03.02.11
13:58
На 20 съм, 185см - 72кг. Четох няколко теми, формулирах един режим и реших да попитам по-вещите какво мислят за него.
08:00 : 100 гр овесени ядки , 4 белтъка , 2 желтъка , 1 банан
10:00 : 300 гр печени картофи + 2 ябълки
13:00 : 200 гр пилешко , 200-300 гр ориз , зеленчукова салатка
16:00 : 200гр риба + 2 ябълки /преди тренировка
18:00 : Плодове + ? /след тренировка
19:00 : 200гр пилешко , 300 гр печени картофи
22:00 : 200гр извара + 200гр прясно мляко
Мисля ,че ще мога да я спазвам тази програма , проблема е ,че понякога работя и вечер и тогава незнам точно как ще става номера..
03.02.11
14:07
Проблемът с готините режими, които са така изпипани, че да сваляме от корема и качваме на бицепса, е следният: не можем да убедим тялото си, че това е правилният режим за него. Защото всеки организъм си има собствено мнение базирано на предишен опит, колочество мускулна маса и мазнини, тип метаболизъм, физическа активност, стрес и т.н. Е, някои йоги успяват де...
Единствените режими, които не са индивидуализирани и “работят”, са тези за отслабване. Бързо сваляш вода, мускулен гликоген и малко мускулна маса, мерките падат, кантарът показва по-малко и си мислим, че това е правилната диета. Но...после си плащаме цената.
Ако си се хранил повече от 10% различно спрямо този режим, то е излишно да го коментираме. Иначе сутринта имаш около 12-15гр протеин, втората закуска е без протеин, не знам как усвояваш рибата толкова бързо, че да може да тренираш и т.н.... А тоталната липса на мазнини (освен 7гр от двата жълтъка) не говори добре. Бих ти я препоръчал само ако сме съседи и си харесвам жена ти, защото твърде скоро след като почнеш диетата тя ще си потърси някой можещ ;)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.02.11 14:08.
Oranje, един въпрос. Съставям си меню за един ден и ако се храня всеки ден от седмица така ще ми навреди ли по някакъв начин, защото са ми казвали че всеки ден трябва различно :?
03.02.11
14:16
ако това меню включва разнообразни по вид протеини,въглехидрати и мазнини какъв е проблема ?! пък може да им сменяш местата :D все пак Юли да каже
03.02.11
14:17
Пич, нямам толкова опит в бранша и ти направо ме хвърли в тъча. Дай някаква идея какво да махна и какво да включа?
03.02.11
14:18
Всеки ден броят на овцете се увеличава все повече и повече... Казал ви някой нещо, хайде да му вярваме. Ако ти кажа да пиеш по 5 литра боза на ден, за да направиш 50см ръка, ще ме послушаш ли? Всъщност питай хората откъде имат такава информация и тогава прецени дали да им вярваш. Ако храната ти е пълноценна и съдържа нужните макронутриенти и микронутриенти и ти помага да постигаш целите си - следвай го. :)
03.02.11
14:25
казано от bat jica на 03.02.11, 14:13:
Oranje, един въпрос. Съставям си меню за един ден и ако се храня всеки ден от седмица така ще ми навреди ли по някакъв начин, защото са ми казвали че всеки ден трябва различно :?
Aко си доставяш всичко необходимо на организма ти - за него е без значение с коя ръка си държал вилицата, дали макаронките са били охлювчета, мидички или тръби и т.н. Той не работи с наименования на манджи, а с микро и макронутриенти.
Но психиката ти ще се предаде преди да си му навредил с еднообразната храна :)
По умният вариант е менюто да е кога и колко от белтъчини, мазнини и въглехидрати, както и какви да са източниците. След това просто вкарваш съответната храна. Например сутрин искаш 30гр мазнинни, 40гр протеин и 80гр въглехидрати, от които 20гр бързи. Може да го направиш с яйца и овесени ядки с плодове, или пък със сандвичи с пуешко филе и хубав шоколад.
Така ядейки различно ще ядеш еднакво. Или ядейки еднакво ще ядеш различно. Както си избереш :)