03.02.11
13:50
Здравейте на 17 години съм и имам стрии 1,2 на гърдите по около 4 см и от рамената към гърдита и от двете страни сигурно към 3-4 по 5 см Приказвах със 2ма познати те са доктори ама не са кожни специалисти. Единия ми каза те са лилави това значи че са все още активни и ако почнеш да ги мажеш би трябвало да изчезнат,другия по “опитния” (просто е по голям от другие :D ) ми каза те вече не могат да са махнат.... дори да не могат ми дайте някакъв съвет защото си седят лилави имам ги от около 2 години и половина появиха се след като спрях да тренирам баскетбол И на гърба имам но те са с цвета на кожата а не лилави като тези Ако не мога да ги махна поне да и мажа с някакъв крем за да станат с цвета на кожата и да не си личат толкова ;р благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Hugh Hefner на 03.02.11 13:53.
Нямат махане.С времето избледняват,но си личат.
Мнението беше редактирано от Любо на 03.02.11 14:00.
Наистина не могат да се махнат напълно. Дерматолозите могат със специални процедури с лазер да ги направят по-малко видими, но предполагам че подобни процедури не са евтини.......
03.02.11
21:02
казано от a.k.a. The Boss на 03.02.11, 13:59:
Нямат махане.С времето избледняват,но си личат.
А няма ли някакъв крем с който да забързам тоя процес на избледняване ;[ ?
Можеш да се мажеш с много кремове т’ва нещо няма махане, но можеш да предотвратиш появяването на нови стрий. Целта на кремовете е да правят кожата ти мазна и еластична за да може след рязко напълняване (качване на мускулна маса или мазнини) или отслабване кожата да се разтегне. Мажи и разтривай на проблемните места: около гърдите и мишницата, по бедрата, около корема, при някои излизат и на други места, на рамото (както е при мен). Стрийте се появяват след като напълнееш или отслабнеш рязко и кожата не може да насмогне и за това се “напуква”. Всякакъв крем върши работата стига да прави кожата ти мазна. Препоръчително е кремове които съдържат витамин Е и А. Дано съм помогнал =]]
08.02.11
20:58
Добре стана ми ясно че това нещо няма махане... :D занапред ще се постарая да се мажа с някакъв крем интересува ме няма ли начин от лилави да поизбледнеят тези стрии че така много си личат... да станат малко по бледи... ;p
Ами по принцип те ще избледнеят с времето, а също и през лятото ще се изпекат и ще избледнеят. Но ако искаш да забързаш процеса можеш да се мажеш с кремове за бременни Hipp масашно олио против стрии има и други. Просто отиваш в аптеката и питаш за кремове против стрии те ще ти покажат няколко.
11.02.11
01:20
Не могат да се заличат напълно стриите с каквито и да е козметични процедури. Не са болка за умиране и след време като поизбледнеят, няма да ти правят впечатление. Стреми се да приемаш достатъчно витамини с храната и избягвай резки промени в личното си тегло, за да предотвратиш появяването на нови стрии :)