Въпрос от начинаещ.

02.02.11
15:04

Здравейте,
От доста време съм фен на сайта/форума и се радвам на развитието, което наблюдавам.

Като цяло не се занимавам с бодибилдинг, а само си тренирам за да се поддържам във форма.
Напоследък обаче реших, че е време да покача малко мускулната маса и започнах по интезивни тренировки. Въпросът ми е има ли начин да съчетая кардио-то с покачване на килограми?  Идеята е, че не искам да се омазнявам много,но все пак искам да покача масата си.
Висок съм 183 и тежа 81кг. целта ми е да стигна до 90 може би.  Типа ми на тяло е повече към ектоморф.
Добра идея ли е примерно Понеделник Сряда Петък (Тренировки с тежести) и Вторник Четвъртък (кардио) или е по-добре да държа кардиото в дните за тренировка с тежести, а останалите дни да почивам.

Кардиото ми е 30 40 минути тичане навън и евентуални в същия ден съм оставил упражненията за корем.

Благодаря за вниманието :)

дали ще качиш мускули или мазнини зависи от типа тяло който имаш (мезоморф и т.н. ) и с какво се храниш ( даже това е по-важното от двете ) като за начало не мисля, че трябва да се хвърляш на кардио + тренировки ... това не е лесно съчетание изисква много добро хранене а може би и добавки за да може освен да задържиш моментната си мускулна а да я качиш както искаш....все пак какъв стаж имаш в залата как тренираш в момента ? малко повечко информация може и храненето да опишеш

02.02.11
15:18

Ектоморф, искаш да качиш, пък 2 пъти седмично кардио ? Цакай си силови тренировки,не ти е нужно кардио.

Чисто да качиш 9 килограма ми се струва сложничко без ХРАНИТЕЛНИ добавки и перфектна храна :)

03.02.11
11:26

Здравей!
Нека и аз да изкажа своето “компетентно мнение”!
1. С каква цел тренираш - кондиционно?
2. Добре е малко да прочетеш - книжки, сайтове - много. само тук в сайта можеш да намериш ужасно много информация!
3. Прочети 1-во за храненето... типа тяло, типове тренировки за покачване на мускулна маса... и т.н.
После задай конкретен въпрос. Зная че е много като усилие, но повярвай - това е правилния път!
Ако искаш да си построиш къща сам - трябва да си изясниш основни неща около строителство, или да повериш това на някой, който е наясно. При изграждането на тялото - нужно е сам да си обясниш много неща, за да поемеш напред. Има и вариант с треньор, но повярвай... ефекта по метода САМ ЩЕ ГО НАПРАВЯ, А КОГАТО ТРЯБВА ЩЕ ПИТАМ - е правилния, макар и бавен и труден. Не осмислиш ли нещата - няма да е траен ефекта, ако изобщо го има!
И още един съвет - не пипай добавки и химия, докато не тръгнеш в правилната посока!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1