Тринадесет годишен

02.02.11
18:19

Здравейте . Значи въпроса ми е следния тренирам вече от 1 година само лостове без никакви тежести .. правя кофички , набиранки , лицеви опори .. а тежа 48 кг и съм висок 165 .. може ли по някъкав начин да ми спре растежа .. когато тренирам после ям повече !

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 12:09.

Няма как да ти спре растежа,ако не правиш клекове и лег преса (за това се сещам на първо четене) не прави “забиващи” упражнения.Темата е разисквана във форума!Във всеки случай съвета ми към теб е да продължиш да тренираш умерено все пак си на 13 нямаш бърза работа,но продължавай така ще си осигуриш една доста добра база за по-нататък!Не бързай с добавки не бързай с нищо!Тренирай яж и спи :) УСПЕХ!

02.02.11
18:27

казано от BlackraveN на 02.02.11, 18:21:

Няма как да ти спре растежа,ако не правиш клекове и лег преса (за това се сещам на първо четене) не прави “забиващи” упражнения.Темата е разисквана във форума!Във всеки случай съвета ми към теб е да продължиш да тренираш умерено все пак си на 13 нямаш бърза работа,но продължавай така ще си осигуриш една доста добра база за по-нататък!Не бързай с добавки не бързай с нищо!Тренирай яж и спи :) УСПЕХ!

BlackraveN аз не тренирам в фитнес, а на училищните лостове .. в фитнес никога не съм стъпвал :) тренирам само за релеф .. мерси за бързият отговор :)

Мнението беше редактирано от toshko на 02.02.11 18:29.

ах пардон не съм разбрал :) така или иначе при този случай няма шанс да си намалиш/спреш растежа!Да ти споделя аз като бях на 13 бях доста нисък може би и аз 1,55 - 1,60,после като навлязох яко в пубертета 15-16 подивях :) НЕ се коси толкова за височината.Винаги момичетата дръпват на ръст,но после на тях им спира растежа,а ние растем още малко.Това разбира се и си е до ген,но в общи линии е така :)

казано от nPokcu nPokcu на 02.02.11, 18:19:

Здравейте . Значи въпроса ми е следния тренирам вече от 1 година само лостове без никакви тежести .. правя кофички , набиранки , лицеви опори .. а тежа 48 кг и съм висок 165 .. може ли по някъкав начин да ми спре растежа .. когато тренирам после ям повече !

Няма такава опасност, бъди спокоен. Тренирай си и си хапвай, но гледай да ядеш качествени храни. Тренировките имат само положителен ефект върху тялото...естествено изключвам контузии и други подобни поради невнимание, лош късмет или лош...акъл :D

02.02.11
18:49

Извинете искам да попитам нещо!
От 3-4 дена тренирам една програмка и в тази програма има 2 дни почивка, мога ли през тези 2 дни да тренирам нещо което не натоварва толкова много мусколите?
Благодаря предварително!!!

казано от Laurent Koscielnyy на 02.02.11, 18:49:

Извинете искам да попитам нещо!
От 3-4 дена тренирам една програмка и в тази програма има 2 дни почивка, мога ли през тези 2 дни да тренирам нещо което не натоварва толкова много мусколите?
Благодаря предварително!!!

Принципно нищо не ти пречи, въпроса е как ще ти се отрази. Допълнителен спорт освен фитнеса ще забави възстановяването от тренировките. Препоръчително е, естествено ако целиш оптимални резултати, в почивните дни наистина да почиваш :) Естествено ти си прецени. Опитай, спортувай и друго, пък ако усетиш, че умората надделява ще знаеш какво да правиш. ;)

@Laurent дай малко информация...години кг ръст?По принцип няма невъзможни неща,но всичко е до тяло и хран.режим.И все пак какво разбираш под “нещо което не натоварва толкова много мускОлите”??? За какъв спорт става на въпрос?

02.02.11
19:00

Здравей и от мен. Значи щом тренираш само на лостове, мойто мнение е, че това даже може и да ти помогне с растежа до някаква степен :) .

02.02.11
19:01

Ами аз от скоро започнах да тренирам и съм окло 162 см. 56-57 кг. и в смисал спорт който не натоварва много мусколите имах мапредвид нещо от сорта на Бокс дали мога да си го пренирам свободно през почивката. И тренирам няква (адска) програма която много се натоварват мусколите. В бб-теам.орг я има.

хехе нещо си в грешка :) кое те кара да си мислиш,че бокса не натоварва мускулите?Пак казвам...възможно е да тренираш,но в този случай трябва да избереш “основния” ти спорт.Дали ще тренираш БОКС и между другото ще си помпиш (съобразена тренировка с бокса) или ще блъскаш яко в залата и само за раздвижване ще ходиш на тоя бокс.И в двата случая си мисля,че ще ти дойде на баир,но ти най-добре си познаваш тялото и възможностите му :)

@BlackraveN, би ли дал някакви факти, които доказват че ако прави ” набиващи ” упражнения ще му се спре растежа ? :)

02.02.11
20:36

казано от Михаел Иванов на 02.02.11, 20:08:

@BlackraveN, би ли дал някакви факти, които доказват че ако прави ” набиващи ” упражнения ще му се спре растежа ? :)

Брат.. спри се..

@Михаел Иванов личи си,че не четеш много...
http://www.bb-team.org/articles/2801_fitnes-i-rastezh-na-visochina#axzz1CpGzNKlx

казано от Калоян Цонев на 02.02.11, 20:36:

казано от Михаел Иванов на 02.02.11, 20:08:

Брат.. спри се..

Брат.. к’во да се спра ? - СЪРКАЗЪМ ;) ^

казано от BlackraveN на 02.02.11, 21:17:

@Михаел Иванов личи си,че не четеш много...
http://www.bb-team.org/articles/2801_fitnes-i-rastezh-na-visochina#axzz1CpGzNKlx

Личи си, че не четеш всичко.
В статията ясно се чете, че ако не тренираш с прекалено големи тежести всекидневно по никакъв начин не могат да ти повлияят на растежа по негативен начин, а обратното - ще порастнеш. Ай кажи ми как със Лег преса ще се набиеш в земята ? :D
Ти ако много четеше, щеше да разгледаш из форума и да видиш колегите какво мислят по въпроса с така известното ” спиране ” :)

“Силовото вдигане, борбата и други спортове увеличават гравитационната сила върху костите и ако се правят прекалено интензивно или твърде натоварващо, могат да повлияят неблаготворно на растежа. Използвайте ги умерено!”

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 03.02.11 10:54.

А ти от къде знаеш с каква интензивност тренира младежа?А кое те кара да мислиш,че точно на тази възраст няма да претренира?А защо си мислиш,че ако му кажеш,ЧЕ НЯМА да се забие после няма да те вини точно теб?Съдейки по броя на мненията ти и времето през което си бил в този форум май по-добре се откажи да спориш с мен :)
Аз когато давам съвет се съобразявам с годините и психиката на човека за въпросната възраст.Всеки е бил на 13-14 и знае какви мераци са и точно тогават стават големи бели!А за пресата помисли още малко :)

03.02.11
14:36

Хора стига спорете .. разбрах каквото ми е нужно .. на всички благодаря за бързите отговори !

казано от BlackraveN на 03.02.11, 13:04:

А ти от къде знаеш с каква интензивност тренира младежа?А кое те кара да мислиш,че точно на тази възраст няма да претренира?А защо си мислиш,че ако му кажеш,ЧЕ НЯМА да се забие после няма да те вини точно теб?Съдейки по броя на мненията ти и времето през което си бил в този форум май по-добре се откажи да спориш с мен :)
Аз когато давам съвет се съобразявам с годините и психиката на човека за въпросната възраст.Всеки е бил на 13-14 и знае какви мераци са и точно тогават стават големи бели!А за пресата помисли още малко :)

Чакай бе приятел. Защо да не споря с теб ? Ти от къде знаеш аз колко чета и знам ? Защитавам своето мнение. В лег пресата участват единствено краката, а самото ти тяло е един вид легнало на платформа. К’во забиване ще се получи? На краката ? Ок, по-възрастен си от мен, приемам че може да знаеш и повече, ама хайде годините ми да не ти дават повод да си вадиш изводи, че нищо не знам. Аз съм на 15 и клякам без прекалена интензивност. Мислиш ли, че растежа ми е спрял ? Аз не ;). Всичко си зависи от гена дали ще порастнеш или не. А ти като му втълпиш в главата, че ще се набива от клек какво ще каже на приятелите си, а може би и на децата си ? Защо не спрат направо да тренират крака ? Не те нападам по никакъв начин, но отношението ти не ми допада. ;)
По-здрави !

04.02.11
11:12

Гледай да си лягаш по-рано, не тренирай прекалено често, а на тренировка се раздавай. Запиши се и на спорт, без никакви угризения. На тази възраст е добре да се занимаваш с повече неща.

04.02.11
13:25

Нито от тренировки на лостове, нито от тренировки с тежести ще ти спре растежа. Но бъди внимателен при тренировки с тежести ! На тази възраст костите и ставите са слаби и при рязко увеличаване на натоварването ще си докараш адски болки. Примерно аз направих грешката единия ден да тренирам с малко тежести и много повторения, а на другия с огромни тежести и 1-2 повторения и така 2 седмици. След, което всяка една става започна да ме боли:глезени,колене,таз,кръст,гръб,рамене,лакти,китки .... До колкото гледам има и други хора във форума като мен, но те знаят защо им е такова състоянието.

04.02.11
14:17

@ЧеренНегър, май не тренираш краката, а? :D :D

казано от Калоян Цонев на 04.02.11, 14:17:

@ЧеренНегър, май не тренираш краката, а? :D :D

Ако под RaveN разбираш “негър” вземи седни поучи малко английски колега ;)
Кое те кара да си мислиш,че не тренирам краката?За разлика от младежа започнах фитнес когато бях на 15-16 и от тогава до сега ги тренирам,но за разлика от преди сега тренировките ми нямат нищо общо с “разходката” преди 3 години,но при младежа нещата са различни :) ти и твоето приятелче давате непремерени съвети..на 48кг индивид който не е виждал зала препоръчвате клек,а ти знаеш ли,че има хора които с години са в залата и пак нямат техника на това упражнение?!Каква преса какви пет лева?На него дори костната му система още не е зряла,после колената ще му трябват...въобще...доста се посмях в тази тема :) не искам да засягам никой,но преди да давате съвети кой как да тренира ЧЕТЕТЕ колко кг и на колко год е...дори не искам да виждам на снимка на какво дете в момента обясняваме как да тренира,че и клекове да прави,хайде не...

С добри чувства, но и ние се посмяхме на теб. Главно засегнах темата дали трябва да се кляка при подрастващите и спирането на растежа, а не именно при него. Отклонихме се от темата, спор няма. На 48кг. не го карам да прави тежки клекове. Да започне дори ако иска и само с лоста. Както и да е, смятам темата за приключена. Ако искаш да спорим още - пиши другаде.

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 05.02.11 20:14.

Ами не знам кое ви е смешно,но не ми отговори на въпросчетата ..както и да е :) отговора е,че НЕ НЕ ТРЯБВА и в предния ми пост (ако си беше направил труда да го прочетеш) ще разбереш,защо не.Иначе да...темата е приключена ;)

Здравейте ! Искам да ви разкажа малко за себе си . Аз тренирах Taekwondo но за жалост ми се появи Osgood Schlater и спирам с тренировките по Taekwondo . На 15 години съм и съм около 165 . От 2 седмици ходя на fitness но не правя упражнения за крака заради заболяването на колената ми . Възможно ли е това Fitnessa да спре растежа ми ?

Здравейте , аз съм на 14 години но съм много нисък около 152 и 3 тренирам Футбол но от 2 седмици се записах на фитнес малко да наякна дали може да ми спре растежа ???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1