
Щом имаш проблем с тежестта на тялото,замени пътеката с колело или крос тренажор.Най-вероятно те боли коляното,защото така както го описваш там мускул няма.
Не си посочил колко си висок,така тези килограми висят във въздуха,ако си 2 метра са ок но ако си 1.60 са доста.Въпреки че като гледам другите мерки най-вероятно си между 1.75-1.80.
Свободни тежести са наричат лостове и дъмбели,например всичко това което правиш на машини да го правиш с щанга или дъмбел.
Тялото влага много повече усилия да стабилизира тежестта,а машината прави това заради теб,следователно когато някой не ти върши работата ви влагаш много повече усилия.
Вечер се съсредоточи върху някаква салата от листни зеленчуци-зелена салата или зеле + пържола,яйца или в краен случай извара(въпреки че не съм много фен на българските).Вместо извара може да потърсиш Cottige Cheese,това е по-добрият вариант по-вкусно е и може да му се вярва.
Biad__, има мускул там ;) иначе за смяната на тичането с велоергометър си прав.
Biad__, има мускул там ;) иначе за смяната на тичането с велоергометър си прав.
За мускула вероятно си прав,но мускул не боли толкова бързо след натоварване,по-вероятно ставата се натоварва,а на него му се струва че е мускула.
02.02.11
19:01
Човече, целият проблем идва от начина ти на хранене. За да става всичко както трябва, са ти необходими около 2500-2600 калории, а ти приемаш....в най-добрия случай 1000. В такъв момент, тялото си мисли, че е настанал глад, което всъщност е вярно, и спира да топи мазнини с цел оцеляване. Разгледай хубаво раздел “хранене”. Ще трябва доста да почетеш. Иначе начина ти на трениране е ок. Оправи храната и резултатите ще дойдат като гръм от ясно небе ;)
02.02.11
19:31
Здравейте и благодаря на отзовалите се.
Висок съм 174 см - забравил съм да спомена.
Там където ме боли е мускул със сигурност - под капачката на коляното и над глезена на десния крак от дясно на коста има мускул. Виж снимката.
Относно храненето аз мислих,че е доста а ми препоръчвате да ям 2 пъти повече. Дано е така.
Относно програмата вече както казах 2 месеца съм на тази програма и мисля, че е време да я сменям. Нали не е добре да се използва една и съща програма дълго време. За това исках и съвети за нова програма.
Относно пътеката, казвате, че е по-добре вместо вървене по наклон, да използвам крос тренажьор така ли?
Мнението беше редактирано от Stefan Stefanov на 02.02.11 19:32.
03.02.11
19:38
anyone, anything.
Препоръчайте ми друга програма моля
04.02.11
10:46
http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1Cyjr3oDH ;)
09.02.11
20:16
Тази програма хората пишат, че е за качване не за сваляне.
Препоръчайте ми някоя програма за отслабване също и към коя диета от изброените в раздел хранителни режими е подходяща за мен?
Също така ако може и предложение за смяна на упражнението - клек с пудовка с някакво друго.
Мнението беше редактирано от Stefan Stefanov на 09.02.11 20:21.
09.02.11
20:20
Прав си...не съм обърнал внимание. А ти толкова ли не обърна внимание на тази страница - http://www.bb-team.org/fitness/workouts . Направо се изумявам напоследък. Избери си програма (http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=247&experience=239&goal=739&equipment=743) и диета по избор. Ако искаш да е напълно индивидуално за теб, форума не е мястото, където това може да стане, а при специалист, който ще свърши тази работа срещу съответно възнаграждение. ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.02.11 20:22.
10.02.11
00:04
Има добро мазило, което маха излишните подкожни мазнини ?
Сериозно?! То ставало с мазило, пък ние идиотите се мъчим с тренировки и диети :D
10.02.11
06:57
ProXxX видях програмите там и точно това питах кое от тях да си избера? Същото е и за хранителните режими. А форумите са точното място където хора с повече опит могат да го споделят с начинаещи. Знам, че ако искам нещо персоналн трябва да се обърна към специалист, но смятам, че още ми е малко рано и за това реших да първо попитам хората с повече опит.
10.02.11
07:05
И аз това се опитвам да ти кажа, че която и да избереш, няма да сгрешиш. Тези 4 програми, които ти излизат са за начинаещи, разликата е единствено в упражненията. Която да избереш все ще ти върши работа. Ако наистина трябва все пак аз да избера вместо теб - http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno#axzz1DWur97LL . Би трябвало да ти свърши чудесна работа. Ако трябва да избера режим за ядене вместо теб - http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1DWur97LL . Това е. Ако тренираш правилно и се храниш правилно, резултатите ще дойдат.
ПС: Ето още 1-2 статии, които ще трябва да прочетеш - http://www.bb-team.org/articles/3850_barz-metabolizam-baven-metabolizam#axzz1DWur97LL , http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1DWur97LL , http://www.bb-team.org/articles/1466_mini-gid-za-dietite-pri-novatsi#axzz1DWur97LL , http://www.bb-team.org/articles/1667_po-pravilniyat-nachin-na-otslabvane#axzz1DWur97LL .
10.02.11
19:53
Много ти благодаря за предложенията. Ще ги разгледам подробно и ще се възползвам от тях, а след няколко месеца ако има резултат ще почерпя :))
Мерси, статийте са найстина полезни. Благодаря за отделеното време.
Мнението беше редактирано от Stefan Stefanov на 27.02.11 18:57.